Χρυσάνθεμο, πάντα στη μόδα, πάντα φουντωτό – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Χρυσάνθεμο, πάντα στη μόδα, πάντα φουντωτό

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Γράφει η Αιμιλία Ροδοπούλου

Γιατί γιατί γιατί; Γιατί να μην έχεις  μερικά χρυσάνθεμα στον κήπο σου; Διαβάζεις Πυγολαμπίδες και δεν επιτρέπεται να μένεις ανενημέρωτος και να μην γνωρίζεις πόσο όμορφα είναι τα χρυσάνθεμα. Έχουν πολλά, διαφορετικά και εντυπωσιακά χρώματα που θα αρέσουν σίγουρα στα παιδιά της παρέας. Πηγαίνετε παρεούλα σε ένα φυτώριο, κάντε μία μεγάαααααλη βόλτα και διαλέξτε τα χρώματα που τους αρέσουν. Όσο πιο πολύχρωμα, τόσο πιο χαρωπό το παρτέρι! Κάντε τρελούς συνδυασμούς! 

Αρχικά να σου πω ότι είμαστε στην αρχή της εποχής του χρυσάνθεμου. Από τώρα και για περίπου 2 μήνες θα μπορείς να χαίρεσαι ανθισμένα τα χρυσάνθεμα στον κήπο ή το μπαλκόνι σου. Τα φυτά μπορείς να τα βρεις σε φυτώρια και ανθοπωλεία, μικρά ή πελώρια, φτηνά ή ακριβότερα. Αποτελεί υπέροχο δώρο για να χαρίσεις ένα μεγάλο φουντωτό ολοστρόγγυλο χρυσάνθεμο σε κάποιον φίλο, σε κάποια γιορτή. Και βέβαια σε κάποιον Δημήτρη ή Δήμητρα, αφού το χρυσάνθεμο αλλιώς το λένε και Αηδημητριάτικο, καθώς είναι ανθισμένο στη γιορτή αυτή.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Μπορείς να βρεις φυτά με άνθος με λίγα ή πολλά και πυκνά πέταλα. Να προτιμήσεις φυτά με μπουμπούκια που δεν άνθισαν ακόμη, ώστε να τα χαρείς ακόμη περισσότερο καιρό φρέσκα. Τα φυτά που πωλούνται είναι είτε μικρά με λίγα κοτσάνια, είτε πολύ μεγάλα με άπειρα πυκνά κοτσάνια σε σφαιρικό σχήμα. Το μεγάλο φυτό χρειάζεται μεγάλο παρτέρι ή μεγάλη γλάστρα για να το φυτέψεις. Τα φυτεύεις και τα διατηρείς σε εξωτερικό χώρο και όχι μέσα στο σπίτι. Τα ποτίζεις μόνο όταν στεγνώσει το χώμα τους. Όταν μαραθούν τα λουλούδια τους και τα περισσότερα φύλλα τους, μην απογοητευτείς. Θα τα κλαδέψεις χαμηλά και αυτά σε λίγο καιρό θα γεμίσουν και πάλι φρέσκα φύλλα και θα ξαναφουντώσουν. Ντοντ γουόρι.

Τιπ: σ’ αρέσουν πολύ τα χρυσάνθεμα και τα θέλεις όλο το χρόνο στα βάζα σου; Μπορείς να βρεις όλο το χρόνο στα ανθοπωλεία κομμένα χρυσάνθεμα και να τα χαίρεσαι για μία εβδομάδα ανθισμένα!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Λίγα Λόγια για την Αιμιλία Ροδοπούλου

Η Αιμιλία Ροδοπούλου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και μεγάλωσε στην εξωτική Τούμπα. Δεν ήξερε τι την περιμένει στο μέλλον. Δε την περίμενε και τίποτε συνταρακτικό, εδώ που τα λέμε. Έμαθε για τα φυτά και τα δέντρα στη Σχολή Δασολογίας και Φυσικού περιβάλλοντος, έμαθε μερικές ξένες γλώσσες για να συνεννοείται στα ταξίδια, πήγε μερικά ταξίδια σε διάφορες ηπείρους.Όταν δε φυτεύει, γράφει για κηπουρική στο Κηπολόγιο και απαντάει σε ερωτήσεις ανήσυχων κηπουρών στο Ρώτα το Κηπολόγιο. Στον ελεύθερό της χρόνο ταΐζει τις πάπιες, κοιτάζει τα αεροπλάνα που απογειώνονται και αναλογίζεται πώς πέρασε ένας ολόκληρος χρόνος χωρίς να φάει νουτέλα. Μας μιλάει για κηπουρική.

Άνθρωποι της πόλης, γράφουν για αυτά που ξέρουν να κάνουν καλά, μοιράζονται το πάθος τους, ενημερώνουν γονείς και εκπαιδευτικούς για τα σημαντικά και ασήμαντα αυτής της ζωής. Αν είσαι και εσύ ένας από αυτούς και σε ενδιαφέρει να μοιραστείς κάτι που έχει σχέση με την ελεύθερο χρόνο και την δημιουργική απασχόληση ή την μάθηση τότε επικοινώνησε μαζί μας στο info@pigolampides.gr

διαφήμιση

Γράψτε το σχόλιό σας

Αν θέλετε να λαμβάνετε το εβδομαδιαίο newsletter των Πυγολαμπίδων παρακαλώ κάντε εγγραφή εδώ.

Δείτε τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας μας.