Πάρκο – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Ιχνηλάτης Ονείρων

Ο “Ιχνηλάτης Ονείρων” αποτελεί μία ομάδα που ασχολείται με την Εκπαιδευτική Ιππασία και το Εκπαιδευτικό παιχνίδι με το άλογο καθώς και με την Θεραπευτική Ιππασία. Εκτός από τα παραπάνω, διαθέτει τμήματα ενηλίκων καθώς και το πρωτοποριακό τμήμα Vaulting. Σε όλη τη διάρκεια του χρόνου οργανώνονται δράσεις για όλη την οικογένεια, για σχολεία και φορείς εκπαίδευσης καθώς και εκδρομές με τα τμήματα ενηλίκων!

Η Κεδρά Φωτεινή, ιδρύτρια και υπεύθυνη των προγραμμάτων του “Ιχνηλάτη Ονείρων” είναι εκπαιδεύτρια θεραπευτικής ιππασίας, πιστοποιημένη από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Θεραπευτικής Ιππασίας (PACTH-Pennsylvania Council on Therapeutic Horsemanship).

Σήμερα συνεργάζεται με το κτήμα Κλημεντίνη στη Βόλβη Θεσσαλονίκης, όπου στεγάζεται ο Ιχνηλάτης Ονείρων και φιλοξενεί όλες τις δράσεις του.

 

Oι παροχές του Ιχνηλάτη Ονείρων στη Βόλβη Θεσσαλονίκης είναι οι ακόλουθες και μπορείτε να επιλέξετε το πρόγραμμα που ταιριάζει στις ανάγκες σας:

 • Θεραπευτική Ιππασία
 • Εκπαιδευτικό Παιχνίδι με το Άλογο
 • Ιππασία Ενηλίκων
 • Οικογενειακά Δρώμενα με το Άλογο
 • Επισκέψεις σχολείων, ΚΔΑΠ και Φορέων που ασχολούνται με το παιδί.
 • Vaulting για Ενήλικες και Παιδιά – Χορός πάνω στο Άλογο!
 • Πάρτι γενεθλίων

 

Ωράριο λειτουργίας

Τρίτη έως Κυριακή από τις 9.00 έως τις 21.00, κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού.

Σάββατα & Κυριακές, από τις 12.00 έως τις 14.00, πραγματοποιούνται τα οικογενειακά δρώμενα, για τα οποία απαιτείται τηλεφωνική κράτηση.

Τμήματα αρχαρίων ξεκινούν όλο τον χρόνο!

Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 6983 422884 & 6907 740545

Dadoo

Το DADOO είναι ένα ξεχωριστό παιδικό βιβλιοπωλείο  με αποκλειστικά παιδικά βιβλία για ηλικίες 0-99 χρονών με ελληνικούς, αγγλικούς και γαλλικούς τίτλους.

Διαθέτει φυσικό κατάστημα στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης αλλά και ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο με διεύθυνση www.dadoo.gr με στόχο την παράδοση των πακέτων τους ακόμη και την επόμενη μέρα.

Φιλοξενεί εικονογράφους και συγγραφείς ώστε να συναντήσουν τα παιδιά τους δημιουργούς και να γνωρίσουν καλύτερα τον μαγικό κόσμο των βιβλίων.

Στον εξωτερικό τους χώρο υπάρχει ένας καταπράσινος ελαιώνας όπου πραγματοποιούνται οι παρουσιάσεις των βιβλίων και τα εικαστικά εργαστήρια όταν ο ήλιος είναι ψηλά.

Για τα παιδιά που θέλουν να παραμείνουν παιδιά και τους μεγάλους που θέλουν να συνδεθούν με το παιδί μέσα τους το DADOO προτείνει τα πιο όμορφα παιδικά βιβλία.

Διαβάστε εδώ τη συνέντευξη που έδωσε το Dadoo στις Πυγολαμπίδες. 

 

Αιθήρ

Φύση, από το αρχαιοελληνικό φύω, φυτρώνω, θεριεύω, αναπτύσσομαι.

Μέσα από την επαφή με τη φύση δεχόμαστε ερεθίσματα για μάθηση, ανακάλυψη και παιχνίδι.

Η Αιθήρ σχεδιάζει βιωματικά εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά, οικογένειες, ενήλικες, σχολεία, ιδιωτικές εταιρείες, οργανισμούς, μορφωτικά ιδρύματα αλλά και ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Με την βοήθεια της Φύσης δημιουργεί ένα ασφαλές περιβάλλον όπου παροτρύνεται η αποδοχή, η κατανόηση, ενισχύεται η αυτοπεποίθηση και η αυτογνωσία.

Ενθαρρύνεται η φιλική προς το περιβάλλον συμπεριφορά και νοοτροπία αλλά και ενισχύεται η αγάπη προς την διαφορετικότητα.

Προσφέρει μια ποικιλία προγραμμάτων, εργαστηρίων και εκπαιδευτικών σεμιναρίων, σχεδιασμένα ώστε να αφυπνίσουν τις αισθήσεις μας στο μεγαλείο και το θαύμα της φύσης που μας περιβάλλει.

Η ομάδα της Αιθήρ επιδιώκει τη δημιουργία συνδέσεων μεταξύ ανθρώπων και φύσης. Ονειρεύεται να φέρει όλους τους ανθρώπους σε επαφή με την {Άγρια} φύση. Τους παροτρύνει να αναρωτηθούν μέσα από παιχνίδια τι σημαίνει για εκείνους ερημιά και αγριότητα αλλά και να τους βοηθήσει να επαναπροσδιορίσουν τι σημαίνει επαφή και σύνδεση με το φυσικό περιβάλλον.

 

 

Όλα τα προγράμματα πραγματοποιούνται σε εξωτερικούς χώρους.

Επικοινωνήστε με την Αιθήρ, ώστε να σχεδιάσετε μαζί την «Δική σας βόλτα στη Φύση».

 

PHĒNO

space for imaginative arts practices

To PHĒNO είναι ένας χώρος δημιουργίας, μάθησης και επαφής με τη σύγχρονη τέχνη και τα νέα οπτικοακουστικά μέσα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Πραγματοποιεί ποικίλες δράσεις όπως καλλιτεχνικά εργαστήρια για μικρούς και μεγάλους, εκπαιδευτικά προγράμματα για πολιτιστικούς και εκπαιδευτικούς φορείς (σχολεία, μουσεία, βιβλιοθήκες κ.τ.λ.), οπτικοακουστικές παραγωγές και δημόσιες καλλιτεχνικές παρουσιάσεις.

