4ος Παιδικός διαγωνισμός ζωγραφικής του περιοδικού δρόμου «σχεδία»: Το «σπίτι» – Πυγολαμπίδες
Skip to content

4ος Παιδικός διαγωνισμός ζωγραφικής του περιοδικού δρόμου «σχεδία»: Το «σπίτι»

σε συνεργασία με την οργάνωση «Γιατροί Χωρίς Σύνορα»

Προθεσμία υποβολής συμμετοχών: 31 Οκτωβρίου 2024

 

Το περιοδικό δρόμου «σχεδία» επιστρέφει για τέταρτη συνεχή χρονιά με τον παιδικό διαγωνισμό ζωγραφικής. Η φετινή θεματική, «Το σπίτι μου – το σώμα μου», καλεί τους μικρούς καλλιτέχνες, ηλικίας 5 – 12 ετών, να εξερευνήσουν το ανθρώπινο σώμα ως το πρώτο τους «σπίτι» και να εκφράσουν μέσω της τέχνης τις σκέψεις τους για την υγεία, τη φροντίδα και την αποδοχή του σώματος.

Η φετινή θεματική του ετήσιου διαγωνισμού προσεγγίζει το σώμα ως την πρώτη μας κατοικία, τον χώρο που φιλοξενεί τη σκέψη και τα συναισθήματά μας και μας συνδέει με τον κόσμο γύρω μας. Μέσα από αυτή την ιδέα, τα παιδιά καλούνται να εξερευνήσουν και να αποτυπώσουν με χρώματα και φαντασία πώς αντιλαμβάνονται τη φροντίδα και την υγεία του σώματός τους. Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να αναδείξουν την αξία της σωματικής και ψυχικής υγείας, της άσκησης, της διατροφής και της αγάπης προς το σώμα, μέσα από τις ζωγραφιές τους.

Η συνεργασία με τους «Γιατρούς Χωρίς Σύνορα» προσθέτει μία επιπλέον διάσταση στον διαγωνισμό, τονίζοντας τη σημασία της πρόσβασης σε υγειονομική περίθαλψη για όλους τους ανθρώπους, ανεξαρτήτως συνθηκών. Μέσα από την πολύχρονη εμπειρία τους, οι «Γιατροί Χωρίς Σύνορα» αναδεικνύουν τη σημαντικότητα της υγείας ως θεμελιώδες δικαίωμα, και η φετινή θεματική προτρέπει τους μικρούς δημιουργούς να εκφράσουν τις σκέψεις τους γύρω από τη φροντίδα όχι μόνο του δικού τους «σπιτιού», αλλά και των άλλων.

Οι συμμετοχές θα αξιολογηθούν από κριτική επιτροπή και τα 20 καλύτερα έργα θα λάβουν συμβολικό δώρο και θα παρουσιαστούν σε έκθεση, ενώ το νικητήριο έργο θα κοσμήσει το εξώφυλλο του πρώτου τεύχους της «σχεδίας» για το 2025.

 

Περισσότερες πληροφορίες

Προθεσμία υποβολής συμμετοχών: 31 Οκτωβρίου 2024

Όλα τα παιδιά που θα συμμετάσχουν θα λάβουν τιμητική βεβαίωση.

H ιδέα: 4ος Παιδικός διαγωνισμός ζωγραφικής του περιοδικού δρόμου «σχεδία»

Το θέμα: «Το σπίτι μου – το σώμα μου». Μια ζωγραφιά με θέμα τη λέξη «σπίτι»

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλα τα παιδιά ηλικίας από 5 έως 12 χρόνων.

Καλούνται οι συμμετέχοντες να αποστείλουν: 1) όνομα παιδιού 2) ηλικία 3) όνομα γονέα/κηδεμόνα 4) αν συμμετέχει μέσω σχολείου. 5) στοιχεία επικοινωνίας γονέα/δασκάλου (για συμμετοχές μέσω σχολείου)

Τεχνικές προδιαγραφές: Η ζωγραφιά πρέπει να είναι τετράγωνη, ώστε να μπορεί να φιλοξενηθεί στο εξώφυλλο, σε οποιοδήποτε χαρτί και σχεδιασμένη με το υλικό της αρεσκείας του μικρού δημιουργού (μολύβι, μαρκαδόρο, τέμπερες κ.λπ.).Οι διαστάσεις της να είναι τουλάχιστον 20 εκ. x 20 εκ.

Αποστολή: Φωτογραφία ή σκανάρισμα της ζωγραφιάς αποστέλλεται μέσω ηλεκτρονικής φόρμας συμμετοχής,  η οποία θα είναι διαθέσιμη στα νέα του ιστοτόπου της «σχεδίας» www.shedia.gr .

Το αρχείο θα πρέπει να είναι jpg, υψηλής ανάλυσης, 2Mb έως 4Mb.

Πληροφορίες / Όροι συμμετοχής ΕΔΩ

 

Περιοδικό δρόμου «σχεδία»

2130231220 | contest@shedia.gr | www.shedia.gr