Comadres – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Comadres

Συναντήσεις για νέες μητέρες

Την Τρίτη 6 Μαρτίου 2018 και ώρα 18:00 ξεκινά στο Midwives (Γ. Τσόντου 27-29, 3ος όροφος) κύκλος συναντήσεων για νέες μητέρες με τη ψυχολόγο- ψυχοθεραπεύτρια Αλεξάνδρα Κασαπάκη.

Comadre: Στα ισπανικά έχει κατά προσέγγιση την έννοια του “Εγώ είμαι η μητέρα σου και ταυτόχρονα εσύ είσαι η δική μου μητέρα”. Λέξη που περιγράφει τη στενή σχέση μεταξύ γυναικών που προσέχουν, αφουγκράζονται, και διδάσκουν η μία την άλλη.

Στο Μidwives ξεκινά ένας μικρός κύκλος τριών εβδομαδιαίων συναντήσεων για νέες μητέρες με μωράκια μέχρι ενός έτους! Μία πρόσκληση για συνάντηση, γνωριμία, μοίρασμα και ανταλλαγή γνώσης κι εμπειρίας γύρω από τη μητρότητα!

Πιο συγκεκριμένα:

  • 1η συνάντηση – 6 Μαρτίου 2018: Η εμπειρία του Τοκετού μου.

Μία συνάντηση αφιερωμένη στη μοναδικότητα της εμπειρίας αυτής, όπως τη βίωσε η κάθε μία από εμάς. Η ομάδα αυτή είναι μία ευκαιρία να δοθεί ο χώρος να μοιραστούμε, να διηγηθούμε, να θυμηθούμε, να ακούσουμε αλλά και να μάθουμε, να αποκρυπτογραφήσουμε και μαζί να κατανοήσουμε τη σοφία που γεννήθηκε την ώρα του τοκετού και πως αυτή σιωπηλά μας συνοδεύει στη ζωή μας στο τώρα ως μητέρες.

  • 2η συνάντηση – 13 Μαρτίου 2018: Η μητρότητα και η αλλαγή που φέρνει στη ζωή μου.

Ο ερχομός του μωρού μου φέρνει μαζί και μία σειρά αλλαγών στο σώμα μου, στο περιβάλλον, στις σχέσεις, στις ισορροπίες, στην καθημερινότητα και τα όριά μου. Μία συνάντηση για τις δονήσεις και τις προκλήσεις που δέχομαι μέσα στην καινούρια μου ζωή, διερευνώντας τους τρόπους που τις αγκαλιάζω και τις δέχομαι, που προσαρμόζομαι ή αντιστέκομαι, ανακαλύπτοντας συγχρόνως νέους δημιουργικούς δρόμους.

  • 3η συνάντηση – 20 Μαρτίου 2018: Εγώ ως μητέρα, ως σύντροφος, ως κόρη και όλα αυτά Εγώ.

Στην ομάδα αυτή θα προσπαθήσουμε να κατασκευάσουμε το προσωπικό μωσαϊκό των πολλαπλών ρόλων, συναισθημάτων και αναγκών μας, θα αναγνωρίσουμε και θα σκιαγραφίσουμε τα διαφορετικά κομμάτια που απαρτίζουν τον εαυτό μας στο τώρα. Θα συνδέσουμε και θα συνθέσουμε την πολυπλοκότητα σε μία νέα δημιουργική μορφή του εαυτού μας, αυτή της Μητέρας!

Το Midwives μετατρέπεται σε ένα χώρο συνάντησης, έκφρασης, μοιράσματος και υποστήριξης για νέες μητέρες!

Ελάτε με τα μωράκια σας ή χωρίς, με τη χαρά, τη λύπη, τη δυσκολία, το γέλιο, την αϋπνία ή απλά την περιέργεια,
σε μία νέα σειρά δημιουργικών συναντήσεων με γνώμονα την επίγνωση και την αλληλοστήριξη!

Οι συναντήσεις απευθύνονται σε νέες μητέρες με βρέφη μέχρι ενός έτους.

“Ας καθίσουμε λοιπόν μαζί, για λίγο, εμείς και το πνεύμα που γεννιέται κάθε φορά που συνάζονται δύο ή περισσότερες ψυχές με σεβασμό η μία για την άλλη, όποτε δύο ή περισσότερες γυναίκες κουβεντιάζουν για θέματα που έχουν στ’ αλήθεια σημασία..”

Τις συναντήσεις συντονίζει η Αλεξάνδρα Κασαπάκη, Ψυχολόγος – απ. Ψυχοθεραπεύτρια Γκεσταλτ και μητέρα.

Χρήσιμες Πληροφορίες

Oι ημερομηνίες των συναντήσεων είναι:
06/03, 13/03, 20/03/2018
Kάθε Τρίτη στις 18:00 – 20:00 μμ

Δηλώστε συμμετοχή εγκαίρως!

Kόστος συμμετοχής για τις τρείς συναντήσεις: 35 ευρω / μητέρα

Δηλώσεις συμμετοχής εδώ.

Για οποιαδήποτε πληροφορία καλέστε στα τηλέφωνα: Ειρήνη: 6942 613197 Πασχαλίνα: 6944 833655 Midwives: 2310 538531 ή στείλτε μας μήνυμα στο info@midwives.gr

Οι Πυγολαμπίδες προσπαθούν πάντα να είναι ενημερωμένες, όμως για την αποφυγή αλλαγών στις εκδηλώσεις και δραστηριότητες που παρουσιάζονται, καλό θα ήταν να επικοινωνείτε με τον διοργανωτή της εκάστοτε εκδήλωσης.

Πληροφορίες χώρου

Midwives

Μαιευτική φροντίδα στη σύλληψη, την εγκυμοσύνη, τον τοκετό, το θηλασμό και τη λοχεία.

Γεωργίου Τσόντου 27, Θεσσαλονίκη

Email: info@midwives.gr

Links: Website, Website

Προβολή στους Χάρτες Google

Εύκολη πρόσβαση με τη γραμμή 12 του OΑΣΘ.

Τι υπάρχει κοντά

Γράψτε το σχόλιό σας

Αν θέλετε να λαμβάνετε το εβδομαδιαίο newsletter των Πυγολαμπίδων παρακαλώ κάντε εγγραφή εδώ.

Δείτε τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας μας.