Χαρά και Μουσική – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Χαρά και Μουσική

Η  Χαρά και Μουσική λειτουργεί σε ένα ζεστό και ευχάριστο περιβάλλον, στην Άνω Περαία λίγο έξω από τη Θεσσαλονίκη. Ένας χώρος όπου τα παιδιά μαθαίνουν μουσική, με μουσικοπαιδαγωγούς που αγαπούν την καλλιτεχνική δημιουργία και δίνουν στα παιδιά ευκαιρίες να ανακαλύψουν  τα ταλέντα τους. Τα παιδιά εκφράζονται, αυτοσχεδιάζουν, ασκούν τη φαντασία τους, χαίρονται και παίζουν μαθαίνοντας μουσική.

Τα προγράμματα σπουδών έχουν δημιουργηθεί σύμφωνα με τις σύγχρονες μουσικές και παιδαγωγικές μεθόδους, που στοχεύουν στη μουσική εκπαίδευση των παιδιών αλλά και στην ανάπτυξη της προσωπικότητας και των δεξιοτήτων τους.

Τα τμήματα της Χαράς και Μουσικής είναι οργανωμένα σε κύκλους μαθημάτων ή σε ετήσια βάση και απευθύνονται σε βρέφη από 4 μηνών, παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας, εφήβους και ενήλικες.

Το πρόγραμμα της Χαράς και Μουσικής περιλαμβάνει:

  • τμήματα μουσικής αγωγής και προπαιδείας
  • μουσικοκινητικής
  • μαθήματα μουσικών οργάνων για παιδιά από 4 χρονών
  • μουσικά σύνολα
  • ορχήστρες κρουστών
  • μουσική τεχνολογία
  • μουσικό θέατρο
  • παιδική λέσχη βιβλίου

Τα Σαββατοκύριακα διοργανώνονται  εκδηλώσεις – εργαστήρια με διάφορες θεματικές για μικρούς και μεγάλους.

Όλα αυτά είναι μέρος των δράσεων του εργαστηρίου Χαρά και Μουσική οι οποίες κάθε χρόνο ανανεώνονται και προσφέρουν μουσικά και δημιουργικά ερεθίσματα στα παιδιά.

 

 

Επίσης η  δανειστική βιβλιοθήκη και δισκοθήκη του εργαστηρίου, εμπλουτίζεται συνεχώς, λειτουργεί καθ΄ όλη τη διάρκεια της χρονιάς και προσελκύει τα παιδιά που ανακαλύπτουν κρυμμένους θησαυρούς στα ράφια της.

Ο χώρος του εργαστηρίου είναι ανοικτός και για επισκέψεις σχολείων και παιδικών σταθμών. Τα παιδιά  περνούν ένα δημιουργικό μουσικό πρωινό με τα ειδικά μουσικοπαιδαγωγικά προγράμματα της Χαράς και Μουσικής.

Μουσική, τραγούδι, χορός, θέατρο, παίξιμο στα μουσικά όργανα, ακροάσεις μουσικής από όλο τον κόσμο, μουσικά παιχνίδια και μουσικές κατασκευές ανοίγουν τον δρόμο στα παιδιά για το μαγικό μουσικό ταξίδι!

 

Πληροφορίες χώρου

Χαρά και Μουσική

Εργαστήρι Μουσικής Δημιουργικής Απασχόλησης

Μεταμορφώσεως 20, 57019, Θεσσαλονίκη

Τηλ.: 2392 400752, 6973 599041, 6937216816

Email: info@xarakaimousiki.gr

Links: Website, Facebook

Προβολή στους Χάρτες Google

Λεωφορεία
Από Θεσσαλονίκη:
Νο 3, 2 ή 8 με μετεπιβίβαση στο σταθμό ΙΚΕΑ στο λεωφορείο Νο72 ( Θεσσαλονίκη-Ν. Μηχανιώνα). Στάση Δημαρχείο.
Από Μηχανιώνα, Αγία Τριάδα, Νέοι Επιβάτες και Περαία:
Νο 72

Η Χαρά και Μουσική διαθέτει αυλή και άνετο χώρο παρκαρίσματος.

Τι υπάρχει κοντά