έφηβοι – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Ιούλιος στο MOMus – Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης

Εκπαιδευτικά προγράμματα και ξεναγήσεις

 

Τέχνες για το επόμενο αύριο!

Υποδοχή των μικρών φίλων στο χώρο του Μουσείου, περιήγηση στην έκθεση “Από εδώ και πέρα, Ιστορίες για ένα επόμενο αύριο”, συζήτηση και δημιουργική δραστηριότητα εστιάζοντας σε ένα από τα παρακάτω:

 1. Συν-δημιουργία ενός ομαδικού ζωγραφικού έργου, μέσα στα πλαίσια του εκπαιδευτικού προγράμματος “Ευθεία  ή ζιγκ-ζαγκ? Διάλεξε γραμμή!”. Τα παιδιά εξετάζουν το μεγαλύτερο in situ έργο του μουσείου, χορεύουν και δημιουργούν τις δικές τους ιστορίες και ερμηνείες.
 2. Φιλοτέχνηση μιας αφίσας που παρουσιάζει το προσωπικό βίωμα των παιδιών στον χώρο του Μουσείου, στο πρόγραμμα με τίτλο “Αφισών λεγόμενα”! 
 3. Τα παιδιά πειραματίζονται, συνθέτοντας γεωμετρικά σχήματα, έχοντας στόχο την διερεύνηση των βασικών αρχών της σύνθεσης, όπως η αρμονία, η ισορροπία και ο ρυθμός στο πρόγραμμα “Όταν τα σχήματα στήσανε χορό!”.
 4. Τα παιδιά αναρωτιούνται αν μπορούν να φανταστούν ένα γλυπτό να κινείται! Μπορούν με την φαντασία τους να προσθέσουν ήχο, χρώμα, ακόμα και κίνηση σε αυτό; Τι μορφή θα έχει; Θα διερευνήσουν όλα τα παραπάνω ερωτήματα στο πρόγραμμα “Ένα ‘ΜΠΑΜ’ γεμάτο εκπλήξεις!” 
 5. Με αφορμή τον κόσμο των παιχνιδιών που “αντέχουν” στον χρόνο και αντλώντας έμπνευση από επιλεγμένα έργα της συλλογής, παίζουν κινητικά παιχνίδια, ανακαλύπτουν τα γλυπτά στο προαύλιο του μουσείου και βγαίνουν πάντα, όλοι νικητές στο πρόγραμμα “Πάνω χέρι-κάτω χέρι”.

 

Χρήσιμες Πληροφορίες

Τρίτη έως Παρασκευή 11.00 – 13.00 (Καθημερινά από 1 έως 31 Ιουλίου)

για παιδιά 5 – 12 ετών

Μπορείτε να προμηθευτείτε τα εισιτήρια από την πλατφόρμα Come Together  εδώ  ή από το πωλητήριο του Μουσείου κατά την προσέλευσή σας.

 

 

FunFiction / My story!

Σειρά βιωματικών εργαστηρίων για εφήβους εμπνευσμένων από έργα της νέας έκθεσης.

Επιμέρους εναλλασσόμενες θεματικές: Animalia – παράξενες συνυπάρξεις / Bookworm – Bookworn! Μπορούμε να πετάξουμε με ένα βιβλίο; / Το σώμα αφηγείται: αναπνοή, σώμα και performing/ Pop – stories: από την αισθητική της αμερικανικής pop art μέχρι τη σύγχρονη αισθητική των selfies στην εποχή των κοινωνικών δικτύων.

 

Χρήσιμες Πληροφορίες

Τετάρτη 13.00 – 15.00 (3, 10, 17, 24 και 31 Ιουλίου)

για εφήβους

Μπορείτε να προμηθευτείτε τα εισιτήρια από την πλατφόρμα Come Together  εδώ  ή από το πωλητήριο του Μουσείου κατά την προσέλευσή σας.

 

 

Δροσερά απογεύματα στο Μουσείο!

Θεματικές ξεναγήσεις & σύντομο βιωματικό εργαστήριο για ενήλικο κοινό στη νέα έκθεση “Από δω και πέρα. Ιστορίες για ένα επόμενο αύριο”.

Παράλληλα πραγματοποιούνται καλλιτεχνικά εικαστικά εργαστήρια για παιδιά ηλικίας 6 – 12 ετών με εναλλασσόμενες θεματικές: συλλογική ζωγραφική, αφίσα και κολάζ, γεωμετρία και σύνθεση, κατασκευή και κίνηση, ομαδικά παιχνίδια.

 

Χρήσιμες Πληροφορίες

Πέμπτη 18.00 – 20.00 (4, 11, 18 & 25 Ιουλίου)

για ενήλικες με παράλληλη απασχόληση για παιδιά 6 – 12 ετών

Μπορείτε να προμηθευτείτε τα εισιτήρια από την πλατφόρμα Come Together  εδώ  ή από το πωλητήριο του Μουσείου κατά την προσέλευσή σας.

 

 

Γενικές Πληροφορίες

Πληροφορίες: 2310 240002, εσωτερικά 20, 10, 16 (καθημερινά 10.00 – 17.00)

Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων ανά πρόγραμμα: 20 άτομα

Ελάχιστος αριθμός συμμετεχόντων: 4 άτομα

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Κόστος Συμμετοχής: 8 ευρώ κατ’ άτομο σε όλα τα παιδικά και εφηβικά εργαστήρια εκτός από τις θεματικές ξεναγήσεις ενηλίκων η οποία έχει κόστος συμμετοχής 6€.

Καλοκαιρινή Παρέα

Τι σχεδιάζεις να κάνεις τα μεσημέρια; Το γνωστό και συνηθισμένο;

Μόνος/η, μεσημέρι, ζέστη, ώρα κοινής ησυχίας, δεν μπορείς να βγεις έξω, βαριεστημάρα και οι οθόνες μοιάζουν να υπόσχονται τη μόνη ενδιαφέρουσα φυγή από την ανία;

Ή να ζήσεις το ασυνήθιστο και δημιουργικό;

Βρίσκεσαι με συνομήλικους στο στέκι σας, ένα εργαστήρι γεμάτο εργαλεία και υλικά, με κουζίνα και κήπο.
Εκεί αυτοσχεδιάζετε και πειραματιζόσαστε.

Το Παραμικρό – Εργαστήρι Μάθησης και Δημιουργίας προσφέρει πολλές επιλογές: παιχνίδι, κατασκευές, ξυλουργική, ραπτική, μαγειρική, ενδιαφέροντα βιβλία, μουσική, τραγούδι, χορός…

Υπάρχουν και ενήλικες στο στέκι, όχι για να σας λένε τι και πώς και πότε να κάνετε κάτι, αλλά για να σας υποστηρίζουν όποτε τους το ζητάτε.

Εσύ και οι φίλοι σου διαλέγετε με τι θέλετε να καταπιαστείτε και για πόση ώρα, δημιουργώντας ένα πεντάωρο στα μέτρα σας. Άφθονες ευκαιρίες να πάρεις πρωτοβουλίες, να συνεργαστείς με τους φίλους σου, να δημιουργήσεις, να εκφραστείς.

Μαζί αποφασίζετε από την αρχή της εβδομάδας το μενού για όλη την εβδομάδα, και συνεννοείστε κάθε μέρα για την επόμενη, ποιος θα φέρει τι, για να έχετε όλα τα υλικά που θα χρειαστείτε για να μαγειρέψετε τη συνταγή που επιλέξατε.

Με την καλοκαιρινή σου παρέα σίγουρα θα περάσεις υπέροχα!

 

Χρήσιμες Πληροφορίες

Για τις δύο τελευταίες εβδομάδες του Ιουνίου:

 • 17/06 – 21/06
 • 24/06 – 28/06

Ώρα: τις μεσημεριανές ώρες 12.00 – 17.00

για εφήβους 13+ και προ-εφήβους 10+

Για περισσότερες πληροφορίες: 6978226890

 

Φυσιολάτρες

Διεξάγεται διαγωνισμός έως την Παρασκευή 5 Ιουλίου για μία δωρεάν συμμετοχή στο πρόγραμμα “Φυσιολάτρες”. Δηλώστε άμεσα συμμετοχή!

Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης για Εφήβους 13 – 17 ετών

Εθνικός Δρυμός Ολύμπου | 22 – 26 Ιουλίου 2024

 

Περίπατοι και πεζοπορίες στον Εθνικό Δρυμό, θα δώσουν την ευκαιρία στα παιδιά να έρθουν σε επαφή με την πλούσια βιοποικιλότητα του Εθνικού δρυμού και της ευρύτερης περιοχής ενώ παράλληλα θα βοηθήσουν στην ενδυνάμωση της φυσικής κατάστασης, στην ανάπτυξη της αυτοπεποίθησης και στην ενίσχυση της αυτοεκτίμησης των συμμετεχόντων.

Τα παιδιά θα μελετήσουν την χλωρίδα και την πανίδα του δρυμού και θα αποκτήσουν δεξιότητες όπως η παρατήρηση, η σωστή καταγραφή και η μελέτη πεδίου. Ειδικός επιστήμονας με ειδίκευση στα άγρια βότανα θα συντροφεύει την ομάδα ώστε να υποστηρίζει την διαδικασία της μάθησης. Μαζί θα αναζητήσουν άγρια βότανα & σπάνια λουλούδια που φύονται στον Εθνικό Δρυμό.

Τα παιδιά μέσω της εμπειρία τους αναπτύσσουν μια βαθιά σχέση με το φυσικό περιβάλλον η οποία τα βοηθά να αγαπήσουν την φύση, τον εαυτό τους ως μέρος της και να μεγαλώσουν έχοντας την γνώση της σύνδεσης και της υγιούς αλληλεπίδρασης με αυτήν.

Η διαμονή θα είναι στην φύση για 5 ημέρες σε σκηνές.

 

Το βιωματικό παιχνίδι είναι το βασικό εργαλείο που χρησιμοποιεί η Αιθήρ για να βοηθήσει τα παιδιά να αγαπήσουν τη φύση και να γίνουν πιο ανεξάρτητα μέσα από αυτή. Με αυτόν τον τρόπο αναπτύσσουν δεξιότητες πολύτιμες για το μέλλον τους, όπως η ηγεσία, η λειτουργία ομάδας, η συνεργασία, η επικοινωνία, η συνέπεια, η επίλυση συγκρούσεων, η λήψη αποφάσεων, η πρωτοβουλία, η υπευθυνότητα, η εμψύχωση, το ενδιαφέρον, η περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση κ.ά.

 

Χρήσιμες Πληροφορίες

Από Δευτέρα 22 έως Παρασκευή 26 Ιουλίου 2024

για Εφήβους 13 – 17 ετών

Διάρκεια: 5 ημέρες σε σκηνές

Κόστος Συμμετοχής: 350€

Δήλωση Συμμετοχής 

 

The School Project – Τα καλοκαιρινά τμήματα

Με τη λήξη της σχολικής χρονιάς το “The School Project” λειτουργεί με πρωινό ωράριο και προσφέρει τις υπηρεσίες του σε μαθητές όλων των σχολικών βαθμίδων.

 

Αναλυτικά το θερινό πρόγραμμα

Δημοτικό – Γυμνάσιο

Προετοιμασία για:

 • Εξετάσεις υποτροφιών Ιδιωτικών Σχολείων
 • Προαγωγικές εξετάσεις Σεπτεμβρίου

αλλά και

 • Προετοιμασία & ενδυνάμωση για την επόμενη τάξη με
  1. Ενισχυτικά μαθήματα αναπλήρωσης κενών
  2. Επαναλήψεις στα βασικά μαθήματα της προηγούμενης τάξης
  3. Παράλληλες δραστηριότητες και παιχνίδι γιατί είναι καλοκαίρι!

 

Λύκειο (Β΄  & Γ΄  )

Προετοιμασία για:

 • όλες τις Κατευθύνσεις της Β’ και Γ’ Λυκείου (ΓΕΛ & ΕΠΑΛ)

 

Robotix Green Adventure 2024

Ό,τι γίνεται στις Πρέσπες… όχι, δεν μένει στις Πρέσπες.

Αλλά σίγουρα δεν είναι και για όλους!

 

Μια ομάδα 15 επιλεγμένων παιδιών, ειδικού ενδιαφέροντος, ηλικίας 11-16 ετών θα γράψει φέτος την δική της ιστορία σε ένα από τα ομορφότερα μέρη της χώρας, στην περιοχή των Πρεσπών.

