Θέρμη - Καρδία Archives – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Ιχθύς στο Apollo Keep Swimming

Ακαδημίες | Προαγωνιστική | Αγωνιστική | Ενήλικες

Ακαδημίες Κολύμβησης για παιδιά 5 ετών και άνω

 

Η ομάδα κολύμβησης “Ιχθύς” ιδρύθηκε με πολλή αγάπη το Σεπτέμβριο του 2011, από τον Νικόλα Χατζηγιακουμή (ένας από τους ελάχιστους και πιο έμπειρους εκπαιδευτές βρεφικής και νηπιακής κολύμβησης στην Ελλάδα) και τη Χριστίνα Χρυσοχοΐδου, οι οποίοι, γονείς και οι ίδιοι, αποφάσισαν να αφιερώσουν τη ζωή τους στο πιο οργανωμένο πρόγραμμα κολύμβησης στην Ελλάδα.

 

ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ

Οι προπονητές στην ομάδα κολύμβησης “Ιχθύς” είναι οι πιο άρτια εκπαιδευμένοι για βρεφική και νηπιακή κολύμβηση στην Ελλάδα. Είναι επίσης κάτοχοι πτυχίων Α’ Βοηθειών, ναυαγοσωστικής και πολλών σχετικών με την κολύμβηση σεμιναρίων.

 

ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΑ

Τα κολυμβητήρια διαθέτουν εγκαταστάσεις απόλυτα προσεγμένες, άκρως λειτουργικές και φυσικά πεντακάθαρες! Ιδανικές για όλους!

 

Κολυμβητήριο Ιχθύς Apollo Keep Swimming

Ένα ακόμη βήμα για τον Ιχθύ, ένα τεράστιο βήμα για την κολυμβητική κοινότητα! Ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα κολύμβησης για όλες τις ηλικίες θα πραγματοποιηθεί από την κολυμβητική ομάδα “Ιχθύς” στο Apollo Keep Swimming.

Η ισχύς εν τη ενώσει σε όλο της το μεγαλείο, έρχεται για πρώτη φορά στην πόλη μας, να φέρει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα κολύμβησης για όλες τις ηλικίες που θα πραγματοποιηθεί στο Apollo Keep Swimming, το οποίο διαθέτει εξελιγμένες εγκαταστάσεις, με πολύ έμπειρους εκπαιδευτές και νέες συνεργασίες, που θα εκτοξεύσουν την ομάδα ως το διάστημα, όπως το Apollo.

Οι εγκαταστάσεις, αποτελούνται από άνετα αποδυτήρια με πολλά ντους, καφέ με τραπεζοκαθίσματα με θέα στην πισίνα για το συνοδό του παιδιού και μεγάλους χώρους, για την αναμονή των ενηλίκων και των παιδιών. Επίσης, ο χώρος κλιματίζεται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Με αίσθημα ευθύνης και κοινωνικής προσφοράς στο χώρο έχει τοποθετηθεί απινιδωτής, διότι η ασφάλεια και η πρόληψη είναι πολύ σημαντική για όλους.

Η πρόσβαση είναι πανεύκολη από όλες τις μεριές της πόλης, από τον περιφερειακό της Θεσσαλονίκης, το κέντρο αλλά και από την ανατολική Θεσσαλονίκη. Το κολυμβητήριο διαθέτει μεγάλο και δωρεάν πάρκινγκ.

Τέλος, στον χώρο θα λειτουργεί η γραμματεία της ομάδας “Ιχθύς”, πρόθυμη να εξυπηρετήσει το κοινό. Υπάρχει η δυνατότητα να προμηθευτείτε από τον Ιχθύ όλων των ειδών τα κολυμβητικά είδη, μαγιώ, σκουφάκια, παντοφλάκια, γυαλιά κλπ. Απευθυνθείτε στη γραμματεία.

Φυσικά, οι προπονητές είναι πάντα δίπλα στα παιδιά ως καθοδηγητές και υποστηρικτές, ώστε να επιτυγχάνεται στο μέγιστο η εξατομικευμένη προσέγγιση, η ενσυναίσθηση και η προσωποποιημένη μάθηση για κάθε παιδί, όπως γίνεται όλα αυτά τα χρόνια με την υψηλού επιπέδου τεχνογνωσία τους.

Μαθαίνοντας τα παιδιά να κολυμπούν μέσα από το παιχνίδι και τη χαρά, αποκτούν δυνατό ανοσοποιητικό σύστημα!

