Surf Club Keros στη Λήμνο, για παιδιά – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Surf Club Keros στη Λήμνο, για παιδιά

 

Η παραλία του Κέρος, στη Λήμνο, στο Βόρειο Αιγαίο, όπου  τα τελευταία 13 χρόνια λειτουργεί η σχολή θαλάσσιων αθλημάτων του Surf Club Keros  είναι μια από τις ασφαλέστερες παραλίες της Ευρώπης καθώς ισχύει απόλυτη απαγόρευση μηχανοκίνητων θαλάσσιων μέσων αναψυχής, αλλά και χάρη στον ιδανικό συνδυασμό της γεωμορφολογίας, του προσανατολισμού της παραλίας, του τοπικού μικροκλίματος, καθώς και της συχνότητας και της ιδανικής έντασης του ανέμου. Οι εγκαταστάσεις του Surf Club Keros περιτριγυρίζονται από αμμόλοφους, φυσικές αλυκές, σπάνια χλωρίδα και πανίδα, ενώ ο ίδιος ο κόλπος του Κέρους προστατεύεται από τη συνθήκη Natura 2000.

 

 

Surfing Birds Kids Camps – Εβδομαδιαία κατασκήνωση αποκλειστικά για παιδιά

Τα Surfing Birds Kids Camps είναι εβδομαδιαία watersports camps για παιδιά ηλικίας 8 – 14  που διεξάγονται στο Surf Club Keros. Εκεί, στην μεγάλη, ασφαλή και αμμώδη παραλία Κέρος με τα γαλαζοπράσινα ρηχά νερά και τον προστατευόμενο οικοβιότοπο τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν για πρώτη φορά ή να εξελιχθούν στο surf, wind-surf και kite-surf και SUP πάντα κάτω από την αυστηρή εποπτεία και καθοδήγηση επαγγελματιών πιστοποιημένων εκπαιδευτών, ακολουθώντας συγκεκριμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα των αντίστοιχων παγκόσμιων ναυταθλητικών φορέων.

 

Γιατί να συμμετέχει ένα παιδί στα Surfing Birds Kids Camps;

Ανακαλύπτοντας το κόσμο των θαλασσίων σπορ

Τα παιδιά μεγαλώνουν όλο και περισσότερο σε έναν νέο ψηφιακό κόσμο με λιγότερη επαφή και διάδραση με τη φύση, χωρίς τα ένστικτα και τις ευαισθησίες που αυτή κινητοποιεί. Στόχος στα Surfing Birds camps είναι μέσω των θαλασσιών σπορ  να έρθουν σε επαφή με την θάλασσα και την φύση, να κοινωνικοποιηθούν μέσω υπαίθριων δραστηριοτήτων, να αναπτύξουν πρωτοβουλίες, αισθήσεις και αντανακλαστικά που μόνο η φύση υπαγορεύει και θα τους συνοδεύσουν σε όλη την συναρπαστική ζωή που τα περιμένει.

Η επαφή των παιδιών με τα θαλάσσια σπορ έχει περισσότερα οφέλη απ’ ό,τι μπορεί κανείς να φανταστεί. Τα παιδιά εξοικειώνονται με τον θαυμαστό κόσμο της θάλασσας. Μαθαίνουν για την διασκέδαση που μπορεί να προσφέρει, αλλά και για τους κινδύνους που εγκυμονεί και πώς μπορούν αυτοί να αποφευχθούν ή να αντιμετωπιστούν. Αυτή η αλληλεπίδραση με το θαλάσσιο περιβάλλον πυροδοτεί την οικολογική συνείδηση των παιδιών και τα βοηθάει να συνειδητοποιήσουν την ανάγκη της προστασίας και διατήρησης του οικοσυστήματος.
Επιπλέον τα παιδιά ακονίζουν τις ικανότητες τους στην απόκτηση γνώσης. Τα θαλάσσια σπορ απαιτούν εκμάθηση θεωρίας και τεχνικών σε κάθε σπορ. Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να κοινωνικοποιηθούν με άλλα διαφόρων ηλικιών και να καταλάβουν πώς είναι να είσαι κομμάτι μιας κοινότητας. Τέλος τα θαλάσσια σπορ προσφέρουν σωματική δύναμη και ευεξία, κάτι που είναι πολύ σημαντικό από τη μικρή ακόμα ηλικία.

 

Περισσότερες πληροφορίες για το παιδικό camp ΕΔΩ.

 

WILDCARDS Camps – Εβδομαδιαία Camps για Εφήβους

Φύση. Θάλασσα. Επιλογές και υπευθυνότητα.

Wildcards είναι το επόμενο επίπεδο των εφηβικών πλέον διακοπών. Ένα υπέροχο, μεταβατικό και συγχρόνως προπαρασκευαστικό στάδιο, μέχρι την ώρα εκείνων των πρώτων ενήλικων καλοκαιριών. Τα Wildcard Summer Camps στο Surf Club Keros στη Λημνο, είναι οι απόλυτες σερφοδιακοπές για κάθε έφηβο και έφηβη ηλικίας 15 -18 ετών.

Με διακριτική αλλά πάντα παρούσα εποπτεία και με πάντα δεδομένο το ασφαλές πλαίσιο του Surf Club Keros, της Λήμνου και των ανθρώπων που εργάζονται σε αυτό. Με πάντα δεδομένη την αγάπη για την θάλασσα και των εναλλακτικών προορισμών. Χωρίς αυστηρό προκαθορισμένο πρόγραμμα, αλλά ευέλικτο, προσαρμόσιμο σύμφωνα με τις επιλογές του κάθε παιδιού. Τις δικές τους πλέον επιλογές αναφορικά με την ώρα, την ένταση, τη δραστηριότητα και την παρέα.

Στο Wildcards camps τα έφηβα πλέον σερφοπούλια μπορούν με την άφιξή τους ή και οποιαδήποτε άλλη στιγμή να διαμορφώσουν το ατομικό τους πρόγραμμα δραστηριοτήτων, σύμφωνα με τις ώρες λειτουργίας, τη διαθεσιμότητα της σχολής του Surf Club Keros καθώς και τις διαφορετικές συνθήκες αέρα, επιλέγοντας είτε ένα είτε όλα τα water-sports. Με σταθερούς άξονες το πρωινό και το βραδινό φαγητό, με εφηβικές απογευματινές ομαδικές εξόδους, με ελεύθερη μετακίνηση μόνο στους χώρους του Camp και της παραλίας και χωρίς άλλες ομαδικές μετακινήσεις.

 

 

Πώς λειτουργεί το Camp – The WILDCARD

Η συμμετοχή του κάθε έφηβου στο camp αντιστοιχεί στην ασημένια κάρτα WILDCARD. Αυτή η κάρτα ξεκλειδώνει βασικές υπηρεσίες και ένα πακέτο δραστηριοτήτων μέσα και έξω από το νερό. Αν θέλει κάποιος να riparei περισσότερο, το αποφασίζει μόνος του. Πώς;  Αναβαθμίζει το πακέτο του, προ-αγοράζοντας μια από τις υπόλοιπες διαθέσιμες κάρτες που ξεκλειδώνουν έξτρα ώρες θαλάσσιων σπορ. Ο κάθε έφηβος αποφασίζει για το mix που θέλει!

 

Περισσότερες πληροφορίες για το εφηβικό camp ΕΔΩ.