Το Robotix Green Adventure μετά την περσινή συναρπαστική καλοκαιρινή εμπειρία, επιστρέφει, για να ταράξει και πάλι τα νερά των λιμνών.

 

Μπορείτε να δείτε μερικές από τις αξέχαστες στιγμές του περσινού camp στο παρακάτω video

 

Με μικρές αλλαγές και προσθήκες στο πρόγραμμα (αλλάζουν κάποιες διαδρομές πεζοπορίας, kayak, mountain bike και επισκέψεων, άρα κατάλληλο και για τους περσινούς συμμετέχοντες), με καινούρια projects στα εργαστήρια ρομποτικής και φυσικά τις φιλίες, τα γέλια, τα παιχνίδια ενδυνάμωσης και καλλιέργειας δεξιοτήτων και την ευαισθητοποίηση για τη φύση και το περιβάλλον, οι Πρέσπες περιμένουν τα παιδιά και φέτος!

 

Το  camp φέτος θα είναι mobile phone free. Η ενημέρωση των γονέων θα γίνεται καθημερινά με κείμενο και φωτογραφίες και φυσικά θα είναι διαθέσιμα όλο το 24ωρο τα τηλέφωνα των δύο αρχηγών της κατασκήνωσης (Αντώνη Κάνουρα και Μαρίνας Πολυμερίδου) σε περίπτωση που αυτό κριθεί αναγκαίο.

Σκοπός είναι να δημιουργηθεί μια ομάδα παιδιών έτοιμα να συνεργαστούν, να γίνουν μέλη μιας ομάδας, με αίσθημα ευθύνης για τον εαυτό τους και τους γύρω τους, αλλά και με διάθεση για εξερεύνηση και ανακάλυψη. Έτσι, θα μπορέσουν όλοι μαζί να απολαύσουν μοναδικές εμπειρίες και ό,τι έχει να δώσει ο τόπος αυτός, ώστε να ωφεληθεί ο καθένας πολλαπλά.

 

Συμπεριλαμβάνονται:

 • Διαμονή σε πετρόχτιστο παραδοσιακό ξενώνα στο χωριό Λαιμός: 6 νύχτες / 7 ημέρες
 • Διατροφή: Πρωί, μεσημέρι, βράδυ και ενδιάμεσα σνακς
 • Δραστηριότητες: εργαστήρια ρομποτικής & δραστηριότητες στην φύση
 • Ταξιδιωτική ασφάλεια

Το Robotix Green Adventure υλοποιείται με τη σφραγίδα εμπειρίας, ποιότητας και εμπιστοσύνης της Robotixlab και της Παραμυθούπολης.

Οι δραστηριότητες στη φύση (mountain bike, kayak) υλοποιούνται σε συνεργασία με ειδικούς εκπαιδευτές της EcoTourismo.

Αναλυτικότερα θα βρείτε πληροφορίες στην ιστοσελίδα: Robotix Green Adventure

 

Χρήσιμες Πληροφορίες

Ημερομηνίες (επιλέγετε την εβδομάδα της προτίμησης σας με σειρά προτεραιότητας):

 • 17 – 23 Ιουνίου
 • 01 – 07 Ιουλίου
 • 08 – 14 Ιουλίου

Ηλικίες: για παιδιά 11-16 ετών

Κόστος Συμμετοχής: 550€

Έκπτωση 10% στα αδέρφια.

Έκπτωση 10% πρόγραμμα Robotixlab ambassador (σε περίπτωση που μας συστήσετε σε κάποιο γνωστό ή φίλο και γράψει το παιδί του)

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος

Πληροφορίες/διευκρινήσεις:

2313040999 | Γραμμαtεία Robotixlab

6947695747 | Αντώνης Κάνουρας

6945122850 | Μαρίνα Πολυμερίδου

 

Στα χνάρια των Θεών

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα για Εφήβους 13 – 17 ετών στον Εθνικό Δρυμό Ολύμπου

Μια κορυφή η οποία προσελκύει ανθρώπους από όλον τον κόσμο. Η ιστορία του τόπου και οι μύθοι δημιουργούν μια ατμόσφαιρα μαγευτική. Η ενέργεια της φύσης και οι ήχοι του νερού δημιουργούν τις τέλειες συνθήκες για προσωπική ανάπτυξη και συναισθηματική ενδυνάμωση.

Περίπατοι και πεζοπορίες στον Εθνικό Δρυμό, βοηθούν στην ενδυνάμωση της φυσικής κατάστασης, στην ανάπτυξη της αυτοπεποίθησης και στην ενίσχυση της αυτοεκτίμησης των συμμετεχόντων.

Τα παιδιά διαμένουν στην φύση για 11 ημέρες. Μέσα σε αυτό το διάστημα, τους δίνεται η ευκαιρία μέσα από τις δραστηριότητες του προγράμματος αλλά και με βιωματικά παιχνίδια να εμβαθύνουν σε θέματα όπως η ηγεσία, η λειτουργία ομάδας, η συνεργασία, η επικοινωνία, η συνέπεια, η επίλυση συγκρούσεων, η λήψη αποφάσεων, η πρωτοβουλία, η υπευθυνότητα, η εμψύχωση, το ενδιαφέρον, η περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση κ.ά.

Παροτρύνονται να θέσουν στόχους, να υλοποιήσουν επιθυμίες και εκτίθενται σε φιλοσοφικές έννοιες όπως η ευτυχία, η ισότητα, η καλοσύνη, η αγάπη, η φαντασία, ο στοχασμός, η ακρόαση, ο διάλογος. Δραστηριότητες που αναπτύσσουν την ερευνητική τους ικανότητα, βοηθούν στην νοητική τους ανάπτυξη και καλλιεργούν το πνεύμα τους.

Το Ορεινό Εκπαιδευτικό πρόγραμμα περιλαμβάνει πεζοπορίες σε μονοπάτια του Ολύμπου. Διάσχιση της χαράδρας του «Εννιπέα» και βουτιές στα μαγευτικά νερά του. Ανάβαση στο «Οροπέδιο των Μουσών» με διανυκτερεύσεις σε δύο ορειβατικά καταφύγια. Επιπλέον, περιλαμβάνει επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο του Δίον και ξενάγηση.

Τα παιδιά μέσω της εμπειρία τους αναπτύσσουν μια βαθιά σχέση με το φυσικό περιβάλλον η οποία τα βοηθά να αγαπήσουν την φύση, τον εαυτό τους ως μέρος της και να μεγαλώσουν έχοντας την γνώση της σύνδεσης και της υγιούς αλληλεπίδρασης με αυτήν.

 

Χρήσιμες Πληροφορίες

Η υλοποίηση του προγράμματος θα πραγματοποιηθεί από τις 1 – 11 Ιουλίου 2024

Ηλικίες: για Εφήβους 13 – 17 ετών

Δηλώσεις Συμμετοχής στην ΦΟΡΜΑ.

Δείτε περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα  ΕΔΩ.

Πληροφορίες/διευκρινίσεις: 

 

Ιχνηλάτης Ονείρων – Τα καλοκαιρινά τμήματα

 

Summer Camp παρέα με τα αλογάκια του Ιχνηλάτη Ονείρων στο Κτήμα Κλημεντίνη

 

Ο “Ιχνηλάτης Ονείρων” διοργανώνει καλοκαιρινή, δημιουργική απασχόληση για παιδιά ηλικίας 5 – 15 ετών.

Τα παιδιά γνωρίζουν & παίζουν με τα άλογα & τα ζώα του κτήματος, γιατί η ζωή στη φάρμα είναι αλλιώς.

Τα πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης  δραστηριότητες στο σχολείο του δάσους, αισθητηριακό παιχνίδι και παιχνίδια με μουσική και νερό.

 

Στα παιδιά που συμμετέχουν στο summer camp του Ιχνηλάτη παρέχεται πρωινό κι μεσημεριανό φαγητό.

Υπάρχει η δυνατότητα διανυκτέρευσης των μεγάλων παιδιών και η ομάδα του Ιχνηλάτη τους παρέχει όλα τα γεύματα (πρωινό, μεσημεριανό, βραδινό)

Δεν περιλαμβάνεται η μεταφορά των παιδιών στο κτήμα.

 

Χρήσιμες Πληροφορίες

Ημερομηνίες Διεξαγωγής:

 • 24/6/2024 – 28/6/2024  (5 – 13 ετών)
 • 1/7/2024 – 5/7/2024 (5 – 15 ετών)
 • 8/7/2024 – 12/7/2024 (5 – 15 ετών)

Ωράριο: 08.00 – 16.00

Ηλικίες: 5 – 15 ετών

Πληροφορίες: ixnilatistherapy@gmail.com

Δηλώστε συμμετοχή στα τηλέφωνα 6983422884 και 6907740545 (Φένια)

Ιχθύς – Τα καλοκαιρινά τμήματα

Μια ημερήσια αθλητική Κατασκήνωση για όλες τις ηλικίες στην πόλη μας, το Ιχθύς Summer Swim Camp by the Pool 2024!

Η Ξεγνοιασιά, το Παιχνίδι και η Χαρά συνεχίζονται και φέτος το καλοκαίρι, αυτή τη φορά σε μια όμορφη πισίνα, το Apollo Keep Going, στη Θέρμη με νέες ανανεωμένες πιο οικονομικές τιμές για όλους. Πρόκειται για ένα υπερσύγχρονο κολυμβητήριο, με πολύ μεγάλη πισίνα διαστάσεων 30μ Χ 20m και βάθος 2μ. Θα υπάρχει λοιπόν άπλετος χώρος για τρελές βουτιές και ατελείωτο παιχνίδι!

Οι εγκαταστάσεις, αποτελούνται από άνετα αποδυτήρια με πολλά ντους, καφέ με τραπεζοκαθίσματα για να φάνε τα παιδιά τα γεύματά τους. Επίσης, ο χώρος κλιματίζεται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Στον εξωτερικό χώρο του κολυμβητηρίου υπάρχει χώρος πρασίνου αλλά και γήπεδα padel.

 

Γιατί Καλοκαίρι χωρίς Νερό δε γίνεται!

To Summer Camp Ιχθύς, έχει φωλιάσει στις καρδιές όλων των παιδιών, οπότε και φέτος δημιουργήθηκε ένα μοναδικό καλοκαιρινό πρόγραμμα με πολλά παιχνίδια μέσα στην πισίνα αλλά και εκτός!

Κολυμβητικά Αθλητικά Παιχνίδια:

 • Εκμάθηση κολύμβησης όλων των στυλ
 • Ναυαγοσωστικά παιχνίδια
 • τρελές βουτιές κ.α.

Άθληση και Παιχνίδια εκτός νερού (όπως παίζαμε παλιά):

 • Survivor Games
 • Padel
 • Μήλα
 • ψείρες
 • σχοινάκι
 • λάστιχο
 • τζαμί
 • αγαλματάκια κ.α.  

Καλλιτεχνικά παιχνίδια:

 • Θέατρο
 • Χορός
 • Ζωγραφική
 • Aνάγνωση παραμυθιών και βιβλίων

Ένα είναι σίγουρο… τάμπλετ και οθόνες, δε θα θέλει κανείς να πιάσει!

 

 

Ιχθύς Summer Swim Camp by the Pool 2024  – Το μόνο που Thess… Summer Camp Ιχθύς!

Τα παιδιά αθλούνται, παίζουν αλλά και εκφράζονται καλλιτεχνικά με μεγάλο στόχο να μείνουν όλοι μακριά από τα τάμπλετ και οι γονείς  να’ ναι ήρεμοι στην εργασία τους.

Από Δευτέρα  έως Παρασκευή

Ώρες: 8.00πμ – 16.00μμ

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά 4 ετών και άνω.

Το πρόγραμμα χωρίζεται σε 4 περιόδους μιας εβδομάδας:

Α’ περίοδος: 24/6/24 – 28/6/24

Β’ περίοδος: 01/7/24 – 05/7/24

Γ’ περίοδος: 08/7/24 – 12/7/24

Δ’ περίοδος: 15/7/24 – 19/7/24

 

Δηλώστε συμμετοχή ΕΔΩ.