Στόχος του PHĒNO είναι να δημιουργεί ασφαλή περιβάλλοντα μάθησης και ενασχόλησης με την τέχνη που δίνουν έμφαση στην περιέργεια, την έρευνα, και τη δημιουργική διαδικασία, στηρίζονται στην ισότιμη συνεργασία και ενθαρρύνουν την εξερεύνηση χώρων “ανάμεσα” –  από δημιουργικές πρακτικές, θεματικές και επιστήμες. Πιστεύοντας στη δυνατότητα της τέχνης να συντελέσει στη διαμόρφωση μιας κοινωνίας όπου οι βασικές αξίες είναι η συλλογικότητα, η ενσυναίσθηση και η ισότητα όλων των όντων – ανθρώπινων και μη, το εκπαιδευτικό και καλλιτεχνικό του πρόγραμμα δίνει ιδιαίτερη βάση στην ανάπτυξη της δημιουργικότητας και της κριτικής σκέψης, την ενίσχυση του οπτικοακουστικού γραμματισμού, καθώς και την καλλιέργεια της ενσυναίσθησης και της περιβαλλοντικής συνείδησης μέσω της τέχνης.

 

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ

Μικροί και μεγάλοι, αρχάριοι και προχωρημένοι, ερασιτέχνες και επαγγελματίες, όλοι μπορούν να βρουν κάποιο εργαστήριο για να εξασκήσουν τη δημιουργικότητα τους στον φιλόξενο χώρο του PHĒNO. Όλα τα τμήματα είναι ολιγομελή και στηρίζονται στις αρχές της βιωματικής και ομαδοσυνεργατικής μάθησης.

Τα εβδομαδιαία τμήματα εικαστικών τεχνών για παιδιά και εφήβους λειτουργούν καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς.

Το Παιδικό Ατελιέ για παιδιά 4 – 11 ετών ενθαρρύνει την αγάπη για την τέχνη και φέρνει τους μικρούς καλλιτέχνες σε επαφή με βασικές καλλιτεχνικές έννοιες και έργα μεγάλων δημιουργών μέσα από εξερευνήσεις στο ευρύ φάσμα των εικαστικών τεχνών (ζωγραφική, χαρακτική, γλυπτική, φωτογραφία κ.λπ.).

Στο Εργαστήριο Ζωγραφικής, επίδοξοι ζωγράφοι 6  – 11 ετών εξασκούν τις δεξιότητες τους στο σχέδιο, καλλιεργώντας παράλληλα τη δημιουργικότητα και τη φαντασία τους.

Ενώ στο Κινηματογραφικό Εργαστήρι, οι νεαροί δημιουργοί 10 – 16 ετών εξοικειώνονται με όλα τα στάδια μιας κινηματογραφικής παραγωγής με στόχο τη δημιουργία της δικής τους μικρού μήκους ταινίας stop motion animation.

Για τους ενήλικες προσφέρονται εργαστηριακοί κύκλοι στη Φωτογραφία για διάφορα επίπεδα εμπειρίας και ενασχόλησης, που επικεντρώνονται από την εξοικείωση με το μέσο μέχρι τη διαμόρφωση της εικαστικής ταυτότητας των συμμετεχόντων ατόμων. Το εργαστήριο Σχεδίου αποτελεί ένα μη τυπικό μάθημα ζωγραφικής με στόχο να «ξεκλειδώσει» τη δημιουργικότητα και να φωτίσει τον προσωπικό σχεδιαστικό χαρακτήρα του καθενός. Επιπλέον, μέσα στη χρονιά λαμβάνουν χώρα σύντομης διάρκειας πρωτότυπα εργαστήρια με εισηγητές προσκεκλημένους καλλιτέχνες.

Παράλληλα, η ομάδα του PHĒNO σχεδιάζει και υλοποιεί εκπαιδευτικά προγράμματα και υλικό για σχολεία, μουσεία, βιβλιοθήκες και άλλους εκπαιδευτικούς, πολιτιστικούς φορείς και εταιρείες.

 

 

MEDIA STUDIO

Στον τομέα των οπτικοακουστικών παραγωγών, το PHĒNO συμμετέχει ενεργά σε διεθνείς παραγωγές έργων τεκμηρίωσης και μυθοπλασίας, καθώς και έργων νέων μέσων με μία κριτική προσέγγιση της κοινωνικοπολιτικής πραγματικότητας. Με πολυετή εμπειρία και γνώση στις τεχνικές οπτικής αφήγησης (visual storytelling) η ομάδα του αναλαμβάνει επιπλέον παραγωγές βίντεο για την προώθηση υπηρεσιών και προϊόντων.

 

ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Με στόχο την ανάδειξη σύγχρονων καλλιτεχνικών πρακτικών και δημιουργών από την Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου και των Βαλκανίων, το PHĒNO επιμελείται και φιλοξενεί εικαστικές εκθέσεις, καλλιτεχνικές δράσεις και πολιτιστικές εκδηλώσεις. Από το 2022 διοργανώνει επίσης τις Conversas Thessaloniki, μία σειρά ανοιχτών συναντήσεων με στόχο τη διαμόρφωση ενός ισότιμου πλαισίου συζήτησης για την ανταλλαγή ιδεών και πρακτικών της δημιουργικής κοινότητας της πόλης.

 

Trees Trees

Το Trees Trees είναι η Silver Bullet Canteen, κρυμμένη μέσα στο δάσος των Ελαιώνων, στη Πυλαία Θεσσαλονίκης, μόλις λίγα λεπτά από το κέντρο της Θεσσαλονίκης. Η περιοχή αποτελεί το τέλειο σημείο απόδρασης για οικογένειες, αφού προσφέρει ατελείωτο ελεύθερο παιχνίδι στη φύση σε έναν ασφαλές, περιφραγμένο χώρο αλλά και για παρέες που θέλουν να ξεφύγουν από τη βαβούρα της πόλης.