 

Ωράριο λειτουργίας

Δευτέρα έως Παρασκευή: 15.30 – 20.30

Σάββατο: 09.00 – 14.00

 

ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ

Οι χώροι της «Ομάδας Κολύμβησης Ιχθύς» είναι τόποι συνάντησης γονέων και παιδιών. Η βασική ιδέα σε αυτές τις ηλικίες είναι να δίνονται όσα περισσότερα εφόδια γίνεται στα παιδιά και το ομορφότερο δώρο σε αυτά είναι να μάθουν να πιστεύουν στον εαυτό τους.

Eduk8

Εκπαίδευση  ενηλίκων: Πιστοποιημένα Σεμινάρια Eκπαιδευτικής Ρομποτικής & STEM για εκπαιδευτικούς και ενήλικες

 LEGO Education Academy:

Εξειδικευμένες εκπαιδεύσεις που αφορούν τα αντίστοιχα εκπαιδευτικά υλικά από τη LEGO Education. Διεξάγονται δια ζώσης στους χώρους της EDUK8 σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη καθώς και online. Για τα online σεμινάρια αναλαμβάνει η EDUK8 τον δανεισμό του εκάστοτε υλικού στο συμμετέχοντα για μία ολοκληρωμένη βιωματική εμπειρία.

ΔΕΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

 

Arduino Education:

H Eduk8, αποκλειστικός αντιπρόσωπος της Arduino Education σε Ελλάδα και Κύπρο φέρνει για πρώτη φορά το επίσημο διεθνές πρόγραμμα πιστοποίησης της. Μία hands-on εμπειρία, διάρκειας 9 ωρών και επιπλέον 75 λεπτών εξέτασης (πραγματοποιείται σε τρεις τρίωρες συναντήσεις), που διεξάγεται οnline, από την άνεση του γραφείου, του σπιτιού σας ή του Makerspace σας. Στην τιμή περιλαμβάνεται και το κιτ της εκπαίδευσης, το οποίο παραμένει στον συμμετέχοντα.

 ΔΕΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ 

 

Η «Eduk8» δημιουργήθηκε το 2015 πάνω σε 8 βασικούς πυλώνες: Παιχνίδι, Διασκέδαση, Εκπαίδευση, Καινοτομία, Ρομποτική, Τεχνολογία, Συνεργασία, Δημιουργικότητα.

Πεποίθησή τους είναι πως το παιχνίδι είναι ένα μέσο το οποίο επιδρά θετικά στην ολόπλευρη εξέλιξη των παιδιών. Η «Eduk8» αποτελεί επίσημο αντιπρόσωπο της LEGO Education και αποκλειστικό αντιπρόσωπο των  Arduino Education, Makeblock Education, Codemonkey για την Ελλάδα και την Κύπρο για την προμήθεια όλων των εκπαιδευτικών προτάσεων προμηθεύοντας σχολεία, πανεπιστήμια, φροντιστήρια και εκπαιδευτήρια που δραστηριοποιούνται κυρίως στο χώρο του STEM ξεκινώντας από την προσχολική ηλικία έως και την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Διαθέτει δύο hubs σε Θεσσαλονίκη & Αθήνα. Ο κεντρικός χώρος στη Θεσσαλονίκη λειτουργεί ως σεμιναριακός χώρος, χώρος επίδειξης των εκπαιδευτικών λύσεων, καθώς και χώρος πώλησης αυτών.

 

 

Δείτε στο παρακάτω video τι σημαίνει STEM και τι είναι η Εκπαιδευτική Ρομποτική;

 

Ποια είναι τα οφέλη της Εκπαιδευτικής Ρομποτικής για τα παιδιά;

  • Μαθαίνουν να δουλεύουν ομαδικά
  • Ανακαλύπτουν ταλέντα και ενδιαφέροντα που δεν ήξεραν ότι διαθέτουν
  • Μαθαίνουν να χειρίζονται την τεχνολογία με υπευθυνότητα
  • Εξασκούν τη δημιουργική και κριτική τους σκέψη
  • Κεντρίζει το ενδιαφέρον των μαθητών

 

Διαβάστε το άρθρο ΕΔΩ.

Γερμανική Σχολή Θεσσαλονίκης

Γερμανική Σχολή Θεσσαλονίκης: Παράδοση 135 ετών στην εκπαίδευση

Όταν η ελληνική πολυπραγμοσύνη συναντά τη γερμανική συστηματικότητα

 

Η Γερμανική Σχολή Θεσσαλονίκης έχει παράδοση 135 ετών ως γερμανικό σχολείο εξωτερικού, καθώς λειτουργεί ήδη από τις 13 Φεβρουαρίου του 1888. Παράλληλα, έχει εδραιωθεί ως ένα από τα καλύτερα ιδιωτικά σχολεία της Θεσσαλονίκης και της Ελλάδας γενικότερα, με τους αποφοίτους της να διαπρέπουν σε υψηλές θέσεις της κρατικής διοίκησης, της οικονομίας και της κοινωνίας. Πρόκειται για το σημείο συνάντησης δύο πολιτισμών, εκεί όπου η ελληνική πολυπραγμοσύνη συναντά τη γερμανική συστηματικότητα.

