ΓΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ: Ιχνηλάτης Ονείρων - Θεραπευτική Ιππασία και Παιχνίδι – Πυγολαμπίδες
Skip to content

ΓΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ: Ιχνηλάτης Ονείρων – Θεραπευτική Ιππασία και Παιχνίδι

Επισκέψεις σχολείων, ΚΔΑΠ και φορέων που ασχολούνται με το παιδί και την ειδική αγωγή

Οργανώστε μία ομάδα παιδιών ή ενηλίκων και επισκεφθείτε τον Ιχνηλάτη Ονείρων σε εβδομαδιαία ή μηνιαία βάση ή ακόμα και για μία εκδρομή στη φύση παρέα με τα άλογα! Περιβαλλοντικό παιχνίδι και θεραπευτική ιππασία δεμένα με έναν τρόπο που θα κάνει τους μαθητές σας να το λατρέψουν!

 

Η θεραπευτική ιππασία είναι η εφαρμογή ιππασίας για άτομα με αναπηρία με βασικό σκοπό την αποκατάσταση (κινητική, κοινωνική, κτλ) του ασθενούς, και τη βελτίωση της υγείας και της ζωής τους.

Το άλογο στην θεραπευτική ιππασία γίνεται θεραπευτικό μέσο. Εφαρμόζεται κάτω από συγκεκριμένες προϋποθέσεις, όπως ειδικά εκπαιδευμένα άλογα, ειδικά διαμορφωμένο περιβάλλον, εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό, ειδικό εξοπλισμό, κτλ.

Το εκπαιδευτικό θεραπευτικό παιχνίδι με το άλογο και η θεραπευτική προσέγγισή του χρησιμοποιείται στα σχολεία της Αμερικής  και της Ευρώπης τα τελευταία 30 χρόνια τόσο προσχολικής όσο και σχολικής εκπαίδευσης αλλά και στην ειδική αγωγή.

Είναι μια παιδαγωγική προσέγγιση κατά την οποία χρησιμοποιείται το άλογο για να επιτευχθούν εκπαιδευτικοί και μαθησιακοί στόχοι.

Πέρα από την εκμάθηση ιππασίας, είναι σημαντική η αντιμετώπιση μιας νέας ατομικής πρόκλησης μέσω του αλόγου. Με την εκπαιδευτική ιππασία διαπιστώνεται βελτίωση στους τομείς της αυτοπεποίθησης, της αντιμετώπισης διαφόρων φοβιών, στη μείωση της επιθετικής συμπεριφοράς, στη συγκέντρωση προσοχής, στη συνεργασία και στην υπευθυνότητα.

Μέσω της αλληλεπίδρασης με τα ζώα, την συνεργασία, τα ποικίλα αισθητηριακά  ερεθίσματα του περιβάλλοντος, ο μαθητής αναπτύσσει συναισθηματικές και επικοινωνιακές δεξιότητες, οξύνει το πνεύμα του, αποκτά νέες γνώσεις και ανοίγει τους ορίζοντές του.

Μέσα από τον παιγνιώδη τρόπο, το άτομο αρχικά βελτιώνει τις βασικές ψυχοκινητικές του δεξιότητες και αργότερα γνωστικές τεχνικές. Ο καθένας ατομικά αλλά και όλοι μαζί ως ομάδα δουλεύουν την αποδοχή της εικόνας του εαυτού τους και τη θέση τους στο σύνολο με καθρέφτη τους πιο πιστούς συνεργάτες, τα αλογάκια!

 

Τα προγράμματα αυτά απευθύνονται σε σχολεία τυπικής ανάπτυξης, νηπιαγωγεία, παιδικούς σταθμούς και δημοτικά καθώς και σε ειδικά σχολεία.

Κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς τρέχουν ποικίλα εκπαιδευτικά πρότζεκτ όπως:

  • Σταφύλι και Τρύγος
  • Σιτάρι και Γεωργός
  • Μέλισσα
  • Χελιδονίσματα
  • Τήξη και Πήξη

 

Υπεύθυνη Προγράμματος: Φωτεινή Κεδρά,  Εκπαιδεύτρια Θεραπευτικής Ιππασίας και Εκπαιδευτικού Παιχνιδιού με το Άλογο, πιστοποιημένη από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Θεραπευτικής Ιππασίας.

Οι Πυγολαμπίδες προσπαθούν πάντα να είναι ενημερωμένες, όμως για την αποφυγή αλλαγών στις εκδηλώσεις και δραστηριότητες που παρουσιάζονται, καλό θα ήταν να επικοινωνείτε με τον διοργανωτή της εκάστοτε εκδήλωσης.

Πληροφορίες χώρου

Ιχνηλάτης Ονείρων

Εκπαιδευτική και Θεραπευτική Ιππασία

ΕΟ Θεσσαλονίκης Καβάλας, Βόλβη , 57200, Θεσσαλονίκη

Τηλ.: 6983 422884, 6907 740545

Email: ixnilatistherapy@gmail.com

Links: Website, Facebook, Instagram

Προβολή στους Χάρτες Google

Τι υπάρχει κοντά

Γράψτε το σχόλιό σας

Αν θέλετε να λαμβάνετε το εβδομαδιαίο newsletter των Πυγολαμπίδων παρακαλώ κάντε εγγραφή εδώ.

Δείτε τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας μας.