ΓΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ: Eduact - Τα εκπαιδευτικά προγράμματα – Πυγολαμπίδες
Skip to content

ΓΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ: Eduact – Τα εκπαιδευτικά προγράμματα

Ο δημιουργικότερος τρόπος για να εκπαιδεύσει κανείς τα παιδιά

Στο φιλεκπαιδευτικό μη κερδοσκοπικό σωματείο eduACT, τα παιδιά εισέρχονται στον κόσμο της ρομποτικής με τον πιο καινοτόμο και διασκεδαστικό τρόπο. Υλοποιώντας εκπαιδευτικά προγράμματα για όλα τα παιδιά, τους παρέχει το καλύτερο περιβάλλον για να πειραματιστούν δημιουργώντας το δικό τους μέλλον.

Αποτελώντας o αποκλειστικός διοργανωτής του μεγαλύτερου πανελλήνιου διαγωνισμού εκπαιδευτικής ρομποτικής, έρευνας και καινοτομίας FIRST LEGO League & FIRST LEGO League Jr. το σωματείο προσφέρει στα παιδιά του αύριο τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με την τεχνολογία, την πληροφορική, τις επιστήμες αλλά και το παιχνίδι καθώς κάθε δράση της υλοποιείται με τον πλέον διασκεδαστικό τρόπο, με το παιχνίδι. Το φετινό θέμα του διαγωνισμού είναι το διάστημα, γεγονός που συναρπάζει μικρούς και μεγάλους που μαζί θα προσπαθήσουν να λύσουν προβλήματα και με όπλο τη δημιουργικότητά τους θα εξερευνήσουν τις άγνωστες πτυχές του διαστήματος.

Χαρακτηριστική μάλιστα είναι μία από τις δράσεις που υλοποιεί η eduACT, το πρόγραμμα «Δημιουργικά Πρωινά» στο πλαίσιο του οποίου τα σχολεία της πόλης επισκέπτονται το νέο «hub» με σκοπό να εξοικειωθούν με τη ρομποτική και την τεχνολογία, μέσα από την κατασκευή δικών τους ρομπότ, την έρευνα αλλά και την επιστήμη. Λειτουργώντας υπό την επίβλεψη εκπαιδευτικών τα παιδιά μαθαίνουν να δέχονται πολλαπλά ερεθίσματα που τους εμπνέουν για τη δημιουργία ενός καλύτερου μέλλοντος.

Έτσι, οι εκπαιδευτικοί που έρχονται σε αυτή την επαφή με τα παιδιά, διακρίνονται από την ίδια ποιότητα που έχουν και οι δράσεις της eduACT και μαθαίνουν καθημερινά πράγματα από τους μικρούς επιστήμονες την ίδια ώρα που τους μεταδίδουν και τις δικές τους γνώσεις. Δραστηριότητες στις οποίες παιδιά και γονείς δημιουργούν μαζί και εξασκούν τη φαντασίας τους. Ερευνητές, εκπαιδευτικοί διαφόρων ειδικοτήτων, δάσκαλοι με εμπειρία σε διάφορα εκπαιδευτικά προγράμματα και φυσικά παιδιά ενώνονται σε ένα brainstorming ιδεών στην «πλατεία επιστήμης» στη ΧΑΝΘ δηλαδή τον ανακαινισμένο χώρο της eduACT

Μάθετε περισσότερα ΕΔΩ.

Οι Πυγολαμπίδες προσπαθούν πάντα να είναι ενημερωμένες, όμως για την αποφυγή αλλαγών στις εκδηλώσεις και δραστηριότητες που παρουσιάζονται, καλό θα ήταν να επικοινωνείτε με τον διοργανωτή της εκάστοτε εκδήλωσης.

διαφήμιση

Πληροφορίες χώρου

EduAct

the organisation for future education

Τσιμισκή 136, Θεσσαλονίκη

Τηλ.: 2311 286369, 6984 332342

Email: info@eduact.org

Links: Website, Website

Γράψτε το σχόλιό σας

Αν θέλετε να λαμβάνετε το εβδομαδιαίο newsletter των Πυγολαμπίδων παρακαλώ κάντε εγγραφή εδώ.

Δείτε τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας μας.