Τούμπα - Τριανδρία – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Μικρό Επιστημονικό – Τα καλοκαιρινά τμήματα

το Μικρό Επιστημονικό θα γίνει «ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ»!

Μικροί, μεγάλοι θα γεμίσουν τις μέρες τους με όμορφες στιγμές και θα γίνουν λίγο καλύτεροι φίλοι με τον εαυτό τους και τους άλλους!

Ενδεικτικό Πρόγραμμα

9.00 – 10.00: Προσέλευση, πρωϊνό, χαλαρές δραστηριότητες (ομάδα, παζλ, παραμύθια, ζωγραφική)

10.00 – 13.00: Καθημερινά ένας διαφορετικός συνδυασμός δράσεων σε κλειστούς και ανοιχτούς χώρους:
• Θέατρο, Μουσική, Παραμύθια
• Ρομποτική, Σκάκι, Πειράματα
• English, Yoga
• Ζωγραφική, Εικαστικά, Μαγειρική
• Αρχαιότητα, Μυθολογία, Δημιουργική γραφή
• Περίπατος και Παιχνίδια στο δάσος

13.00 – 14.00: Χαλαρές δραστηριότητες, μεσημεριανό, αποχώρηση.

Το πρόγραμμα εμπνεύστηκαν 10 εκπαιδευτικοί όλων των ειδικοτήτων.

 

Χρήσιμες Πληροφορίες

Από τις 18 Ιουνίου ως τις 5 Ιουλίου 2019

Ωράριο λειτουργίας: 9.00 – 14.00 καθημερινά

Για καλοκαιρινούς και κεφάτους τύπους 4 – 12 χρονών!

Κόστος Συμμετοχής

Αξία 6ωρου προγράμματος: €70 / εβδομάδα ή €180 και για τις 3 εβδομάδες

Αξία 4ωρου προγράμματος: €60 / εβδομάδα ή €150 και για τις 3 εβδομάδες

€20/μέρα

Έκπτωση 15% στα αδέλφια.

Εγγραφές ως τις 10 Ιουνίου

Για πληροφορίες και εγγραφές απευθυνθείτε στα τηλέφωνα  2310943933 και 6948831959.

Διεύθυνση: Φαίδρα Σαχπεκίδου
Υπεύθυνη: Παναγιώτα Τέντζου

Art Factory – Τα καλοκαιρινά τμήματα

Για τα παιδιά που αγαπούν τις καλλιτεχνικές δραστηριότητες και την έκφραση μέσα από την τέχνη είναι ειδικά σχεδιασμένο το ολοήμερο πρόγραμμα της θερινής απασχόλησης από την ομάδα του Art Factory.

Η ζωγραφική, το θεατρικό παιχνίδι και η γλυπτική – κατασκευές είναι οι δραστηριότητες που θα απασχολήσουν δημιουργικά τους μικρούς φίλους, καθημερινά από τις 8:00 π.μ. έως και τις 4:00 μ.μ.

Στη  ζωγραφική πηγή έμπνευσης είναι το καλοκαίρι με τα χρώματα, τις αισθήσεις και τα τοπία που μας ταξιδεύουν. Τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να εξερευνήσουν τη ζωγραφική με τέμπερες και με μεικτές τεχνικές, τη χαρακτική, το κολάζ και τη ζωγραφική με σπρέι και στένσιλ κ.α. δημιουργώντας κάθε μέρα ένα πρωτότυπο έργο. Το εργαστήριο προσφέρει εξειδικευμένες γνώσεις στις εικαστικές τέχνες.

Στη γλυπτική – κατασκευές τα παιδιά θα εξοικειωθούν με το υλικό του πηλού, πλάθοντας αντικείμενα όπως ψάρια, πεταλούδες και άλλα μικρά γλυπτά. Με χαρτόνια και μεικτά υλικά θα δημιουργήσουν χειροτεχνίες και τρισδιάστατους πίνακες και κατασκευές.

Στο θεατρικό παιχνίδι τα παιδιά θα ταξιδέψουν με όχημα την φαντασία σε εξωτικά μέρη και θα ζήσουν περιπέτειες γεμάτες πειρατές, θαλάσσια πλάσματα και γοργόνες. Με έντονη κινητική δράση αυτό το κομμάτι της ημέρας είναι αφιερωμένο στη ψυχαγωγία του παιδιού. Μέσα από το καθοδηγούμενο θεατρικό παιχνίδι και τη μουσικοκινητική τα παιδιά διασκεδάζουν και ταυτόχρονα μαθαίνουν να χαλαρώνουν, να συγκεντρώνονται, να εκφράζονται, να λειτουργούν ομαδικά, να ελέγχουν το σώμα τους και να καλλιεργούν το συναισθηματικό τους κόσμο.

 

Τα διαλείμματα γίνονται στον κήπο του εργαστηρίου παρέα με τις χελώνες όπως και το καθιερωμένο μπουγέλο της Παρασκευής. Το φαγητό των παιδιών το φέρνουν οι γονείς από το σπίτι. Κολατσιό για τα διαλείμματα και μεσημεριανό φαγητό.

Στον χώρο παρευρίσκονται πάντα δύο εμψυχωτές- εκπαιδευτικοί διαφορετικών ειδικοτήτων. Τα εργαστήρια συντονίζουν: Τατιάνα Τριγώνη, εικαστικός, Μάρα Μπαχά, θεατροπαιδαγωγός, Μαρία Καστανάρα, θεατροπαιδαγωγός.

 

Το αναλυτικό πρόγραμμα ενδεικτικά :

8:00 –   9:00  ώρα προσέλευσης και πρωινό στον κήπο παρέα με τις χελώνες.

9:00 – 11:00  ζωγραφική.

11:00 – 11:30  διάλειμμα με παιχνίδια στον κήπο.

11:30 – 13:00 ομαδικά, θεατρικά και μουσικοκινητικά παιχνίδια.

13:00 – 14:00  γλυπτική – χειροτεχνίες.

14:00 –   15:00  μεσημεριανό φαγητό και ταινία animation.

15:00 –   16:00  χαλαρωτικές δραστηριότητες με παραμύθια, σχέδιο κ.α.

Χρήσιμες Πληροφορίες

Το πρόγραμμα θα φιλοξενήσει 20 παιδιά.

Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων παρακαλείστε να δηλώσετε την συμμετοχή σας εγκαίρως. Οι κρατήσεις γίνονται ανά εβδομάδα. 

Διάρκεια 4 εβδομάδες.

17  με 21 Ιουνίου

24 με 28 Ιουνίου

1 με 5 Ιουλίου

15 με 19 Ιουλίου

Κόστος συμμετοχής 60E / εβδομάδα. Έκπτωση 10% στα αδέλφια.

Οι κρατήσεις γίνονται ανά εβδομάδα με την προκαταβολή της συνδρομής.

Δείτε φωτογραφίες από το χώρο εδώ

Για πληροφορίες και εγγραφές απευθυνθείτε στα τηλέφωνα  2315509752 και 6942533497.

Gym & Playtogether

Ένα εξαιρετικά διασκεδαστικό πρόγραμμα που συνδυάζει μυϊκή ενδυνάμωση με παιχνίδι ενώ παράλληλα διαδραματίζει, με έμμεσο τρόπο, σημαντικό ρόλο στην σωστή διαμόρφωση και ανάπτυξη της σχέσης παιδιού και γονέων.
Η διασκέδαση και η συνεργασία τους μέσω της γυμναστικής, θα αναπτύξει στα παιδιά θετική στάση προς την άσκηση και θα αυξήσει τις πιθανότητες να γυμνάζονται σε όλη τους τη ζωή.

Προπόνηση με χαρά, παιχνίδι και γέλιο!

 

Υπεύθυνη προγράμματος: Τζαμπαζάκη Ζαχαρούλα, Γυμνάστρια Φυσικής αγωγής, με μεταπτυχιακό στο δημιουργικό παιχνίδι και εναλλακτικές μορφές άσκησης για μικρούς και μεγάλους. Ειδική Παιδαγωγός, με μεταπτυχιακό ψυχοπαιδαγωγική στην ένταξη.

 

Χρήσιμες Πληροφορίες

Κάθε Πέμπτη 18.45 – 19.30 (ώρα προσέλευσης 18.30)

Διάρκεια: από 11/4 έως 13/6

Απευθύνεται σε παιδιά 0 – 3ων ετών και τους γονείς τους.

Κόστος Συμμετοχής : 8 ευρώ/ζεύγος, 12 ευρώ τα 2 παιδιά.

Απαραίτητη η κράτηση θέσης στο 2314027563 (ώρες λειτουργίας του χώρου) ή με μήνυμα στη σελίδα.

Περιορισμένος αριθμός θέσεων.

Playtogether – Τα επιμορφωτικά τμήματα

 

Ένα διασκεδαστικό και πρωτότυπο πρόγραμμα για μαμάδες και μωράκια από 3ων έως 12 μηνών!

Ο πρώτος χρόνος του βρέφους έχει τεράστια σημασία στην ψυχική και κινητική του ανάπτυξη. Το πρόγραμμα «Tiny Feet Big Steps» έχει δημιουργηθεί ώστε να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες του βρέφους σε ερεθίσματα ενισχύοντας το συναισθηματικό δεσμό.

Σκοπός του προγράμματος είναι να εξασφαλίσει στο μωρό ερεθίσματα και ενασχολήσεις ανάλογα με την ηλικία του αλλά και να περάσει ποιοτικό χρόνο με τη μαμά του ή τον φροντιστή του.

Με πολύ παιχνίδι, μουσική και χορό προσφέρεται ένα πλήρες πακέτο ερεθισμάτων που βοηθούν στην ανάπτυξη του εγκεφάλου αλλά και στην ψυχοκινητική ανάπτυξη του βρέφους.

Όλες οι αναπτυξιακές δεξιότητες όπως η αδρή κινητικότητα, η λεπτή κινητικότητα, η γλώσσα, ο γνωστικός τομέας και η κοινωνικότητα ενδυναμώνονται καθώς το πρόγραμμα εισέρχεται σε όλες τις αισθητηριακές διόδους.

Οι συναντήσεις είναι οι εξής:

 • Baby Gym
 • Baby Spa
 • Sensory play
 • Messy play
 • Music party
 • Babywearing dancing

Τα οφέλη του προγράμματος δεν σταματούν εδώ καθώς είναι μία υπέροχη εμπειρία και για τις ίδιες τις μαμάδες να κοινωνικοποιηθούν και να μοιραστούν τις εμπειρίες τους μέσα από τη μητρότητα.

 

Χρήσιμες Πληροφορίες

Κάθε Τρίτη και Τετάρτη στις 11:00

Διάρκεια: έως 26/6

Ηλικίες: 3 – 12 μηνών

Κόστος συμμετοχής: 40 ευρώ/4 συναντήσεις ή 12 ευρώ drop in

Μέγιστος αριθμός 8 βρέφη/συνάντηση.

Απαραίτητη η κράτηση θέσης.

Τις ώρες του προγράμματος ο χώρος θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από τους συμμετέχοντες.

Τα  ραντεβού συνοδεύονται από καφέ, τσάι και υγιεινά σνακ για όλους.

 

Intoning –  Mουσικοθεραπεία

Η μέθοδος Intoning αποτελεί το δεύτερο κομμάτι της μουσικοθεραπετικής μεθόδου αισθητηριακής υποστήριξης και ανάπτυξης Sonatal, και εφαρμόζεται σε νεογνά, βρέφη και νήπια εώς τριών ετών.

Έχει ως στόχο την βελτιστοποίηση της μορφωτικής και λειτουργικής ωρίμανσης των βρεφών και των μικρών παιδιών. Φροντίζει για την προσαρμογή του καρδιαγγειακού συστήματος του παιδιού στην υπερφόρτωση αναπνευστικού συστήματος που προκύπτει μετά τη γέννηση, και που ακολουθείται από την επιρροή των αισθητηριακών παραγόντων. Έχει ως στόχο την τόνωση της λειτουργικής και πάνω από όλα, της λεκτικής δραστηριότητας του παιδιού, δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στην ανάπτυξη της ομιλίας, η οποία συνδυάζεται με την ανάπτυξη μηχανισμών μουσικής, καλλιτεχνικής και κινητικής έκφρασης.

