Δον Κιχώτης – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Δον Κιχώτης

DON QUIXOTE

Διοργάνωση: INTERNATIONAL ART BUREAU

Μια μοναδική εμπειρία κλασικού μπαλέτου που θα μαγέψει μικρούς και μεγάλους!

Κορυφαίοι καλλιτέχνες του παγκόσμιου θεάτρου μεταφέρουν με μοναδικό τρόπο εικόνες και χρώματα της Ισπανίας και αναδεικνύουν την πλούσια χορευτική της παράδοση μέσα από τη χορογραφία του Petipa.

Το μπαλέτο «Δον Κιχώτης» που έρχεται σε Θεσσαλονίκη και Βέροια αποτελείται από 25 επαγγελματίες χορευτές της ιστορικής όπερας Mariinsky της Αγίας Πετρούπολης, το Moscow State Stanislavsky and Nemirovich-Danchenko Music Theatre (MAMT), καθώς και άλλα σημαντικά θέατρα της Μόσχας, που θα χαρίσουν στο κοινό μία συναρπαστική εμπειρία!

Στους βασικούς ρόλους θα απολαύσετε τους σολίστ του θεάτρου Στανισλάφσκι Σεργκέι Μανουίλοφ (Sergey Manuilov) και Αλεξάνδρα Κρις (Aleksandra Kris). Στο ρόλο του Δον Κιχώτη ο Σεργκέι Κονονένκο (Sergey Kononenko) – Θέατρο Mariinsky της Αγίας Πετρούπολης

Τα εντυπωσιακά σκηνικά, τα επιβλητικά κοστούμια και τα ιδιαίτερα εφέ από το Θέατρο Mariinsky της Αγίας Πετρούπολης, καθιστούν το θέαμα μοναδικό και την παράσταση μια από τις καλύτερες του ρωσικού μπαλέτου παγκοσμίως.

 

Ο Δον Κιχώτης αποτελεί μια από τις πιο λαμπερές και εορταστικές παραστάσεις του παγκόσμιου ρεπερτορίου, διατηρώντας διαχρονικά την αγάπη του για τη ζωή, το χιούμορ και τον νεανικό ενθουσιασμό.

Για πρώτη φορά παρουσιάστηκε το 1869 σε μουσική του Λούντβιχ Μίνκους και χορογραφία του Marius Petipa. Στις αρχές του 20ού αιώνα, ο Alexander Gorsky αναθεώρησε την παράσταση, δίνοντάς της μια παθιασμένη χορευτική έκφραση με έντονη ισπανική γεύση και σύνθετα κλασικά στοιχεία.

Βασισμένο σε ένα επεισόδιο από το μυθιστόρημα του Μιγκέλ ντε Θερβάντες, το μπαλέτο αφηγείται την ιστορία του έρωτα της νεαρής Kitri με τον πολυμήχανο κουρέα Βασίλειο, οι οποίοι έρχονται αντιμέτωποι με τον πλούσιο ευγενή Gamache, που την διεκδικεί.

Χρήσιμες πληροφορίες

Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2024

Ώρα: 15.00  & 20:00

Τιμές εισιτηρίων: 70€, 50€, 45€, 35€, 30€, 20€ (παιδικό – φοιτητικό)

Για εισιτήρια δείτε εδώ

Χώρος Διεξαγωγής: Αίθουσα Φίλων Μουσικής Μ1

Οι Πυγολαμπίδες προσπαθούν πάντα να είναι ενημερωμένες, όμως για την αποφυγή αλλαγών στις εκδηλώσεις και δραστηριότητες που παρουσιάζονται, καλό θα ήταν να επικοινωνείτε με τον διοργανωτή της εκάστοτε εκδήλωσης.

Πληροφορίες χώρου

Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

25ης Μαρτίου & Μαρία κάλλας, 54645, Θεσσαλονίκη

Τηλ.: 2310 895800

Προβολή στους Χάρτες Google

Τι υπάρχει κοντά

Γράψτε το σχόλιό σας

Αν θέλετε να λαμβάνετε το εβδομαδιαίο newsletter των Πυγολαμπίδων παρακαλώ κάντε εγγραφή εδώ.

Δείτε τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας μας.