 

Αναλυτικές πληροφορίες για το πρόγραμμα Καλοκαιρινή απασχόληση – Ιχθύς Summer Camp by the Pool 2024:

ΑΘΛΟΠΑΙΔΕΙΕΣ

Οι αθλοπαιδείες που θα πραγματοποιούνται μέσα στην πισίνα αλλά και στο γρασίδι του εξωτερικού χώρου του κολυμβητηρίου περιλαμβάνουν: κολύμβηση, παιχνίδια στο νερό, γυμναστική, αγωνίσματα τύπου survivor, παιδαγωγικά παιχνίδια, fun games, padel, τοξοβολία, μήλα, ναυαγοσωστικές ασκήσεις πισίνας κ.τ.λ.

 

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

Εξοπλισμός που παρέχεται: μακαρόνια, σανίδες, body boards, μπάλες, ρακέτες, βατραχοπέδιλα, παιχνίδια διάφορα, εξοπλισμός ζωγραφικής, βιβλία κ.α.

 

 ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Αρχικά θα πρέπει να γνωρίζετε πως θα σας δοθεί υπεύθυνη δήλωση, η οποία θα πρέπει να είναι υπογεγραμμένη και από τους δύο γονείς. Σε αυτή τη δήλωση θα αναφέρονται αναλυτικά και οι όποιες ιδιαιτερότητες του παιδιού σε σχέση με θέματα υγείας (πχ. αλλεργίες φαγητού, υγιεινής κλπ.) Παράλληλα θα υπάρχει και ασφαλιστική κάλυψη και ένα αυτοκίνητο θα είναι πάντα stand by, σε περίπτωση άμεσης ανάγκης.

 

ΙΑΤΡΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ

Στον χώρο της πισίνας υπάρχει πάντα κουτί πρώτων βοηθειών (πλήρως εξοπλισμένο) και το προσωπικό είναι εκπαιδευμένο και πιστοποιημένο στις πρώτες βοήθειες σε παιδιά. Τέλος, θα χρειαστεί να προσκομιστεί μια ιατρική βεβαίωση παιδιάτρου που να αναγράφει ότι το παιδί είναι υγιές και ότι του επιτρέπονται οι αθλοπαιδείες εντός και εκτός πισίνας.

 

ΣΥΝΟΔΟΙ

Όλοι οι συνοδοί είναι ναυαγοσώστες κάτοχοι πτυχίων πρώτων βοηθειών κι εκπαιδευμένοι από το Νικόλα Χατζηγιακουμή.

Υπάρχει ειδικά διαμορφωμένος χώρος στο καφέ του κολυμβητηρίου, όπου θα τρώνε τα παιδιά το πρωινό και το μεσημεριανό τους. Στο νερό θα μπαίνουν τμηματικά, σε περιορισμένο χώρο και με πολλούς προπονητές.

 

ΤΣΑΝΤΑ ΠΑΙΔΙΟΥ

Θα πρέπει να έχουν 2 αλλαξιές με εσώρουχα, ρούχα ελαφριά, (ζακέτα της αθάνατης Ελληνίδας μάνας) 3 μαγιώ (sos), μωρομάντιλα, αντιηλιακό, 2 πετσέτες, παγουρίνο, μπάρα δημητριακών ή ρυζογκοφρέτες ή κάποιο εύκολο σνακ που δε χαλάει στην τσάντα, αν πιστεύετε ότι το φαγητό που προσφέρεται (βλέπε παρακάτω) δεν θα φτάσει για το παιδί σας. Επίσης μέσα θα πρέπει να υπάρχει το μεσημεριανό φαγητό, το οποίο θα διατηρείται σε ψυγείο. Αν υπάρχει κάποιο φάρμακο που παίρνει, καλό θα ήταν να παραδίδεται στη γραμματεία με το όνομα του παιδιού επάνω.

 

ΦΑΓΗΤΟ

Για πρωινό θα παρέχεται ένα τοστ, μια ατομική – παιδική μερίδα φρούτο και ένας χυμός. Προτείνεται να δίνετε στα παιδιά ένα ελαφρύ μεσημεριανό, το οποίο θα διατηρείται σε ψυγείο στον χώρο.

 

ΜΕΤΑΦΟΡΑ

Η μεταφορά γίνεται με δικό σας μέσο. Η ώρα προσέλευσης είναι από τις 8.00 έως τις 9.00 και οι δραστηριότητες τελειώνουν στις 16.00, οπότε μπορεί να γίνει η παραλαβή των παιδιών.

 

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

1 ΠΕΡΙΟΔΟΣ (1 ΕΒΔΟΜΑΔΑ): 180 €

2 ΠΕΡΙΟΔΟΙ (2 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ): 325 €

3 ΠΕΡΙΟΔΟΙ (3 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ): 470 €

4 ΠΕΡΙΟΔΟΙ (4 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ): 615 €

ΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ALL INCLUSIVE: 45 €

Σε όλες τις παραπάνω τιμές υπάρχει έκπτωση 5% στο δεύτερο παιδί.

Προκαταβολή 80 ευρώ με την εγγραφή σας.

Το υπόλοιπο ποσό θα πρέπει να έχει εξοφληθεί μέχρι και την έναρξη της περιόδου.

Για ακύρωση θέσης από μέρους σας, έως και 5 μέρες πριν την έναρξη της περιόδου, σας επιστρέφεται το ποσό της προκαταβολής.

Στις ανωτέρω τιμές συμπεριλαμβάνονται:

Δημιουργική απασχόληση – ψυχαγωγία – άσκηση και κολύμβηση στην πισίνα, το πρωινό, το κόστος της ασφάλισης καθώς και ο ΦΠΑ.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε ΕΔΩ.

ΝΟΗΣΙΣ – Τα καλοκαιρινά τμήματα

Explora 2024 | πενθήμερο καλοκαιρινό πρόγραμμα

Το σχολείο σταματάει, το Explora ξεκινάει | Για Προνήπια, Νήπια, μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου

Κάντε εγγραφή μέχρι και τις 15/5 και επωφεληθείτε!

 

Πενθήμερα καλοκαιρινά προγράμματα σε οκτώ περιόδους από το Explora 2024 στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας, ΝΟΗΣΙΣ, στη Θεσσαλονίκη!

 

Θέλετε το παιδί σας να κάνει κάτι διασκεδαστικό και ταυτόχρονα μοναδικά ενδιαφέρον αυτό το καλοκαίρι;

Το Explora 2024 στο ΝΟΗΣΙΣ είναι κοντά σας για οκτώ περιόδους και απευθύνεται σε παιδιά προνηπιακής και νηπιακής ηλικίας καθώς και σε μαθητές και μαθήτριες δημοτικού και γυμνασίου:

 • ΝΕΟ πρόγραμμα για Προνήπια – Νήπια (περισσότερες πληροφορίες εδώ)
 • Πρόγραμμα για Δημοτικό και Γυμνάσιο (περισσότερες πληροφορίες εδώ)

Πρόκειται για πενθήμερο πρόγραμμα που περιλαμβάνει εκπαιδευτικά προγράμματα, εργαστήρια κατασκευών, ομαδικά παιχνίδια, προβολές και πολλές άλλες εκπαιδευτικές και ταυτόχρονα ψυχαγωγικές δραστηριότητες, όπου τα παιδιά έρχονται σε επαφή με έννοιες και θέματα STEAM, εξασκούν ποικίλες δεξιότητες και κοινωνικοποιούνται σε ένα περιβάλλον που προωθεί το ενδιαφέρον για τις επιστήμες και την τεχνολογία.

Περίοδοι διεξαγωγής

 • Δευτέρα 17/6 – Παρασκευή 21/6 (για παιδιά δημοτικού &γυμνασίου)
 • Δευτέρα 24/6 – Παρασκευή 28/06 (για παιδιά δημοτικού, προνήπια & νήπια)
 • Δευτέρα 01/07 – Παρασκευή 05/07 (για παιδιά δημοτικού &γυμνασίου)
 • Δευτέρα 08/07 – Παρασκευή 12/07 (για παιδιά δημοτικού, προνήπια & νήπια)
 • Δευτέρα 15/07 – Παρασκευή 19/07 (για παιδιά δημοτικού, προνήπια & νήπια)
 • Δευτέρα 22/07 – Παρασκευή 26/07 (για παιδιά δημοτικού)
 • Δευτέρα 26/08 – Παρασκευή 30/08 (για παιδιά δημοτικού &γυμνασίου)
 • Δευτέρα 02/09 – Παρασκευή 06/09 (για παιδιά δημοτικού)

 

Ισχύουν ειδικές μειωμένες τιμές early birds για κρατήσεις μέχρι και τις 15/5 και μειωμένες τιμές για αδερφάκια και πολύτεκνες οικογένειες. Μειωμένη τιμή δικαιούνται οι πολύτεκνες οικογένειες (από την 1η συμμετοχή στο πρόγραμμα) και οικογένειες που εγγράφουν αδερφάκια (το 1ο παιδί πληρώνει κανονικά, η έκπτωση εφαρμόζεται από το 2ο παιδί και μετά).

 

Γενικές πληροφορίες για το Explora

Από Δευτέρα 17/06/24 έως Παρασκευή 06/09/24 (εξαιρείται ο μήνας από 26/07 έως 26/08)

Διάρκεια καθημερινού προγράμματος: 9.00 – 15.00

Προσέλευση: 8.30 – 9.00
Αποχώρηση: 15.00

Κόστος συμμετοχής: Κάντε εγγραφή μέχρι τις 15/5 με μικρότερο κόστος συμμετοχής! (δείτε τον πίνακα παραπάνω)

Περιλαμβάνονται: Αναμνηστικά συμμετοχής και δώρα από το Νoesis Shop, ομαδική φωτογραφία.

Ο σχεδιασμός και η υλοποίηση των δραστηριοτήτων πραγματοποιούνται από ειδικευμένο προσωπικό του ΝΟΗΣΙΣ, καθώς και από εξωτερικούς συνεργάτες.

Για απαντήσεις σε συχνές ερωτήσεις πατήστε εδώ.

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε Εδώ  & για δηλώσεις συμμετοχής μόνο ηλεκτρονικά πατήστε Εδώ.

Επικοινωνία
Μαριάννα Παπανδρέου, τηλ. 2310 483000, εσωτερικό 2
Δευτέρα με Παρασκευή, ώρες 12.00 – 16.00

ΓΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ: Παραστάσεις αφήγησης, παραμυθιών & μύθων από την Action art

Παραστάσεις αφήγησης παραμυθιού για μικρούς και μεγάλους;

Ναι! Γιατί το παραμύθι μεταδίδεται από το στόμα στην καρδιά και από  την καρδιά στο στόμα, μεταφέροντας ένα πολύτιμο μήνυμα σε όλους και στον καθένα  ξεχωριστά. Ένα μήνυμα που το υφαίνει από τα βάθη του χρόνου, συντροφεύοντας την ανθρωπότητα από τη γέννησή της.

Γιατί η ζωή έχει δυσκολίες και για να τις αντιμετωπίσει ο νέος άνθρωπος, το παιδί, ο ενήλικας  χρειάζεται συντροφικότητα και μαγεία. Γιατί η προφορικότητα, το παραμύθι υφαίνει σχέσεις.

Για αυτό δημιουργήθηκε μια σειρά παραστάσεων παραμυθιών, μύθων, θρύλων και παρουσιάζεται στο Θεατράκι της ΧΑΝΘ.

Το όραμα της Action Art είναι η διάδοση και προώθηση της Παγκόσμιας Άυλης Κληρονομιάς, της Προφορικής Παράδοσης, της Πολιτιστικής και Καλλιτεχνικής δημιουργίας. Παράγοντες καθοριστικοί για τη διατήρηση της προσωπικής πολιτιστικής ταυτότητας, την αποδοχή της πολιτιστικής πολυμορφίας, την ένταξη και την κοινωνική συνοχή, την ενεργή συμμετοχή στη δημόσια ζωή και στη διαμόρφωση του κοινωνικού και πολιτιστικού γίγνεσθαι.

Οι παραστάσεις έχουν ως επίκεντρο τις συναντήσεις των ανθρώπων, την επικοινωνία, την αλληλεπίδραση των γενεών μεταξύ τους, την ανταλλαγή πληροφοριών και εμπειριών, την  προσωπική ανέλιξη, τη συλλογική δημιουργική συνύπαρξη, την καλύτερη ποιότητα ζωής.