Στόχος της ομάδας του Trees Trees είναι να έρθει ο επισκέπτης σε επαφή με τη φύση, να απολαύσει τις ομορφιές της, να “λερωθεί” και να ξανά γίνει παιδί.

Στο χώρο υπάρχουν παιχνίδια εξωτερικού χώρου για την απασχόληση παιδιών μικρότερων ηλικιών, όπως σκάμματα με άμμο, παιχνίδι ισορροπίας, κρεμαστή γέφυρα, αλλά και για παιδιά μεγαλύτερων ηλικιών υπάρχουν γιγάντια σκακιέρα, σκορ 4, μπασκέτα και πινγκ πονγκ. Παράλληλα, ο επισκέπτης μπορεί να δανειστεί κάποιο βιβλίο από τη δανειστική βιβλιοθήκη που λειτουργεί και να το διαβάσει κάτω από τα δέντρα. Στο χώρο θα βρείτε ιδιωτικές τουαλέτες με όλα τα απαραίτητα που μπορεί να χρειαστεί ένας γονιός για το παιδί του. Τις καθημερινές ο χώρος φιλοξενεί πολλούς εργαζόμενους οι οποίοι προτιμούν να δουλεύουν remote κάτω από τα δέντρα.

Η καντίνα προσφέρει ποικιλία ροφημάτων και σνακ, καλύπτοντας όσο είναι εφικτό τις περισσότερες προτιμήσεις και διατροφικές ιδιαιτερότητες  των επισκεπτών. Παράλληλα, μέσα στη φιλοσοφία του Trees Trees είναι και η όσο το δυνατόν μειωμένη χρήση πλαστικού οπότε και όλες οι συσκευασίες είναι 100% χάρτινες, ενώ παράλληλα οι κατασκευές (παιχνίδια, παγκάκια, τραπέζια ) είναι φτιαγμένες από ξύλο.

 

 

Στην αυλή του Trees Trees φιλοξενούνται πρωτότυπα παιδικά πάρτυ και κάθε άλλου είδους εκδήλωση, προσωπικής ή εταιρικής φύσης. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διοργάνωση κάποιας εκδήλωσης μπορείτε να καλέστε στο 231 030 4648, καθημερινές, πρωινές ώρες.

Έτσι κάνουν οι μπαλαρίνες

Το διώροφο κτίσμα προ του 1955, στην οδό Στεργίου Πολυδώρου 61 στην Άνω Πόλη, στεγάζει εδώ και ένα χρόνο -από τον Νοέμβριο του 2022- το παραμυθένιο βιβλιοπωλείο – καφέ “Έτσι κάνουν οι μπαλαρίνες”. 

Αρχικά ξεκίνησε σαν όνειρο και έπειτα από πολλή δουλειά, ιδέες, σβησίματα και γραψίματα, επιβεβαιώσεις και αναθεωρήσεις και προπαντός ύστερα από την σύνδεση πέντε ανθρώπων με κοινό όραμα, άναψε εκείνο το μαγικό φως που έδειχνε ότι αυτός ο χώρος μπορούσε να γίνει πραγματικότητα.

 

Το βιβλιοπωλείο “Έτσι Κάνουν Οι Μπαλαρίνες” είναι ένα μέρος όπου η φαντασία ζωντανεύει μέσα από τα βιβλία και ο τελικός σκοπός είναι τα βιβλία και τα παιδιά να γίνουν οι καλύτεροι φίλοι. Εκτός από ένα δημιουργικό βιβλιοπωλείο είναι ένας χώρο συνάντησης, ψυχαγωγίας και παιχνιδιού.

Κάθε εβδομάδα το βιβλιοπωλείο φιλοξενεί μια σειρά εκδηλώσεων που συναρπάζουν τους μικρούς αναγνώστες και πυροδοτούν τη φαντασία τους. Από μαγευτικές συνεδρίες αφήγησης παραμυθιών μέχρι διαδραστικά εργαστήρια, πάντα θα βρείτε κάτι δημιουργικό να συμβαίνει στο πολύχρωμο χώρο του.

 

Ο χώρος παραμένει κλειστός κάθε Δευτέρα.

 

Happy Swimming

Tο HAPPY SWIMMING δημιουργήθηκε και λειτουργεί με γνώμονα την αγάπη του για το παιδί και τον γονέα. Η αγάπη αυτή είναι που ωθεί διαρκώς το ανθρώπινο δυναμικό να συνεχίζει και να εξελίσσεται. Ο στόχος είναι να προσφέρουν ξεχωριστές υδάτινες εμπειρίες σε ένα άρτια εξοπλισμένο χώρο, με σύγχρονες εγκαταστάσεις!

Το HAPPY SWIMMING σας καλεί να γνωρίσετε τα οφέλη της κολύμβησης και να βουτήξετε στα άδυτα του υδάτινου παιχνιδιού με ασφάλεια και αυτοπεποίθηση!

 

Μέθοδος Καθαρισμού Νερού – Ηλεκτρόλυση άλατος

Ως ζωντανός οργανισμός, το νερό της πισίνας αλλάζει συνεχώς χαρακτηριστικά και απαιτήσεις. Για το λόγο αυτό αναζητήθηκε ένα σύστημα απολύμανσης που να προσφέρει διαρκώς υγιεινό, κρυστάλλινο νερό απαλλαγμένο από βακτηρίδια και μύκητες.

Η πλέον κατάλληλη μέθοδος λοιπόν είναι αυτή της ηλεκτρόλυσης άλατος. Πρόκειται για τον μοναδικό εναλλακτικό τρόπο απολύμανσης του νερού της πισίνας που καταργεί πλήρως το συμβατικό χλώριο. Η ηλεκτρόλυση άλατος είναι από τις πιο ασφαλείς και υγιεινές μεθόδους απολύμανσης του νερού της πισίνας με πολλά πλεονεκτήματα και φίλους σε όλο τον κόσμο. Στην Αυστραλία το 95% των πισίνων απολυμαίνονται με ηλεκτρόλυση άλατος.

