ΓΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ: Πάρκο Δεινοσαύρων - Τα εκπαιδευτικά προγράμματα – Πυγολαμπίδες
Skip to content

ΓΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ: Πάρκο Δεινοσαύρων – Τα εκπαιδευτικά προγράμματα

Ο Πολυχώρος «NOUVELLE» είναι ένα Πρότυπο Εκπαιδευτικό Κέντρο με βασικό στόχο να προάγει τις τέχνες, τα γράμματα, τον αθλητισμό και τον Πολιτισμό.

Το μοναδικό Περιβαλλοντικό Πάρκο Δεινοσαύρων και οι υπόλοιπες πρωτότυπες Εκπαιδευτικές Θεματικές Εκθέσεις ψυχαγωγούν και  βελτιώνουν τις γνώσεις, τις δεξιότητες και τις ικανότητές των παιδιών αλλά και των ενηλίκων που θα τα επισκεφτούν. Είναι προτεινόμενες από το Υπουργείο Παιδείας για σχολική επίσκεψη.

 

Εκπαιδευτικές Θεματικές εκθέσεις

  • Περιβαλλοντικό Προϊστορικό Πάρκο

Περιλαμβάνει το Πάρκο Δεινοσαύρων (100 εκθέματα) το Πάρκο Θηλαστικών (80 εκθέματα) το Τεχνητό Σπήλαιο και το Μουσείο Μαμούθ (πραγματικά απολιθώματα). Όλο το πρόγραμμα έχει υλοποιηθεί με την επιστημονική επίβλεψη της Παλαιοντολόγου & Καθηγήτριας του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου κας Ευαγγελίας Τσουκαλά και του διεθνούς βεληνεκούς ειδικού στα προβοσκιδωτά Dick Mol, επιστημονικός συνεργάτης στο μουσείο του Rotterdam στην Ολλανδία. Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα του τμήματος Γεωλογίας του Α.Π.Θ. και την ξενάγηση πραγματοποιούν Παλαιοντολόγοι.

  • Μουσείο Ανθρωπίνου Σώματος

Περιηγηθείτε μέσα σε μια γιγαντιαία ΤΡΙΣΔΙΑΣΤΑΤΗ, κατασκευή, 50 μέτρων μήκους, 12 μέτρων πλάτους και 6 μέτρων ύψους που αναπαριστά ένα ξαπλωτό ανθρώπινο σώμα εγκύου γυναίκας,  η οποία βαφτίστηκε Ζωή!

Οι επισκέπτες, με τη συνοδεία ειδικών επιστημόνων – ξεναγών, ξεκινούν από το στόμα  της “Ζωής” το εντυπωσιακό ταξίδι εξερεύνησης. Περπατούν, βλέπουν, ακούν, παρατηρούν από κοντά όλα τα βασικά όργανα και ενημερώνονται για τη λειτουργία τους. Η καρδιά, το στομάχι, ο εγκέφαλος, τα πνευμόνια, τα νεφρά, το ήπαρ, οι αρτηρίες, όλο το φλεβικό και λεμφικό σύστημα  και βέβαια το φαινόμενο της εγκυμοσύνης, ποτέ δεν ήταν τόσο απτά και τόσο κατανοητά.

 

  • Αρχαιοελληνικό Αγρόκτημα

Αναπαραστάσεις από την καθημερινότητα των Αρχαίων Ελλήνων σε ένα αγρόκτημα, τις διατροφικές τους συνήθειες, τα επαγγέλματα της εποχής κ.α.

 

  • Λαβύρινθος της Ελληνικής & Παγκόσμιας Μυθολογίας

Οι επισκέπτες παρακολουθούν μέσα και έξω από έναν λαβύρινθο αναπαραστάσεις από τις σημαντικότερες φιγούρες της Ελληνικής & της Παγκόσμιας Μυθολογίας.

 

  • Μουσείο Ελληνικού Παραδοσιακού Παιχνιδιού

Περιλαμβάνει το δωμάτιο της Αρχαιότητας, της Νεώτερης Ελλάδας, εργαστήρι κατασκευής παιχνιδιών.

 

Για το ωράριο λειτουργίας και οποιαδήποτε πληροφορία επικοινωνήστε στο 2310686544 ή στην ιστοσελίδα www.parkodeinosauron.gr.

Οι Πυγολαμπίδες προσπαθούν πάντα να είναι ενημερωμένες, όμως για την αποφυγή αλλαγών στις εκδηλώσεις και δραστηριότητες που παρουσιάζονται, καλό θα ήταν να επικοινωνείτε με τον διοργανωτή της εκάστοτε εκδήλωσης.

διαφήμιση

Πληροφορίες χώρου

Πάρκο Δεινοσαύρων

Θεματικές Εκπαιδευτικές Εκθέσεις

7ο χιλ. Θεσ/νίκης – Ωραικάστρου, Θεσσαλονίκη

Τηλ.: 2310 686544, 6976432675

Email: info@parkodeinosauron.gr

Links: Website, Website

Προβολή στους Χάρτες Google

Η πρόσβαση με λεωφορείο Αρ. 56 από το κέντρο της Θεσσαλονίκης γίνεται με αφετηρία  τον Ο.Σ.Ε. (Σταθμό των τρένων). Σε 20′ φτάνει κανείς στην στάση LIDL που βρίσκεται στην είσοδο του Πολυχώρου.

Τι υπάρχει κοντά

Γράψτε το σχόλιό σας

Αν θέλετε να λαμβάνετε το εβδομαδιαίο newsletter των Πυγολαμπίδων παρακαλώ κάντε εγγραφή εδώ.

Δείτε τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας μας.