 

Πρόγραμμα παραστάσεων 2023 – 2024

Η μαγική βεντάλια, ο Ουατού και το φτερό του παπαγάλου

Πώς ξεφεύγουμε από τις φοβερές μάγισσες με τις μαγικές βεντάλιες; Ποιος βρήκε το φτερό του παπαγάλου;  Τι γίνεται όταν προσπαθούν να μας πάρουν τα όνειρα και την ελευθερία μας;

Αφήγηση: Ροδάνθη Δημητρέση
Τραγούδι: Έλσα Μουρατίδου

 

Το δάσος των Ξωτικών και το όνειρο του Γιάννη. (Χριστουγεννιάτικη παράσταση)

Παραμύθια και κάλαντα απ΄ όλο τον κόσμο για να γιορτάσουμε τις ημέρες των Χριστουγέννων. Παραμύθια  πλημμυρισμένα με το Πνεύμα των Χριστουγέννων, με νοήματα προσφοράς και αγάπης.

Αφήγηση: Ροδάνθη Δημητρέση
Τραγούδι:  Έλσα Μουρατίδου.
Μουσική: Ονούρ Σεντούρκ (σάζι,παντούρι)

 

Γιατί ο κόσμος έγινε έτσι κι όχι αλλιώς; Αφήγηση μύθων

Πώς δημιουργήθηκε ο κόσμος; Ποιος ήταν ο πιο σκανταλιάρης και περίεργος από τους θεούς; Πώς δημιουργήθηκαν τα νερά και τα δάση; Πώς δημιουργήθηκαν τ’  αστέρια; Ποιο ελάττωμα του ανθρώπου παραλίγο να οδηγήσει στην καταστροφή του κόσμου; Το γιατί και το πώς μέσα από τους μύθους που πλάσαμε για να κατανοήσουμε τη δύναμη, την ομορφιά, τη μαγεία της ύπαρξης και της φύσης.

Αφήγηση: Ροδάνθη Δημητρέση
Τραγούδι, φωνητικοί αυτοσχεδιασμοί:
Γιούλα Μιχαήλ

 

Παραμύθια και μουσικές του κόσμου

Μια παράσταση με παραμύθια που ανήκουν στην Παγκόσμια Άυλη Κληρονομιά. Μια παράσταση, όπου η τέχνη της αφήγησης, της μουσικής και του τραγουδιού- της ερμηνείας, συναντώνται για να συνομιλήσουν και να υφάνουν το δικό τους παραμύθι.

Αφήγηση: Ροδάνθη Δημητρέση
Τραγούδι:
Έλσα Μουρατίδου
Μουσική:
Ονούρ Σεντούρκ (σάζι,παντούρι)

 

Ήχοι και Παραμύθια της μητέρας γης, των δένδρων, των νερών

Αφήγηση παραμυθιών, θρύλων, μύθων για τη φύση με παράλληλη πρωτότυπη  συνοδεία μουσικής. Μια διαδραστική παράσταση λόγου, ήχων, μουσικής  με υλικά της φύσης και ανακυκλώσιμα υλικά.

Η γη αφηγείται, λέει την ιστορία της. Η χελώνα πώς κατάφερε να βγάλει από τα βάθη των ωκεανών τη γη; Ποιος φύτεψε το πρώτο δέντρο; Το ταμπούρλο του βασιλιά των ουρανών ποιος το πήρε; Οι δράκοι υπήρχαν! Τα δάση κρύβουν θησαυρούς για ατρόμητα παιδιά! Αυτά και άλλα πολλά ιστορεί η μητέρα γη για τα πλάσματα που την κατοικούν!

Αφήγηση: Ροδάνθη Δημητρέση
Τραγούδι, φωνητικοί αυτοσχεδιασμοί: Γιούλα Μιχαήλ

 

 

Χρήσιμες Πληροφορίες

Παραστάσεις για σχολεία ή συλλόγους κάθε Παρασκευή πρωί κάνοντας κράτηση κατόπιν συνεννόησης στα τηλέφωνα της Χ.Α.Ν.Θ  231 600 1000 και στην Αction  Art www.action-art.gr , 2310 266857, 6977006272

Διάρκεια παράστασης: 60΄

απευθύνονται σε παιδιά νηπιαγωγείου, δημοτικού, γυμνασίου

Τιμή εισιτηρίου: 6€

Robotixlab – Τα καλοκαιρινά τμήματα

Robotixlab Summer Camp για Υπερήρωες

Οι εφευρέτες της Robotixlab φέτος το καλοκαίρι φοράνε τις μπότες αντιβαρύτητας, την μάσκα νυχτερινής όρασης, τα κίτρινα γάντια μαγνητικού πεδίου και την μπέρτα υπερπτήσεων και γίνονται για λίγο υπερήρωες! Μπλέκουν σε διάφορες περιπέτειες με μοναδικό στόχο να νικήσει το καλό.

Φυσικά δεν είναι μόνοι…κατασκευάζουν και προγραμματίζουν ρομπότ ειδικών αποστολών, gadgets 3D σχεδίασης και κατασκευής με 3D printer, ηλεκτρονικά κυκλώματα και video games που θα τους βοηθήσουν στον δύσκολο ρόλο του υπερήρωα. Στον δρόμο τους θα συναντήσουν και κάποιους μυστικούς υπερήρωες που είναι γύρω μας και τους συναντάμε καθημερινά αλλά είναι αόρατοι. Από ‘δω και πέρα θα τους βλέπουμε πάντα!

 

Επιστημονικός υπεύθυνος, σχεδιασμός concept, εκπ. δραστηριοτήτων: Αντώνης Κάνουρας – Μηχ. Ρομποτικής

 

Δείτε εδώ το trailer

H Robotixlab ακολουθεί πλήρως τις προδιαγραφές του Υπ. Παιδείας, βάζοντας σε προτεραιότητα την ασφάλεια των μαθητών και του προσωπικού, σε έναν μεγάλο χώρο 440 τ.μ. , με άπλετο φυσικό φως και αερισμό  αλλά και κλιματισμό για τις ζεστές ώρες του καλοκαιριού.

 

Χρήσιμες Πληροφορίες

Το summer camp θα πραγματοποιηθεί τις παρακάτω περιόδους και επιλέγετε μια από τις τέσσερις καθώς το πρόγραμμα επαναλαμβάνεται ανά εβδομάδα:

 1. Α’ περίοδος 17/06 – 21/06
 2. Β’ περίοδος 24/06 – 28/06
 3. Γ΄ περίοδος 01/07 – 05/07
 4. Δ’ περίοδος 08/07 – 12/07

Ημέρες λειτουργίας: από Δευτέρα έως Παρασκευή

Ημερήσια Διάρκεια Προγράμματος: 9.00 – 15.00 με ενδιάμεσα διαλείμματα.

Ώρες προσέλευσης: 8.00 – 9.00

Ώρες αναχώρησης: 15.00 – 16.00

απευθύνεται σε ηλικίες 6 – 14 ετών (δύο τμήματα χωρισμένα ηλικιακά)

Φαγητό στέλνετε από το σπίτι, μπαίνει σε ψυγείο και ζεσταίνεται την ώρα του φαγητού.

Κόστος συμμετοχής: 120€, έκπτωση 10% στα αδέρφια.

Εγγραφές ηλεκτρονικά εδώ.

Λόγω περιορισμένων θέσεων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Πληροφορίες στο 2313040999, 6947695747

 

ΓΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ: Momus – Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης: Τα εκπαιδευτικά προγράμματα

 

Εκπαιδευτικά Προγράμματα για μαθητές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης 

Από 22 Μαρτίου 2024 έως 31 Μαΐου 2024

 

Τέχνης παρ-ενέργεια

Το πρόγραμμα διερευνά τη σχέση της σύγχρονης τέχνης με τις κατακτήσεις της επιστήμης και της τεχνολογίας εστιάζοντας ιδιαίτερα στην παρουσία και την μετάπλαση των ποικίλων μορφών ενέργειας στο σύγχρονο έργο τέχνης.

Καλλιτέχνες όπως ο Γιάννης Κουνέλης, η Χρύσα (Chryssa), ο Γιάννης Μπουτέας, ο Στήβεν Αντωνάκος, οι Ζουμπούλης & Γραικού, ο Μπάμπης Βεκρής (Electros), ο Denis Oppenheim, ο Jean Tinguely, o Τάκης, η Λυδία Δαμπασίνα και ο Γιώργος Ζογγολόπουλος που ενσωματώνουν στη δομή των έργων τους την κινητική και ηλεκτρική ενέργεια, το φως, την υδροκίνηση, τον ήχο και τον μαγνητισμό, αξιοποιούνται ως όχημα για έναν πρώτο αναστοχασμό πάνω στη σχέση της καλλιτεχνικής δημιουργίας με τα μέσα που προσφέρει η κάθε εποχή.

Τη διαδρομή συμπληρώνουν έργα που μιλούν αμιγώς την ψηφιακή γλώσσα της εποχής τους (video, new media), αλλά και τα «Θορυβότανα», έξι κινητικά – ηχητικά γλυπτά του Νίκου Τσινίκα, Ομότιμου Καθηγητή του Τμήματος Αρχιτεκτόνων Α.Π.Θ.

Οι μαθητές μέσω των κατάλληλων ερωταποκρίσεων και δραστηριοτήτων στοχάζονται πάνω στα χαρακτηριστικά του σύγχρονου αστικού περιβάλλοντος, των βιομηχανοποιημένων αντικειμένων και των ενεργοβόρων διαδικασιών παραγωγής τους, ενώ σχολιάζουν τα δικά τους βιώματα από την κυριαρχία του οπτικού πολιτισμού και διατυπώνουν εκτιμήσεις για το μέλλον της τέχνης στην εποχή της τεχνητής νοημοσύνης.

Το πρόγραμμα που υιοθετεί μια διαθεματική προσέγγιση και συνδυάζει την τέχνη με τις επιστήμες, ολοκληρώνεται με τη συμμετοχή των μαθητών σε ένα δημιουργικό εργαστήριο, όπου πειραματίζονται με το εικαστικό «λεξιλόγιο» και τη λειτουργία επιλεγμένων έργων, αφήνοντας την ενέργεια να ρεύσει και να αποκτήσει πρωταγωνιστικό ρόλο!

Ηλικίες: 13 – 18 ετών

 

Eye spy

Με τίτλο εμπνευσμένο από το Βικτωριανό παιδικό παιχνίδι «I spy with my little eye», όπου όποιος αναφωνεί τη φράση αυτή έχει «βάλει στο μάτι» ένα αντικείμενο που οι υπόλοιποι προσπαθούν να μαντέψουν, το πρόγραμμα περιλαμβάνει διαδραστική περιήγηση με τη βοήθεια βοηθητικών κουτιών (kits) που περιέχουν ποικιλία υλικών και αντικειμένων. Οι μαθητές μέσω της επαφής τους με το περιεχόμενο των κουτιών καλούνται να ανακαλύψουν οπτικές αλληλουχίες και συνδέσεις φαινομενικά τυχαίων αντικειμένων με έργα της μόνιμης συλλογής του μουσείου.

Υιοθετώντας μια προσέγγιση που ενεργοποιεί πολλαπλά τις αισθήσεις των μαθητών, ακριβώς όπως και η πλούσια γλώσσα των μέσων έκφρασης στη σύγχρονη τέχνη, το «Eye Spy» βοηθάει, ώστε τα έργα να διερευνηθούν σε όλες τους τις διαστάσεις, από τα κατασκευαστικά τους χαρακτηριστικά μέχρι τον κοινωνικό σχολιασμό που επιδιώκουν. Ταυτόχρονα προωθεί την πρωτοβουλία και την αλληλεπίδραση, πυροδοτεί γόνιμες συζητήσεις γύρω από την τέχνη και ενεργοποιεί συγχρόνως τη λογική και τη φαντασία προσφέροντας ένα δημιουργικό πεδίο ακόμα και για τις πιο απρόβλεπτες νοηματικές συνδέσεις. Απευθύνεται σε όλες τις βαθμίδες της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με έμφαση κυρίως σε μαθητές Γυμνασίου.

Ηλικίες: 13 – 16 ετών

 

Γλυπτά στην αυλή!

Το πρόγραμμα αξιοποιεί τα έργα που εκτίθενται στον υπαίθριο χώρο του μουσείου με σκοπό την εξοικείωση των μαθητών με τη σύγχρονη γλυπτική, τη διερεύνηση της σχέσης γλυπτικής – αρχιτεκτονικής και τέχνης – περιβάλλοντος, αλλά και τον στοχασμό γύρω από τις ποιότητες του σύγχρονου αστικού τοπίου.

