ΓΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ: Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα "Εικόνες από μία έκθεση" – Πυγολαμπίδες
Skip to content

ΓΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ: Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα “Εικόνες από μία έκθεση”

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα Live Streaming

Περιγράφοντας με τους ήχους: “Εικόνες από μία έκθεση” του Modest Mussorgsky

 

Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης μυεί τους μαθητές στην περιγραφική δύναμη της μουσικής με την παρουσίαση του έργου «Εικόνες από μία Έκθεση» του Ρώσου συνθέτη Modest Mussorgsky. Οι νέοι έρχονται σε επαφή με την προγραμματική μουσική, μαθαίνοντας πώς η γλώσσα των ήχων μπορεί να αναπαραστήσει εξωμουσικές έννοιες, με τον ίδιο τρόπο που τα πινέλα ενός ζωγράφου απεικονίζουν και οι λέξεις ενός συγγραφέα  εξιστορούν ιδέες και εικόνες, μέσα από αυτό το αριστούργημα της ρωσικής μουσικής εργογραφίας. Μουσική και εικαστικές τέχνες ενώνονται σε ένα έργο που κατέχει μία μοναδική και ιδιαίτερη θέση στο παγκόσμιο ρεπερτόριο.

 

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί στις 17 Φεβρουαρίου 2022, ώρα 11:30 – 12:15 και θα μεταδοθεί live streaming από την αίθουσα δοκιμών «Σόλων Μιχαηλίδης» της Κ.Ο.Θ., μέσω link που θα σταλεί στα σχολεία τα οποία θα δηλώσουν συμμετοχή.

 

Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι και την Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2022.

 

Διεύθυνση Ορχήστρας: Δημήτρης Σπούρας

Έρευνα-κείμενο-παρουσίαση: Μαριάνα Μποζαπαλίδου

Πρόγραμμα: Μοντέστ Μουσόργκσκι (1839-1881): Εικόνες από μια Έκθεση (ενορχήστρωση Μωρίς Ραβέλ)

 

Χρήσιμες Πληροφορίες

Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2022

Ώρα: 11.30 – 12.15

Απευθύνεται σε μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Η συναυλία είναι δωρεάν.

Οι δηλώσεις συμμετοχής θα πραγματοποιηθούν αποκλειστικά μέσω του ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ.

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας στις συμμετοχές.

Για πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση: schools@tsso.gr καθώς και στο τηλέφωνο: 6947447464

 

Για να παρακολουθήσουν οι μαθητές το πρόγραμμα είναι απαραίτητο να μπορούν τα σχολεία να συνδεθούν διαδικτυακά από τις σχολικές μονάδες στο Youtube κανάλι της Ορχήστρας. Ο σύνδεσμος (link) για την παρακολούθηση του εκπαιδευτικού προγράμματος θα σταλεί μία μέρα πριν. Ο σύνδεσμος μπορεί να διαμοιραστεί σε όλα τα τμήματα του σχολείου που επιθυμούν να παρακολουθήσουν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Κ.Ο.Θ.

Την ημέρα του προγράμματος καλούνται μαθητές και εκπαιδευτικοί να συμμετέχουν διαδραστικά μέσω σχολίων τους (live comments).

 

Κ.Ο.Θ.

www.tsso.gr

Facebook @thessalonikistatesymphonyorchestra

Youtube @TheTsso

Instagram @tssoofficial

Twitter @ThesOrchestra

Οι Πυγολαμπίδες προσπαθούν πάντα να είναι ενημερωμένες, όμως για την αποφυγή αλλαγών στις εκδηλώσεις και δραστηριότητες που παρουσιάζονται, καλό θα ήταν να επικοινωνείτε με τον διοργανωτή της εκάστοτε εκδήλωσης.

Γράψτε το σχόλιό σας

Αν θέλετε να λαμβάνετε το εβδομαδιαίο newsletter των Πυγολαμπίδων παρακαλώ κάντε εγγραφή εδώ.

Δείτε τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας μας.