Skip to content

ΓΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ: Οι παραστάσεις του κουκλοθίασου REDICOLO

ΚΟΥΚΛΟΘΙΑΣΟΣ REDICOLO

Ο κουκλοθίασος REDICOLO δημιουργεί παραστάσεις με μεγάλες χειροποίητες κούκλες και εντυπωσιακή τεχνοτροπία που συνδυάζουν το σύγχρονο κουκλοθέατρο με το θέατρο.

Όλες οι παραστάσεις του θιάσου είναι φτιαγμένες για να ταξιδεύουν σε σχολεία, παιδικούς σταθμούς, νηπιαγωγεία, δημοτικά, πολιτιστικές εκδηλώσεις, φεστιβάλ και όπου υπάρχουν παιδιά.

Το χιούμορ, τα παιδαγωγικά μηνύματα, η ζωντάνια και πολλές φορές η ίδια η συμμετοχή είναι τα στοιχεία που βιώνουν και παίρνουν μαζί τους τα παιδιά φεύγοντας από την παράσταση!

 

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2017-2018 

  1. ΡΟΜΠΕΝ ΤΩΝ ΔΑΣΩΝ η αληθινή ιστορία

Έρχεται ξανά φέτος, ανανεωμένη, η αγαπημένη και πολυταξιδεμένη παράσταση του θιάσου, με κούκλες σε ανθρώπινο μέγεθος!

Μία ιστορία με ήρωα έναν φαντασμένο Ρομπέν των Δασών που νομίζει ότι μπορεί να σώσει όλο τον κόσμο μόνος του και που μέσα από τα παθήματά του διασκεδάζει και αφυπνίζει.

Μία παράσταση για τη συλλογικότητα και το ομαδικό πνεύμα, με ζωντανή μουσική, έξυπνο χιούμορ, συναρπαστική δράση και μία απρόσμενη ανατροπή όπου τα παιδιά καλούνται να δώσουν τη λύση!

 

  1. ΠΙΝΟΚΙΟ ένα διαφορετικό αγόρι

Η πιο πρόσφατη παραγωγή του θιάσου με χειροποίητες κούκλες και μαριονέτες σε ανθρώπινο μέγεθος και μεγάλες μάσκες.

Οι περιπέτειες της γνωστής αξιαγάπητης μαριονέτας σε έναν κόσμο ανθρώπων, σε μία ιδιαίτερη διασκευή πάνω στο κλασικό κείμενο του Κάρλο Κολόντι, που εστιάζει στο ζήτημα της διαφορετικότητας.

Με ιδιαίτερες τεχνικές εμψύχωσης, πρωτότυπη μουσική και ζωντανό τραγούδι, η παράσταση προσδοκά να ψυχαγωγήσει και να εισάγει τους μικρούς θεατές σε έναν κόσμο γεμάτο χιούμορ, τρυφερότητα και ευαισθησία.

 

  1. Ο ΚΥΚΛΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΥΚΛΑ

Η πρώτη παράσταση του θιάσου με γιγαντόκουκλες, που ταξίδεψε σε όλη την Ελλάδα, συνεχίζεται και φέτος.

Ένα έργο για παιδιά βασισμένο στην «Ιστορία μιας εγκαταλελειμμένης κούκλας» του Αλφόνσο Σάστρε, εμπνευσμένη από τον «Κύκλο με την κιμωλία».

Μία παράσταση με ζωντανή μουσική, αμεσότητα και εντυπωσιακά μεγάλες κούκλες, που φέρνει με πολύ όμορφο και ποιητικό τρόπο το ζήτημα της δικαιοσύνης στον κόσμο των παιδιών.

 

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Το 2017-18 ο Κουκλοθίασος REDICOLO έρχεται στο χώρο του σχολείου σας με όποια από τις 3 διαθέσιμες παραστάσεις επιλέξετε.

 

Οι παραστάσεις:

  • απευθύνονται σε παιδιά προσχολικής ηλικίας από 3 ετών, μαθητές νηπιαγωγείων και των πρώτων τάξεων του δημοτικού, ενώ παρακολουθούνται με ενδιαφέρον και από μεγαλύτερα παιδιά μέχρι και την έκτη δημοτικού.
  • είναι διαθέσιμες όλη τη σχολική χρονιά για σχολεία της Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ παράλληλα οργανώνονται και περιοδείες για σχολεία άλλων περιφερειών.

 

Το κόστος είναι 3-5 ευρώ ανά μαθητή, ανάλογα με τον αριθμό των μαθητών και την απόσταση από τη Θεσσαλονίκη.

 

Επικοινωνία και κρατήσεις για σχολεία:

6948092384 – Αλέξανδρος Καριπίδης

2311284567, 2310425097

redicolos@gmail.com

 

 

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΕΚΤΟΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ 

Μέσα στη χρονιά πραγματοποιούνται παραστάσεις ανοιχτές για το κοινό σε όλη την Ελλάδα σε συνεργασία με Δήμους, Συλλόγους Γονέων, Φεστιβάλ, Θέατρα, Πολυχώρους, Μουσεία, Παιδότοπους, Πολιτιστικούς Φορείς, ιδιώτες κτλ.

Δείτε τις ημερομηνίες για τις επόμενες παραστάσεις των REDICOLO στο ημερολόγιο της ιστοσελίδας του θιάσου:  www.redicolo.com

Επικοινωνήστε με τον Κουκλοθίασο REDICOLO για να οργανώσουμε μία παράσταση και στον δικό σας χώρο!

 

 

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ 

Ο κουκλοθίασος redicolo δημιουργήθηκε το 2011 από τον Γιάννη Μόμτσιο και τη Δέσποινα Καλπενίδου στη Θεσσαλονίκη. Από τότε έχει ταξιδέψει σε σχολεία, πλατείες, θέατρα και χώρους πολιτισμού σε Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Ρόδο, Χαλκιδική, Λάρισα, Τρίκαλα, Καρδίτσα, Βόλο, Φάρσαλα, Κοζάνη, Βέροια, Γιάννενα, Καστοριά, Νάουσα, Αλεξάνδρεια, Σέρρες, Κιλκίς, Γιαννιτσά, Πλατύ, Δράμα, Ελευθερούπολη κ.α.

 

Συμμετοχές σε φεστιβάλ: Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου και Παντομίμας στο Κιλκίς, Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου και Παντομίμας στη Θεσσαλονίκη, Διεθνές Φεστιβάλ Cosmopolis Καβάλας, Παγκόσμια Ημέρα Κουκλοθεάτρου σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Γιάννενα, Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Κοινωνικής Αλληλεγγύης στη Θεσσαλονίκη, Θέρμης Δρώμενα, Παραθινούπολη Καλαμαριάς, Ονειρούπολη Δράμας, Αστερούπολη Ιωαννίνων, Green2Day Festival, Φεστιβάλ Θάλασσας, Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις Δήμων σε όλη τη Βόρειο Ελλάδα κ.α.

 

Περισσότερες πληροφορίες για τις παραστάσεις θα βρείτε

 

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με την ομάδα:

 

 

Οι Πυγολαμπίδες προσπαθούν πάντα να είναι ενημερωμένες, όμως για την αποφυγή αλλαγών στις εκδηλώσεις και δραστηριότητες που παρουσιάζονται, καλό θα ήταν να επικοινωνείτε με τον διοργανωτή της εκάστοτε εκδήλωσης.

διαφήμιση

Γράψτε το σχόλιό σας