Μέσω ενός παιχνιδιού οπτικής ταύτισης και στοχευμένων ερωτήσεων που δίνονται στους μαθητές σε εκτυπωμένες καρτέλες, αυτοί παρατηρούν, ανακαλύπτουν, διερευνούν, κάνουν αναλογίες, αγγίζουν και τελικά μοιράζονται τις σκέψεις τους γύρω από την τέχνη στον δημόσιο χώρο.

Το πρόγραμμα συνθέτουν έργα των: Φιλόλαου Τλούπα, Γιώργου Ζογγολόπουλου, Κώστα Κουλεντιανού, Κλέαρχου Λουκόπουλου, Κορνήλιου Γραμμένου, Marc Charpin, Δημήτρη Αληθεινού, Στήβεν Αντωνάκου.

 

Σχεδιασμός – υλοποίηση: 

Χριστίνα Μαβίνη, Αρχαιολόγος – μουσειολόγος, Επιμελήτρια Εκπαίδευσης MOMus

Έφη Σκυλίτση, Θεωρητικός της Τέχνης – εικαστικός

Λέα Καββαδία, Γραφίστρια – εικαστικός

 

Συναντήσεις μιας γραμμής και μιας γωνίας!

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα για Δ’, Ε’, ΣΤ’ Δημοτικού

Έως 15 Ιουνίου 2024 

Συζήτηση με αφορμή τα έργα του Κώστα Κουλεντιανού (λιθογραφίες, κολάζ, γλυπτά) που ανήκουν στην μόνιμη συλλογή του Μουσείου. Το έργο του Κουλεντιανού, μοιάζει με μια σπουδή πάνω στην ύλη, τη φόρμα, και την διαλεκτικη τους σχέση με τον χώρο και την δημιουργική διαδικασία. Μέσα από τη χρήση υλικών όπως χαρτόνια, χρώματα και λεπτές επιφάνειες αφρολέξ, τα παιδιά θα δημιουργήσουν γεωμετρικά σχήματα και θα προσπαθήσουν να διερευνήσουν τις βασικές αρχές της σύνθεσης, όπως η αρμονία και ο ρυθμός. Φόρμες και χρώματα, χώρος και συναίσθημα, γίνονται τα εργαλεία, για να εξερευνήσουν οι μαθητές τους τρόπους που περιγράμματα και γεμάτα σχήματα μπορούν να δημιουργήσουν αφαιρετικές συνθέσεις, αφηγήσεις.

Στο εργαστήριο εξαντλούνται οι δυνατότητες των υλικών, σχεδιάζοντας, κόβοντας και τσακίζοντας πολύχρωμα χαρτόνια. Πειραματίζονται είτε σε δύο είτε σε τρεις διαστάσεις, συνθέτουν και ανασυνθέτουν πολύχρωμα σχήματα, σε λευκό ή μαύρο φόντο. Διερευνούν τη δυνατότητα χρήσης γεωμετρικών σχημάτων που δημιουργήθηκαν τυχαία, προσθέτοντάς τα στη σύνθεση. Επίσης, διερευνούν πώς φόρμες με το ίδιο χρώμα, συνθέτουν μεγάλα σχήματα και πώς μεγάλες φόρμες με ενιαίο χρώμα μπορούν να “σπάσουν” σε πολλά μικρότερα γεωμετρικά σχήματα.

 

 

Χωρίς σβήστρα

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα για Νηπιαγωγείο, Α’, Β’ & Γ’ Δημοτικού

Έως 15 Ιουνίου 2024

Το έργο του Otto Zitko δημιουργήθηκε το 2003 στο MOMus – Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης και έκτοτε αποτελεί συστατικό και μόνιμο στοιχείο του χώρου. Πορτοκαλί και κόκκινες γραμμές, ταξιδεύουν στους τοίχους, σκαρφαλώνουν μέχρι το ταβάνι, περικυκλώνουν το παράθυρο, δημιουργούν διαδρομές και αφηγούνται ιστορίες. Ξαναγράφουν την αρχιτεκτονική του χώρου, χωρίς να υπάρχει λάθος και σωστό, χωρίς διόρθωση. Λειτουργούν σαν χάρτης, μουσική παρτιτούρα ή χορογραφία.

Μέσα από την εξερεύνηση, την παρατήρηση και την συλλογική ερμηνεία του έργου, τα παιδιά πειραματίζονται με γραμμές και διαφορετικά υλικά, δοκιμάζουν εικαστικές και κινητικές δραστηριότητες, δημιουργούν χάρτες και διαδρομές στον χώρο με το σώμα ή τη χειρονομία και απαντούν στο ερώτημα “μα καλά, είναι τέχνη τώρα αυτό;”.

 

Χρήσιμες Πληροφορίες για όλα τα προγράμματα

Διάρκεια: περίπου από 70 – 80 λεπτά

Τα γκρουπ διαμορφώνονται έως 25 άτομα ανά εκπαιδευτικό πρόγραμμα

Εισιτήρια και ακυρώσεις 

Κόστος συμμετοχής: 2 ευρώ/άτομο

Τα ομαδικά εισιτήρια εκδίδονται στην είσοδο του μουσείου

Η είσοδος των εκπαιδευτικών & συνοδών είναι δωρεάν, όπως και η είσοδος των ειδικών και διαπολιτισμικών σχολείων, σχολείων δεύτερης ευκαιρίας και ευαίσθητων κοινωνικά ομάδων.

Σε περίπτωση ακύρωσης της επίσκεψης παρακαλείστε για την έγκαιρη ενημέρωση.

Κρατήσεις: 

Τηλέφωνο για Ραντεβού: 2310 240002/ εσωτερικό 20

e-mail: ath.eleni@momus.gr, elenaviseri@momus.gr

Ωράριο λειτουργίας μουσείου: Τρίτη – Κυριακή 10.00 – 18.00, Πέμπτη 12.00 – 20.00

 

Αν είστε εκπαιδευτικός και θέλετε να προγραμματίσετε ένα εξειδικευμένο πρόγραμμα, μπορείτε να επισκεφτείτε (κατόπιν συνεννόησης), να δείτε την έκθεση και να συζητήσετε με τους υπεύθυνους επί τόπου το εκπαιδευτικό πρόγραμμα και τις ιδιαιτερότητες της ομάδας σας. Αν θέλετε να πραγματοποιήσετε το δικό σας πρόγραμμα, θα πρέπει να κάνετε τηλεφωνική κράτηση του χώρου. Σε κάθε περίπτωση ο/η συνοδός εκπαιδευτικός είναι υπεύθυνος/η για την ασφάλεια των μελών της ομάδας ως προς την προσωπική τους ακεραιότητα και ως προς τη σχέση τους με την ασφάλεια των εκθεμάτων και την τήρηση των κανόνων συμπεριφοράς μέσα στον μουσειακό χώρο. Το μουσείο δε δέχεται τάξεις ανηλίκων χωρίς τη συνοδεία των υπεύθυνων εκπαιδευτικών σε όλη τη διάρκεια της επίσκεψης στον εκάστοτε χώρο.

ΓΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ: Goethe-Institut Thessaloniki – Τα εκπαιδευτικά προγράμματα

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Goethe-Institut Thessaloniki για σχολικές τάξεις προσφέρουν πρωτότυπους και δημιουργικούς τρόπους γνωριμίας με τη γερμανική γλώσσα και τον πολιτισμό σε μαθητές και μαθήτριες γερμανικών κάθε γλωσσικού επιπέδου. Τα εργαστήρια διεξάγονται δια ζώσης στο Goethe-Institut Thessaloniki και διαδικτυακά στις οθόνες υπολογιστών του σχολείου σας.

 

Πρόγραμμα Σχολικών Επισκέψεων

Τα δια ζώσης εργαστήρια και εκδηλώσεις διεξάγονται με τη φυσική μετακίνηση σχολικών τμημάτων στις εγκαταστάσεις του Goethe-Institut Thessaloniki. Tα εργαστήρια διεξάγονται κατά κανόνα εντός του σχολικού ωραρίου και η συμμετοχή σε αυτά είναι ως επί το πλείστον δωρεάν.

Σε περίπτωση που ο αριθμός των επισκεπτών υπερβαίνει τον μέγιστο αριθμό συμμετεχόντων ανά εργαστήρι, προσφέρεται η δυνατότητα συνδυαστικής παρακολούθησης εργαστηρίων αναλόγως της διαθεσιμότητάς τους.

 

Αναλυτικά τα προγράμματα

Θεατρική παράσταση | Φραντς Κάφκα: Γράμμα στον Πατέρα

Ηλικίες συμμετεχόντων: από Α’ Γυμνασίου έως Γ’ Λυκείου

Γλώσσα: Ελληνικά

Μυστήριο στο Ντίσελντορφ: τι συνέβη στην κυρία Katrin;

Ηλικίες συμμετεχόντων: Από Ε’ Δημοτικού έως Γ’ Γυμνασίου

Γερμανικά σε κίνηση: Εργαστήρι Glossomobil

Ηλικίες συμμετεχόντων: Από Δ’ Δημοτικού έως Β’ Λυκείου

Escape Room: Βιώσιμη κινητικότητα

Ηλικίες συμμετεχόντων: Από Ε’ Δημοτικού έως Β’ Λυκείου

Προβολή ταινιών

Ηλικίες συμμετεχόντων: Από Ε’ Δημοτικού έως Γ’ Λυκείου

Ξενάγηση στο Goethe-Institut Thessaloniki

Εργαστήρι μάθησης «Βιβλιοθήκη»

 

Οι εκπαιδευτικοί έχουν τη δυνατότητα να συμπληρώσουν την αίτηση συμμετοχής για την επίσκεψη του σχολείου τους εδώ.

 

Διαδικτυακό Πρόγραμμα Εργαστηρίων για σχολικές τάξεις

Αν δεν μπορείτε να έρθετε με το σχολείο σας στο Goethe-Institut Thessaloniki, τότε φέρτε το Goethe-Institut Thessaloniki στις αίθουσες του σχολείου σας μέσω του διαδικτύου. Αρκεί μια δήλωση συμμετοχής στο διαδικτυακό πρόγραμμα εργαστηρίων, μια αξιόπιστη γραμμή internet και ένας τουλάχιστον υπολογιστής, και τα εκπαιδευτικά προγράμματα θα βρουν το δρόμο για το σχολείο ή το εκπαιδευτήριό σας, οπουδήποτε κι αν βρίσκεται στην Ελλάδα.

 

Αναλυτικά τα διαδικτυακά προγράμματα

Glossomobil 2.0

Ηλικίες συμμετεχόντων: E’ Δημοτικού – A’  Λυκείου

Escape Room: Βιώσιμη κινητικότητα

Ηλικίες συμμετεχόντων: Από Ε’ Δημοτικού έως Β’ Λυκείου

 

Οι εκπαιδευτικοί έχουν τη δυνατότητα να συμπληρώσουν την αίτηση για τη διαδικτυακή συμμετοχή του σχολείου τους σε ένα πρόγραμμα εδώ.

 

Ο προγραμματισμός των διαδικτυακών και των δια ζώσης ραντεβού γίνεται κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας από το συντονιστή του προγράμματος σχολικών επισκέψεων, έπειτα από την επιτυχή υποβολή της αίτησης συμμετοχής από τους υπεύθυνους καθηγητές / τις υπεύθυνες καθηγήτριες.

ΓΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ: Μονόκυκλο – Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα “Όλα τα χρώματα του τσίρκο”

Κοινωνικό Τσίρκο σε σχολεία της Θεσσαλονίκης 

 

Φέτος η ομάδα ΜΟΝΟΚΥΚΛΟ έχει ως στόχο να μεταδώσει τη μαγεία των τεχνών του τσίρκο σε σχολεία τυπικής και μη τυπικής εκπαίδευσης της Θεσσαλονίκης, μέσω της κοινωνικής διάστασης του τσίρκο.

Το τσίρκο δεν αναγνωρίζει, φυλές, κουλτούρες και γλώσσες. Είναι μια δραστηριότητα προσαρμόσιμη σε πολλά και διαφορετικά περιβάλλοντα, που παρασύρει μικρά και μεγάλα παιδιά και αναπτύσσει δεξιότητες συνεργασίας, συνύπαρξης και αποδοχής.