Οι χλωριωτές άλατος έχουν δώσει μία νέα διάσταση στην έννοια της επεξεργασίας του νερού της πισίνας καθώς βελτιώνουν την ποιότητα του νερού, δεν απαιτούνται χημικά προϊόντα και κάνουν τη συντήρηση με απόλυτα φυσικό τρόπο. Έτσι αποφεύγονται όλες οι ανεπιθύμητες παρενέργειες των χημικών σταθεροποιητών (κυανουρικό οξύ) που περιέχονται σε προϊόντα χλωρίου (δυσάρεστη οσμή, ερεθισμός των ματιών και του δέρματος, ξερά μαλλιά, κτλ.).

 

Προσωπικό

Το εκπαιδευτικό προσωπικό αποτελείται από γυμναστές απόφοιτους ΤΕΦΑΑ. Οι γυμναστές στο HAPPY SWIMMING έχουν ακολουθήσει την κατεύθυνση κολύμβησης ή έχουν λάβει σεμιναριακή επιμόρφωση ή οποιοδήποτε άλλο πιστοποιητικό εκπαίδευσης.

 

Λίγα λόγια για τη βρεφική κολύμβηση

Όπως είναι γνωστό, το νερό έχει πολλά οφέλη για τον ανθρώπινο οργανισμό, πόσο μάλιστα για ένα βρέφος όπου λίγους μήνες πριν βρισκόταν σε παρόμοιο περιβάλλον. Μέσα στο νερό τα βρέφη μαθαίνουν από μικρή ηλικία να ελέγχουν το σώμα τους και τις κινήσεις τους και αποτελεί το ιδανικό περιβάλλον ώστε να αναπτυχθούν οι κινητικές τους δεξιότητες με μηδενική καταπόνηση των οστών. Η αλληλεπίδραση γονέα και παιδιού μέσα στο νερό και ο ποιοτικός χρόνος που μοιράζονται, αποτελεί μια ξεχωριστή εμπειρία και ενισχύει την οικοδόμηση μιας υγιούς, χαρούμενης και δημιουργικής σχέσης μεταξύ τους, ήδη από τη βρεφική ηλικία.

Τα μαθήματα μπορούν να ξεκινήσουν όταν γονείς και παιδί νιώθουν έτοιμοι .Αυτό που είναι σημαντικό να γνωρίζει ο γονέας είναι πως το κάθε παιδί έχει το δικό του χρόνο προσαρμογής και η συμμετοχή τους στο πρόγραμμα εξελίσσεται σταδιακά και χωρίς πίεση. Η καλή διάθεση, η ενεργός συμμετοχή, η ενθάρρυνση και η καθοδήγηση του γονέα, δρουν θετικά στο παιδί και αποτελούν σημαντικό και κύριο παράγοντα στην τέλεση του μαθήματος.

Πιο συγκεκριμένα πραγματοποιούνται μαθήματα:

 • Baby swimming/βρεφική κολύμβηση
 • Children swimming/παιδική κολύμβηση
 • Aqua Aerobic/αερόβια υδρογυμναστική
 • Aqua kids/ παιδική υδρογυμναστική
 • Aqua Yoga for Pregnancy/υδρογυμναστική εγκύων

 

Extra Bonus

 • Οικονομικές τιμές και προσφορές σε συνδυασμούς πακέτων
 • Ολιγομελή τμήματα προπόνησης
 • Δυνατότητα ατομικής προπόνησης
 • Φωτογραφήσεις και βιντεοσκοπήσεις κάτω από το νερό
 • Λειτουργία χώρου καφέ
 • Παιδικά πάρτι

Συναισθηματίζειν

Κάπου ανάμεσα στις Συκιές & στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης ιδρύθηκε ένας καινοτόμος χώρος, επικεντρωμένος στον συναισθηματικό κόσμο του παιδιού.

Με απόλυτο σεβασμό και αγάπη, τόσο στη μοναδικότητα της παιδικής ηλικίας, όσο και στη σημαντικότητα της εξέλιξης της συναισθηματικής νοημοσύνης, η Ελευθερία δημιούργησε ένα κέντρο, εστιασμένο στην ολιστική ανάπτυξη των συναισθημάτων του παιδιού.

Μέσα από τις στοχευμένες δραστηριότητες του “Συναισθηματίζειν”, σε ολιγομελή τμήματα, τα παιδιά θα θέσουν τα θεμέλια και θα καλλιεργήσουν το συναισθηματικό τους εγγραμματισμό, διαμορφώνοντας έτσι, έναν πιο ποιοτικό τρόπο ζωής, σε σχέση με τον εαυτό τους και τον κόσμο γύρω τους.

 

Στόχοι του «Συναισθηματίζειν» είναι το παιδί να αναπτύξει:

 • την ικανότητα αντίληψης, έκφρασης και χειρισμού των συναισθημάτων του
 • τον αυτοέλεγχο
 • την ενσυναίσθηση
 • την ποιοτική επικοινωνία
 • τη διαδικασία επίλυσης συγκρούσεων και προβλημάτων
 • την προσωπική υπευθυνότητα
 • την αυτεπίγνωση
 • την αυτοαποδοχή και την ικανότητα για συνεργασία

 

Οι δράσεις απευθύνονται σε παιδιά από 3 μηνών έως 12 ετών. Τα προγράμματα ξεκινούν στις 16.00’ και τελειώνουν στις 20.00’ το βράδυ.

 

 

Η Ελευθερία σας προτείνει να επισκεφθείτε το «ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΖΕΙΝ» , όπου θα έχετε την ευκαιρία να παραμείνετε, αν θέλετε, στον χώρο υποδοχής και αναμονής του κέντρου, απολαμβάνοντας τη θέα στο Σειχ Σου ή ένα βιβλίο από τη βιβλιοθήκη, παρέα με ένα ρόφημα.

 

 

Ενημερωθείτε για το πλούσιο πρόγραμμα

Βιωματικές δραστηριότητες, ποιοτικά σχεδιασμένες για την καλλιέργεια της συναισθηματικής νοημοσύνης, σε κάθε ηλικιακή ομάδα.

 • Λειτουργία δανειστικής βιβλιοθήκης, με φιλανθρωπικό σκοπό
 • Πρόγραμμα Καθημερινής Μελέτης
 • Δημιουργική απασχόληση Χριστουγέννων, Πάσχα, Summer Camp Ιούνιος-Σεπτέμβριος
 • Διοργάνωση ποιοτικά σχεδιασμένων, θεματικών πάρτι

Πού απευθύνεται:

Σε όλα τα παιδιά ηλικίας από 3 μηνών έως 12 ετών.

