ΚΙRKO - Circus for all – Πυγολαμπίδες
Skip to content

ΚΙRKO – Circus for all

kirko

Κίρκο ή Κίρκος: Κρίκος/δακτύλιος/δαχτυλίδι/ κύκλος

Η λέξη Τσίρκο προέρχεται από τη λατινική λέξη Circus, η οποία είναι ο εκρωμαϊσμός της ελληνικής λέξης ΚΙΡΚΟ, μετάθεση της λέξης (που χρησιμοποιούμε πλέον στις μέρες μας) «ΚΡΙΚΟΣ» από τον Όμηρο, που σημαίνει «κύκλος» ή «δαχτυλίδι».

Η ΚΙRKO -Circus for all- είναι μία Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση έρευνας και παροχής υπηρεσιών γύρω από την τέχνη του τσίρκο. Μια ομάδα καλλιτεχνών, με μακρόχρονη και διεθνή εμπειρία πάνω στην τέχνη του τσίρκο, την εναέρια έκφραση και το θέατρο δρόμου δημιούργησε την KIRKO με κύριο σκοπό τη δημιουργία ευκαιριών απασχόλησης για νέους καλλιτέχνες και την ανάδειξη των τεχνών του τσίρκο στο ελληνικό κοινό. Η KIRKO προσφέρει υπηρεσίες τεχνών τσίρκο και καλλιτεχνικής εναέριας έκφρασης σε μικρούς και μεγάλους, παρέχει υπηρεσίες θεαμάτων, διοργανώνει εκδηλώσεις και καλλιτεχνικές  παραστάσεις, φεστιβάλ και καλλιτεχνικά γεγονότα.

Οι τεχνικές τσίρκου και η εναέρια έκφραση είναι ένας πρωτότυπος και δημιουργικός τρόπος ψυχαγωγίας και εκγύμνασης που προκαλεί το ενδιαφέρον των παιδιών και εξάπτει τη φαντασία τους, ενώ συγχρόνως αυξάνει τις αντιληπτικές τους ικανότητες. Επιπλέον η φύση του τσίρκου είναι χαλαρή, διασκεδαστική, δεν χρησιμοποιεί συγκρίσεις και όσοι συμμετέχουν έχουν σαν σκοπό να περάσουν όμορφα, παρά να ξεπεράσουν σε επιδόσεις τον άλλον.

kirko1  kirko 2

Οι instructors της ΚΙRΚΟ είναι όλοι τους επαγγελματίες καλλιτέχνες τσίρκο, κάποιοι με διεθνή σπουδές, κάποιοι με διεθνή καριέρα, κάποιοι αυτοδίδαχτα ταλέντα, όλοι τους όμως με μεγάλη αγάπη για αυτό που κάνουν και αυτό δεν μπορεί παρά να αντανακλάται στο μάθημα τους

Στα εργαστήρια της ΚIRKOCircus for all τα παιδιά κάνουν καλή «προθέρμανση» με έξυπνες ασκήσεις και παιχνίδια, διασκεδάζουν μαθαίνοντας ακροβατικά σε πανιά, ζογκλερικά κόλπα με μπαλάκια, πιατάκια, κορδέλες, πολύχρωμα μαντήλια και άλλα πολλά! Εξιτάρουμε την φαντασία τους, τα μεταφέρουμε σε κόσμους πολύχρωμους και χαρωπούς και ενθαρρύνουμε την προσπάθειά τους, ενώ παράλληλα δίνουμε τη δυνατότητα στους γονείς να ψυχαγωγηθούν και να γνωρίσουν τον κόσμο του τσίρκου μαζί με τα παιδιά τους, μέσα από τα προγράμματα «Τσίρκο για γονείς και παιδιά»

KIRKOCircus for all

Πολυχώρος Πολιτισμού και Αθλητισμού WE (3ης Σεπτεμβρίου & Λαμπράκη)

διαφήμιση

Πληροφορίες χώρου

ΚΙRKO – Circus for all

Τσίρκο και Εναέρια Έκφραση για γονείς και παιδιά

3ης Σεπτεμβρίου & Λαμπράκη, θεσσαλονίκη

Τηλ.: 6970018228 (Ιωάννα Δημητριάδου) | 6977339692 (Όλγα Κυριακίδου) 2310284700

Email: kirkothess@gmail.com

Links: Facebook

Προβολή στους Χάρτες Google

Τι υπάρχει κοντά