Οι βασικές τεχνικές τσίρκο περιλαμβάνουν: Ζογκλερικά, Ακροβατικά εδάφους, Ισορροπιστικά Ξυλοπόδαρα, Θεατροπαιδαγωγική με την τέχνη του Κλόουν. Τα εργαστήρια πραγματοποιούνται με εξοπλισμό ασφαλείας.

 

Χρήσιμες Πληροφορίες

Η δράση “Όλα τα Χρώματα του Τσίρκο” απευθύνεται σε παιδιά Δημοτικού και Γυμνασίου ηλικίας από 6 μέχρι 14 χρονών, με προσαρμοζόμενο υλικό για κάθε ηλικία.

Ο μέγιστος αριθμός παιδιών ανά εργαστήρι είναι 25.

Η επιλογή των συμμετεχόντων/ουσων, (αριθμός τάξεων και εργαστηρίων) μπορεί να γίνει σε συνεννόηση με το εκάστοτε σχολείο.

Σε κάθε τάξη μπορούν να πραγματοποιηθούν:

 • ένα εργαστήρι των 90΄ με κόστος 7€ ανά παιδί ή
 • τριήμερο εργαστήρι των 90΄/ημέρα με κόστος 15€ ανά παιδί και παρουσίαση του εργαστηρίου την τελευταία μέρα με τη μορφή μικρής παράστασης

Για κρατήσεις και περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στο τηλέφωνο 2314032011 (Καθημερινές: 17.00 – 22.00) & 6936142874

email: monokyklocircuslab@gmail.com

Ερωτόκριτος

Εφηβική Σκηνή – Παραστάσεις για Γυμνάσια και Λύκεια στο Θέατρο Μονής Λαζαριστών, Σκηνή «Σωκράτης Καραντινός»

Μετά την επιτυχία που σημείωσε τη χειμερινή θεατρική σεζόν ο «Ερωτόκριτος» όπου τη σύλληψη και τη σκηνοθεσία υπογράφει η Αργυρώ Χιώτη και τη δραματουργική επεξεργασία και διασκευή ο Ευθύμης Θέου, επιστρέφει για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου από την Τρίτη 21 Νοεμβρίου στη σκηνή «Σωκράτης Καραντινός» της Μονής Λαζαριστών.

Η Εφηβική Σκηνή του ΚΘΒΕ παρουσιάζει για τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση τον  «Ερωτόκριτο» του Βιτσέντζου Κορνάρου, το κορυφαίο κείμενο της κρητικής Αναγέννησης, που αποτελεί ένα αυτόνομο ποιητικό σύμπαν μεγάλου πλούτου και αφηγηματικής δύναμης. Ακολουθεί την ιστορία του έρωτα της πριγκίπισσας Αρετούσας για τον αυλικό Ερωτόκριτο που οδηγεί τους δύο νέους σε μια σειρά από περιπέτειες μέσα από τις οποίες εντέλει θα μεταμορφωθούν.

Η παράσταση βουτά στο έργο με ελευθερία φωτίζοντας, πέρα από τη συναρπαστική ερωτική ιστορία, τα κομμάτια που εκφράζουν καίρια για μας ζητήματα, σε σχέση με τα όρια της ανθρώπινης θέλησης και τη σύγκρουση με τις εκάστοτε κοινωνικές νόρμες. Το ανέβασμα επικεντρώνεται στο πρόσωπο της Αρετούσας, μιας γυναίκας που δεν αφήνεται παθητικά στου «κύκλου τα γυρίσματα», αλλά διεκδικεί την αυτοδιάθεσή της με γενναιότητα, πάθος και ελπίδα.

Με οδηγούς δύο αφηγητές – ποιητές, οι μορφές της Αρετούσας και του Ερωτόκριτου ξεπηδούν μέσα από το σύνολο των ερμηνευτών που παίρνουν τη σκυτάλη ο ένας από τον άλλο, οι κονταρομαχίες μετατρέπονται σε χορευτικούς αγώνες, οι καντάδες τραγουδιούνται με τη συνοδεία ηλεκτρικού μπάσου, η μουσική πρωτότυπη σύνθεση, με στοιχεία σύγχρονης μπαρόκ μουσικής, εκτελείται ζωντανά από πιάνο, τσέλο και drums.

Η παράσταση δίνει έμφαση στη δύναμη της αφήγησης και, κυρίως, της μουσικής: όλα γεννιούνται και εξελίσσονται μέσα στη μουσική, αυτή που αντηχεί συνεχώς από τις λέξεις και που αποτελεί, ταυτόχρονα, ουσιαστικό μέσο της ίδιας της πλοκής του έργου. Η ρυθμικότητα του λόγου και των σωμάτων συνθέτουν  μια συνολική εμπειρία που στοχεύει καταρχάς στις αισθήσεις.

Το έργο ενσωματώνει ένα ποίημα γραμμένο ειδικά για την παράσταση από την Ιρανή συγγραφέα Rahil Fallahfar που ζει στην Τεχεράνη και αγωνίζεται αυτή τη στιγμή για θεμελιώδη ζητήματα γύρω από τα δικαιώματα των γυναικών και όχι μόνο.

 

Λίγα λόγια για το έργο

Ο Ερωτόκριτος, το έμμετρο ερωτικό μυθιστόρημα της Κρητικής Αναγέννησης, γραμμένο από τον Βιτσέντζο Κορνάρο, κυκλοφόρησε αρχικά σε χειρόγραφα και διασώθηκε σε μεγάλο βαθμό, μέσω της προφορικής του παράδοσης. Αποτελείται περίπου από δέκα χιλιάδες στίχους και εκδόθηκε για πρώτη φορά στη Βενετία το 1713. Στο θέατρο ανεβαίνει από τη Μαρίκα Κοτοπούλη το 1929, σε διασκευή του Θεόδωρου Συναδινού και σκηνοθεσία Σπύρου Μελά. Η ιστορία του Ερωτόκριτου είναι γραμμένη σε μια γλώσσα που, όπως την περιγράφει ο Γιώργος Σεφέρης «εκφράζει με σταθερό χαρακτήρα, την ευαισθησία του κόσμου που τη μιλούσε». Μια γλώσσα που έρχεται από το παρελθόν και μας συνδέει με τη λαϊκή μας παράδοση∙ μας συγκινεί και μας ταξιδεύει.

Ο Κορνάρος φαίνεται πως επηρεάστηκε από το γαλλικό μυθιστόρημα Paris et Vienne του 15ου αιώνα, το οποίο κυκλοφόρησε ευρέως σε ιταλικές μεταφράσεις και διασκευές. Ωστόσο, ο ποιητής αξιοποίησε τις πηγές του με δημιουργικό τρόπο, παραδίδοντας ένα από τα κορυφαία έργα της νεοελληνικής λογοτεχνίας, που μας μιλάει για την αγάπη, την αφοσίωση, την επιμονή και την πίστη στη ζωή.

Συντελεστές

Σύλληψη – Σκηνοθεσία: Αργυρώ Χιώτη

Διασκευή – Δραματουργική επεξεργασία: Ευθύμης Θέου

Συγγραφή ποιήματος: Rahil Fallahfar

Σκηνικός Χώρος: Εύα Μανιδάκη

Κοστούμια: Άγγελος Μέντης

Μουσική Σύνθεση – Διδασκαλία μουσικής: Λόλα Τότσιου

Κίνηση: Σοφία ΠαπανικάνδρουΔημήτρης Σωτηρίου

Φωτισμοί: Τάσος Παλαιορούτας

Βοηθός σκηνοθέτριας: Βίκη Κίτσιου

Βοηθός σκηνογράφου / ενδυματολόγου: Έλλη Ναλμπάντη

Καλλιτεχνικός συνεργάτης: Τζωρτζίνα Χρυσκιώτη

Οργάνωση παραγωγής: Μαριλύ Βεντούρη

Φωτογραφίες: Mike Rafail (That long black cloud)

Διανομή

Ποιήτρια – Φροσύνη: Θεοδώρα Λούκας

Ποιητής – Πεζόστρατος: Γιάννης Χαρίσης

Αρετούσα: Χαρά ΓιώταΙωάννα ΔεμερτζίδουΕμμανουέλα ΚαμπίτσηΑίγλη Κατσίκη

Ερωτόκριτος: Κωστής ΚαπελλίδηςΚωνσταντίνος ΧειλάςΧρίστος Στυλιανού

Βασιλιάς: Στέλιος Καλαϊτζής

Μουσικοί επί σκηνής

Αλίκη Μάρδα (βιολοντσέλο), Ιορδάνης Αρζόγλου (πιάνο)
και οι ηθοποιοί: Κωστής Καπελλίδης (ηλεκτρικό μπάσο, κρουστά), Κωνσταντίνος Χειλάς (πιάνο)

* Από τις 18/01/24 η βασική πιανίστα θα είναι η κ. Δέσποινα Θεοδωρίδου

Έκτακτες αντικαταστάσεις μουσικών: Αλέξανδρος Πουρλουκάκης (πιάνο), Στέφανος Κεμανετζής (βιολοντσέλο)

Χρήσιμες Πληροφορίες

Παραστάσεις για σχολεία: Τρίτη – Παρασκευή

Ώρα: 10.30

Διάρκεια παράστασης: 100 λεπτά (με διάλειμμα)

Τιμή σχολικού εισιτηρίου: 6 € (Ισχύει για ομαδική παρακολούθηση)

Ομαδικές κρατήσεις: Καλέστε Δευτέρα – Παρασκευή (πρωινές ώρες)  στο τηλέφωνο 2315 200012

 

ΓΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ: Γράμμα στον πατέρα

Η συγκλονιστική εξομολόγηση του Kafka στο Goethe Institut Thessaloniki – νέα θεατρική εκδοχή ειδικά προσαρμοσμένη για νέες και νέους

Ομάδα Θέατρο Πρόταση παρουσιάζει τη θεατρική παράσταση «Γράμμα στον πατέρα» του Franz Kafka σε σκηνοθεσία Στέλιου Βραχνή για σχολικές επισκέψεις στο Goethe-Institut Thessaloniki. Το «Γράμμα στον πατέρα» αποτελεί την πιο επιτυχημένη θεατρική παραγωγή της Ομάδας Θέατρο Πρόταση. Παρουσιάστηκε το 2019 σε παγκόσμια πρώτη στο Μπενσουσάν Χαν, έπειτα στο χώρο της Βίλας Καπαντζή και το 2022 στο Θέατρο «Τ». Η παράσταση που παρακολούθησαν σχεδόν 4000 θεατές, επιστρέφει στο πλαίσιο των εκδηλώσεων Kafka-Jahr (Έτος Κάφκα) για τη συμπλήρωση εκατό χρόνων από το θάνατο του Κάφκα, σε μία νέα θεατρική εκδοχή ειδικά προσαρμοσμένη για νέες και νέους.

Το γράμμα που δεν έφτασε ποτέ στον παραλήπτη του, φωτίζει την τρομακτική επίδραση που έχει ένας πατέρα πάνω στο γιο του και την πιο κρυφή πληγή που χαράζεται πάντα από την ίδια την οικογένεια. 

«Πολυαγαπημένε μου πατέρα με ρώτησες γιατί ισχυρίζομαι ότι σε φοβάμαι»

 

Λίγα λόγια για την παράσταση

Ο Kafka, λίγο πριν πεθάνει από φυματίωση, απευθύνεται στον πατέρα του γράφοντάς του μια επιστολή, όπου αποκαλύπτει με αφοπλιστική ειλικρίνεια την τραυματική τους σχέση. Μέσα από τον παραληρηματικό λόγο ενός ανθρώπου που θέλει να προλάβει να εκφράσει όσα έχει μέσα του πριν φύγει από τη ζωή, αποκαλύπτεται ένας πατέρας-τύραννος που μισεί ό,τι δεν καταλαβαίνει και ό,τι δεν του μοιάζει. Τρεις ηθοποιοί επί σκηνής, μας μεταφέρουν στον κόσμο που έζησε και μεγάλωσε ο Franz Kafka, αλλά και στον κόσμο που θα ήθελε να έχει ζήσει, αν ο πατέρας του μπορούσε να κατανοήσει και να αποδεχτεί τη διαφορετικότητά του.