 • Βρεφικά & Μεταβρεφικά τμήματα
 • Προσχολικά τμήματα
 • Σχολικά τμήματα

 

Αναλυτικοί τίτλοι προγραμμάτων:

3 – 12 μηνών 

Baby & Parents Spa and Massage

Baby Wearing Χορός

8 – 24 μηνών 

Baby & Parents Messy Play

Baby Μουσικοκινητική

Family Yoga

2 – 3 ετών 

Messy & sensory play

Κίνηση και Έκφραση 1

3 – 4 ετών

Little Chefs

Κίνηση και Έκφραση 2

4 – 6 ετών και 7 – 12 ετών

My emotion Project (Κοινωνική Συναισθηματική Εκπαίδευση)

Θέατρο

Μουσική

Κινηματογράφος

Ακροβατική 1 & 2

Μπαλέτο

Emotional Project Ρομποτικής

Εικαστικά

STEM

Mindful Kids

Παραμυθολογώ

English Club

Ρίζες του τόπου μας: Παραδοσιακοί χοροί

 

Δημιουργική Απασχόληση κατά τη διάρκεια των διακοπών

Το “Συναισθηματίζειν” είναι κοντά στους γονείς και τα παιδιά στις διακοπές των Χριστουγέννων, του Πάσχα & όλο το καλοκαίρι, με τη δημιουργική απασχόληση παιδιών ηλικίας 4 έως 10 ετών και ώρες λειτουργίας 7.45’ – 16.15’.

Δραστηριότητες όπως αφήγηση παραμυθιών, εικαστικά, θέατρο, μουσική, γυμναστική, χορός, μαγειρική, κηπουρική, πειράματα και αλλά πολλά περιμένουν τους μικρούς φίλους τα Χριστούγεννα, το Πάσχα και όλο το Καλοκαίρι από 16 Ιουνίου και κάθε μέρα, μέχρι την έναρξη του κάθε σχολικού έτους!

Περιορισμένος αριθμός θέσεων.

 

4 – 8 Δεκεμβρίου

Το Συναισθηματίζειν γιορτάζει την “Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού” και προσφέρει δωρεάν μαθήματα την εβδομάδα 4 έως 8 Δεκεμβρίου!

Καλέστε στο 2311242994 και κλείστε έγκαιρα τη θέση σας στο μάθημα που επιθυμείτε!

 

 

Πέρασμα

Το Πέρασμα ξεκίνησε το ταξίδι του το 2020 όταν η ανθρωπότητα έμπαινε σε μια δύσκολη συνθήκη, αυτή της Πανδημίας, αν και ο σπόρος του, η ιδέα υπήρχε πολλά χρόνια πριν…

Μέσα σε μία εξελικτική πορεία έρευνας και συνεχούς εκπαίδευσης στην τέχνη αλλά κι επιστήμη του θεάτρου ο σπόρος μεγάλωσε και πήρε τη μορφή ενός καραβιού φτιαγμένο με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορεί να εμψυχώνει, να βοηθά και να στηρίζει μια πιο δημιουργική και αυθεντική πορεία ζωής στους επιβάτες του.

Όλο το εγχείρημα είχε ως απαρχή κι έναυσμα την Πτυχιακή εργασία της θεατρολόγου – δραματουργού Κωνσταντίας Ζαχαροπούλου «Εμψύχωση των ομάδων και Devised theatre: εκλεκτικές συγγένειες».

Η βασική μεθοδολογική πρακτική είναι η διαδικασία ανάπτυξης συμμετοχικής δραματουργίας, σύμφωνα με τις αρχές του Devised Theatre (Θεάτρου της Επινόησης) αφού με αυτή τη διαδικασία συνδέεται η εμψυχωτική του λειτουργία.

Ως “θέατρο της επινόησης” ορίζεται η δημιουργία θεατρικού έργου και παράστασης από το μηδέν, χωρίς να προϋπάρχει ήδη θεατρικό έργο. Συμμετοχικό – συλλογικό δράμα είναι το «προϊόν» της ομαδικής δημιουργικής διαδικασίας και προϋποθέτει την εμπλοκή όλων των συμμετεχόντων.

 

Εργαστήρια Συλλογικής Θεατρικής Δημιουργίας

Έτσι δημιουργήθηκαν τα “Εργαστήρια Συλλογικής Θεατρικής Δημιουργίας” που αποτελούν τον κορμό της ύπαρξης του Περάσματος. Τα εργαστήρια σχεδιάζονται για τα μέλη της κοινότητας όλων των ηλικιακών ομάδων πάνω σε διαφορετική θεματολογία κάθε φορά.

 

 

Τα Παιδιά…η Έμπνευση για το Πέρασμα

Η Ζωή είναι μυστήριο κρύβει σοφία και τα παιδιά τη νιώθουν αφού κινούνται και παίζουν πολύ κοντά στο ρυθμό της Δημιουργίας. Στο Πέρασμα τους προσφέρεται ένα εύφορο, γόνιμο περιβάλλον αποδοχής, πίστης στη σοφία που κουβαλούν μέσα τους και ένα πλαίσιο αρωγής, ώστε να μπορούν να αναπτυχθούν ελεύθερα, για να νιώσουν και τα ίδια σε κάθε στάδιο της εξέλιξης τους το μεγαλείο, τη μοναδικότητα και την αξία της ύπαρξής τους.

 

Το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2023 θα υπάρχει η δυνατότητα δωρεάν δοκιμαστικού μαθήματος για όλα τα τμήματα που θα λειτουργήσουν φέτος στο Πέρασμα. Περισσότερες πληροφορίες θα δείτε εδώ.

Σπιτόδενδρο

Το Family School της Θεσσαλονίκης

Τον Σεπτέμβριο του 2019 ένας νέος χώρος μάθησης έκανε την εμφάνισή του στη Θεσσαλονίκη. Με πρωτοβουλία τριών έμπειρων νηπιαγωγών, του Γλαντζή Τάσου, του Δημολιού Κωστή, της Τουφεξίδη Ελίζας και ενός ψυχολόγου, του Μπάσογλου Δημήτρη, ένα «Σπιτόδενδρο» εμφανίστηκε στην περιοχή του Διαβαλκανικού Ιατρικού Κέντρου για να φιλοξενήσει παιδιά προσχολικής ηλικίας. Την ομάδα ήρθε να συμπληρώσει η Αμαλία Βράντση, νηπιαγωγός με εμπειρία 30 χρόνων και ιδιοκτήτρια του παιδικού σταθμού Λιλιπούπολη.

