Φυσιολάτρες – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Φυσιολάτρες

Διεξάγεται διαγωνισμός έως την Παρασκευή 5 Ιουλίου για μία δωρεάν συμμετοχή στο πρόγραμμα “Φυσιολάτρες”. Δηλώστε άμεσα συμμετοχή!

Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης για Εφήβους 13 – 17 ετών

Εθνικός Δρυμός Ολύμπου | 22 – 26 Ιουλίου 2024

 

Περίπατοι και πεζοπορίες στον Εθνικό Δρυμό, θα δώσουν την ευκαιρία στα παιδιά να έρθουν σε επαφή με την πλούσια βιοποικιλότητα του Εθνικού δρυμού και της ευρύτερης περιοχής ενώ παράλληλα θα βοηθήσουν στην ενδυνάμωση της φυσικής κατάστασης, στην ανάπτυξη της αυτοπεποίθησης και στην ενίσχυση της αυτοεκτίμησης των συμμετεχόντων.

Τα παιδιά θα μελετήσουν την χλωρίδα και την πανίδα του δρυμού και θα αποκτήσουν δεξιότητες όπως η παρατήρηση, η σωστή καταγραφή και η μελέτη πεδίου. Ειδικός επιστήμονας με ειδίκευση στα άγρια βότανα θα συντροφεύει την ομάδα ώστε να υποστηρίζει την διαδικασία της μάθησης. Μαζί θα αναζητήσουν άγρια βότανα & σπάνια λουλούδια που φύονται στον Εθνικό Δρυμό.

Τα παιδιά μέσω της εμπειρία τους αναπτύσσουν μια βαθιά σχέση με το φυσικό περιβάλλον η οποία τα βοηθά να αγαπήσουν την φύση, τον εαυτό τους ως μέρος της και να μεγαλώσουν έχοντας την γνώση της σύνδεσης και της υγιούς αλληλεπίδρασης με αυτήν.

Η διαμονή θα είναι στην φύση για 5 ημέρες σε σκηνές.

 

Το βιωματικό παιχνίδι είναι το βασικό εργαλείο που χρησιμοποιεί η Αιθήρ για να βοηθήσει τα παιδιά να αγαπήσουν τη φύση και να γίνουν πιο ανεξάρτητα μέσα από αυτή. Με αυτόν τον τρόπο αναπτύσσουν δεξιότητες πολύτιμες για το μέλλον τους, όπως η ηγεσία, η λειτουργία ομάδας, η συνεργασία, η επικοινωνία, η συνέπεια, η επίλυση συγκρούσεων, η λήψη αποφάσεων, η πρωτοβουλία, η υπευθυνότητα, η εμψύχωση, το ενδιαφέρον, η περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση κ.ά.

 

Χρήσιμες Πληροφορίες

Από Δευτέρα 22 έως Παρασκευή 26 Ιουλίου 2024

για Εφήβους 13 – 17 ετών

Διάρκεια: 5 ημέρες σε σκηνές

Κόστος Συμμετοχής: 350€

Δήλωση Συμμετοχής 

 

Οι Πυγολαμπίδες προσπαθούν πάντα να είναι ενημερωμένες, όμως για την αποφυγή αλλαγών στις εκδηλώσεις και δραστηριότητες που παρουσιάζονται, καλό θα ήταν να επικοινωνείτε με τον διοργανωτή της εκάστοτε εκδήλωσης.

Πληροφορίες χώρου

Γράψτε το σχόλιό σας

Αν θέλετε να λαμβάνετε το εβδομαδιαίο newsletter των Πυγολαμπίδων παρακαλώ κάντε εγγραφή εδώ.

Δείτε τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας μας.