 

Τα πλεονεκτήματα για τους μαθητές της Σχολής

Στη Γερμανική Σχολή Θεσσαλονίκης προετοιμάζονται οι αυριανοί πολίτες του κόσμου, προκειμένου να έχουν ένα μέλλον γεμάτο επιτυχίες, αυτοπεποίθηση, σεβασμό στη διαφορετικότητα, δημιουργικότητα, υπευθυνότητα και ευρωπαϊκό πνεύμα.

Οι μαθητές του νηπιαγωγείου μαθαίνουν να λειτουργούν με συστηματικότητα και δημιουργικό πνεύμα, ενώ έρχονται σε μία πρώτη επαφή με την αξία της πολυπολιτισμικότητας και του να αισθάνεται κάποιος ταυτόχρονα πολίτης της Ελλάδας, της Ευρώπης και του κόσμου. Από το δημοτικό και έπειτα, οι μαθητές αναπτύσσουν τις δεξιότητές τους, δραστηριοποιούνται σε κοινωνικά θέματα και απολαμβάνουν υψηλής ποιότητας γερμανική εκπαίδευση στην Ελλάδα. Στο τέλος της φοίτησής τους, οι μαθητές της Σχολής αποκτούν το Διεθνές Γερμανικό Απολυτήριο DIA, ισότιμο και αντίστοιχο του Ελληνικού Απολυτηρίου Λυκείου, με δικαίωμα πρόσβασης στα ελληνικά πανεπιστήμια κατόπιν συμμετοχής στις Πανελλαδικές Εξετάσεις. Με το DIA οι απόφοιτοι μπορούν να εισαχθούν στα πανεπιστήμια της Γερμανίας και άλλων ευρωπαϊκών χωρών, σε όποια σχολή επιθυμούν, χωρίς επιπλέον εξετάσεις παρά μόνο με τον βαθμό του απολυτηρίου και χωρίς καμία δέσμευση ή περιορισμό σε σχέση με το αντικείμενο των σπουδών τους.

Αξίζει να σημειωθεί πως το DIA θεωρείται πολύ αξιόλογο προσόν και για τα πανεπιστήμια των ΗΠΑ.

 

Καινοτόμες μέθοδοι διδασκαλίας

Η Γερμανική Σχολή Θεσσαλονίκης φημίζεται για τα μοντέρνα προγράμματα σπουδών με ευρωπαϊκή προοπτική καθώς και για τις καινοτόμες μεθόδους διδασκαλίας. Το παιδαγωγικό έργο στη Σχολή χαρακτηρίζεται μεταξύ άλλων από τον διάλογο και τη συνάντηση μεταξύ του γερμανικού και του ελληνικού πολιτισμού και των αντίστοιχων γλωσσών. Την ίδια στιγμή, τα ευρωπαϊκά ιδεώδη με τις θεμελιώδεις αρχές τους, όπως η διαφύλαξη της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και η διασφάλιση της δημοκρατίας και της ελευθερίας, αποτελούν τις θεμελιώδεις αρχές της φιλοσοφίας του σχολείου. Τόσο η διδασκαλία όσο και οι εξωδιδακτικές δραστηριότητες στοχεύουν στο να αποκτήσουν οι μαθητές δεξιότητες που θα τους προετοιμάσουν επιτυχώς για τις σπουδές και την επαγγελματική τους σταδιοδρομία.

 

Η πολυγλωσσία στο επίκεντρο

Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται στην ουσιαστική εκμάθηση της γερμανικής γλώσσας και του γερμανικού πολιτισμού, από το νηπιαγωγείο μέχρι το απολυτήριο, τόσο στη διδασκαλία όσο και σε διάφορες περιστάσεις της καθημερινότητας. Ωστόσο, όπως πρεσβεύει το διδακτικό προσωπικό της Σχολής, «προϋπόθεση για έναν μελλοντικό πολίτη του κόσμου αποτελεί η καλλιέργεια της πολυγλωσσίας και κυρίως η σωστή καλλιέργεια της μητρικής γλώσσας, της ελληνικής, αλλά και του ελληνικού πολιτισμού, ως βασικού συστατικού στοιχείου της καθημερινής ζωής». Ιδιαίτερη αναφορά αξίζει να γίνει στις καθηγήτριες και στους καθηγητές της Γερμανικής Σχολής Θεσσαλονίκης που αποτελούν πραγματική έμπνευση για τους μαθητές, καθώς οι αρχές τους θεμελιώνονται στα ιδανικά της δημιουργικότητας και του αμοιβαίου σεβασμού μεταξύ των δύο πολιτισμών, του ελληνικού και του γερμανικού.