Με μία ομάδα προσεκτικά επιλεγμένων εκπαιδευτικών και συνεργατών ο παιδικός σταθμός και νηπιαγωγείο «Σπιτόδενδρο» αποτελεί έναν χώρο που προσφέρει τις πιο σύγχρονες μεθόδους μάθησης, σε ένα ζεστό φιλόξενο περιβάλλον, θεμελιωμένο στην επαγγελματική, εκπαιδευτική και ανθρώπινη εμπειρία του προσωπικού που το απαρτίζει.

 

Λειτουργία

Θέτοντας τις ουσιαστικές βάσεις για την κοινωνικοποίηση και τη μετέπειτα εκπαίδευση των παιδιών, ο παιδικός σταθμός και νηπιαγωγείο «Σπιτόδενδρο» απευθύνεται σε οικογένειες με παιδιά ηλικιών από 1 έως 6 ετών. Οι εκπαιδευτικοί και το προσωπικό του σχολείου, θέτοντας στο επίκεντρο τις ανάγκες της σύγχρονης οικογένειας, με σεβασμό στην ξεχωριστή προσωπικότητα και τα χαρακτηριστικά του κάθε παιδιού, προσφέρουν ένα πρόγραμμα ομαλής μετάβασης του παιδιού από την αγκαλιά της οικογένειας στην αγκαλιά του σχολείου.

Αφουγκραζόμενοι τις ανάγκες της σύγχρονης οικογένειας το Σπιτόδενδρο προσφέρει πρωινή και απογευματινή βάρδια λειτουργίας. Τα πρωινά τμήματα λειτουργούν από τις 7:00 έως τις 15:00 ενώ τα απογευματινά από τις 15:00 έως τις 21:00. Υπάρχει ευελιξία όσον αφορά τις ώρες παραμονής του παιδιού στον χώρο έπειτα από συνεννόηση με τη γραμματεία, ενώ τα απογευματινά τμήματα διαθέτουν ευέλικτα προγράμματα παρακολούθησης από 2 έως και 5 φορές την εβδομάδα.

Το ευέλικτο πρόγραμμα του βρεφονηπιακού σταθμού και νηπιαγωγείου, συμπληρώνει η υπηρεσία σίτισής του. Μέσα από τη συνεργασία με τη διατροφολόγο Β. Δερμιτζάκη η μαγείρισσα του σχολείου ετοιμάζει φρέσκα φαγητά που βοηθούν στην ισορροπημένη ανάπτυξη των παιδιών και σίγουρα διευκολύνουν της οικογένειες στην καθημερινότητά τους.

Για την περαιτέρω υποστήριξη και συμβουλευτική των οικογενειών το Σπιτόδενδρο διοργανώνει κάθε μήνα Σχολή Γονέων με ποικιλία θεματικών που αφορά σε σύγχρονα ζητήματα και προβληματισμούς που συναντάμε κατά την ανατροφή των παιδιών.

Και οι δύο βάρδιες του σχολείου χαρακτηρίζονται από ένα πλούσιο παιδαγωγικό πρόγραμμα το οποίο επικεντρώνεται στην καλλιέργεια κοινωνικών δεξιοτήτων και αξιών, προ-γλωσσικών, προ-μαθηματικών, μουσικο-κινητικών, εικαστικών και δεξιοτήτων δραματοποίησης. Το πρόγραμμα συμπληρώνεται από μαθήματα εγγραμματισμού στα ψηφιακά μέσα, γνωριμίας με την αγγλική γλώσσα, θεατρικού παιχνιδιού, ρομποτικής και κρουστών μέσα από τα εργαστήρια-clubs που προσφέρονται.

 

 

Χώρος και τοποθεσία

Η ύπαρξη ενός περιβάλλοντος ηρεμίας, σταθερότητας και ασφάλειας, μακριά από τους γρήγορους ρυθμούς της καθημερινότητας αποτελεί προτεραιότητα στην καθημερινότητα του σχολείου. Γι’ αυτό το λόγο το «Σπιτόδενδρο» στεγάζεται σε μια κομβική αλλά παράλληλα μακριά από τους έντονους ρυθμούς της πόλης τοποθεσία, δίπλα στο Διαβαλκανικό Ιατρικό Κέντρο (Ασκληπιού 8, Πυλαία, Θεσσαλονίκη). Το σχολείο διαθέτει σύγχρονα και ασφαλή σχολικά λεωφορεία για τη μεταφορά των παιδιών από και προς το σχολείο. Οι γονείς που επιλέγουν να φέρουν το παιδί τους με δικό τους μέσο μπορούν με άνεση και ασφάλεια να σταθμεύσουν έξω από το σχολείο.

Το «Σπιτόδενδρο» δίνει χώρο στη μάθηση και το παιχνίδι των παιδιών, φροντίζοντας παράλληλα για την ασφάλειά τους. H παιδαγωγική δράση του σχολείου υλοποιείται σε μεγάλες αίθουσες που προσφέρονται για τη διδασκαλία αλλά και το ελεύθερο παιχνίδι των παιδιών. Τα διαλείμματα του βρεφονηπιακού σταθμού πραγματοποιούνται στις τρεις μεγάλες αυλές, όπου τα παιδιά μπορούν ξέγνοιαστα να απολαύσουν αμέτρητες ώρες παιχνιδιού. Ένας μεγάλος και κατάλληλα στεγασμένος χώρος μπροστά στην είσοδο του χώρου ευνοεί τις δυνατότητες απασχόλησης των παιδιών στην αυλή ακόμη και κατά τις βροχερές ημέρες, ενώ σε ξεχωριστό σημείο της αυλής τα παιδιά μπορούν να λερωθούν παίζοντας messy στη λασποκουζίνα και την αμμοδόχο.

