Book Club: Ο Φρόιντ στη Βιβλιοθήκη – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Book Club: Ο Φρόιντ στη Βιβλιοθήκη

Ένα εμπνευσμένο book club για παιδιά που τα βοηθά στην ανάπτυξη της προσωπικότητάς τους, έχει επιμεληθεί με αγάπη η Ειδική Παιδαγωγός, Φιλόλογος και Ψυχολόγος Λίνα Μαυρουδή.

Ένας κόσμος λογοτεχνικών αναζητήσεων ξεκινά μέσα στον ζεστό χώρο του λογοτεχνικού εργαστηρίου ¨Ο Φρόιντ στη βιβλιοθήκη¨.  Εδώ με απόλυτο σεβασμό στην ελευθερία της έκφρασης, το παιδί συναντά τις σκέψεις του και χτίζει μια αληθινή εμπειρία ανάπτυξης, καθώς προβληματίζεται και επαναπροσδιορίζει προσωπικά πιστεύω με βασικό σκοπό την ενίσχυση της κριτικής του δύναμης, της αυτογνωσίας και φυσικά της ενσυναίσθησης.  Έτσι, το βιβλίο γίνεται για το παιδί εργαλείο κατανόησης των ανθρώπινων συμπεριφορών και καταστάσεων μέσα από απλούς κανόνες ψυχολογίας.  Το παιδί, λοιπόν, μαθαίνει να γίνεται ψυχολόγος του εαυτού του ενώ ενισχύεται η ικανότητά του να βρίσκει δημιουργικούς τρόπους διαχείρισης δύσκολων καταστάσεων.

 

Σ’ ένα ασφαλές λογοτεχνικό περιβάλλον, οι μικροί φίλοι αναζητούν τη σοφία ενισχύοντας το δικό τους αξιακό σύστημα ενώ σε δεύτερο χρόνο η προτροπή που δίνεται στο παιδί, έτσι ώστε να εκφράζεται με το λόγο, προάγει τη δημιουργία νοήματος σε καταστάσεις, συμπεριφορές και σκέψεις που διαφορετικά μπορεί να μη μπορούσαν να εξωτερικευθούν. 

 

Τα προγράμματα του book club απευθύνονται σε διαφορετικές ηλικιακές ομάδες από το νηπιαγωγείο ως και την έκτη δημοτικού και περιλαμβάνουν δημιουργικές δραστηριότητες που κρατούν ζωηρό το ενδιαφέρον του παιδιού, όπως δημιουργική γραφή και χειροτεχνίες.  Ακόμη λειτουργούν και αγγλόφωνα/δίγλωσσα τμήματα κατόπιν συνεννόησης.  Όταν ο καιρός το επιτρέπει οι συναντήσεις γίνονται στον εξωτερικό χώρο με θέα το βουνό.  Φυσικά, οι γονείς είναι ευπρόσδεκτοι να παραμείνουν και να απολαύσουν ένα ζεστό ρόφημα συζητώντας ή διαβάζοντας.

 

Για επιπλέον πληροφορίες σχετικά με το Book Club μπορείτε να επικοινωνήσετε:

 

 

Οι Πυγολαμπίδες προσπαθούν πάντα να είναι ενημερωμένες, όμως για την αποφυγή αλλαγών στις εκδηλώσεις και δραστηριότητες που παρουσιάζονται, καλό θα ήταν να επικοινωνείτε με τον διοργανωτή της εκάστοτε εκδήλωσης.

Πληροφορίες χώρου

Λίνα Μαυρουδή

Σύγχρονο club βιβλίου και δημιουργικής έκφρασης και γραφής

Αντωνίου Ζώη 2, Πανόραμα, 55236, Θεσσαλονίκη

Τηλ.: 6944524158

Email: info@literaturelab.gr

Links: Website, Facebook, Instagram

Προβολή στους Χάρτες Google

Ο χώρος διαθέτει πολύ εύκολη πρόσβαση και πάρκινγκ.
 Υπάρχει μεγάλη εξωτερική αυλή με θέα το βουνό,
όπου επιτρέπονται και οι τετράποδοι φίλοι (όπως, φυσικά, και στον χώρο αναμονής) 
Εξυπηρετεί η γραμμή του ΟΑΣΘ 58.

Τι υπάρχει κοντά

Γράψτε το σχόλιό σας

Αν θέλετε να λαμβάνετε το εβδομαδιαίο newsletter των Πυγολαμπίδων παρακαλώ κάντε εγγραφή εδώ.

Δείτε τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας μας.