 

 

Για την παράσταση έγραψε ο κριτικός Αναστάσης Πινακουλάκης: «Οι ερμηνείες των ηθοποιών είναι εξαιρετικές και διαφέρουν αισθητά από την πλειοψηφία των παραστάσεων που έχω παρακολουθήσει στη Θεσσαλονίκη τα τελευταία χρόνια. Η παράσταση Γράμμα στον Πατέρα είναι ένα πραγματικό θεατρικό διαμάντι, με αξιοθαύμαστες ερμηνείες από τρεις ηθοποιούς κι έναν σκηνοθέτη, που είμαι σίγουρος πως θα μας απασχολήσουν τα επόμενα χρόνια».

 

Δραματουργική επεξεργασία / Μετάφραση / Σκηνοθεσία: Στέλιος Βραχνής
Μουσική: Θάνος Χαριζάνης
Ερμηνεύουν οι: Πάνος Αναγνωστόπουλος, Απόστολος Λινάρδος, Παύλος Τάνης

 

Την παράσταση πλαισιώνει η έκθεση αφίσας KOMPLETT KAFKA που βασίζεται στην ομώνυμη κωμική βιογραφία του Nicolas Mahler και στην εκθεσιακή ιδέα του Literaturhaus Stuttgart. Περισσότερες πληροφορίες για αυτή την έκθεση καθώς και για άλλες διαθέσιμες δραστηριότητες που προσφέρονται στα πλαίσια εκπαιδευτικών επισκέψεων στο Ινστιτούτο Γκαίτε θα ακολουθήσουν σύντομα.

 

Πληροφορίες για τις σχολικές παραστάσεις

Ημερομηνίες:

Τρ. 23.01.   | Τε. 24.01.   | Πε. 25.01.
Τρ. 30.01.   | Τε. 31.01.   | Πε. 01.02.
Τρ. 06.02.   | Τε. 07.02.   | Πε. 08.02.
Τρ. 13.02.   | Τε. 14.02.   | Πε. 15.02.
Τρ. 20.02.   | Τε. 21.02.   | Πε. 22.02.
Τρ. 27.02.   | Τε. 28.02.   | Πε. 29.02.
Τρ. 05.03.   | Τε. 06.03.   | Πε. 07.03.
| Τε. 13.03.   | Πε. 14.03.
Τρ. 19.03.   | Τε. 20.03.   | Πε. 21.03.

Ώρες: 10:00-11:00 είτε/και 11:30-12:30

Γλώσσα: Ελληνικά

Ηλικίες συμμετεχόντων: Α’ Γυμνασίου – Γ’ Λυκείου

Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: Α’ Γυμνασίου – Γ’ Λυκείου

Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 60 άτομα

Τιμή εισόδου:

 • 4,5€/άτομο για group 50 – 60 μαθητών
 • 5,5€/άτομο για group 40 – 49 μαθητών
 • 7€/άτομο για group 30 – 39 μαθητών
 • 10€/άτομο για group 20 – 29 μαθητών

* Οι συνοδοί καθηγητές συμμετέχουν χωρίς κόστος στην παράσταση

Τρόπος Κρατήσεων & Πληρωμής

Το «Γράμμα στον πατέρα» προσφέρεται για σχολικές επισκέψεις σε μειωμένη τιμή από την Ομάδα Θέατρο Πρόταση στο Goethe-Institut Thessaloniki και για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων. Για τη συμμετοχή στις παραστάσεις απαραίτητη είναι η αίτηση συμμετοχής, αποκλειστικά μέσα από τη σελίδα στην παρακάτω ΦΟΡΜΑ.

Μετά την υποβολή της αίτησης, εκπρόσωπος του Goethe-Institut Thessaloniki θα επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον/την υπεύθυνο/η καθηγητή/καθηγήτρια για τον έγκαιρο προγραμματισμό της επίσκεψης. Η εξόφληση γίνεται την ημέρα της παράστασης κατά την είσοδο στο χώρο, έναντι νόμιμων παραστατικών από την Ομάδα Θέατρο Πρόταση.

AeliaPath – Τα εκπαιδευτικά προγράμματα

Τα βιωματικά εκπαιδευτικά προγράμματα με τη μέθοδο Edu-LARP για το μάθημα της Ιστορίας & της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, που υλοποιεί η Aelia Path απευθύνονται σε μαθητές δημοτικού και γυμνασίου και πραγματοποιούνται σε συνεργασία με την Πρωτοβάθμια & Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

 

Ιστορία – Πολιτισμός (με τη μέθοδο Edu-LARP)

Μία μέρα σε ένα Νεολιθικό Χωριό 

για Γ ΄ τάξη Δημοτικού

Οι μικροί μαθητές μέσα από το πρόγραμμά «Μία μέρα σε ένα Νεολιθικό Χωριό» θα υποδυθούν τους κατοίκους αυτού του χωριού. Τα παιδιά θα μεταφερθούν στην προϊστορική εποχή και θα κατασκευάσουν τα δικά τους μαγειρικά αγγεία, θα αλέσουν το σιτάρι για να δημιουργήσουν το δικό τους αλεύρι, (άξονας “παραγωγή της τροφής”). Δείτε περισσότερα εδώ.

 

Μια μέρα στην Αθήνα του Περικλή: Η δίκη του Περικλή στο δικαστήριο της Ηλιαίας

για Δ΄ Δημοτικού

Οι μαθητές θα βιώσουν τη δίκη του Περικλή ως δικαστές, κατηγορούμενοι, μάρτυρες και ανακριτές και θα μάθουν για τον τρόπο λειτουργίας του δικαστικού συστήματος της αρχαίας Αθήνας.

Δείτε περισσότερα εδώ.

 

Η καθημερινή ζωή στην Ρωμαϊκή Θεσσαλονίκη 

για Ε΄ και ΣΤ΄ Δημοτικού

​Τα παιδιά μεταφέρονται στη ρωμαϊκή εποχή. Καλούνται μέσα από μία σειρά αποστολών και ρόλων να βρουν λύσεις σε προβλήματα της καθημερινότητας εκείνης της εποχής, να διαχειριστούν καταστάσεις χρησιμοποιώντας ενεργά το σώμα και το νου.

Δείτε περισσότερα εδώ.

 

Μια μέρα στην Αθήνα του Περικλή: Η διαδικασία της δοκιμασίας στη Βουλή 

για Α’ Γυμνασίου

Οι μαθητές και οι μαθήτριες θα μάθουν για τους αρχαίους Έλληνες πολιτικούς και την οργάνωση της αρχαίας Βουλής, καθώς και για τους θεσμούς και τις πρακτικές που χρησιμοποιούνταν κατά τη διάρκεια της δοκιμασίας στη Βουλή στην Αθήνα του Περικλή.

Δείτε περισσότερα εδώ.

 

Μια μέρα στη Μεσαιωνική Ευρώπη: Το σύστημα της Φεουδαρχίας 

για Β΄ Γυμνασίου

Οι μαθητές θα ζήσουν μια μέρα στην μεσαιωνική Ευρώπη και θα συμμετάσχουν στην τελετή της περιβολής. Θα μάθουν τις κοινωνικές ομάδες και θα βιώσουν τις κοινωνικοπολιτικές σχέσεις μέσα σε ένα φεουδαρχικό σύστημα.

 

Μια μέρα στη Ρωμαϊκή Θεσσαλονίκη: Το παλάτι του Γαλέριου 

για Β΄ Γυμνασίου

Οι μαθητές θα γίνουν Τετράρχες, αυτοκρατορικοί υπάλληλοι, μέλη σωματείων των δήμων, η Ουαλερία, γυναίκα του Γαλέριου, η Αγία Αλεξάνδρα κ.ά και θα μάθουν για τον τρόπο λειτουργίας του γαλεριανού ανακτόρου μέσω μιας πιο διαδραστικής και εκπαιδευτικής προσέγγισης.

Δείτε περισσότερα εδώ.

 

Περιβάλλον (με τη μέθοδο Edu-LARP)

για μαθητές Δ’ Δημοτικού έως Γ’ Γυμνασίου προσαρμοσμένο στην κάθε ηλικία

Στόχος του παιχνιδιού είναι τα παιδιά να σώσουν την πόλη τους από το περιβαλλοντικό πρόβλημα που αναδύθηκε. Οι μαθητές και οι μαθήτριες ως δήμαρχοι, δημοσιογράφοι, πολίτες, εργοστασιάρχες θα αλληλεπιδράσουν μεταξύ τους για να βρουν τη λύση στο πρόβλημα μέσα από τη μέθοδο Green Edularp.

Δείτε περισσότερα εδώ.

 

Μόνο για Σχολεία: ΚΡΑΣ

Δύο κορίτσια αποκτούν ένα ΚΡΑΣ, ένα Κράνος Αναγνώρισης Σκέψης, ένα κράνος που όποιος το φορά μπορεί να διαβάζει την σκέψη του άλλου.

 

Κανονικά, ένα τέτοιο πανίσχυρο μηχάνημα θα έπρεπε να χρησιμοποιείται με σύνεση και προσοχή, ωστόσο η Χλόη και η Μίλυ αποφασίζουν να το διασκεδάσουν. Βλέποντας τώρα τον κόσμο από διαφορετική σκοπιά, θα προσπαθήσουν να επηρεάσουν φίλους και οικογένεια, κάνοντας καθοριστικά βήματα προς την ενηλικίωση.

 

Συντελεστές

Συγγραφέας: Ανέστης Ποϊράζης

Σκηνοθεσία: Ανέστης Ποϊράζης, Μαριάννα Ρούκαλη

Σκηνογραφία: Νίκη Αγγελίδου

Μουσική: Κώστας Μπαλάμης

Χορογραφία: Μαργαρίτα Παναγιώτου

Ερμηνεία: Λένα Νεστορίδου, Λίλα Παντελίδου, Άννα Μαντά, Δημήτρης Μπουζούδης

Για τους εκπαιδευτικούς: Περίληψη της παράστασης και ανάλυση της προβληματικής της.

Ένα κράνος που διαβάζει τη σκέψη του άλλου θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί με πολλούς τρόπους – για καλό ή για κακό.

Στα χέρια δύο εφήβων όμως, τα πράγματα είναι απλά: Θα το χρησιμοποιήσουν ώστε η Χλόη, να καταφέρει να πάει σινεμά με το αγόρι από το φροντιστήριο αγγλικών. Η Χλόη είναι ενθουσιώδης και παρορμητική ενώ η Μίλυ, πιο προσγειωμένη είναι η φωνή της λογικής.

Στην πορεία μέχρι την επίτευξη του στόχου οι δύο φίλες θα ‘ακούσουν’ σκέψεις άλλων και θα συζητήσουν για το πως η αλήθεια και τα ψέματα επηρεάζουν τις σχέσεις των ανθρώπων.

Όταν η Χλόη πάρει το κράνος στο σπίτι της θέλοντας να ‘χειραγωγήσει’ τους γονείς της, θα γίνει μάρτυρας ενός ακόμα οικογενειακού καβγά. Θα διαπιστώσει, για ακόμα μια φορά, ότι οι γονείς της είναι αντίθετοι χαρακτήρες και ότι δεν ταιριάζουν. Έτσι θα ισχυροποιηθεί η ιδέα της ότι στις δικές της σχέσεις θέλει να έχει τον απόλυτο έλεγχο.

Ανέλπιστα όμως, το Κράνος Αναγνώρισης Σκέψης θα τη βοηθήσει να καταλάβει ότι πολλές φορές τα αντίθετα έλκονται και ότι στην έλξη αυτή υπάρχει μια μαγεία που δεν μετριέται με τη λογική.

 

Χρήσιμες πληροφορίες

Ηλικίες: 10+
Κόστος: 7 ευρώ
Πληροφορίες παραστάσεων για σχολεία στο τηλέφωνο: 2315 007271

 

 

ΓΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ: Ζωντανές διαδικτυακές περιηγήσεις στην Ωνάσειο Βιβλιοθήκη 2023 – 24

Ένα live virtual tour στην Ωνάσειο Βιβλιοθήκη είναι η ευκαιρία που χρειάζεστε για να ανακαλύψετε πώς η πολιτιστική κληρονομιά επτά αιώνων μπορεί να είναι συναρπαστική, σύγχρονη και ζωντανή.

Συνδεθείτε με την Ωνάσειο Βιβλιοθήκη και ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τον χώρο. Σε λιγότερο από μία ώρα, θα «συναντηθείτε» με ιστορίες και σπάνιους θησαυρούς από την αρχή της τυπογραφίας στα χρόνια του Γουτεμβέργιου, την Επανάσταση του 1821, τα σύμβολα και τα μυστικά της «Χάρτας του Ρήγα», αλλά και ιστορίες καθημερινότητας γραμμένες από Ευρωπαίους ταξιδιώτες που έζησαν για λίγο στην Ελλάδα στα χρόνια εκείνα που διαβάζουμε στα βιβλία της Ιστορίας.