Η επαφή με το φυσικό περιβάλλον και η καλλιέργεια μιας σχέσης αγάπης και σεβασμού για τη φύση, αποτελεί πρωταρχικό στόχο του παιδαγωγικού προγράμματος του νηπιαγωγείου. Μέσα από εξορμήσεις στον οπωρώνα που φιλοξενείται στο πίσω μέρος της αυλής του σχολείου τα παιδιά έρχονται σε επαφή με διαδικασίες καλλιέργειας και φροντίδας καρπών και φυτών γνωρίζοντας έτσι τις αξίες και τις στάσεις που προαναφέρθηκαν.

Τις δράσεις του Σπιτόδενδρου ακολουθούν ώρες ξεκούρασης στην ειδική αίθουσα ύπνου, όπου τα παιδιά μπορούν να απολαύσουν έναν ήσυχο μεσημεριανό ύπνο.

 

Παιδαγωγικό πρόγραμμα

Άνθρωπος, φύση, τέχνη και ψηφιακός εγγραμματισμός αποτελούν τους πυλώνες των σύγχρονων παιδαγωγικών προγραμμάτων που ο βρεφονηπιακός σταθμός εφαρμόζει. Βασισμένο στις πιο σύγχρονες παιδαγωγικές και ψυχολογικές προσεγγίσεις, το πρόγραμμά του σταθμού έχει ως στόχο την ολόπλευρη ανάπτυξη των παιδιών και τον εφοδιασμό τους με τις δεξιότητες εκείνες που θα τα προετοιμάσουν για τη μετάβαση στην κοινωνία και τις επόμενες βαθμίδες της εκπαίδευσης.

Η μάθηση για την ομάδα του «Σπιτόδενδρου» είναι μία διαδικασία που γίνεται εφικτή μόνο μέσα από το παιχνίδι και τη συνεργατικότητα. Η βιωμένη εμπειρία του παιδιού είναι αυτή που μπορεί να μετατρέψει σε γνώση όλες τις έννοιες που θα πραγματευτεί. Γι’ αυτό η μάθηση στο σχολείο  επιτυγχάνεται μέσα από το βίωμα και τη συν-ύπαρξη με τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας, εκπαιδευτικών και μαθητών/ριών.

Με γνώμονα αυτή τη θεωρητική αρχή η παιδαγωγική ομάδα του «Σπιτόδενδρου» θέσπισε ένα πρόγραμμα που στοχεύει στην ανάπτυξη γνωστικών, κινητικών, γλωσσικών, αισθητικών, καλλιτεχνικών, συναισθηματικών και κοινωνικών δεξιοτήτων. Οι εμπειρότατοι παιδαγωγοί που αναλαμβάνουν την ευθύνη για κάθε έναν από τους παραπάνω τομείς, μοιράζονται τις παραπάνω θεωρητικές αρχές, γνωρίζοντας ότι αποτελούν οι ίδιοι πρότυπα για τα παιδιά.

 

Παροχές υγείας και φροντίδας- ασφάλεια

Στο πλαίσιο των παροχών φροντίδας που σχετίζονται με την εύρυθμη και ολόπλευρη σωματική και ψυχοκινητική ανάπτυξη των παιδιών το «Σπιτόδενδρο» συνεργάζεται με έμπειρους και καταξιωμένους επιστήμονες. Συγκεκριμένα η επιστημονική ομάδα απαρτίζεται από ψυχολόγο, παιδίατρο, λογοθεραπεύτρια και νοσηλεύτρια.

Η ψυχολογική και συμβουλευτική υπηρεσία είναι διαθέσιμη για ραντεβού και προσωπικές συναντήσεις με τις οικογένειες στους χώρους του σχολείου έπειτα από συνεννόηση με τη Διεύθυνση του σχολείου. Ο Παιδίατρος  επισκέπτεται το σχολείο μία φορά το μήνα για την πραγματοποίηση των απαραίτητων διαγνωστικών εξετάσεων.

Η επίσκεψη από τη λογοθεραπεύτρια, πραγματοποιείται στις τάξεις των νηπίων και των προνηπίων, 2 φορές το χρόνο, μία στην αρχή της χρονιάς και μία στη μέση της σχολικής χρονιάς. Έπειτα από την πραγματοποίηση συναντήσεων οι γονείς ενημερώνονται για τυχόν παρατηρήσεις. Τέλος, η νοσηλεύτρια βρίσκεται στον χώρο του βρεφονηπιακού σταθμού καθημερινά παρέχοντας τις υπηρεσίες της.

 

Εργαστήρια, σεμινάρια, εκδρομές & πάρτι

Στο «Σπιτόδενδρο» πραγματοποιούνται ποικίλες δράσεις γύρω από την εκπαίδευση, την ενημέρωση και την επιμόρφωση εκπαιδευτικών, γονέων και παιδιών αλλά και γύρω από την ψυχαγωγία των οικογενειών. Τα τελευταία χρόνια φιλοξενήθηκαν στο σχολείο μία σειρά από σχετικά σεμινάρια και εκδηλώσεις (Σεμινάριο πρώτων βοηθειών, σεμινάριο διαχείρισης των καταστάσεων αποχωρισμού, σεμινάριο ανάπτυξης του λόγου, , Διατροφής κ.α.) αλλά και κυριακάτικες θεατρικές παραστάσεις με γνωστές θεατρικές ομάδες της πόλης μας. Κάθε μήνα πραγματοποιούνται, επιπλέον, εξορμήσεις και δράσεις σε φορείς και πολιτιστικά δρώμενα που λαμβάνουν χώρο στη Θεσσαλονίκη. Ο χώρος προσφέρεται, τέλος, για τη διοργάνωση παιδικών θεματικών πάρτι και εκδηλώσεων, πλαισιωμένων και υποστηριζόμενων από το προσωπικό του σχολείου.

Happy Kiddo

Το HAPPY KIDDO αποτελεί τον πρώτο σταθμό της σχολικής ζωής του παιδιού σας. Είναι μια κοινωνία γεμάτη αγάπη και δημιουργία, όπου κάθε παιδί έχει μια θέση.

Προσφέρουν πλούσιο παιδαγωγικό υλικό, ασφάλεια χώρου και φροντίδα μέσα σε εγκαταστάσεις που είναι ειδικά διαμορφωμένες για την παραμονή των μικρών παιδιών σε αυτές.