 

Εφευρετικότητα, ορθολογισμός, δημιουργικότητα

Η Γερμανική Σχολή Θεσσαλονίκης αποτελεί ένα σταυροδρόμι μεταξύ των δύο πολιτισμών, οι οποίοι διαμόρφωσαν την προοδευτική διανόηση όπως τη γνωρίζουμε σήμερα και πρεσβεύει ένα σύστημα αξιών συνδεδεμένο με την πρόοδο και την επιτυχία στην οικονομία, την επιστήμη, τις τέχνες και τον πολιτισμό. Όλα αυτά συντελούνται με πυξίδα τον γερμανικό ορθολογιστικό τρόπο σκέψης και την ελληνική εφευρετικότητα και πολυπραγμοσύνη, αλλά και μέσω της αφοσίωσης εκπαιδευτικών και μαθητών στο ιερό έργο της διδασκαλίας.

 

Avant Garde Sports Club

Το Avant Garde Sports Club είναι ένα σύγχρονο αθλητικό κέντρο που εδρεύει στο Χωριό της Ειρήνης στην Καρδία. Άνοιξε τις πόρτες του τον Απρίλιο του 2012, με όραμα να δημιουργήσει ένα διαφορετικό χώρο άθλησης στη Θεσσαλονίκη. Έναν χώρο που θα μπορεί να καλύψει τις ανάγκες κάθε αθλητή, από τη μύηση ενός μικρού παιδιού στον αθλητισμό, τη διασκέδαση και την ευεξία ενός ερασιτέχνη, έως και την κατάκτηση των στόχων ενός πρωταθλητή που αγωνίζεται σε μεγάλες διοργανώσεις. Στις κατάφυτες αθλητικές εγκαταστάσεις του συγκαταλέγονται τρία γήπεδα τέννις επαγγελματικών προδιαγραφών, τέσσερα γήπεδα με άμμο για beach volley, beach tennis, beach soccer και beach handball καθώς και ένα γήπεδο ποδοσφαίρου με συνθετικό χλοοτάπητα. Υπάρχουν επίσης αποδυτήρια και κλειστός χώρος αναμονής των συνοδών με κυλικείο.

Στον χώρο λειτουργούν τμήματα προπόνησης και άσκησης όλων των ηλικιών, με ιδιαίτερη έμφαση στις ακαδημίες. Στόχος είναι όχι μόνο η διδασκαλία αθλημάτων στα παιδιά, αλλά παράλληλα η καλλιέργεια των αντιληπτικών και κινητικών τους δεξιοτήτων και η βελτιστοποίηση της φυσικής τους κατάστασης, ούτως ώστε η άσκηση να γίνει κομμάτι της καθημερινότητας σε ολόκληρη τη ζωή τους.

