Παιδικόραμα – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Παιδικόραμα

Καλωσορίσατε στο Παιδικόραμα, εκεί που η φαντασία συναντά την πραγματικότητα.

 

Γιατί να επιλέξετε το ΠΑΙΔΙΚΟΡΑΜΑ

Στο Παιδικόραμα το σχολικό περιβάλλον ενθαρρύνει τη μάθηση αξιοποιώντας τη φυσική περιέργεια των παιδιών και την έμφυτη διάθεση τους για εξερεύνηση και ανακαλύψεις.

Αφενός παρέχουν τις κατάλληλες συνθήκες για να μεγαλώσει το παιδί με ασφάλεια, χαρά, ανέμελη διάθεση, δημιουργώντας νέους φίλους και αναπτύσσοντας σταδιακά μια υγιή προσωπικότητα και αφετέρου λειτουργούν υποστηρικτικά στους γονείς αγκαλιάζοντας τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες τους, φροντίζοντας  να διατηρούν ενεργό ρόλο και ενισχύοντας μια σχέση εμπιστοσύνης και αλληλεπίδρασης.

Μάθετε περισσότερα:

Το πρώτο «ΠΑΙΔΙΚΟΡΑΜΑ» ιδρύθηκε το 1994 σε περιοχή του Δήμου Πανοράματος από την Ειρήνη Οικονόμου, απόφοιτη του τμήματος Νηπιαγωγών του Α.Π.Θ. και τον σύζυγο της Σταύρο Λυκούδη, απόφοιτο ΤΕΦΑΑ του Α.Π.Θ.. Προερχόμενοι και οι δύο από τον χώρο της εκπαίδευσης, οραματίστηκαν τη δημιουργία ενός σχολείου που θα αντηχούσε κάθε μέρα από γέλια ξεκαρδιστικά και θα έλαμπε από παιδικά χαμόγελα. Από τότε καλωσορίζουν κάθε χρόνο καινούρια παιδάκια, χτίζουν υπέροχες παιδικές αναμνήσεις, ανατρέφουν, φροντίζουν, αγκαλιάζουν.

Το 2002 ολοκληρώθηκε η κατασκευή των ιδιόκτητων εγκαταστάσεων τους με έναν παιδικό σταθμό που αποτελεί καινοτομία στον χώρο της προσχολικής εκπαίδευσης, με πρότυπο σχεδιασμό και αισθητική.

Με την καθιέρωση της υποχρεωτικότητας της φοίτησης στο νηπιαγωγείο ιδρύθηκε και λειτουργεί από το 2008 ιδιωτικό νηπιαγωγείο σύμφωνα με τις προδιαγραφές που ορίζονται από το Υπουργείο Παιδείας.

 

Προγράμματα

Ένα μεγάλο μέρος της ημέρας είναι αφιερωμένο σε παιχνίδια βιωματικά, τα οποία σκοπό έχουν να διδάξουν στα παιδιά να μοιράζονται, να αλληλεπιδρούν και να συνεργάζονται.

Τα παιδιά εξερευνούν το σχολικό περιβάλλον, αποκτούν τις πρώτες τους γνώσεις και κερδίζουν εμπειρίες, συμμετέχοντας σε γνωστικά αντικείμενα όπως: γλώσσα,

μαθηματικά, θεματικά project,εικαστικές  τέχνες, ψυχοκινητικά παιχνίδια, φυσικές επιστήμες, παιχνίδια ρόλων, μουσική, αγγλικά, ελεύθερο παιχνίδι, περιβαλλοντική και μουσειακή εκπαίδευση, εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές εκδρομές, σωματική άσκηση στο γυμναστήριο και έξω στη φύση.

 

 

Στο Παιδικόραμα τα παιδιά μαθαίνουν

…να αγαπούν τα βιβλία

…να καλλιεργούν τον λαχανόκηπο

…να φροντίζουν τα ζωάκια της φάρμας

…να υιοθετούν υγιεινές  συνήθειες

…να προσφέρουν εθελοντικά

 

Συνεργάτες

Στο ΠΑΙΔΙΚΟΡΑΜΑ η καλά οργανωμένη ομάδα των εκπαιδευτικών και των συνεργατών λειτουργεί υποστηρικτικά στην κάθε οικογένεια καθώς διανύει αυτά τα τόσο πολύτιμα και σημαντικά χρόνια της ζωής του παιδιού.

Η ομάδα των συνεργατών αποτελείται από :

διοικητικά στελέχη

νηπιαγωγούς-βρεφονηπιοκόμους ως εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό μαγείρισσα

υπαλλήλους καθαριότητας

οδηγούς σχολικών λεωφορείων

δασκάλα αγγλικών

δασκάλα μουσικής προπαιδείας

δασκάλα θεατρικού παιχνιδιού

δασκάλα μπαλέτου

προπονητή TAE KWON DO

και πλαισιώνεται από ειδικούς εξωτερικούς συνεργάτες:

Παιδίατρο

Λογοθεραπευτή / Ειδ. Παιδαγωγό

Παιδοψυχίατρο

Χειρουργό Ωτορινολαρυγγολόγο

Παιδοδοντίατρο

 

Εγκαταστάσεις

Το  σχολείο εκτείνεται  μέσα  σε  ένα  καταπράσινο  φυσικό  περιβάλλον. Η φύση, που βρίσκεται γύρω από τις εγκαταστάσεις, δίνει στους παιδαγωγούς την ευκαιρία να επεκτείνουν πολλές φορές τις μαθησιακές τους δραστηριότητες έξω στους κατάλληλα διαμορφωμένους αύλειους χώρους. Τα παιδιά έρχονται σε άμεση επαφή με τον φυσικό κόσμο με αποτέλεσμα να ενεργοποιείται ακόμη περισσότερο η αίσθηση της περιέργειας και της ανακάλυψης.

 

Ο εξωτερικός χώρος  περιλαμβάνει:

2 ξεχωριστές παιδικές χαρές

2 γήπεδα ποδοσφαίρου 5Χ5

Χώρους αναψυχής

φάρμα με οικόσιτα ζώα λαχανόκηπο

parking επισκεπτών

 

Ο εσωτερικός χώρος περιλαμβάνει:

Αίθουσες δημιουργικής απασχόλησης

Χώρους υγιεινής νηπίων

Βεστιάρια νηπίων

Τραπεζαρία

Σύγχρονες εγκαταστάσεις μαγειρείων

Αίθουσα καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων και μουσικής

Γυμναστήριο, Αίθουσα μπαλέτου – TAE KWON DO –θεατρικού παιχνιδιού

Αίθριο 120 τ.μ. για παιχνίδι και εκδηλώσεις

Χώρο παραμυθένιας ανάγνωσης και μυθοπλασίας

Χώρο κουκλοθεάτρου

Θεατρική σκηνή Αναρρωτήριο

Αίθουσα ύπνου

 

Όλος  ο  χώρος  είναι  εξοπλισμένος  με  τα  πιο  σύγχρονα  συστήματα πυρανίχνευσης και πυρόσβεσης. Η  κύρια  πρόσβαση  του  σχολείου είναι  από  την  οδό  Πανοράματος  – Θέρμης ή και αντίστροφα, ανάλογα με την κατεύθυνση του αυτοκινήτου.

 

Πληροφορίες χώρου

Παιδικόραμα

Παιδικός σταθμός-Νηπιαγωγείο

Ηροδότου 7, Πανόραμα, Θεσσαλονίκη

Τηλ.: 2310 486333

Email: info@paidikorama.gr

Links: Website, Facebook

Προβολή στους Χάρτες Google

Τι υπάρχει κοντά