Έχοντας βάση των ασκήσεων τους ήχους που παράγει το ίδιο το παιδί και σημαντικό συστατικό τη φωνή της μητέρας, κατά την εφαρμογή της μεθόδου, η ομιλία του παιδιού συνοδεύεται από αναπνευστικές, ακουστικές, οπτικές και κινητικές ασκήσεις.
Ως αποτέλεσμα αυτής της πολυλειτουργικής διέγερσης, αναπτύσσονται ενδονευρονικές συνδέσεις στο κεντρικό νευρικό σύστημα. Το παιδί προσαρμόζεται συνεχώς στις δραστηριότητές αυτές και κινητοποιεί τον φυσικό μηχανισμό της ανάδρασης.

Η βασική αρχή της μουσικοθεραπευτικής μεθόδου Intoning είναι μια συνδυασμένη επίδραση στο γνωστικό και σωματικό πεδίο, με στόχο την αύξηση της νοημοσύνης του παιδιού.
Για τη δημιουργία των προϋποθέσεων και τη λειτουργική ωρίμανση του παιδιού, η μέθοδος Intoning, παρέχει ρυθμιζόμενη αισθητηριακή ροή επιτρέπει την ταυτόχρονη δράση σε διάφορα αισθητήρια συστήματα (ακοή, όραση, αιθουσαίο σύστημα, οπτική ευαισθησία) και εξασφαλίζει αρμονική ψυχική και σωματική ανάπτυξη.
Η ουσία της εκπαίδευσης είναι συνεπής εφαρμογή των ασκήσεων: αναπνοή με εκφώνηση (τραγούδι και ομιλία), οπτικοποίηση υλικού (εικόνα), κινητική υποστήριξη (κινήσεις που μιμούνται ηχοαναπνευστικές εικόνες).

Ο καρδιακός ρυθμός του παιδιού διαμορφώνεται στην προγεννητική ηλικία και αντανακλά τον ρυθμό της καρδιάς της μητέρας που αλλάζει με κάθε κίνηση. Οι χτύποι της καρδιάς της μητέρας είναι μια καλή ένδειξη της κινητικής της δραστηριότητας και για το έμβρυο ενεργούν ως προσομοιωτής. Αυτό το πρότυπο αφήνει στη μεταγενέθλια μνήμη του παιδιού τέσσερις βασικές λειτουργίες: βαθιά ανάπαυση – 60 με 70 παλμοί ανά λεπτό, παθητική αναψυχή – 70 με 80 παλμοί ανά λεπτό, μέτρια ένταση – 80 με 95 παλμοί ανά λεπτό και υψηλή ένταση – 100 και πάνω παλμοί ανά λεπτό.

Στην ίδια περίοδο διαμορφώνεται και το φωνητικό πρότυπο και οφείλεται στο γεγονός ότι κατά τη διάρκεια της ομιλίας την μητέρας αλλάζει ο ρυθμός και το βάθος της αναπνοής της, οδηγώντας σε αλλαγή της οξείδωσης του σώματος του εμβρύου. Η φωνή της μητέρας είναι ένας δείκτης αναπνοής για το παιδί και ενεργεί ως φωνητικός προσομοιωτής.
Αμέσως μετά τη γέννηση, το παιδί στερείται το πιο σημαντικό αισθητηριακό ερέθισμα της ζωής του – τον ήχο της καρδιάς της μητέρας. Γι ‘αυτό η φωνή της μητέρας, ειδικά τον πρώτο μήνα της ζωής, έχει ιδιαίτερη σημασία και ενεργεί ως διεγέρτης της ψυχοσυναισθηματικής και κινητικής δραστηριότητος του παιδιού.

Αυτή η ευάλωτη και πολυσήμαντη περίοδος της ζωής μας, αποτελεί την αφετηρία και τη βάση για τη μετέπειτα εξέλιξη μας. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι το ίδιο το παιδί στην αρχή της ζωής του δεν έχει τη δυνατότητα να επιλέξει τα ερεθίσματα που το περιβάλλουν και η ηχητική του ταυτότητα διαμορφώνεται εως ένα βαθμό χωρίς τη συνειδητή επιλογή του. Η φωνή της μητέρας και η δημιουργία ενός ασφαλούς περιβάλλοντος πλημμυρισμένου από σωστά ερεθίσματα όταν μάλιστα είναι διαποτισμένο με αγάπη, προσφέρει στο παιδί όλο τον πλούτο των αρμονικών, και πυροδοτεί το ξεκίνημα για μια υγιή σωματικά κ πνευματικά ζωή.

Υπεύθυνη προγράμματος:  Δαβόρα Ευδοξία Μουσικοπαιδαγωγός

Η μουσικοθεραπευτική μέθοδος Sonatal εφαρμόζεται για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη από τη μουσικοπαιδαγωγό Δαβόρα Ευδοξία, μία εκ των δύο πιστοποιημένων στη μέθοδο για την Ελλάδα.
Με σπουδές θεωρητικών της Ευρωπαϊκής μουσικής, πτυχιούχος Βυζαντινής μουσικής και πιάνου και εμπειροτέχνης στο όργανο του ταμπουρά και το σαξόφωνο, έκανε μετεκπαίδευση στη Μέθοδο «Sonatal & Intoning», του Ιδρύματος Ρωσικής Ακαδημίας Ιατρικών Επιστημών, του επιστημονικού Κέντρου Υγείας των παίδων PAIE της Μόσχας.
Επι σειρά ετών εργάστηκε ως μουσικοπαιδαγωγός σε σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην κεντρική Μακεδονία. Καθώς επίσης ως καθηγήτρια ανωτέρων θεωρητικών σε ωδεία της Θεσσαλονίκης.
Εργάστηκε στο τμήμα του Enrollment της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής Θεσσαλονίκης, ως ομαδάρχης και ως διοικητικό στέλεχος στο καλοκαιρινό πρόγραμμα της Σχολής.
Διετέλεσε μαέστρος σε παιδικές χορωδίες και χορωδίες ενηλίκων κάθως και σε φιλαρμονικές μπάντες.
Τέλος εργάστηκε ως δασκάλα μουσικής, στο νηπιαγωγείο και το δημοτικό σχολείο του Ομίλου βιωματικής εκπαίδευσης της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής Θεσσαλονίκης.

Χρήσιμες Πληροφορίες

Κάθε Πέμπτη 11:00 – 12:00

Ηλικίες: Γέννηση – 3 ετών

Μέγιστος αριθμός 8 βρέφη/συνάντηση.

Απαραίτητη η κράτηση θέσης.
Τηλέφωνα κρατήσεων: 6942403708 Δέσποινα / 6936033594 Εύη

Τις ώρες του προγράμματος ο χώρος θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από τους συμμετέχοντες.

 Tiny Feet  Big Steps

Ένα διασκεδαστικό και πρωτότυπο πρόγραμμα για μαμάδες και μωράκια από 3ων έως 12 μηνών!

Ο πρώτος χρόνος του βρέφους έχει τεράστια σημασία στην ψυχική και κινητική του ανάπτυξη. Το πρόγραμμα «Tiny Feet Big Steps» έχει δημιουργηθεί ώστε να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες του βρέφους σε ερεθίσματα ενισχύοντας το συναισθηματικό δεσμό.

Σκοπός του προγράμματος είναι να εξασφαλίσει στο μωρό ερεθίσματα και ενασχολήσεις ανάλογα με την ηλικία του αλλά και να περάσει ποιοτικό χρόνο με τη μαμά του ή τον φροντιστή του.

Με πολύ παιχνίδι, μουσική και χορό προσφέρεται ένα πλήρες πακέτο ερεθισμάτων που βοηθούν στην ανάπτυξη του εγκεφάλου αλλά και στην ψυχοκινητική ανάπτυξη του βρέφους.

Όλες οι αναπτυξιακές δεξιότητες όπως η αδρή κινητικότητα, η λεπτή κινητικότητα, η γλώσσα, ο γνωστικός τομέας και η κοινωνικότητα ενδυναμώνονται καθώς το πρόγραμμα εισέρχεται σε όλες τις αισθητηριακές διόδους.

Οι συναντήσεις είναι οι εξής:

 • Baby Gym
 • Baby Spa
 • Sensory play
 • Messy play
 • Music party
 • Babywearing dancing

Τα οφέλη του προγράμματος δεν σταματούν εδώ καθώς είναι μία υπέροχη εμπειρία και για τις ίδιες τις μαμάδες να κοινωνικοποιηθούν και να μοιραστούν τις εμπειρίες τους μέσα από τη μητρότητα.

Τις ώρες του προγράμματος ο χώρος θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από τους συμμετέχοντες.

Τα  ραντεβού συνοδεύονται από καφέ, τσάι και υγιεινά σνακ για όλους.

 

Χρήσιμες Πληροφορίες

Κάθε Τρίτη και Τετάρτη στις 11:00

Διάρκεια: έως 26/6

Ηλικίες: 3 – 12 μηνών

Κόστος συμμετοχής: 40 ευρώ/4 συναντήσεις ή 12 ευρώ drop in

Μέγιστος αριθμός 8 βρέφη/συνάντηση.

Απαραίτητη η κράτηση θέσης.

Tiny Feet  Big Steps

Το πιο διασκεδαστικό και πρωτότυπο πρόγραμμα για μαμάδες και μωράκια από 3ων έως 12 μηνών!

Ο πρώτος χρόνος του βρέφους έχει τεράστια σημασία στην ψυχική και κινητική του ανάπτυξη. Το πρόγραμμα Tiny Feet Big Steps έχει δημιουργηθεί ώστε να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες του βρέφους σε ερεθίσματα ενισχύοντας το συναισθηματικό δεσμό.

Σκοπός του προγράμματος είναι να εξασφαλίσει στο μωρό ερεθίσματα και ενασχολήσεις ανάλογα με την ηλικία του αλλά και να περάσει ποιοτικό χρόνο με τη μαμά του ή τον φροντιστή του.

Με πολύ παιχνίδι, μουσική και χορό δίνετε ένα πλήρες πακέτο ερεθισμάτων που βοηθούν στην ανάπτυξη του εγκεφάλου αλλά και στην ψυχοκινητική ανάπτυξη του βρέφους.

Όλες οι αναπτυξιακές δεξιότητες όπως η αδρή κινητικότητα, η λεπτή κινητικότητα, η γλώσσα, ο γνωστικός τομέας και η κοινωνικότητα ενδυναμώνονται καθώς το πρόγραμμα εισέρχεται σε όλες τις αισθητηριακές διόδους.

Οι συναντήσεις είναι οι εξής:

 • Baby Gym
 • Baby Spa
 • Sensory play
 • Messy play
 • Music party
 • Babywearing dancing

Τα οφέλη του προγράμματος δεν σταματούν εδώ καθώς είναι μία υπέροχη εμπειρία και για τις ίδιες τις μαμάδες να κοινωνικοποιηθούν και να μοιραστούν τις εμπειρίες τους μέσα από τη μητρότητα.

Τα  ραντεβού συνοδεύονται από καφέ, τσάι και υγιεινά σνακ για όλους.

 

Χρήσιμες Πληροφορίες

Έναρξη Προγράμματος: Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2018

Ώρα: 10.30 – 12.00

Ηλικίες: 3 – 12 μηνών

Μέγιστος αριθμός 8 βρέφη/συνάντηση. Τις ώρες του προγράμματος ο χώρος θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από τους συμμετέχοντες.

Κόστος συμμετοχής: 40 ευρώ/4 συναντήσεις ή 12 ευρώ drop in

Απαραίτητη η κράτηση θέσης.

https://www.facebook.com/events/942121892653252/

Προετοιμασία Μητρότητας

Η εγκυμοσύνη, ο τοκετός και η απόκτηση ενός παιδιού αποτελούν αναμφίβολα σημαντικές στιγμές στην ζωή ενός ζευγαριού που φέρνουν ανάμεικτα συναισθήματα και εμπειρίες.
Συνάμα, η συναναστροφή με άλλους ανθρώπους που διανύουν την ίδια φάση στη ζωή τους είναι ανακουφιστική και ευεργετική.

