Catwalk – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Catwalk

Το Catwalk  είναι το πρώτο και μοναδικό εργαστήρι ενδυματολογίας στην Ελλάδα για παιδιά προσχολικής, σχολικής και εφηβικής ηλικίας καθώς και για ενήλικες. Λειτουργούν τμήματα σε διάφορα σημεία της Θεσσαλονίκης όπου τα παιδιά χωρίζονται αναλόγως του ηλικιακού τους προφίλ και μαθαίνουν παιδοκεντρικά και βιωματικά μέσω των δημιουργικών εργαστηρίων.

Το Catwalk ανοίγει το χρονοντούλαπο της ιστορίας και ταξιδεύει τους συμμετέχοντες από την απαρχή της ένδυσης με προορισμό το παρόν, κάνοντας στάση στους πιο σημαντικούς σταθμούς της. Εκεί όπου το ένδυμα γεννήθηκε και εξελίχθηκε.

Τα παιδιά διδάσκονται Ιστορία της Τέχνης και τα είδη που επηρέασαν την ενδυματολογία, ιστορία των παγκόσμιων πολιτισμών και τις επιρροές αυτών, ιδιαίτερες κοινωνικό- οικονομικές συνθήκες αλλά και κουλτούρες που επηρέασαν και δημιούργησαν από την αρχή της ένδυσης μέχρι και σήμερα αυτό που ονομάζουμε μόδα. Το θεωρητικό υπόβαθρο τίθεται στην υπηρεσία της κατασκευής. Σχέδιο, πατρόν, κατασκευή, κοπτική – ραπτική καθώς επίσης και ειδικές κατασκευές (καπέλο, τσάντα, αξεσουάρ) αλλά και χρωματολογία, καλαισθησία, διδάσκονται μέσω πρωτότυπων κατασκευών με ευχάριστο και δημιουργικό τρόπο.

Σκοπός του εργαστηρίου, είναι να αποτελέσει ένα “εκκολαπτήριο” ταλέντων, να εκπαιδεύσει τα νέα παιδιά δίνοντας την ευκαιρία σε περισσότερους λιλιπούτειους σχεδιαστές να αναδείξουν τα ταλέντα  τους με αφορμή τη μόδα. Να τους διδάξει τη μεθοδικότητα και τη συνεργασία, από την αρχή ενός απαιτητικού project μέχρι το τέλος.

Ως γνήσιο fashion workshop στο τέλος κάθε εκπαιδευτικής χρονιάς διοργανώνει, σε συνεργασία με τους μαθητές που συμμετέχουν στα τμήματα, μια επίδειξη μόδας. Τα παιδιά στα μέσα κάθε σχολικής χρονιάς καλούνται να εμπνευστούν, με βάση όσα έχουν μάθει, και να σχεδιάσουν τη collection τους, συμπληρώνοντας το portfolio τους. Η επιλογή των σχεδίων γίνεται σε συνεργασία με τους έμπειρους εκπαιδευτές του εργαστηρίου και από εκείνη τη στιγμή και μετά μπαίνουν στην πυρετώδη διαδικασία σχεδίασης του fashion project της χρονιάς, που συνήθως πραγματοποιείται κάθε Ιούνιο.

Παράλληλα οργανώνονται και τμήματα ενηλίκων. Διδάσκονται σχεδιασμός, πατρόν, κοπτική ραπτική και αξεσουάρ (πλέξιμο, ειδικές κατασκευές, κόσμημα). Ειδικό τμήμα δημιουργείται κατόπιν ζήτησης, για έφηβους που επιθυμούν να προετοιμαστούν για σπουδές μόδας στο εξωτερικό με σκοπό να προετοιμαστούν κατάλληλα και να εμπλουτίσουν το portfolio τους.

Παιδικά Πάρτι και Εκδηλώσεις

Το Catwlak όμως αναλαμβάνει να σχεδιάσει για εσάς και τα παιδιά σας και ένα πρωτότυπο θεματικό πάρτι γιορτής ή γενεθλίων! Τα θεματικά πάρτι δημιουργήθηκαν για να ξεχωρίζουν από τα κοινά πάρτι και να προσφέρουν μια μοναδική εμπειρία στους καλεσμένους. Κάνοντας ένα θεματικό πάρτι το μόνο σίγουρο είναι ότι θα σας εξοικονομήσει χρόνο και θα μειώσει την όλη ταλαιπωρία της προετοιμασίας, γιατί η διακόσμηση του σπιτιού, η παραγγελία της τούρτας και του φαγητού θα πρέπει να ετοιμαστούν, σύμφωνα με το θέμα που επιλέξατε. Παράλληλα θα τους εντυπωσιάσετε όλους γιατί κάτι αντίστοιχο σίγουρα δεν θα έχουν ξαναδεί, ενώ τα παιδιά να ζήσουν μια ξεχωριστή μέρα που θα θυμούνται για πάντα.

Η Catwalk αναλαμβάνει την ψυχαγωγία των μικρών φίλων στο παιδικό πάρτυ σας με διαδραστικά και δημιουργικά παιχνίδια που οξύνουν τη φαντασία αλλά και παιχνίδια που ενδυναμώνουν την εμπιστοσύνη των παιδιών στην ομαδικότητα και την φαντασία. Όλα τα παιχνίδια διαμορφώνονται με αγάπη, σεβασμό και υπευθυνότητα ανάλογα με τις ηλικίες, τον αριθμό και την διάθεση των παιδιών.

Επίσης αναλαμβάνει: Δημιουργία προσκλήσεων και αποστολής τους, Διακόσμηση χώρου, Παροχή τούρτας και κέιτερινγκ, Frame φωτογραφίσεις, Μουσική DJ, Παιδαγωγούς – εμψυχωτές-Χορευτές-Ταχυδακτυλουργούς – ανιματέρ – Ηθοποιούς, Βίντεο – φωτογραφίες, Λεύκωμα -Ευχολόγιο, Facepainting, Δώρο καλεσμένων.

Πληροφορίες χώρου

Catwalk

Εργαστήρι Μόδας

Σε επιλεγμένους χώρους, Θεσσαλονίκη

Τηλ.: 6947700375

Email: info@catwalkproject.gr

Links: Website, Facebook

Προβολή στους Χάρτες Google

Τι υπάρχει κοντά