Παιχνίδια με νότες – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Παιχνίδια με νότες

Στο εργαστήρι μουσικής προπαιδείας και δημιουργικής απασχόλησης “Παιχνίδια με Νότες”, η επαφή με τη μουσική ξεκινάει από την ηλικία των 18 μηνών. Με την παρουσία και τη συμμετοχή των γονιών, η μουσική εντάσσεται στην καθημερινότητα της οικογένειας. Με τραγούδια ειδικά σχεδιασμένα για αυτή την ηλικία, με επαναλαμβανόμενους ρυθμούς και λεξούλες, κι έχοντας σα θεματολογία τα ενδιαφέροντα των μικρών παιδιών, τα παιδιά εξοικειώνονται με έννοιες της μουσικής, καλλιεργείται ο ρυθμός, η συναισθηματική, η φυσική και η κοινωνική ανάπτυξη τους.

Καθώς μεγαλώνουν τα παιδιά, το πρόγραμμα προσαρμόζεται και σχεδιάζεται ειδικά για την κάθε ηλικιακή ομάδα. Μέσα από τα μουσικά και θεατρικά παιχνίδια, τις δημιουργικές μουσικές ακροάσεις, τον αυτοσχεδιασμό, την κίνηση, το τραγούδι, και με εργαλεία τα όργανα της ορχήστρας ORFF (μαράκες, κλάβες, ξυλόφωνα, μεταλλόφωνα, τύμπανα κ.α.), τα παιδιά αναπτύσσουν ενεργητική ακοή και αποκτούν μουσική αντίληψη με αυθόρμητο τρόπο.

Το παιχνίδι είναι το πρωταρχικό μέσο ανάπτυξης των μικρών παιδιών και όλες οι μουσικές εμπειρίες λαμβάνουν χώρα σε ένα περιβάλλον παιχνιδιού και πλούσιων μουσικών ερεθισμάτων.

Τα τμήματα αφορούν παιδιά ηλικίας 1,5 – 8 ετών και δίνουν έμφαση στη δημιουργική έκφραση τους. Παράλληλα όλο το χρόνο, στο χώρο του εργαστηρίου, πραγματοποιούνται σεμινάρια, εργαστήρια και δρώμενα  εικαστικών και θεάτρου.

Υπεύθυνη του εργαστηρίου είναι η Νίκη Σουρούβαλη, μουσικός – μουσικοπαιδαγωγός

 

διαφήμιση

Πληροφορίες χώρου

Παιχνίδια με νότες

Εργαστήρι Μουσικής Προπαιδείας

Αγάπης 3, Πάροδος Σκρα, Θεσσαλονίκη

Τηλ.: 6972 109245

Email: paixnidiamenotes@gmail.com

Links: Facebook

Προβολή στους Χάρτες Google

Λεωφορεία: 10, 14, 8, 11, 2, στάση Αγ. Σοφίας
Κοντινά parking: Έσπερος, parking Εθνικής αμύνης
Υπάρχει αίθουσα αναμονής
Σε κοντινή απόσταση υπάρχουν Καφετέριες, snack bar και περίπτερο στα 50μ
Δεν επιτρέπονται κατοικίδια, υπάρχει όμως χώρος αναμονής σε μπαλκονάκι

Τι υπάρχει κοντά