Σκοπός των σεμιναρίων  είναι η ενημέρωση και η ψυχοσωματική προετοιμασία των εγκύων και των συντρόφων τους, για τον τοκετό, το μητρικό θηλασμό και την ενίσχυση του δεσμού μεταξύ του νεογνού – γονέων.

Η επιμέλεια και παρουσίαση είναι της Σταμκοπούλου Νατάσας, μαίας, βασίζεται στις τελευταίες διεθνείς μελέτες μαιευτικής και περιγεννητικής φροντίδας και πραγματοποιείται με βιωματικό τρόπο.

Το πρώτο μέρος της κάθε συνάντησης περιλαμβάνει παρουσίαση και συζήτηση, με θέματα που καλύπτουν τα παρακάτω:

 • Φυσιολογία της κύησης
 • Επικοινωνία με το έμβρυο και στάδια ανάπτυξης του εμβρύου
 • Πλάνο τοκετού σταδία τοκετού – συμπτωματολογία τοκετού
 • Τεχνικές ανακούφισης πόνου
 • Οδηγίες θηλασμού και αντιμετώπιση προβλημάτων θηλασμού
 • Πρακτικές συμβουλές για το ζευγάρι
 • Διατροφή
 • Λοχεία
 • Περιποίηση νεογνού

Μέσα στα πλαίσια αυτά μπορεί να γίνει και κατάθεση εμπειριών, απόψεων και συναισθημάτων μεταξύ των παρευρισκομένων.

Μετά την κάθε θεματική παρουσίαση ακολουθεί το πρακτικό κομμάτι της ψυχοσωματικής προετοιμασίας της εγκύου για τον τοκετό, με ασκήσεις, αναπνοές και τεχνικές χαλάρωσης.

 

Χρήσιμες Πληροφορίες

Έναρξη Σεμιναρίων: Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2018

Ώρα: 10.30 – 12.30

Η πρώτη συνάντηση είναι δωρεάν και ανοικτή προς όλους.

Δηλώσεις συμμετοχής με μήνυμα στη σελίδα του Playtogether ή τηλεφωνικά στο 6983194324.
Οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

https://www.facebook.com/events/195595621337607/

ΓΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ: Το Μετρό στην πόλη μας

Ένα βιωματικό, εκπαιδευτικό πρόγραμμα που θα βοηθήσει τους μικρούς φίλους να περιηγηθούν στις υπόγειες διαδρομές του Μετρό, να αντιληφθούν τη δομή και τον τρόπο κατασκευής του αλλά και να γνωρίσουν την χρησιμότητά του ως συγκοινωνιακό μέσο.

Η Αττικό Μετρό A.E., σε συνεργασία με το Παιδικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, δημιούργησε και θα υλοποιήσει για το σχολικό έτος 2018-2019 το εκπαιδευτικό – μουσειοπαιδαγωγικό πρόγραμμα με τίτλο «Το μετρό στην πόλη μας».

Το πρόγραμμα «Το μετρό στην πόλη μας» απευθύνεται σε μαθητές δημοτικού (Δ, Ε, ΣΤ δημοτικού) και γυμνασίου (Α, Β γυμνασίου) και υλοποιείται από την εκπαιδευτική ομάδα του Παιδικού Μουσείου Θεσσαλονίκης. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την δυνατότητα, μέσα από την αξιοποίηση και την χρήση πληθώρας υλικών και οπτικοακουστικών μέσων, να μάθουν τι είναι το μετρό, πώς κατασκευάζεται αλλά και πώς λειτουργεί. Σκοπός του προγράμματος είναι η δημιουργία ενημερωμένων παιδιών και εφήβων, οι οποίοι θα είναι εξοικειωμένοι με το μετρό της πόλης, μιας που πολύ σύντομα αυτό θα παραδοθεί στο κοινό.

 

Δημιουργία και σχεδιασμός προγράμματος: Αττικό Μετρό Α.Ε.

Συντελεστές: 

Βουτυρίτσα Σίσσυ (Πολιτικός Μηχανικός ΕΜΠ)
Μπενίση Μάνια (MSc Μηχανικής Γεωλογίας)
Συμεωνίδου Πόπη (Στέλεχος επικοινωνίας)
Ταμπάκη Μάρα (Στέλεχος επικοινωνίας)

Επιμέλεια- συντονισμός παραγωγής κατασκευών εργαστηρίων:

Τάταρης Δημήτρης (Εικαστικός – Σκηνογράφος)

Υλοποίηση και εμψύχωση προγράμματος: Παιδικό Μουσείο Θεσσαλονίκης
Συντελεστές:

Δέλλιου Αλεξάνδρα (Εκπαιδευτικός – Μουσειολόγος) και
Σέρβου Φωτεινή (Εκπαιδευτικός – Εμψυχώτρια)

 

Χρήσιμες Πληροφορίες

Καθημερινές επισκέψεις σχολείων 9.00 –10.30 & 11.00 – 12.30 (κατόπιν συνεννοήσεως).
Τηλ. για πληροφορίες και ραντεβού: 2310 913 047 (9.00-14.00)

Μέγιστος αριθμός παιδιών/εκπ. πρόγραμμα: 30 μαθητές

Διάρκεια Εκπ. Προγράμματος: 90’ (μιάμιση ώρα)

Κόστος Συμμετοχής: 2 Ευρώ/μαθητή

ΚΔΑΠ «Όλα είναι παιχνίδι» – Σχολή Γονέων

Ομάδα Γονέων – Ευτυχισμένοι γονείς, ευτυχισμένα παιδιά

Προσκαλούνται μαμάδες και μπαμπάδες στην ομάδα γονέων που θα πραγματοποιηθεί στον Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης «Όλα είναι Παιχνίδι» για να συμμετέχουν ως γονείς συμπρωταγωνιστές σε αυτήν την όμορφη και γεμάτη προκλήσεις περίοδο της ζωής τους.

Τι θέματα θα περιλαμβάνουν οι συναντήσεις μας;

Μέσα από βιωματικά εργαστήρια και συζητήσεις, θα αναλυθούν θέματα τα οποία θα καθοριστούν από τις ανάγκες των μελών της κάθε ομάδας. Παρακάτω, αναφέρονται ενδεικτικά κάποιες από τις ανησυχίες που εκφράζονται συχνά στις ομάδες γονέων:

 • Πώς μπορώ να επικοινωνήσω καλύτερα με το παιδί μου;
 • Πώς μπορώ να βοηθήσω το παιδί μου να είναι πιο αυτόνομο;
 • Πώς μπορώ να αναπτύξω την αυτοπεποίθησή του;
 • Γιατί επιμένει να κάνει πράγματα που με ενοχλούν;
 • Πώς να το βοηθήσω όταν φοβάται ή είναι λυπημένο;
 • Συμπεριφέρεται επιθετικά όταν θυμώνει. Τι μπορώ να κάνω;
 • Πώς μπορώ να το βοηθήσω να αναπτύξει τις δυνατότητές του;
 • Είναι φυσιολογικό να ζηλεύουν τα αδέρφια μεταξύ τους;
 • Πώς θα μιλήσω στο παιδί μου για το σεξ;
 • Γιατί λέει ψέματα;

 

Και πολλά άλλα ενδιαφέροντα θέματα…

Ποιος μπορεί να έρθει στις σχολές γονέων;

Η ομάδα απευθύνεται σε γονείς με παιδιά 0-12 ετών. Για να αποφασίσεις να συμμετέχεις σε μία ομάδα γονέων, χρειάζεται απλά να είσαι άνθρωπος με ανησυχίες, να σου αρέσει να εξελίσσεσαι μέσα από τις προκλήσεις της καθημερινότητας και να θέλεις να γνωρίσεις καλύτερα τον εαυτό σου μέσα από τον ρόλο σου ως γονιός.

Γιατί να συμμετέχω;

Στόχος της ομάδας είναι η καλή σχέση γονέα- παιδιού και η ψυχική ευημερία και των δύο. Οι έντονοι ρυθμοί της καθημερινότητας μας ωθούν να αντιμετωπίζουμε τις εκρήξεις και τις συναισθηματικές εντάσεις των παιδιών μας ως κάτι από το οποίο πρέπει απλά να επιβιώσουμε. Και τις περισσότερες φορές αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε. Μία κρίση όμως κρύβει δώρα και είναι μία ευκαιρία για να διδάξουμε στα παιδιά μας (κάποιες φορές που μπορούμε) το πώς μπορούν να αντιμετωπίζουν αυτά τα δύσκολα συναισθήματα και να νιώθουν καλύτερα. Επίσης, η ψυχική κατάσταση των γονέων έχει άμεση επίδραση στα παιδιά. Το να είσαι ήρεμος/η εσύ θα έχει θα έχει θετικό αντίκτυπο στη σχέση σου με το παιδί σου αλλά και κατά συνέπεια στο ίδιο το παιδί. Και ας μην ξεχνάμε ότι σε κάθε σχέση της ζωής μας κοινός παρονομαστής είμαστε εμείς, οπότε γνωρίζοντας τον εαυτό μας μέσα από τη σχέση μας με τα παιδιά μας, αυτό μπορεί να έχει θετικές προεκτάσεις και σε άλλες σχέσεις της ζωής μας.

Μπαμπάδες αξίζετε περισσότερη αναγνώριση – Η ενεργή συμμετοχή του πατέρα στην ανατροφή του παιδιού του συμβάλλει σε:

• Καλύτερες επιδόσεις του παιδιού στο σχολείο
• Διαμόρφωση καλύτερων σχέσεων του παιδιού με τους άλλους
• Μικρότερη επιθετικότητα
• Μεγαλύτερη αυτοεκτίμηση του παιδιού
• Ανάπτυξη δεξιοτήτων επίλυσης προβλημάτων μέσα από το παιχνίδι
• Ενθάρρυνση της ανεξαρτησίας

Είναι λοιπόν επιθυμητή η προσέλευση περισσότερων μπαμπάδων στην ομάδα!

Λίγα λόγια για την Συντονίστρια

Η Σταυρούλα Βερβερίδου είναι ψυχολόγος, απόφοιτη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Το 2011 ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στην ψυχολογία και συμβουλευτική στο Διεθνές Τμήμα του Πανεπιστημίου του Sheffield, CITY College. Τα τελευταία 11 χρόνια ασχολείται ενεργά με τα παιδιά και τις οικογένειές τους με ιδιαίτερη έμφαση στην συμβουλευτική υποστήριξη των γονέων και επιμόρφωση των εκπαιδευτικών. Έχει εφαρμόσει προγράμματα πρόληψης και προαγωγής της ψυχικής υγείας σε παιδιά νηπιαγωγείου και δημοτικών σχολείων και τα τελευταία χρόνια είναι συντονίστρια ομάδων γονέων.

Χρήσιμες Πληροφορίες

Έναρξη: 5 Νοεμβρίου 2018

για 20 συναντήσεις

Κάθε Δευτέρα 18:30 – 20:00

Συνολικό κόστος συμμετοχής: 100 ευρώ

Για περισσότερες πληροφορίες και την κατοχύρωση της συμμετοχής σας καλέσετε στο 6977481924.

Χρειάζεται να δηλώσετε συμμετοχή μέχρι τις 29/10/2018 καθώς θα υπάρχει περιορισμένος αριθμός συμμετεχόντων και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Χοροδημιουργίες – Τα καλλιτεχνικά τμήματα

 

Κλασικό μπαλέτο

Αποτελεί τη βάση σχεδόν για όλα τα είδη χορού και διαθέτει λυρισμό, δύναμη, χάρη και πειθαρχεία. Ξεκινώντας από την προσχολική ηλικία, το παιδί αναπτύσσει δημιουργικότητα και φαντασία με διασκεδαστικό τρόπο και αποκτά σωστή στάση σώματος. Σε υψηλότερες βαθμίδες εκμάθησης, απαιτείται μεθοδικότητα, αφοσίωση και επιμονή, για την κατάκτηση υψηλής τεχνικής.