Σκοπός είναι η πολύπλευρη και σφαιρική, νοητική, συναισθηματική, κοινωνική και σωματική ανάπτυξη στα παιδιά με τις πιο σύγχρονες παιδαγωγικές μεθόδους.

Η φιλοσοφία που διέπει το HAPPY KIDDO είναι να αποκτήσουν τα παιδιά μόρφωση, γνώση αλλά και τρόπους συμπεριφοράς ζωής και σκέψης, έτσι ώστε να βρουν τη θέση τους στη κοινωνία και να εξασφαλίσουν τη δυνατότητα, βασισμένα στην προσωπικότητα τους, να είναι υπεύθυνα, δημιουργικά και κοινωνικοποιημένα άτομα.

ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Το περιβάλλον στο οποίο μεγαλώνουν και αλληλεπιδρούν καθημερινά τα παιδιά πρέπει να προσφέρει άπειρες ευκαιρίες μάθησης και ψυχαγωγίας, γι’ αυτό και έχουν σχεδιαστεί οι χώροι με μεγάλη φροντίδα ώστε να είναι ασφαλείς, καθαροί και έτοιμοι να υποδεχτούν τους μικρούς μαθητές!

Ωράριο λειτουργίας: 7πμ – 5μμ

 

 

Βοτανικός Κήπος Σταυρούπολης

Βοτανικός Κήπος Σταυρούπολης…για όλες τις εποχές

Ο Βοτανικός Κήπος της Σταυρούπολης είναι μια όαση μέσα στην καρδιά του αστικού μπετόν, ένα ησυχαστήριο μέσα στη φασαρία της πόλης, ένα κόσμημα υπερτοπικού ενδιαφέροντος και τον Νοέμβριο…

Ο Βοτανικός Κήπος, ένας περιφραγμένος χώρος στην Άνω Ηλιούπολη του Δήμου Παύλου Μελά, οργανώνεται εσωτερικά από διαδρομές, που επιτρέπουν στον επισκέπτη να παρατηρεί τα φυτά από κοντά και να έχει πρόσβαση σε ειδικούς χώρους. Περιλαμβάνει βραχόκηπους, τριανταφυλλεώνα, συλλογές κωνοφόρων, όπως κέδρους, έλατα, κυπαρίσσια, πεύκα, αγρωστώδη, βολβώδη και εποχιακά φυτά, κάκτους και παχύφυτα, φοινικοειδή και μεσογειακά φυτά.

Στο κέντρο δεσπόζει το ρομαντικό κιόσκι με ποικιλίες αναρριχώμενων φυτών και το θερμοκήπιο που φιλοξενεί τροπικά, υποτροπικά, επίφυτα, υδροχαρή και σαρκοφάγα φυτά.

Ο χώρος ενδείκνυται για εκπαιδευτικές εκδρομές των σχολικών μονάδων, αλλά οι πόρτες έχουν ανοίξει και σε μέλη ΚΑΠΗ, περιβαλλοντικές ομάδες, μαθητικές αντιπροσωπείες από το εξωτερικό και για Άτομα με ειδικές ανάγκες καθώς υπάρχουν οι αναγκαίες υποδομές και η προσβασιμότητα.

Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται στις επισκέψεις των φοιτητών της σχολής Γεωπονίας του ΑΠΘ και των μεταπτυχιακών φοιτητών της Αρχιτεκτονικής Τοπίου οι οποίοι έχουν την δυνατότητα να επιτελέσουν άρτια τα εργαστηριακά τους μαθήματα λόγω της άριστης συνεργασίας του Βοτανικού με τους εκπαιδευτικούς φορείς.

 

Η ιστορία

Ο Βοτανικός Κήπος Σταυρούπολης εγκαινιάστηκε στις 4 Ιουνίου του 2002 επί Δημαρχίας Σπύρου Μπαρούτα. Η δημιουργία του είχε ξεκινήσει από το 1996. Σχεδιάστηκε από τη γεωπόνο Αθηνά Χατζηαθανασιάδου και τον αρχιτέκτονα Γιάννη Μήρτσιο, υλοποιήθηκε από το τμήμα πρασίνου και την τεχνική υπηρεσία του Δήμου Σταυρούπολης και συνεχίζει να συντηρείται αποκλειστικά από πόρους του Δήμου Παύλου Μελά.

Καταλαμβάνει ένα χώρο πέντε στρεμμάτων στην περιοχή Άνω Ηλιούπολης του Δήμου Παύλου Μελά, περικλείεται από τις οδούς Κ. Κωνσταντινίδη, Ολύμπου, Περικλέους και φιλοξενεί μια πλούσια συλλογή 1.000 και πλέον φυτών. Η συνολική περιοχή έκτασης είκοσι επτά στρεμμάτων ήταν παλιά το ρέμα Περικλέους, παραπόταμος του Δενδροποτάμου και μετατράπηκε σε άξονα πρασίνου. Εκεί κατασκευάστηκαν παιδικές χαρές, γήπεδα, αμφιθέατρο που αποτελούν συμπληρωματικούς χώρους του Βοτανικού κήπου.

Πρόσβαση

Η πρόσβαση γίνεται με τους εξής τρόπους:

 • κατεβαίνοντας την κεντρική οδό Μακρυγιάννη, από την περιφερειακή, στο ύψος της Πλατείας Ελευθερίας κατευθυνόμαστε δεξιά στο πάρκο Σόλωνος.
 • από την οδό Λαγκαδά, στρίβουμε στην Καραολή & Δημητρίου (έδρα του Δημαρχείου) και στη συνέχεια επιλέγουμε την Κ. Κωνσταντινίδη (οδός πάνω από τον Ιερό Ναό του Αγίου Κωνσταντίνου) και οδηγούμαστε στο Βοτανικό Κήπο.
 • με το λεωφορείο επιλέγοντας τη γραμμή 34 του ΟΑΣΘ (Άνω Ηλιούπολη – Αριστοτέλους) και τη στάση με το όνομα «Βοτανικός Κήπος».

 

Ο Βοτανικός είναι ανοιχτός για το κοινό τις καθημερινές, ώρες 09:00 – 13:30.

Οι Σχολικές ομάδες γίνονται δεκτές κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης.