Ταξιδιωτική Παιδαγωγική - Ακαδημία Φύσης ΑΠΘ – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Ταξιδιωτική Παιδαγωγική – Ακαδημία Φύσης ΑΠΘ

 

Η Ταξιδιωτική Παιδαγωγική είναι μια επιστημονική παιδαγωγική προσέγγιση που δραστηριοποιείται στον τομέα της εκδρομικής περιπέτειας με ψυχοπαιδαγωγικό χαρακτήρα. Αφορά σε συγκεκριμένες δράσεις με στόχο την εξοικείωση, την πεζοπορία και τη δραστηριοποίηση των παιδιών στο αστικό, περιαστικό και φυσικό περιβάλλον και την ταυτόχρονη εκμάθηση δεξιοτήτων ζωής, εκτός σχολικού πλαισίου.

 

Η ομάδα της Ταξιδιωτικής Παιδαγωγικής ΑΠΘ πραγματοποιεί για φέτος ένα πρόγραμμα το οποίο ξεκινά την Κυριακή 6 Οκτωβρίου και απευθύνεται σε παιδιά 6 – 14 ετών με επιθυμία να ζήσουν την περιπέτεια, να εκτονώσουν την ενέργεια τους, να αποκτήσουν εμπιστοσύνη στις δυνάμεις τους, να  αναλάβουν πρωτοβουλίες, να ανήκουν σε μία ομάδα εκτός σχολείου.

Για δύο Κυριακές κάθε μήνα μία ομάδα 20 παιδιών θα ανακαλύψει τα πιο όμορφα δάση της πόλης μέσα από τις μεθόδους της Ταξιδιωτικής Παιδαγωγικής. Θα ανέβουν βουνά, θα κατηφορίσουν πλαγιές, θα διασχίσουν ποτάμια, θα μάθουν να παίρνουν ρίσκα και θα αντιμετωπίσουν τους φόβους τους, θα ανακαλύψουν θησαυρούς, θα παίξουν παιχνίδια απ’ όλο τον κόσμο και θα μάθουν να πέφτουν και να… ξανασηκώνονται!

 

Χρήσιμες Πληροφορίες

Διάρκεια προγράμματος: Οκτώβριος – Ιούνιος

δύο Κυριακές / μήνα

Ώρα: 10.00 – 14.00

για παιδιά 6 – 14 ετών

Μέγιστος αριθμός παιδιών: 20 άτομα

Κόστος Συμμετοχής: 120 ευρώ / τρίμηνο για κάθε παιδί

Πληροφορίες/εγγραφές: 

 

Οι Πυγολαμπίδες προσπαθούν πάντα να είναι ενημερωμένες, όμως για την αποφυγή αλλαγών στις εκδηλώσεις και δραστηριότητες που παρουσιάζονται, καλό θα ήταν να επικοινωνείτε με τον διοργανωτή της εκάστοτε εκδήλωσης.

Γράψτε το σχόλιό σας

Αν θέλετε να λαμβάνετε το εβδομαδιαίο newsletter των Πυγολαμπίδων παρακαλώ κάντε εγγραφή εδώ.

Δείτε τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας μας.