Τμήματα λειτουργούν καθημερινά από Τρίτη εώς Σάββατο από 3 ετών και άνω.

 

Dance in English

Στην ευαίσθητη προσχολική ηλικία όπου το παιδί μπορεί να μάθει με ταχύτατους ρυθμούς κάθε τι νέο, προσφέροντας του το κατάλληλο ερέθισμα, συνδυάζοντας την κίνηση και τον ρυθμό στοχεύουμε στην εύκολη εκμάθηση των αγγλικών.

 

Σύγχρονος χορός

Δίνει τη δυνατότητα ελεύθερης έκφρασης, αντίληψης του σώματος και των προσωπικών δυνατοτήτων. Ο χορευτής «απορρίπτει» τις κλασικές φόρμες του μπαλέτου και παίζει με το βάρος, τις κατευθύνσεις και το ρυθμό, διαμέσου τεχνικών όπως Limon, Graham, release, contact improvisation..

Τμήματα λειτουργούν κάθε Σάββατο για ηλικίες από 9 ετών και άνω.

Τα τμήματα χωρίζονται σε παιδικό και εφηβικό.

 

Jazz

Πριν το 1950 αναφερόταν σε χορευτικό στυλ των Αφροαρικανών. Μετέπειτα διευρύνθηκε και ενσωματώθηκαν διάφορα style όπως break dance, popping, locking, street dance, musical theatre κ.α. με ιδιαίτερα έντονη και χορευτική μουσική. Απευθύνεται σε όλους αυτούς που θέλουν να εκτονωθούν, να εκφραστούν και να γυμναστούν μέσα από την έντονη κίνηση του χορού.

Τμήματα λειτουργούν κάθε Τρίτη για ηλικίες από 6 ετών και άνω.

Τα τμήματα χωρίζονται σε παιδικό και εφηβικό.

 

Hip-hop

Γεννήθηκε τη δεκαετία του ’70 στην Αμερική όπου και χορευόταν στους δρόμους και αποτελείται από πολλά και διαφορετικά style όπως breaking, popping, locking. Άμεσα συνδεδεμένος χορός από την μουσική κουλτούρα του hip hop. Ένα στοιχείο που κάνει συχνά αυτό το είδος να ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα είναι το «freestyle» ή κοινώς ο αυτοσχεδιασμός. Απαιτεί και προσφέρει δυναμισμό και ενέργεια.

Τμήματα λειτουργούν κάθε Παρασκευή και Σάββατο για ηλικίες από 6 ετών και άνω.

Τα τμήματα χωρίζονται σε παιδικό και εφηβικό.

 

Pilates

Μέθοδος εκγύμνασης ολόκληρου του σώματος όπου επικεντρώνεται στον έλεγχο των μελών, τη σωστή στάση του σώματος, την ακρίβεια στη κίνηση, την βελτίωση της μυικής δύναμης και τη πνευματική συγκέντρωση. Καθώς οι περισσότερες ασκήσεις γίνονται σε ειδικό στρώμα στο πάτωμα είναι ιδανική άσκηση για αποκατάσταση από τραυματισμούς και άτομα που δεν έχουν γυμναστεί στο παρελθόν.

Τμήματα λειτουργούν κάθε Τετάρτη και Παρασκευή στις 19:30-20:30.

Χρήσιμες Πληροφορίες

Τα τμήματα της σχολής λειτουργούν καθημερινά από Τρίτη έως Σάββατο και όλα απευθύνονται σε αγόρια και κορίτσια.

Για το ακριβές πρόγραμμα και τα δίδακτρα επικοινωνήστε με τη γραμματεία της σχολής.

Τα τμήματα της σχολής μας λειτουργούν καθημερινά από Τρίτη ως Σάββατο και όλα απευθύνονται σε αγόρια και κορίτσια. Για τα δίδακτρα επικοινωνήστε με τη γραμματεία της σχολής.

Λέσχη Ξιφασκίας Θεσσαλονίκη – Τα αθλητικά τμήματα

Στη Λέσχη Ξιφασκίας Θεσσαλονίκης γίνονται ατομικά μαθήματα αλλά υπάρχουν και τα ομαδικά τμήματα.

Ατομικά μαθήματα (όλες οι ηλικίες)

Για παιδιά και ενήλικες όλων των επιπέδων που επιθυμούν ατομικό μάθημα με στόχο την εξατομικευμένη και ταχύτερη βελτίωση, την συχνότερη εξάσκηση ή την δημιουργία προσωπικού ωρολογίου και προπονητικού προγράμματος.

Ομαδικά: L.F.F., Aκαδημία “Lions”, Intermediate – Compete Lions, Recreation-Hobby activity (ενηλίκων), Wheelchair fencing (όλες οι ηλικίες), Medieval Society (ενηλίκων).

Αναλυτικά

Learning Fencing Fun  (γεν.2014-2012)

Το «L.F.F.» είναι το πρότυπο πρόγραμμα της Λέσχης Ξιφασκίας Θεσσαλονίκης με εξειδίκευση σε παιδιά νηπιακής και πρώτης σχολικής ηλικίας. Το νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Learning Fencing Fun” εξειδικεύεται στη ψυχοκινητική ανάπτυξη των παιδιών μέσα από την παιγνιώδη εκμάθηση της Ξιφασκίας. Περισσότερες πληροφορίες για τη δομή και τους στόχους του προγράμματος μπορείτε να αντλήσετε επικοινωνώντας με τη Λέσχη.

Aκαδημία (Lions Academy) Α+Β (γεν.2006-2011)

Το τμήμα «Lions Academy» αναφέρεται σε παιδιά ηλικιών 8-13 ετών (σχολικής και προ-εφηβικής ηλικίας). Η ακαδημία έχει στόχο την ενασχόληση των παιδιών με τον αθλητισμό, την κοινωνικοποίηση, την ευγενή άμιλλα, την αδελφοποίηση με Λέσχες του εξωτερικού και την υγιή ανάπτυξη. Για τα παιδιά που επιθυμούν υπάρχει δυνατότητα εκπαίδευσης και συμμετοχής σε αγωνιστικές συναντήσεις.

Ιntermediate – Compete Lions (γεν.2005+)

Το «Προχωρημένο – Αγωνιστικό τμήμα» εφήβων/νέων ενηλίκων είναι προσανατολισμένο στον αγωνιστικό αθλητισμό ή τον πρωταθλητισμό. Στο παρόν τμήμα εντάσσονται αθλητές/τριες προχωρημένου επιπέδου με ήδη υπάρχουσα εκπαιδευτική εμπειρία.

Recreation – Hobby activity (ενηλίκων)

«Τμήμα ενηλίκων» που επιθυμούν να γνωρίσουν και να εξασκήσουν το άθλημα. Στο παρόν τμήμα εντάσσονται αρχάριοι αθλητές/τριες με βασικό στόχο την δραστηριότητα/hobby. Για τους ενδιαφερόμενους υπάρχει δυνατότητα σταδιακής ένταξης στο τμήμα “Ιndermediate-Compete Lions” ή συμμετοχής σε αγωνιστικές συναντήσεις.

Wheelchair fencing (όλες οι ηλικίες)

Η Λέσχη Ξιφασκίας Θεσσαλονίκης πρωτοπορεί από το 2013 με την εκκίνηση «τμήματος ξιφασκίας σε αμαξίδιο» στην Θεσσαλονίκη.

Για πληροφορίες επικοινωνήστε με τη Λέσχη.

Medieval Society (ενηλίκων)

«Τμήμα μελέτης ιστορικών και Ευρωπαϊκών πολεμικών τεχνών του Μεσαίωνα και της Αναγέννησης» για άτομα άνω των 18 ετών. Στο συγκεκριμένο τμήμα οι ενδιαφερόμενοι εντρυφούν στην ιπποτική τέχνη του Longsword –μακριά σπάθα αλλά και στο Viking Shield and Sword και άλλων όπλων του Μεσαίωνα και της Αναγέννησης.

Παιδεία παίζει – Τα καλοκαιρινά τμήματα | 2018

Στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών «ΠΑΙΔΕΙΑ ΠΑΙΖΕΙ Μαραθώνος» στην Μαραθώνος 13 στην περιοχή Παπάφη και στον καινούριο  χώρο «ΠΑΙΔΕΙΑ ΠΑΙΖΕΙ Γουζέλη» στην Γουζέλη 2 στην περιοχή Πέτρου Συνδίκα τα παιδιά δημοτικού θα περάσουν ένα αξέχαστο καλοκαίρι με δημιουργικές δραστηριότητες που θα γεμίσουν ευχάριστα τις ελεύθερες ώρες τους από τις 7:30 έως τις 16:00 κάθε μέρα.

Επιστημονικά πειράματα, παιδική Yoga, Δημιουργική Γραφή, Θεατρικό παιχνίδι, Εικαστικά, Σκάκι και πολλές άλλες δραστηριότητες δίνουν ένα ξεχωριστό νόημα στο καλοκαίρι μετατρέποντας σε παραγωγικό τον ελεύθερο χρόνο των παιδιών!

Εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής

Στην Περιφερειακή Βιβλιοθήκη Κάτω Τούμπας θα διεξαχθούν μαθήματα Δημιουργικής Γραφής. Το εργαστήριο απευθύνεται σε παιδιά Δ’, Ε’ και Στ’ Δημοτικού Σχολείου και θα συντονιστεί από τη φιλόλογο και μεταπτυχιακή φοιτήτρια στο Τμήμα Δημιουργικής Γραφής του A.Π.Θ. ,Χριστίνα Ραφτοπούλου.

Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν την Δευτέρα 05/03/2018 στις 17:00 μ.μ. και  θα ολοκληρωθούν σε 4 συναντήσεις.

Με προεγγραφή έως 10 παιδιά.

Ομαδική Παιχνιοθεραπεία

Ζηλεύει το αδερφάκι του. Τι να κάνω; 

Ομαδική Παιγνιοθεραπεία για παιδιά 3-10 ετών, που αγαπούν και παράλληλα δυσκολεύονται στην καθημερινότητα με το μικρότερο αδερφάκι τους.

Η άφιξη ενός μωρού σε μια οικογένεια είναι πολύ συχνά για το μεγαλύτερο αδερφάκι μια μεγάλη και δύσκολη αλλαγή, όσο καλά κι αν το έχουμε προετοιμάσει.  Αλλάζει αυτό που το παιδί είχε ως σταθερά και γεννά ανάμεικτα συναισθήματα, όπως περιέργεια, χαρά, νοιάξιμο, ζήλεια, αγάπη, θυμό, παράπονο. Η νέα κατάσταση βιώνεται από το μεγαλύτερο αδερφάκι ως  «λιγότερο μερίδιο για μένα», λιγότερες αγκαλιές, λιγότερη προσοχή, λιγότερη αγάπη από τους γονείς μου.

Αυτά τα συναισθήματα είναι υγιή και φυσιολογικά, όμως τα μικρά παιδιά δεν μπορούν να καταλάβουν γιατί νιώθουν έτσι. Συχνά αυτές οι εναλλαγές συναισθημάτων βιώνονται βασανιστικά και τα παιδιά δεν είναι σε θέση να τις διαχειριστούν. Για αυτό πολλές φορές οδηγούνται σε αλλόκοτες συμπεριφορές και ξεσπάσματα. Μερικές από αυτές είναι:

Κλαίει συχνά και χωρίς φανερό λόγο, βλέπει εφιάλτες, «βρέχεται» στον κρεβάτι του, έχει ξεσπάσματα θυμού, έχει άγχος αποχωρισμού, χτυπάει, βρίζει ή δαγκώνει το αδερφάκι του, χτυπάει τη μαμά του, αρνείται να φάει, αρνείται να πάει παιδικό σταθμό/σχολείο, ξυπνάει μες στη νύχτα κι έρχεται στο κρεβάτι σας, παρουσιάζει ακράτεια, μιλάει, κλαίει και φέρεται σαν μωρό.