Το παιδί αντιμετωπίζεται σαν ξεχωριστή προσωπικότητα χωρίς να συγκρίνονται οι επιδόσεις του με κανένα άλλο, φροντίζοντας πάντα να βελτιώνεται σε σχέση με τις προσωπικές του δυνατότητες, στοχεύοντας στη μέγιστη προσωπική βελτίωση. Δίνεται η δυνατότητα να ακολουθήσει το δρόμο του πρωταθλητισμού καθώς υπάρχει η δυνατότητα συμμετοχής σε Φιλικές, Τοπικούς, Ενωσιακούς ή και Πανελλήνιους αγώνες ανάλογα με το επίπεδο κατάρτισής του. Τα group, αναλόγως με την ηλικία και το επίπεδο, είναι ομοιογενή και ολιγάριθμα. Τα προπονητικά τμήματα, πάντα υπό την επίβλεψη και επιμέλεια έμπειρων και εξειδικευμένων προπονητών, λειτουργούν όλο το χρόνο και αφορούν αγόρια και κορίτσια δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου, που δε χρειάζεται να έχουν γνώσεις στα αθλήματα, παρά μόνο διάθεση και όρεξη για μάθηση!

~~~~~

Ακαδημίες τέννις

Για παιδιά απο 4 ετών

Ακαδημίες beach volley

Για παιδιά από 8 ετών

Γονείς & παιδιά

Γονείς και παιδιά μπορούν να ασκηθούν παράλληλα σε όποιο άθλημα προτιμούν. Κατά τη διάρκεια του έτους, διοργανώνονται τουρνουά με τη συμμετοχή οικογενειών, όπου παιδιά και γονείς μοιράζονται τη χαρά της άθλησης και της ευγενούς άμιλλας.

Τμήματα ενηλίκων

Υπάρχει η δυνατότητα προπόνησης σε κλειστά γκρουπ, δίνοντας τη ευχέρεια της άθλησης με φίλους, όπως επίσης γίνονται και ιδιαίτερα μαθήματα.

Τα γήπεδα του Avant Garde διατίθενται και για ωριαία ενοικίαση, παρέχεται εξοπλισμός για κάθε άθλημα.

Παιδικά Πάρτυ

Στο Avant Garde, φιλοξενούνται παιδικά πάρτυ με αθλητική ή θεματική δραστηριότητα. Σε έναν υπέροχο χώρο κάτω από την επίβλεψη προπονητών και τις εγκαταστάσεις του κυλικείου να καλύπτουν κάθε ανάγκη για τους συνοδούς, μπορεί να σχεδιαστεί ένα πάρτυ που τα παιδιά θα ευχαριστηθούν. Με επιλογές αθλημάτων και παιχνίδια τύπου Survivor, παιδιά και γονείς μπορούν να ζήσουν μια ξεχωριστή εμπειρία.

 

ΝΟΗΣΙΣ

Ζήστε μαγευτικά ταξίδια στον κόσμο της γνώσης και της επιστήμης στο ΝΟΗΣΙΣ. Τα σύγχρονα οπτικοακουστικά μέσα μπαίνουν στην υπηρεσία του ανθρώπου και οι αίθουσες προβολής και το Μουσείο Τεχνολογίας ανοίγουν διάπλατα τις πύλες τους για να υποδεχτούν επισκέπτες όλων των ηλικιών, που θέλουν μέσα από εντυπωσιακές εμπειρίες να γνωρίσουν τον κόσμο που μας περιβάλλει, τις φυσικές επιστήμες και τις εξελίξεις της τεχνολογίας.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το τι μπορείτε να κάνετε στο ΝΟΗΣΙΣ δείτε ΕΔΩ.

 

Μέρες και ώρες λειτουργίας για το κοινό

Το ΝΟΗΣΙΣ λειτουργεί για το κοινό από Τρίτη έως Κυριακή.

Από Τρίτη έως Παρασκευή το πρόγραμμα προβολών διαμορφώνεται από τις κρατήσεις σχολικών ομάδων.

 

Ώρες λειτουργίας Σαββατοκύριακου

Αρχές Σεπτεμβρίου – Τέλη Ιουνίου: Σάββατο & Κυριακή 11.00 – 19.00

Τέλη Ιουνίου – Αρχές Σεπτεμβρίου: Σάββατο & Κυριακή 18.00 – 22.00

 

Καθώς το πρόγραμμα υπόκειται συχνά σε αλλαγές, για τις ώρες λειτουργίας, προβολών και άλλων δράσεων μπορείτε να ενημερώνεστε ΕΔΩ.

 

Κατά τη διάρκεια του έτους:

Κάθε Δευτέρα κλειστά.

Αργίες που το Κέντρο λειτουργεί:

6 Ιανουαρίου (Θεοφάνεια), 28 Οκτωβρίου, 26 Δεκεμβρίου (δεύτερη μέρα Χριστουγέννων).

Για τις συγκεκριμένες ώρες λειτουργίας των παραπάνω αργιών, δείτε το πρόγραμμα προβολών στον παραπάνω σύνδεσμο ή τηλεφωνήστε στο 2310 483000.

Κλειστά:

Κάθε Δευτέρα (εκτός από την 26η Δεκεμβρίου και τη 2η Ιανουαρίου σε περίπτωση που πέσουν Δευτέρα), παραμονή και ανήμερα Πρωτοχρονιάς, Καθαρά Δευτέρα, 25η Μαρτίου, Μεγάλη Παρασκευή, Μεγάλο Σάββατο, Κυριακή του Πάσχα, Δευτέρα του Πάσχα, Αγίου Πνεύματος, Δεκαπενταύγουστο, παραμονή και ανήμερα Χριστουγέννων.

Ομαδικές κρατήσεις

Η παρακολούθηση θεαμάτων από σχολικές ή άλλες ομάδες (από 10 άτομα και πάνω) γίνεται ύστερα από επικοινωνία με το τμήμα κρατήσεων, από Δευτέρα έως Παρασκευή, ώρες 09:00 με 13:00, στο τηλέφωνο 2310 483000, εσωτερικό 2.