ΓΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ: Μικροί θαλασσοπόροι του Θερμαϊκού – Πυγολαμπίδες
Skip to content

ΓΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ: Μικροί θαλασσοπόροι του Θερμαϊκού

Πιλοτικό Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης στον Θερμαϊκό κόλπο για μαθητές όλων των ηλικιών

 

Το πρόγραμμα Μικροί θαλασσοπόροι του Θερμαϊκού είναι ένα πιλοτικό πρόγραμμα περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης που πραγματοποιείται σε συνδιοργάνωση της Περιβαλλοντικής Οργάνωσης  iSea και του «Κωνσταντή», ένα από τα καραβάκια που μεταφέρουν καθημερινά όλη τη θερινή περίοδο επιβάτες από τη Θεσσαλονίκη προς τον Δήμο Θερμαϊκού. Σκοπός του προγράμματος είναι οι μαθητές όλων των ηλικιών να γνωρίσουν τη βιοποικιλότητα του Θερμαϊκού, να ενημερωθούν για σημαντικές ανθρώπινες δραστηριότητες που σχετίζονται με τη θάλασσα όπως οι μυδοκαλλιέργειες, αλλά και να μάθουν για τις απειλές που αντιμετωπίζουν σημαντικοί θαλάσσιοι οργανισμοί όπως τα αγαπητά σε όλους δελφίνια και οι ποσειδωνίες, τα θαλάσσια δάση της Μεσογείου. Όλα αυτά μέσα στο ανακαινισμένο παραδοσιακό σκαρί του Κωνσταντή που θα πλέει με κατεύθυνση προς την Περαία όπου θα ακολουθεί 5λεπτη στάση και επιστροφή στη Θεσσαλονίκη!

 

Οι μικροί θαλασσοπόροι του Θερμαϊκού σηκώνουν άγκυρα και σε περιμένουν σε ένα ταξίδι γεμάτο γνώσεις και παιχνίδια με στόχο να αγαπήσουμε ξανά το Θερμαϊκό Κόλπο!

 

Συμμετοχή: Σχολεία δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου και ομάδες νέων της πόλης όπως ομάδες προσκοπισμού, αθλητικοί σύλλογοι κ.α.

 

Περίοδος Υλοποίησης: Οκτώβριος 2017

 

Τιμή εισιτηρίου ανά άτομο: 5€

Το εισιτήριο αφορά πρωτίστως την κάλυψη μόνο του εκτιμώμενου κόστους της δράσης του προγράμματος (καύσιμα, αναλώσιμα κτλ) που έχει αναλάβει ο Κωνσταντής ενώ το υπόλοιπο θα αποτελέσει δωρεά στην περιβαλλοντική οργάνωση iSeaως συμβολή στους σκοπούς και τα προγράμματά της.

 

Σημείο εκκίνησης: Λιμάνι Θεσσαλονίκης, Λευκός Πύργος

Διάρκεια διαδρομής: 2 ώρες (Λιμάνι Θεσσαλονίκης-Ν. Επιβάτες & επιστροφή)

Δήλωση συμμετοχής & στοιχεία επικοινωνίας:

Σχετικά με το περιεχόμενο του προγράμματος: Ιωάννης Γιώβος, 2313090696, ioannis.giovos@isea.com.gr

Σχετικά με τις κρατήσεις: Πασχαλίδου Πέλλυ, 6976925585-6945971857, pelly2009@windowslive.com

Οι Πυγολαμπίδες προσπαθούν πάντα να είναι ενημερωμένες, όμως για την αποφυγή αλλαγών στις εκδηλώσεις και δραστηριότητες που παρουσιάζονται, καλό θα ήταν να επικοινωνείτε με τον διοργανωτή της εκάστοτε εκδήλωσης.

διαφήμιση

Γράψτε το σχόλιό σας

Αν θέλετε να λαμβάνετε το εβδομαδιαίο newsletter των Πυγολαμπίδων παρακαλώ κάντε εγγραφή εδώ.

Δείτε τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας μας.