Το νέο πρόγραμμα ομαδικής παιγνιοθεραπείας απευθύνεται σε παιδιά, που χρειάζονται να διαχειριστούν τα δύσκολα συναισθήματα που τους γεννιούνται, όταν ένα αδερφάκι έχει έρθει στην οικογένεια.

Τα παιδιά συμμετέχουν στην ομάδα παίζοντας, υπό την καθοδήγηση ειδικού, με απώτερο σκοπό να εκτονώσουν ό,τι τα απασχολεί, να νιώσουν ασφάλεια και ότι είναι σημαντικά, να έρθουν σε επαφή με τα συναισθήματά τους, να μάθουν να τα διαχειρίζονται και να απενοχοποιηθούν ως προς αυτά.

Λίγα λόγια για την θεραπευτική παρέμβαση της Παιγνιοθεραπείας.

Η Παιγνιοθεραπεία είναι μια ψυχοθεραπευτική προσέγγιση που χρησιμοποιεί ως μέσον το παιχνίδι και τις δημιουργικές τέχνες για να αντιμετωπίσει χρόνια, μέτρια και σοβαρά συναισθηματικά και συμπεριφορικά προβλήματα παιδιών.

Ενθαρρύνει το παιδί να εκφράσει ό,τι το δυσκολεύει, μέσα από το παιχνίδι, σε ένα ασφαλές περιβάλλον, με πολύ σεβασμό, χωρίς κριτική, αλλά και με λιγότερα μα εντελώς απαραίτητα όρια.

Διευκολύνει το παιδί να αναγνωρίσει, κατανοήσει, διαχειριστεί και εκφράσει, με κατάλληλο τρόπο, τα συναισθήματά του.

Απελευθερώνει χημικές ουσίες που λειτουργούν αγχολυτικά στον εγκέφαλο. Όταν το παιδί διευκολύνεται να σκεφτεί γύρω από τα συναισθήματά του, η τραυματική εμπειρία μετριάζεται. Ταυτόχρονα ο εγκέφαλος «καλωδιώνεται» πιο σωστά, με αποτέλεσμα τις καλύτερες γνωσιακές αποδόσεις.

Βελτιώνει τις σχέσεις με γονείς, αδέρφια, συνομηλίκους.

Βοηθά τα παιδί να αποδεχτεί τον εαυτό του.

Ενισχύει το παιδί στο να εμπιστεύεται τις αποφάσεις του και τις εσωτερικές του δυνάμεις.

 

Χρήσιμες Πληροφορίες

Το πρόγραμμα θα φιλοξενηθεί από το Hehe-Art, Play & Therapy

Θα δημιουργηθούν ομάδες 2-4 παιδιών, παρόμοιας ηλικίας, από 3 έως 10 ετών. Η κάθε ομάδα θα είναι κλειστή, με τον ίδιο αριθμό παιδιών από την αρχή έως το τέλος.

Οι ομάδες ξεκινούν την πρώτη βδομάδα του Μαρτίου και η επιλογή των παιδιών θα γίνει κατόπιν συνέντευξης με τους γονείς.

Το πρόγραμμα συντονίζει η Ψυχολόγος, προσωποκεντρική σύμβουλος, εκπ. Παιγνιοθεραπεύτρια, Pti, Playtherapy Greece, Μαύρα Τουρίκη.

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Για κρατήσεις και οποιαδήποτε διευκρίνιση για την ομαδική Παιγνιοθεραπεία μπορείτε να καλέσετε στο 6979972008.

 

Ευτυχισμένοι γονείς, ευτυχισμένα παιδιά

Καλούνται μαμάδες και μπαμπάδες να δηλώσουν συμμετοχή στην ομάδα γονέων που θα πραγματοποιηθεί στο κέντρο δημιουργικής απασχόλησης παιδιών «όλα είναι παιχνίδι» προκειμένου να συμμετάσχουν ως γονείς συμπρωταγωνιστές σε αυτήν την όμορφη και γεμάτη προκλήσεις περίοδο της ζωής τους.

 

Τι θέματα θα περιλαμβάνουν οι συναντήσεις μας;

Μέσα από βιωματικά εργαστήρια και συζητήσεις, θα αναλυθούν θέματα τα οποία θα καθοριστούν από τις ανάγκες των μελών της κάθε ομάδας. Παρακάτω, αναφέρονται ενδεικτικά κάποιες από τις ανησυχίες που εκφράζονται συχνά στις ομάδες γονέων:

Πώς μπορώ να επικοινωνήσω καλύτερα με το παιδί μου;

Πώς μπορώ να βοηθήσω το παιδί μου να είναι πιο αυτόνομο;

Πώς μπορώ να αναπτύξω την αυτοπεποίθησή του;

Γιατί επιμένει να κάνει πράγματα που με ενοχλούν;

Πώς μπορώ να το βοηθήσω να αναπτύξει τις δυνατότητές του;

Είναι φυσιολογικό να ζηλεύουν τα αδέρφια μεταξύ τους;

Πώς θα μιλήσω στο παιδί μου για το σεξ;

Γιατί λέει ψέματα;

Γιατί κάνω αυτά που με ενοχλούσαν στους γονείς μου όταν ήμουν παιδί;

Και πολλά άλλα ενδιαφέροντα θέματα…

 

Ποιος μπορεί να έρθει στις σχολές γονέων;
Η ομάδα απευθύνεται σε γονείς με παιδιά 0-12 ετών. Για να αποφασίσει κάποιος να συμμετάσχει σε μία ομάδα γονέων, χρειάζεται απλά να είναι άνθρωπος με ανησυχίες, να του αρέσει να εξελίσσεσαι μέσα από τις προκλήσεις της καθημερινότητας και να θέλει να γνωρίσει καλύτερα τον εαυτό του μέσα από τον ρόλο του ως γονιός.

 

Γιατί να συμμετέχω;

Στόχος της ομάδας είναι η καλή σχέση γονέα- παιδιού. Η ψυχική κατάσταση των γονέων έχει άμεση επίδραση στα παιδιά. Η ηρεμία του γονέα, έχει θετικό αντίκτυπο στη σχέση του με το παιδί του και κατά συνέπεια στο ίδιο το παιδί. Επιπλέον, σε κάθε σχέση της ζωής μας κοινός παρονομαστής είμαστε εμείς, οπότε μέσα από τη γνωριμία με τον εαυτό μας αλλά και μέσα από τη σχέση μας με τα παιδιά μας, προκύπτουν θετικές προεκτάσεις και σε άλλες σχέσεις της ζωής μας.

 

Μπαμπάδες αξίζετε περισσότερη αναγνώριση

Θα είναι μεγάλη χαρά να υπάρχουν και μπαμπάδες στην ομάδα. Η ενεργή συμμετοχή του πατέρα στην ανατροφή του παιδιού του συμβάλλει σε:

Καλύτερες επιδόσεις του παιδιού στο σχολείο

Διαμόρφωση καλύτερων σχέσεων του παιδιού με τους άλλους

Μικρότερη επιθετικότητα

Μεγαλύτερη αυτοεκτίμηση του παιδιού

Ανάπτυξη δεξιοτήτων επίλυσης προβλημάτων μέσα από το παιχνίδι

Ενθάρρυνση της ανεξαρτησίας

 

Συντονίστρια

Η Ρούλα Βερβερίδου είναι ψυχολόγος, απόφοιτη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Το 2011 ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στην ψυχολογία και συμβουλευτική στο Διεθνές Τμήμα του Πανεπιστημίου του Sheffield, CITY College. Τα τελευταία 10 χρόνια ασχολείται ενεργά με τα παιδιά και τις οικογένειές τους με ιδιαίτερη έμφαση στην συμβουλευτική υποστήριξη των γονέων και επιμόρφωση των εκπαιδευτικών. Έχει εφαρμόσει προγράμματα πρόληψης και προαγωγής της ψυχικής υγείας σε παιδιά δημοτικών σχολείων και τα τελευταία χρόνια είναι συντονίστρια ομάδων γονέων.

Πρόγραμμα συναντήσεων

Θα πραγματοποιηθούν 8 συναντήσεις στο χώρο του ΚΔΑΠ «Όλα είναι παιχνίδι» κάθε Δευτέρα και ώρα 18:00 – 20:00.

Έναρξη συναντήσεων την Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2018 και λήξη τη Δευτέρα 12 Μαρτίου 2018.

Χρειάζεται να δηλώσεις συμμετοχή μέχρι τις 10/1/2018 καθώς θα υπάρχει περιορισμένος αριθμός συμμετεχόντων και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Για περισσότερες πληροφορίες και την κατοχύρωση της συμμετοχής σας χρειάζεται να καλέσετε στο 6977481924.

Σεμινάριο ζωγραφικής με ακουαρέλες

Ποτέ δεν είναι αργά για να εξερευνήσει κανείς τα όρια της δημιουργικότητας του!

Η χρονιά ξεκινάει εξερευνώντας τις δυνατότητες της ακουαρέλας. Με την γοητευτική αυτή τεχνική θα πειραματιστούν στην ανάμιξη των χρωμάτων, θα δημιουργήσουν τοπία με προοπτική και θα αποτυπώσουν λεπτομέρειες σε σκίτσα με το ανάλαφρο και κομψό στιλ της ακουαρέλας. Το σεμινάριο απευθύνεται σε ερασιτέχνες, αρχάριους και προχωρημένους, που θέλουν να έρθουν σε επαφή με τον κόσμο της ζωγραφικής τέχνης. Ερασιτέχνης σημαίνει εραστής της τέχνης!

Η ενότητα αυτή είναι αυτοτελής και θα διαρκέσει μόνο 2 μήνες. Αποτελεί κομμάτι του ευρύτερου κύκλου σεμιναρίων ζωγραφικής και σχεδίου για ενήλικες. Στόχος είναι να μελετήσουν τεχνικές ελευθέρου σχεδίου, βασικές αρχές χρώματος και σύνθεσης,  να εξερευνήσουν υλικά και μεικτές τεχνικές. Με αφετηρία το έργο σπουδαίων καλλιτεχνών και κινημάτων που καθόρισαν την πορεία της ζωγραφικής τέχνης εξοικειώνονται με την ιστορία και εξασκούν σύγχρονες τεχνοτροπίες για την δημιουργία πρωτότυπων έργων.

Συντονίζει: Τατιάνα Τριγώνη, εικαστικός, σκηνογράφος, εκπαιδευτικός.

Χρήσιμες Πληροφορίες

Διάρκεια: Οκτώβριος- Νοέμβριος

Κάθε Πέμπτη, 6 – 9 μ.μ.

Κόστος συμμετοχής: 35 ευρώ το μήνα.

Τα υλικά συμπεριλαμβάνονται στην τιμή.

Έργα μαθητών από προηγούμενες χρονιές θα βρείτε στην ιστοσελίδα μας: www.artfactorytrigoni.com

ΓΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ: Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Καλλιέργειας της Ενσυναίσθησης «…έγινα εσύ κι έγινες εγώ…»

Μια περιδιάβαση στην έκθεση έργων σπουδαίων εικονογράφων, από τις εικονογραφήσεις βιβλίων του Βαγγέλη Ηλιόπουλου, θα οδηγήσει στην ανακάλυψη των κρυμμένων εργαλείων της λογοτεχνίας για την καλλιέργεια της ενσυναίσθησης. Κάθε επισκέπτης – αναγνώστης θα βάλει τον εαυτό του στη θέση του άλλου, θα δει με τα μάτια του, θα ακούσει με τα αυτιά του, θα κατανοήσει τη συμπεριφορά του, θα σκεφτεί τι θα έκανε στη θέση του. Τότε μόνο θα αναγνωρίσει τη θέση του άλλου , τα συναισθήματα, τις σκέψεις και την κατάστασή του, ενισχύοντας την επικοινωνία και την κατανόηση. Έτσι θα αναπτυχθούν ο αμοιβαίος σεβασμός και η εμπιστοσύνη και θα καταπολεμηθούν η βία, οι διακρίσεις, ο ρατσισμός και ο εκφοβισμός.

Γιατί ο άλλος δεν είναι ξένος. Ο άλλος μπορεί να είμαι εγώ.

Πληροφορίες

Καθημερινά επισκέψεις σχολείων 9.00 –10.30 & 11.00 – 12.30 (κατόπιν συνεννοήσεως).
Τηλ. για πληροφορίες και ραντεβού: 2310913047 (9.00-14.00)
τα εκπαιδευτικό πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 5-12 ετών
Μέγιστος αριθμός παιδιών/εκπ. πρόγραμμα: 50 συνολικά μαθητές (2 τάξεις)
Διάρκεια Εκπ. Προγράμματος: 90’ (μιάμιση ώρα)
Εικαστική παρέμβαση: Κωνσταντίνα Καπανίδου,
Επιμέλεια εκθέσεων: Αλεξάνδρα Δέλλιου Εκπαιδευτικός – Μουσειολόγος
Στην έκθεση φιλοξενούνται έργα των: Νικόλα Ανδρικόπουλου – Έφης Βάγκνερ – Κάτιας Βαρβάκη – Λήδας Βαρβαρούση – Σάντρας Ελευθερίου – Κωνσταντίνας Καπανίδου – Έλλης Κελεμένδρη – Κέλλυ Κόβο – Fantzeska Kozanti – Έφης Λαδά – Carla Manea – Διατσέντας Παρίση – Ίριδας Σαμαρτζή – Ντανιέλλας Σταματιάδη – Μαρίνας Στελλάτου – Εύης Τσακνιά – Chiara Fedele

Μικρό Επιστημονικό – Τα αθλητικά τμήματα

Οι πρωινές και απογευματινές δραστηριότητες που απευθύνονται σε ενήλικες και παιδιά αλλά και μέλλουσες μαμάδες, διαλεγμένες μία προς μία, είναι όλες κατάλληλα διαμορφωμένες ώστε να προσφέρουν σε μικρούς και μεγάλους όμορφες εμπειρίες, πλούσια ερεθίσματα, σύνδεση με τον εαυτό αλλά και με την ομάδα, και φυσικά πολλή πολλή χαρά! Η ήπια παιδαγωγική προσέγγιση που διέπει όλα τα προγράμματα αφήνει χώρο ώστε να ξεδιπλωθεί και να εξελιχθεί κάθε προσωπικότητα μέσα σε ένα πνεύμα ελευθερίας αλλά και ομαδικότητας.

 

Αναλυτικά τα τμήματα:

 • Yoga – Yoga play

Yoga για παιδιά (και γονείς)

Γάτες, σκύλοι, καμηλοπαρδάλεις, κροκόδειλοι, λιοντάρια… στη Θεσσαλονίκη; Τα παιδιά ξεκινούν για μια περιπετειώδη βόλτα στον πιο ελεύθερο ζωολογικό κήπο που υπήρξε ποτέ! Τον δικό τους, μέσα τους! Εισπνέουν παιχνίδια και παραμύθια και εκπνέουν τις πιο όμορφες δυνάμεις που ανακαλύπτουν μέσα τους…τη συνεργασία, τη συγκέντρωση, την εμπιστοσύνη!

Σε περιβάλλον αποδοχής κι εμπιστοσύνης γονείς και παιδιά μαθαίνουν να ενεργοποιούν τις διανοητικές τους ικανότητες, να αναπτύσσουν τη συγκέντρωση και τη σωματική τους αντοχή. Με εργαλεία το παιχνίδι και το παραμύθι ευεργετούνται σε σωματικό, συναισθηματικό και νοητικό επίπεδο, και μαθαίνουν να διαχειρίζονται τις συναισθηματικές τους ενέργειες.

Η παρουσίαση της γιόγκα σε παιδιά, πρέπει να γίνεται μέσω του παιχνιδιού. Έχοντας ωστόσο μια εκπαιδευτική θεωρία με ξεκάθαρο στόχο που δεν είναι απλώς η ψυχαγωγία, αλλά ένα περιβάλλον κατάλληλο ώστε τα παιδιά να αξιοποιήσουν τις δυνατότητές τους, τα παιδιά μπορούν να ξεδιπλώσουν και να εξισορροπήσουν συνολικά την προσωπικότητά τους.

 

Χρήσιμες πληροφορίες

Τμήματα για παιδιά 4 – 12 χρονών και γονείς

Τετάρτη 18:30 – 19:30

Αξία προγράμματος: 40€ το μήνα – έκπτωση 15% για ετήσια εγγραφή.

 

 • Mommy full Yoga για εγκύους

Η φύση επέλεξε τη γυναίκα για να αναπαράγει τη ζωή. Σε μια από τις πιο όμορφες περιόδους της ζωής της όπως αυτήν της εγκυμοσύνης η Yoga είναι ένα μεγάλο δώρο σε εκείνη και το μωρό της και την οδηγεί σε μια εκ βαθέων σύνδεση με τον εαυτό της και το νέο πλάσμα που πρόκειται να φέρει στον κόσμο. Μέσα από τεχνικές της Hatha yoga, τη βαθιά χαλάρωση και τον διαλογισμό η εγκυμονούσα μητέρα αναπνέει με επίγνωση, αισθάνεται ασφαλής μέσα στη συνύπαρξη και διοχετεύει όλη της την ενέργεια στο υπέροχο θαύμα της ζωής που συμβαίνει στο σώμα και την ψυχή της.

Σε μια φυσιολογική, χωρίς επιπλοκές κύηση η συγκεκριμένη δραστηριότητα είναι κατάλληλη για γυναίκες με ή χωρίς προηγούμενη εμπειρία στη γιόγκα. Μετά τον τοκετό, οι μαμάδες συνήθως συνεχίζουν την πρακτική στη γιόγκα, καθώς αυτός ο χρόνος που αφιερώνουν στη φροντίδα του εαυτού τους γίνεται αναπόσπαστο μέρος της ζωής τους.

Περιλαμβάνει:

– Στάσεις σώματος (άσανα): το πρόγραμμα αυτό περιλαμβάνει ήπια συστηματική προσέγγιση των στάσεων και είναι σχεδιασμένο ώστε να βοηθάει το σώμα να προσαρμόζεται κατάλληλα στις ανάγκες της ανάπτυξης του εμβρύου στη διάρκεια της εγκυμοσύνης και τη διατήρηση της δύναμης και της ευλυγισίας του.  Δυναμώνει τη μήτρα και τους μυς της λεκάνης, βελτιώνει την κυκλοφορία, βοηθάει την πέψη και ενισχύει την δύναμη των μυών της πλάτης να ανταποκριθούν στο επιπλέον βάρος.  Ανακουφίζει επίσης από τα ενοχλητικά συμπτώματα της εγκυμοσύνης όπως ναυτία, δυσκοιλιότητα, φλεβίτιδα, οιδήματα.

– Τεχνικές αναπνοής (πραναγυάμα): επιλεγμένες τεχνικές που εξασφαλίζουν την επαρκή και σωστή αναπνοή που είναι σημαντική για καλή πορεία της εγκυμοσύνης και παράλληλα βοηθάει στη διατήρηση της δύναμης και της υγείας του σώματος της εγκύου.

– Χαλάρωση – διαλογισμός: συστηματικές τεχνικές που λειτουργούν σε πολλαπλά επίπεδα και οδηγούν σε βαθύτερη επίδραση χαλάρωσης στο σωματικό, νοητικό και συναισθηματικό επίπεδο.

Οφέλη:

– Βοηθάει τους πόνους και άλλες πιθανές ενοχλήσεις της εγκυμοσύνης (ναυτία, δυσκοιλιότητα, πρήξιμο, κράμπες, αϋπνίες κλπ).

– Δυναμώνει τη μήτρα, τη λεκάνη και την πλάτη που βοηθούν την διαδικασία τοκετού αλλά και την περίοδο μετά τον τοκετό.

– Αναζωογονεί την έγκυο δίνοντάς της μια αίσθηση υγείας και ευεξίας

– Μαθαίνει στην έγκυο να χαλαρώνει με παρατήρηση του εσωτερικού της κόσμου, και με αναπνοές και αυτογνωσία να αντιμετωπίζει τις συναισθηματικές διαταραχές.

– Βοηθά την έγκυο να βρει τον δικό της φυσικό ρυθμό και συγχρονισμό αναπνοής και κίνησης – πολύ χρήσιμο εργαλείο για τον τοκετό αλλά και για χαλάρωση και διαχείριση του πόνου.

– Βοηθά την έγκυο να αναπτύξει περισσότερο την αίσθηση εσωτερικού ελέγχου, δύναμης και αυτοπεποίθησης.

– Αυξάνει την ικανότητα πρόσληψης και μεταφοράς οξυγόνου στους ιστούς, βελτιώνοντας τη λειτουργία του κυκλοφορικού συστήματος.

– Oι δάσκαλοι της γιόγκα θεωρούν δεδομένη την αντικαταθλιπτική της δράση.

 

Χρήσιμες πληροφορίες

Τετάρτη 10:00 – 11:00 το πρωί

Αξία προγράμματος: 40€ το μήνα – έκπτωση 15% για ετήσια εγγραφή.

 

 • Yoga & Pilates

Το σύστημα Pilates βελτιώνει τη στάση του σώματος, αυξάνει την ισορροπία, μειώνει τους πόνους, αυξάνει τη δύναμη, την ευλυγισία και την ευθυγράμμιση του σώματος. Ένα μάθημα κατάλληλο και αποτελεσματικό για αθλούμενους κάθε επιπέδου, ακόμα και για εκείνους που αντιμετωπίζουν μυοσκελετικά προβλήματα.

Η μέθοδος Yoga γυμνάζει ολοκληρωμένα, βελτιώνει τη λειτουργία των ζωτικών οργάνων καθώς και τη γενική φυσική κατάσταση. Αναπτύσσει τη δύναμη, την ευλυγισία, την ισορροπία και εισάγει σωστές αναπνευστικές συνήθειες. Παράλληλα παρέχει εργαλεία για τη διαχείριση του στρες, ενισχύει τη συγκέντρωση και βοηθά στο να έχουμε καλή επίγνωση του σώματος.

Δύο πολύπλευρες μορφές άσκησης που στόχο έχουν τη δημιουργία ενός δυνατού, ενεργητικού, υγιούς σώματος και ενός καθαρού, ήρεμου και συγκεντρωμένου νου.

 

Χρήσιμες πληροφορίες

Yoga: Δευτέρα 21:00 – 22:00 & Τετάρτη 11:30 – 12:30

Pilates: Παρασκευή 20:00 – 21:00

Αξία προγράμματος: 30€/μήνα για συμμετοχή 2 φορές/εβδομάδα

40€/μήνα για συμμετοχή 3 φορές/εβδομάδα

ή 5€/μάθημα (εάν υπάρχει θέση στο τμήμα)

 

Υπεύθυνη προγραμμάτων: Μαριλένα Παπαδοπούλου – Personal Pilates & Υoga trainer, Group & weight fitness instructor (Grafts Hellas)

Γενικές πληροφορίες:

Υπεύθυνη: Φαίδρα Σαχπεκίδου

Τμήματα για παιδιά 2 – 12 ετών και ενήλικες

Εγγραφές από 11 Σεπτεμβρίου

Ώρες λειτουργίας: 14:30 – 20:00

Ισχύει 25% έκπτωση στα αδέρφια και στη 2η δραστηριότητα.

Μικρό Επιστημονικό – Τα καλλιτεχνικά τμήματα

Οι πρωινές και απογευματινές δραστηριότητες που απευθύνονται σε ενήλικες και παιδιά αλλά και μέλλουσες μαμάδες, διαλεγμένες μία προς μία, είναι όλες κατάλληλα διαμορφωμένες ώστε να προσφέρουν σε μικρούς και μεγάλους όμορφες εμπειρίες, πλούσια ερεθίσματα, σύνδεση με τον εαυτό αλλά και με την ομάδα, και φυσικά πολλή πολλή χαρά! Η ήπια παιδαγωγική προσέγγιση που διέπει όλα τα προγράμματα αφήνει χώρο ώστε να ξεδιπλωθεί και να εξελιχθεί κάθε προσωπικότητα μέσα σε ένα πνεύμα ελευθερίας αλλά και ομαδικότητας.

 

Υπεύθυνη: Φαίδρα Σαχπεκίδου – Φιλόλογος / Παιδαγωγός (ΑΠΘ)

Τμήματα για παιδιά 18 μηνών – 12 ετών και ενήλικες

Η ομάδα:

Θοδωρής Ανθόπουλος – Μαθηματικός (ΑΠΘ)

Φωτεινή Καραμήτρου – Φιλόλογος / Παιδαγωγός (ΑΠΘ)

Αθηνά Προκοπούλου – Φιλόλογος / Παιδαγωγός Ειδικής Αγωγής (ΑΠΘ)

Φωτεινή Τζινέλη – Φιλόλογος (ΔΠΘ) / Νηπιαγωγός

Χριστίνα Αθανασοπούλου – Ηλεκτρολόγος Μηχανικός (ΑΠΘ)

Κατερίνα Γκέκα – Καθηγήτρια Αγγλικής Γλώσσας (ΑΠΘ)

Μαρία Καραμπίνη – Food blogger »Goji Mary»

Θεοδώρα Κουτσογιαννοπούλου – Chess National Instructor (FIDE)

Μαριλένα Παπαδοπούλου – Personal Pilates & Υoga trainer, Group & weight fitness instructor (Grafts Hellas)

Σίλβι Πλαγκαρίτσα – Μουσικός/Μουσικοπαιδαγωγός (ΑΠΘ)

Ζηνοβία Χατζάκη – Βρεφονηπιοκόμος (ΑΤΕΙΘ)/ Σχολείο παιχνιδιού

Μυρσίνη Χρυσοχοΐδου – Ηθοποιός (Δραματική σχολή ΚΘΒΕ)

 

Αναλυτικά τα τμήματα:

 • Φύλαξη – Το νησί των Μικρών

Μια όαση για ελεύθερο δημιουργικό παιχνίδι και δομημένες δραστηριότητες για μικρά παιδιά που η καρδιά τους χτυπά πιο δυνατά όταν βρίσκονται με άλλους μικρούς φίλους και περνούν όμορφα τον χρόνο τους μαζί, με ηρεμία αλλά και με ζωντάνια. Θεατρικό παιχνίδι, μουσική, παραμύθια, εικαστικά και αισθητηριακό παιχνίδι φτιάχνουν ένα καμβά για ατελείωτη ενασχόληση με όλες τις αισθήσεις…

Υπεύθυνες προγράμματος: Φωτεινή Τζινέλη – Παιδαγωγός, Ζηνοβία Χατζάκη – Βρεφονηπιοκόμος / Σχολείο παιχνιδιού

Χρήσιμες Πληροφορίες

Τμήματα για παιδιά προσχολικής ηλικίας

Τετάρτη – Πέμπτη – Παρασκευή

Ώρες: 17.00 – 19.00

Αξία προγράμματος: 8€/ώρα ή 15€/δίωρο – 25€/εβδομάδα ή 75€/μήνα

 

 • Θεατρικό παιχνίδι – Από τη Γη στον Ουρανό και από το Χάος στην Αγάπη

Τη φετινή χρονιά στο θεατρικό παιχνίδι το Μικρό Επιστημονικό υποκλίνεται στη βασίλισσα ποίηση όπως αυτή φανερώθηκε από τα πιο αρχαία χρόνια…

Με αφορμή το έργο »Θεογονία» του Ησίοδου, μια από τις σημαντικότερες πηγές της ελληνικής μυθολογίας, τα παιδιά θα επιστρέψουν στο Χάος, θα ντυθούν τη Νύχτα, θα γεννήσουν την Πάλη και τα Ψέμματα, θα συναντήσουν τον Θαύμα, θα παίξουν με τον Έρωτα, θα γλεντήσουν ως Τιτάνες, Γοργόνες, Νηρηίδες και τέλος θα γευτούν νέκταρ και αμβροσία ως 12 Θεοί του Ολύμπου…

Το θεατρικό παιχνίδι δεν είναι κάτι διαφορετικό από τα παιχνίδια φαντασίας που τα παιδιά διαρκώς ανακαλύπτουν και εφευρίσκουν παντού και σε οποιαδήποτε συνθήκη. Το Μικρό Επιστημονικό με  εργαλείο τον πλούτο της αρχαίας ελληνικής μυθολογίας προσφέρει στα παιδιά ερεθίσματα εμποτισμένα με τη γνώση της παράδοσης και της ιστορίας ενώ παράλληλα μέσα από την τέχνη του θεάτρου καλλιεργείται το ομαδικό πνεύμα και η πολύτιμη αξία της συνεργασίας.

Υπεύθυνη προγράμματος: Μυρσίνη Χρυσοχοΐδου – Ηθοποιός (Δραματική σχολή ΚΘΒΕ)

Χρήσιμες πληροφορίες

Τμήματα για παιδιά 6 – 12 ετών

Τρίτη 17:00 – 18:00

Αξία προγράμματος: 40€ το μήνα – έκπτωση 15% για ετήσια εγγραφή

 

 • Μουσική – Τραγουδοχοροί και Ηχοϊστορίες

Ένα μουσικό κουτί ανοίγει και κάθε φορά κρύβει μία έκπληξη…η μουσική ομάδα δένεται και ανακαλύπτει τους θησαυρούς της μουσικής: αυτοσχέδια μουσικά όργανα, συνθήματα, συνθέσεις, μουσικό σινεμά, cd, ηχοϊστορίες, σκέψεις, εικόνες, χοροί, ζωγραφιές, μαντήλια, μπάλες, στεφάνια, συναισθήματα, μουσικές και φωνές! Ψυχαγωγικά παιχνίδια για την ένταση, τη φωνή, τον ρυθμό…πειραματισμός, αυτοσχεδιασμός, εξερεύνηση!

 

Υπεύθυνη προγράμματος: Σίλβι Πλαγκαρίτσα – Μουσικός/Μουσικοπαιδαγωγός (ΑΠΘ)

Χρήσιμες πληροφορίες

Τμήματα:

18 μηνών – 2 χρονών: Δευτέρα 17:30 – 18:15

2 – 4 χρονών: Δευτέρα 18:30 – 19:15

4 – 6 χρονών: Δευτέρα 19:30 – 20:30

Αξία προγράμματος: 40€ το μήνα – έκπτωση 15% για ετήσια εγγραφή.

 

 • Η δραστηριότητα της αναποφάσιστης μαμάς!

Έκπληξη! Κάθε εβδομάδα και μία έκπληξη! Οι μάγισσες-δασκάλες εμφανίζονται με μυστηριώδη τρόπο, όποτε θέλουν, όπου θέλουν και όπως θέλουν! Αναποφάσιστες μαμάδες και παιδιά, το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να τις εμπιστευτούν και να τις ακολουθήσουν στο θέατρο, στη μουσική, στη ζωγραφική, στα παραμύθια, στην κίνηση, στη μαγειρική ή ακόμα και σε κάποια ξένη χώρα… κανείς δεν ξέρει!

Εδώ τα μικρά μαζί με τις μαμάδες, τους μπαμπάδες ή όποιον άλλον εμπιστεύονται, γεύονται και εκτίθενται σε μια σειρά από ερεθίσματα από τον μαγικό κόσμο της τέχνης και της γνώσης. Δεν χρειάζεται να αποφασίσετε αν το καμάρι σας είναι ο επόμενος Mozart ή Picasso, θα το ανακαλύψετε μαζί στο «Μικρό Επιστημονικό»…

Υπεύθυνες προγράμματος: Φωτεινή Τζινέλη – Παιδαγωγός, Ζηνοβία Χατζάκη – Βρεφονηπιοκόμος / Σχολείο παιχνιδιού

Χρήσιμες πληροφορίες

Τμήματα για παιδιά 2 – 4 χρονών

Πρωινά & απογευματινά τμήματα

Τετάρτη 18:30 – 19:30

Αξία προγράμματος: 40€ το μήνα – έκπτωση 15% για ετήσια εγγραφή.

 

Γενικές πληροφορίες:

Υπεύθυνη: Φαίδρα Σαχπεκίδου

Τμήματα για παιδιά 2 – 12 ετών και ενήλικες

Εγγραφές από 11 Σεπτεμβρίου

Ώρες λειτουργίας: 14:30 – 20:00

Ισχύει 25% έκπτωση στα αδέρφια και στη 2η δραστηριότητα.

Μικρό Επιστημονικό – Τα επιμορφωτικά τμήματα

Στο «Μικρό επιστημονικό», μάθηση και χαρά γίνονται δυο αχώριστοι φίλοι! Η ώρα της μελέτης για το σχολείο γίνεται κάθε μέρα σε ένα ήρεμο και κατάλληλο εκπαιδευτικό περιβάλλον με στόχο το παιδί να αυτονομηθεί και να μάθει να διαβάζει μόνο του με τον τρόπο που του ταιριάζει. Αυτό το πρόγραμμα δημιουργήθηκε για να καλύψει την ανάγκη της οικογένειας για περισσότερο ελεύθερο ποιοτικό χρόνο και για να δώσει στο παιδί το χώρο να ανεξαρτητοποιηθεί σε σχέση με τις σχολικές του υποχρεώσεις και να ενισχυθεί όπου χρειάζεται από ειδικά εκπαιδευμένους δασκάλους.

Οι πρωινές και απογευματινές δραστηριότητες που απευθύνονται σε ενήλικες και παιδιά αλλά και μέλλουσες μαμάδες, διαλεγμένες μία προς μία, είναι όλες κατάλληλα διαμορφωμένες ώστε να προσφέρουν σε μικρούς και μεγάλους όμορφες εμπειρίες, πλούσια ερεθίσματα, σύνδεση με τον εαυτό αλλά και με την ομάδα, και φυσικά πολλή πολλή χαρά! Η ήπια παιδαγωγική προσέγγιση που διέπει όλα τα προγράμματα αφήνει χώρο ώστε να ξεδιπλωθεί και να εξελιχθεί κάθε προσωπικότητα μέσα σε ένα πνεύμα ελευθερίας αλλά και ομαδικότητας.

Εκτός από το «Μικρό επιστημονικό» όμως, υπάρχει και το «μεγάλο», το φροντιστήριο, που εδώ και 47 χρόνια φροντίζει ώστε οι ανήσυχοι έφηβοι του Γυμνασίου και Λυκείου να προετοιμαστούν για το πανεπιστήμιο και να γίνουν ό, τι ονειρεύτηκαν! Πώς λοιπόν δημιουργήθηκε το Μικρό επιστημονικό »αδερφάκι»; Μα αφού η ιστορία δεν ξεκινάει από το Λύκειο, αλλά από το Δημοτικό! Εκεί που αρχίζουν να ευδοκιμούν τα σποράκια που φύτεψε η οικογένεια στα πρώτα χρόνια της ζωής των παιδιών, εκεί που τα βιβλία τους δεν μιλάνε πια για ιππότες, πριγκίπισσες  και παραμυθένιους κόσμους, αλλά για γράμματα, αριθμούς, πράξεις και κανόνες. Τι θα γίνουν όταν μεγαλώσουν; Κανείς δεν ξέρει, σίγουρα όμως τίποτα δεν θα μπει εμπόδιο στα όνειρά τους, αν περάσουν από το Μικρό επιστημονικό!

Υπεύθυνη: Φαίδρα Σαχπεκίδου – Φιλόλογος / Παιδαγωγός (ΑΠΘ)

Τμήματα για παιδιά 18 μηνών – 12 ετών και ενήλικες

Η ομάδα:

Θοδωρής Ανθόπουλος – Μαθηματικός (ΑΠΘ)

Φωτεινή Καραμήτρου – Φιλόλογος / Παιδαγωγός (ΑΠΘ)

Αθηνά Προκοπούλου – Φιλόλογος / Παιδαγωγός Ειδικής Αγωγής (ΑΠΘ)

Φωτεινή Τζινέλη – Φιλόλογος (ΔΠΘ) / Νηπιαγωγός

Χριστίνα Αθανασοπούλου – Ηλεκτρολόγος Μηχανικός (ΑΠΘ)

Κατερίνα Γκέκα – Καθηγήτρια Αγγλικής Γλώσσας (ΑΠΘ)

Μαρία Καραμπίνη – Food blogger »Goji Mary»

Θεοδώρα Κουτσογιαννοπούλου – Chess National Instructor (FIDE)

Μαριλένα Παπαδοπούλου – Personal Pilates & Υoga trainer, Group & weight fitness instructor (Grafts Hellas)

Σίλβι Πλαγκαρίτσα – Μουσικός/Μουσικοπαιδαγωγός (ΑΠΘ)

Ζηνοβία Χατζάκη – Βρεφονηπιοκόμος (ΑΤΕΙΘ)/ Σχολείο παιχνιδιού

Μυρσίνη Χρυσοχοΐδου – Ηθοποιός (Δραματική σχολή ΚΘΒΕ)

 

Αναλυτικά τα τμήματα:

 • Μελέτη στο Μικρό επιστημονικό

Στο Κέντρο μελέτης Μικρό επιστημονικό το διάβασμα είναι χαρά. Λέξεις και αριθμοί όλα στη σειρά με τρόπο μαγικό…

Στο Μικρό επιστημονικό, παιδιά Δημοτικού διαβάζουν τα μαθήματά τους και κάνουν τα πρώτα τους βήματα στη χώρα του Σχολείου! Μαθαίνουν να μελετούν και να ολοκληρώνουν τα καθήκοντά τους αυτόνομα αλλά και με παρέα. Αν χρειαστεί, δάσκαλοι και δασκάλες με το μαγικό τους ραβδί θα δώσουν δύναμη στο μυαλό, για να λύσει κάθε απορία στη στιγμή! Όσο για τη μαμά και τον μπαμπά, μπορούν να χαρούν τα παιδιά τους ανέμελοι, παίζοντας, διασκεδάζοντας, μα όχι διαβάζοντας, αφήνοντας την καθημερινή μελέτη στους ειδικούς! Για ένα δυνατό ξεκίνημα λοιπόν, χρειάζονται ζωντανά μυαλουδάκια, θάρρος, επιμονή, τόλμη, περιέργεια, αυτοπεποίθηση και φυσικά…δασκάλες και δάσκαλοι έτοιμοι για όλα!

Εκπαιδευτικοί:

Φωτεινή Τζινέλη (Α΄ & Β΄ Δημοτικού)

Αθηνά Προκοπούλου (Γ΄ & Δ΄ Δημοτικού)

Θοδωρής Ανθόπουλος – Φωτεινή Καραμήτρου (Ε΄ & ΣΤ΄ Δημοτικού)

Χρήσιμες πληροφορίες

Καθημερινά από Δευτέρα ως Παρασκευή 14:30 – 16:30

Αξία προγράμματος:

Α΄/Β΄ Δημοτικού €80 το μήνα

Γ΄/Δ΄/ Ε΄/ΣΤ΄ Δημοτικού €100 το μήνα

Υπάρχει δυνατότητα συμμετοχής σε επιλεγμένες μέρες, ανάλογα με το πρόγραμμα και τις ανάγκες του παιδιού. Η αξία του προγράμματος σε αυτήν την περίπτωση είναι €10 την ημέρα.

Ισχύει 25% έκπτωση στα αδέρφια και 25% έκπτωση στις απογευματινές δραστηριότητες.

 

 • Αγγλικά – Βόλτες με το Magic Bus

Έρχονται επισκέπτες! Ο Kenny the cat, ο Mister Red, η Ratty the rat, ο Berry the bat, η Miss Blue και άλλοι πολλοί, τραγουδάνε, κατασκευάζουν, κάνουν πειράματα κι ακροβατούν, κι όλα αυτά στα Αγγλικά! Παρακαλούνται όλοι οι Θεσσαλονικείς καλλιτέχνες τραγουδοποιοί και επιστήμονες ηλικίας 3, 4, 5 και 6 ετών να προσέλθουν για να κάνουν γνωστά τα ταλέντα τους σε όλη την υφήλιο!

Πριν καν το καταλάβουν μιλούν στα αγγλικά,

λες κι έχουν πάρει lower πριν βγουν απ’την κοιλιά!

Εδώ όλο θα παίζουνε παιχνίδια με χαρά,

και πριν το καταλάβουνε θα μάθουνε πολλά!

Τραγούδια και ποιήματα θα έχουν όσα θες,

μαζί με κουκλοθέατρο, μα και κατασκευές!

Θα λένε ιστορίες, παραμύθια όλοι μαζί…

αυτό θα είναι μάθημα, μα θα ναι και γιορτή!

The party is here!!!

 

– Μέσα: οπτικοακουστικό υλικό, κουκλοθέατρο, παιχνίδια, ποιήματα και μουσικοκινητικά τραγούδια, ιστορίες και παραμύθια,  καρτέλες με εικόνες και λέξεις, δημιουργικές κατασκευές, δραματοποίηση

– Μέθοδος: επικοινωνιακή-βιωματική

– Στόχος: η εξοικείωση των μικρών μαθητών με την Αγγλική γλώσσα, η εκμάθηση βασικών ενοτήτων λεξιλογίου και η καλλιέργεια της προφορικής επικοινωνίας και έκφρασης.

 

Υπεύθυνη προγράμματος: Κατερίνα Γκέκα – Καθηγήτρια Αγγλικής Γλώσσας (ΑΠΘ)

Χρήσιμες πληροφορίες

Τμήμα προσχολικής 3-6 ετών: Τετάρτη 17:00 – 18:00

Α Junior: Τετάρτη 15:30 – 16:30  & Παρασκευή 14:30 – 15:30

Αξία προγράμματος: 40€ το μήνα – έκπτωση 15% για ετήσια εγγραφή.

 

 • Μαγειρική/Ζαχαροπλαστική – Μαμά πεινάω!

Αλλάξτε τροφή, αλλάξτε ζωή!

H Goji Mary δημιουργεί συνταγές για όλη την οικογένεια και μεταμορφώνει τις αγαπημένες σας συνταγές σε υγιεινές και θρεπτικές βόμβες με το μοναδικό της Recipe Makeover! Μικροί και μεγάλοι λατρεύουν τις γεύσεις της και αλλάζουν συνήθειες στο λεπτό…φτιάξτε εύκολα και γρήγορα υγιεινά φαγητά και γλυκά, κάντε τα superfoods μέρος της καθημερινής σας διατροφής και απολαύστε τα οφέλη μιας ζωής γεμάτης υγεία, ενέργεια και ευεξία!

Υπεύθυνη προγράμματος: Food blogger Goji Mary

Χρήσιμες πληροφορίες

Τμήματα για ενήλικες και παιδιά Δημοτικού και Γυμνασίου

Σάββατο 1,5 ώρα κάθε 15ημερο ή 3 ώρες κάθε μήνα

Τα υλικά για τις συνταγές παρέχονται από το εκπαιδευτήριο.

Αξία προγράμματος: 30€ το μήνα – έκπτωση 15% για ετήσια εγγραφή.

 

 • Σκάκι – Στρατός της χαράς

Ο πιο χαρούμενος στρατός είναι εδώ και καλεί όλους τους μαχητές να παίξουν, να μάθουν και να σκεφτούν με όλη τους τη δύναμη!

Ο βασιλιάς είναι ο αρχηγός κι ο πιο σημαντικός αλλά δεν πάει πολύ μακριά σε αντίθεση με την όμορφη βασίλισσα που κόβει βόλτες σε όλη τη σκακιέρα. Ο «τρελός» αξιωματικός κινείται μόνο διαγώνια. Το άλογο πηδάει ψηλά πάνω απ´όλα τα υπόλοιπα κομμάτια κι ο πύργος ισοπεδώνει ό,τι βρίσκεται στο πέρασμά του. Οι στρατιώτες προχωράνε μόνο μπροστά και κρύβουν τη μαγική δύναμη να μεταμορφώνονται σε ό,τι θέλουν μόλις φτάσουν στην άλλη άκρη της σκακιέρας. Τώρα που ξέρουν τα πάντα για το παιχνίδι, η μάχη ξεκινά…!

Υπεύθυνη προγράμματος: Θεοδώρα Κουτσογιαννοπούλου – Chess National Instructor (FIDE)

Χρήσιμες πληροφορίες

Τμήματα για παιδιά 5-12 ετών

Παρασκευή 17:30 – 18:30

Αξία προγράμματος: 40€ το μήνα – έκπτωση 15% για ετήσια εγγραφή.

 

 • STEM my brain

Πώς λειτουργούν οι μηχανές; Κινείται ένα αμάξι με ένα μπαλόνι;

Με τι αλγόριθμο θα περάσει το ποντίκι το λαβύρινθο;

Στο πρωτοποριακό εργαστήρι STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics) τα παιδιά έρχονται σε επαφή με έννοιες μηχανικής και προγραμματισμού μέσα από παιχνίδια και διαδραστικές δραστηριότητες. Με τη βοήθεια των lego που όλα τα παιδιά λατρεύουν και μοναδικά σετ εκπαιδευτικής ρομποτικής κατανοούν σε βάθος επιστημονικές θεωρητικές έννοιες Μαθηματικών και Φυσικής, βασικές αρχές λειτουργίας απλών μηχανών και την έννοια του αλγόριθμου και του προγραμματισμού. Δουλεύουν σε πολύ μικρές ομάδες σε ένα πολύ φιλικό περιβάλλον μάθησης με πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό και κατακτούν τις εξαιρετικά πολύτιμες δεξιότητες της συνεργασίας, της ομαδικότητας, της αφαιρετικής και συνδυαστικής σκέψης.

Υπεύθυνη προγράμματος: Χριστίνα Αθανασοπούλου – Ηλεκτρολόγος Μηχανικός (ΑΠΘ)

Χρήσιμες πληροφορίες

Τμήματα για παιδιά 5 – 8 χρονών

Τρίτη 18:30 – 19:30

Αξία προγράμματος: 50€ το μήνα – έκπτωση 15% για ετήσια εγγραφή.

 

 • Ρομποτική – I Robot

Πώς φτιάχνεται ένα ρομπότ;

Πώς παίρνει κίνηση και εκτελεί εντολές;

Τα παιδιά στο I Robot χάνονται μέσα στα γρανάζια και τις τροχαλίες της μάθησης και της δημιουργικότητας. Δίνουν ζωή στις μηχανές που τα ίδια φτιάχνουν, μαθαίνουν να σχεδιάζουν, να υπολογίζουν, να κατασκευάζουν και να συνδυάζουν γνώσεις Φυσικής, Μαθηματικών και Προγραμματισμού δημιουργώντας συναρπαστικά project. Με τα εκπαιδευτικά πακέτα WeDo, WeDo2 και Mindstorm EV3 της lego αρχικά τα ρομπότ στηρίζονται σε έτοιμα σχέδια αλλά πολύ γρήγορα τα παιδιά καλούνται να εφαρμόσουν δικές τους λύσεις σε προκλήσεις που διευρύνουν τις δυνατότητές τους. Οι μικροί ρομποτιστές δουλεύουν σε πολύ μικρές ομάδες και μαθαίνουν να συνεργάζονται, να εκφράζονται με σαφήνεια, να αυτοοργανώνονται, να σχεδιάζουν, να λύνουν προβλήματα και να θαυμάζουν τελικά τα συναρπαστικά τους δημιουργήματα!

Υπεύθυνη προγράμματος: Χριστίνα Αθανασοπούλου – Ηλεκτρολόγος Μηχανικός (ΑΠΘ)

Χρήσιμες πληροφορίες

Τμήματα για παιδιά 9 – 14

Τρίτη 18:30 – 20:00 & 19:30 – 21:00

Αξία προγράμματος: 60€ το μήνα – έκπτωση 15% για ετήσια εγγραφή.

 

Γενικές πληροφορίες:

Υπεύθυνη: Φαίδρα Σαχπεκίδου

Τμήματα για παιδιά 2 – 12 ετών και ενήλικες

Εγγραφές από 11 Σεπτεμβρίου

Ώρες λειτουργίας: 14:30 – 20:00

Ισχύει 25% έκπτωση στα αδέρφια και στη 2η δραστηριότητα.