Στείλτε Όλους τους Φίλους μου Σχολείο! – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Στείλτε Όλους τους Φίλους μου Σχολείο!

Παγκόσμια Εβδομάδα Δράσης για την Εκπαίδευση 2014
Δηλώστε τη συμμετοχή της τάξης σας!

Αγαπητοί εκπαιδευτικοί,

Φέτος κλείνουμε 11 χρόνια στη διοργάνωση της Παγκόσμιας Εβδομάδας Δράσης για την Εκπαίδευση και σας θέλουμε ξανά στο πλευρό μας!

Η φετινή Παγκόσμια Εβδομάδα Δράσης για την Εκπαίδευση είναι από τις 4 έως τις 10 Μαΐου και το θέμα της είναι Εκπαίδευση και Αναπηρία.

Υπολογίζεται ότι παγκοσμίως από τα 57 εκατομμύρια παιδιά που βρίσκονται εκτός σχολείου, το 1/3 έχουν κάποιου είδους αναπηρία.

Η Arpita από το Μπαγκλαντές (στη φωτογραφία με τους φίλους της Sajid και Konika) έχει προβλήματα όρασης και δεν έχει πάει ποτέ σχολείο. Δυστυχώς, 24 εκατομμύρια παιδιάσαν την Arpita που ζουν κυρίως στον αναπτυσσόμενο κόσμο δε μπορούν να πάνε σχολείο.

Το πρόβλημα σίγουρα είναι τεράστιο στις χώρες του αναπτυσσόμενου κόσμου, ωστόσο η φετινή εκστρατεία περισσότερο και πιο έντονα από κάθε άλλη φορά αγγίζει και τη χώρα μας.

Κανείς δεν θα μπορούσε να υποστηρίξει ότι έχουμε ένα εκπαιδευτικό σύστημα που αναγνωρίζει και σέβεται αυτή τη διαφορετικότητα, που δίνει την καλύτερη δυνατή εκπαίδευση στα παιδιά που έχουν ένα είδος αναπηρίας, που τα προετοιμάζει κατάλληλα για ένταξη στην ενήλικη κοινωνική και επαγγελματική ζωή.

Πέρσι 45.000 μαθητές από όλη την Ελλάδα ζήτησαν περισσότερους και καλύτερα εκπαιδευμένους δασκάλους για όλα τα παιδιά του κόσμου.

Φέτος ας δείξουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας στα παιδιά όλου του κόσμου που είτε δεν πηγαίνουν καθόλου σχολείο είτε  η αναπηρία τους τα εμποδίζει να λαμβάνουν μια εκπαίδευση σωστή και ποιοτική, μια εκπαίδευση που δικαιούνται.

Γίνετε και εσείς μέρος της εκστρατείας με 3 απλά βήματα:

1. Δηλώστε τώρα συμμετοχή. Μπείτε στην ιστοσελίδα της ActionAid συμπληρώστε τη φόρμα συμμετοχής και στείλτε την μας μέσω email (education.hellas@actionaid.org) ή fax(2109212376).

2. Περιμένετε να σας αποσταλεί ο φάκελος με το υλικό της εκστρατείας. Εφόσον έχετε συμπληρώσει τη σχετική φόρμα θα σας στείλουμε το εκπαιδευτικό υλικό που περιλαμβάνει: συλλογή πραγματικών ιστοριών με παιδιά από όλον τον κόσμο, οπτικοακουστικό υλικό, αφίσα για την τάξη και υποστηρικτικό υλικό για τη θεματική. Η αποστολή του υλικού θα γίνει στο τέλος Μαρτίου 2013 και είναι δωρεάν για όλα τα σχολεία που θέλουν να συμμετάσχουν.

3. Ώρα για δράση! Την εβδομάδα 4-10 Μαΐου αφιερώστε όσο χρόνο θέλετε (από μία ώρα έως μία εβδομάδα) για να συζητήσετε στην τάξη τη θεματική, να κάνετε τις προτεινόμενες δραστηριότητες και να δημιουργήσετε τη δική σας αλυσίδα αλληλεγγύης!
 Δηλώσεις συμμετοχών έως 10 Μαρτίου 2014

Παράλληλα με την εκστρατεία εκπονείται από την ActionAid και έρευνα πεδίου σχετικά με την Ειδική Αγωγή στην Ελλάδα. Στα τέλη της σχολικής χρονιάς στοχεύουμε να πραγματοποιήσουμε συναντήσεις με ιθύνοντες φορείς και να τους ζητήσουμε να αναλάβουν άμεση δράση.Οι δικές σας συμμετοχές φέτος και περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά θα δυναμώσουν αυτή μας την προσπάθεια..

http://education.actionaid.gr/gaw2014

διαφήμιση