Σε αυτό το live virtual tour θα έχετε οδηγό σας την Υπεύθυνη της Ωνασείου Βιβλιοθήκης να σας προτείνει νέους δρόμους και τρόπους ανακάλυψης απροσδόκητων πληροφοριών, γνώσεων και ανέκδοτων ιστοριών. Ρωτήστε, συζητήστε και αφεθείτε σε έναν κόσμο βιβλίων, εκθεμάτων και ιστορίας, που θα σας κάνει να αγαπήσετε τις βιβλιοθήκες και να ξανασκεφτείτε τη σχέση σας με το βιβλίο.

Το πρόγραμμα πραγματοποιείται διαδικτυακά μέσω ψηφιακής πλατφόρμας (σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση).

Συντελεστές

Βίκυ Γεροντοπούλου
Ιστορικός Επιστήμης και Τεχνολογίας, Υπεύθυνη Ωνάσειου Βιβλιοθήκης

Χρήσιμες Πληροφορίες

Ημέρες & Ώρες Διεξαγωγής: Δευτέρα – Τετάρτη – Παρασκευή στις 10.30 – 13.00

Διάρκεια προγράμματος: 45 λεπτά

για μαθήτριες και μαθητές Ε΄ & ΣΤ΄ Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου

Διαδικτυακά, μέσω ψηφιακής πλατφόρμας

Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Γλώσσα: Η δράση υλοποιείται στα ελληνικά και στα αγγλικά. Υπάρχει η δυνατότητα παροχής διερμηνείας στη νοηματική γλώσσα κατόπιν συνεννόησης.

Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής

Τ.: 210 3713000

Email: education@onassis.org

Σύγχρονο Κέντρο Γλώσσας “Κυριακίδου” – Ξενόγλωσσα Εκπαιδευτικά Προγράμματα

Το Σύγχρονο Κέντρο Γλώσσας “Κυριακίδου” προσφέρει ξενόγλωσσα εκπαιδευτικά προγράμματα για σπουδαστές, κάθε επιπέδου και κάθε ηλικίας.

 

ΙΣΠΑΝΙΚΑ ONLINE

 

4 ΚΥΚΛΟΙ (A,B,C,D) 15 ΜΑΘΗΜΑΤΑ ANA ΚΥΚΛΟ

Το σύνολο των 4 κύκλων αντιστοιχούν στην ολοκλήρωση του επιπέδου Α2. Μπορεί κάποιος να διαλέξει ανάλογα με τις ανάγκες και τη διάθεσή του να κάνει μάθημα 1 φορά ή 2 φορές την εβδομάδα. Αν κάνει 1 φορά την εβδομάδα σε 1 τετράμηνο θα ολοκληρώσει τον κύκλο Α. Αν επιλέξει να κάνει 2 φορές την εβδομάδα θα ολοκληρώσει τους κύκλους Α,Β.

Κάνοντας μάθημα 2 φορές την εβδομάδα, σε 2 χρόνια ο μαθητής είναι έτοιμος να δώσει εξετάσεις επιπέδου Β2 ( Cervantes ή Κρατικό πτυχίο)

Καινούρια τμήματα αρχίζουν κάθε Οκτώβριο και Ιανουάριο.

 

ΤΜΗΜΑΤΑ ΑΓΓΛΙΚΩΝ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΕΦΗΒΟΥΣ

 

STARTERS για παιδιά Α και Β δημοτικού

2.5 ΩΡΕΣ / ΕΒΔΟΜΑΔΑ

✓ Μαθαίνω τα πρώτα μου αγγλικά!
✓ Μαθαίνω προτάσεις ολόκληρες και μπορώ ν’ απαντήσω όταν με ρωτάνε «What’s this?» ή «How old are you?»
✓ Δε μαθαίνω μόνο λίστες, χρώματα και ζώα. Τι να τις κάνω τις λίστες;
✓ Όλα τα μαθαίνω προφορικά, γιατί δεν θέλω να τα μπερδέψω με τα ελληνικά – του χρόνου το γράψιμο.
✓ Έτσι μαθαίνω ότι «learning can be fun!!!»

 

JUNIORS

3.5 ΩΡΕΣ / ΕΒΔΟΜΑΔΑ

✓ Μαθαίνω τη γλώσσα (γραφή, ανάγνωση, γραμματική, λεξιλόγιο) με παιχνίδια, δραστηριότητες, projects, pair work.
✓ Μαθαίνω μέσα από προγράμματα στον διαδραστικό πίνακα, που η δασκάλα μου έχει φτιάξει ειδικά για μένα!
✓ Δε μαθαίνω μόνο λίστες, χρώματα και ζώα. Τι να τις κάνω τις λίστες;
✓ Όσα μαθαίνω, τα κάνω συνεχή εξάσκηση και μπορώ να τα χρησιμοποιώ κιόλας!
✓ Στο τέλος της χρονιάς γράφω όλη την πρώτη μου παράγραφο!

 

BEGINNERS

3.5 ΩΡΕΣ / ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Συνεχίζω όσα ξεκίνησα πέρσι κι ακόμα…
✓ Μαθαίνω να γράφω παραγράφους.
✓ Μπορώ πια να περιγράψω τον εαυτό μου και τους άλλους..
✓ ..να μιλάω και να γράφω για το τι κάνω κάθε μέρα και τι μ’ αρέσει.
✓ Ααα! Να μην ξεχάσω: δανείζομαι τα πρώτα μου αγγλικά βιβλία
από τη βιβλιοθήκη του σχολείου και παίρνω μέρος σε διαγωνισμό. Άραγε ποιος θα διαβάσει τα περισσότερα;

 

A1

4.5 ΩΡΕΣ / ΕΒΔΟΜΑΔΑ

✓ Φέτος έχει πιο πολλή γραμματική.
✓ Μαθαίνω, όχι μόνο πώς σχηματίζονται οι χρόνοι, αλλά και πώς χρησιμοποιούνται.
✓Μ’ αρέσει πολύ που ότι θα μαθαίνω στο λεξιλόγιο, μετά μπορώ να το χρησιμοποιήσω στο speaking και στην έκθεση. Έτσι είναι σα να το κάνω 3 φορές και στο τέλος μπορώ να το χρησιμοποιήσω χωρίς καν να το σκέφτομαι.
✓ Φέτος θ’ αρχίσω και listening tests. Listening έκανα και πέρσι, αλλά φέτος η δασκάλα μου θα μου εξηγήσει τι πρέπει να προσέχω όταν κάνω άσκηση στο listening.
✓ Στο τέλος της χρονιάς θα δώσω τις πρώτες μου προφορικές εξετάσεις.

 

A2

4.5 ΩΡΕΣ / ΕΒΔΟΜΑΔΑ

✓ Φέτος η δασκάλα μου θα με οδηγήσει σε νέες περιπέτειες(!!!) και θα ανεβάσει τον βαθμό δυσκολίας.
✓ Μαθαίνω ακόμη περισσότερο λεξιλόγιό και… ναι, λοιπόν, το ταξίδι στον κόσμο της γραμματικής συνεχίζεται!
✓ Οι προτάσεις μου και οι εκθέσεις μου είναι πλέον μεγαλύτερες.
✓ Όσα μαθαίνω τα χρησιμοποιώ στο speaking και στο writing, έτσι ώστε η γνώση να κάνει τον κύκλο της.

 

B1

6 ΩΡΕΣ / ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Αλλαγή επιπέδου φέτος!

✓ Μαθαίνω πολλή γραμματική (πλάγιο λόγο, παθητική φωνή, υποθετικούς) και ακόμα περισσότερο λεξιλόγιο.
✓ Οι οικογένειες λέξεων (word-building) που χρησιμοποιεί η δασκάλα μου στο υλικό που έχει ετοιμάσει ειδικά για μένα με βοηθούν ΚΑΙ να θυμάμαι ΚΑΙ να χρησιμοποιώ το λεξιλόγιο καλύτερα.
✓ Ευτυχώς γράφω quiz με προτάσεις και όχι μετάφραση των λέξεων (ελληνικά-αγγλικά)
✓ Έτσι -επειδή μαθαίνω παραδείγματα- γράφω κι εγώ δικές μου προτάσεις που είναι σωστά αγγλικά, και όχι μεταφρασμένα ελληνικά.
✓ Μπορώ πια να γράφω ιστορίες και γράμματα στους φίλους μου.
✓ Κάνουμε και debates μέσα στην τάξη. Χωριζόμαστε σε ομάδες και υποστηρίζουμε τις ιδέες μας για να δούμε ποιος είναι πιο πειστικός.

 

B1⁺

6 ΩΡΕΣ / ΕΒΔΟΜΑΔΑ

✓ Φέτος, ολοκληρώνω τη βασική γραμματική της αγγλικής γλώσσας, ώστε να πάω με άνεση (και χωρίς κενά) στη χρονιά του Lower.
✓  Το λεξιλόγιο εμπλουτίζεται συνεχώς, χρησιμοποιώντας όμως και τεχνικές (paraphrasing), αλλά και οικογένειες λέξεων που με βοηθούν να θυμάμαι. Άλλωστε, μόνο με τη συνεχή χρήση κι επανάληψη θα το καταφέρω αυτό.
✓ Πλέον ασχολούμαστε με κείμενα / άρθρα που είναι κοντά στα ενδιαφέροντά μου και μαθαίνω πολλά πράγματα για τον κόσμο γύρω μου (περιβάλλον, οικογένειες, μυστήρια, αθλήματα.)
✓ Φυσικά μιλάω πλέον στα αγγλικά και στα προφορικά, εξετάζομαι σε θέματα που με ενδιαφέρουν και με απασχολούν. Έτσι, μαθαίνω να εκφράζω την άποψή μου, να συμφωνώ ή να διαφωνώ με τους συνομιλητές μου, αλλά και να προετοιμάζομαι για την έκθεση που θα ακολουθήσει…
✓ Οι εκθέσεις μου φέτος είναι πιο απαιτητικές (πλούσιο λεξιλόγιο και πιο πολύπλοκα γραμματικά φαινόμενα), αλλά με μεγαλύτερο ενδιαφέρον, μιας κι έχω να καλύψω θέματα σχετικά με την ηλικία μου.
✓ Στο Listening πλέον προετοιμάζομαι για τις εξετάσεις του PET, αλλά βάζω κι άλλο ένα λιθαράκι στην προετοιμασία μου για τις εξετάσεις B2-Lower.
✓ Τον Μάρτιο θα δώσω εξετάσεις για το πτυχίο PET, για να πάρω μια γεύση για τις εξετάσεις που θα ακολουθήσουν.
✓ Οι άριστοι μαθητές του Β1⁺ μπορούν με έξτρα μαθήματα 60 ωρών
να ολοκληρώσουν το επίπεδο και να δώσουν εξετάσεις Β2.

Β2

6.5 ΩΡΕΣ / ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Τάξη προετοιμασίας εξετάσεων

✓ Στόχος FCE Cambridge (Lower) και ECCE Michigan
✓ Ποσοστό επιτυχίας 95 – 100%

 

C1-C2

6.5 ΩΡΕΣ / ΕΒΔΟΜΑΔΑ

✓ Αναλυτική παρουσίαση/επανάληψη όλων των απαραίτητων τεχνικών που χρειάζονται οι μαθητές για να αντιμετωπίσουν το listening και το speaking.
✓ Συνεχής εξέταση των φαινομένων γραμματικής και του λεξιλογίου μέσα από quizzes και tests, έτσι ώστε να κατοχυρώσουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερο ποσοστό ύλης μέσα από επανάληψη και ανακύκλωση της γνώσης.
✓ Συχνά mock exams (αυθεντικά παλαιότερα tests, τα οποία γράφονται σε συνθήκες εξετάσεων), γραπτά και προφορικά, ώστε να εξοικειωθούν με τον χρόνο και τις συνθήκες των εξετάσεων.

✓ Στόχος:
CPE (Proficiency) του Πανεπιστημίου Cambridge σε 1,5 χρόνο
ή ECPE του Πανεπιστημίου Michigan. (επίπεδο C2) σε 1 χρόνο