3ο Συνέδριο Παιδιών 7-11 ετών από το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού – Πυγολαμπίδες
Skip to content

3ο Συνέδριο Παιδιών 7-11 ετών από το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού

dentro

Δέντρο σημαίνει…

δημιουργώ, έχω χρώματα, συναισθήματα, μεταμορφώνομαι, προσφέρω στους άλλους αλλά και μου προσφέρουν για να αναπτύσσομαι, δρω, συνδέομαι και είμαι μέρος του περιβάλλοντός μου, φιλοξενώ στα κλαδιά μου, μεγαλώνω προς τα πάνω πατώντας γερά, δημιουργώ καρπούς και μετακινούμαι μέσω αυτών.

 

Ιδιότητες και αξίες που ονειρευόμαστε και για τα παιδιά!

Γι’ αυτό ακριβώς o Κλάδος Πουλιών (που απευθύνεται σε παιδιά 7-11 ετών) του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού (Σ.Ε.Ο.) δημιούργησε για το 2015 ένα παιδαγωγικό πρόγραμμα που βασίζεται μεταφορικά στην έννοια του αναπτυσσόμενου δέντρου.

Ήδη στη διάρκεια του καλοκαιριού, 250 εκπαιδευμένοι εθελοντές του Κλάδου Πουλιών  σχεδίασαν και οργάνωσαν, 22 κατασκηνώσεις σε όλη την Ελλάδα με κεντρική ιδέα το σύνθημα «Ένα Δέντρο Μυστικά». Σε αυτές, πάνω από συνολικά 600 παιδιά 7-11 ετών, είχαν την μονάδικη ευκαιρία να ζήσουν κοντά στη φύση και να ασχοληθούν βιωματικά με τις έννοιες της δημοκρατίας, της ισότητας, της διαφορετικότητας, του σεβασμού προς το περιβάλλον και του εθελοντισμού, μέσα από ένα δομημένο παιδαγωγικό πρόγραμμα.

Επιστέγασμα του προγράμματος θα αποτελέσει το 3ο Συνέδριο Πουλιών που θα γίνει στις 26-27/9/2015 και θα φιλοξενηθεί στο Μουσείο Μπενάκη με θέμα «Ένα Δέντρο…ΘΕΛΩ». Στο συνέδριο θα συμμετέχουν 80 παιδιά που έχουν εκλεγεί να εκπροσωπήσουν την ομάδα τους, καθώς και 150 ενήλικες εθελοντές από όλη την Ελλάδα. Στόχος είναι μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες τα παιδιά να αναλογιστούν, να εκφράσουν και να καταθέσουν τις απόψεις τους σχετικά με το τι θέλουν στις ετήσιες κατασκηνώσεις του Κλάδου Πουλιών.

seo

 

Για περισσότερα, ακολουθήστε το F/kladospoulion

 

Λίγα λόγια για το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού

Το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού (ΣΕΟ) είναι μία εξωσχολική, παιδαγωγική Μη Κυβερνητική Οργάνωση (Μ.Κ.Ο.), με στόχο τη σωστή διαπαιδαγώγηση των παιδιών και των νέων. Με δυναμικά  προγράμματα,  μέσα  στις  αυτοδιοικούμενες  Ομάδες,  δίνεται  η  ευκαιρία  στα παιδιά και τους νέους να αναπτύξουν τις ικανότητές τους, την προσωπικότητά τους και να εξελιχθούν σε ενεργούς πολίτες της κοινωνίας.

Το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού ξεκίνησε τη δράση του από το 1932 και αριθμεί σήμερα πάνω από 8.000 μέλη, παιδιά και εφήβους από 5 έως 17 ετών και ενήλικες εθελοντές.

Τα  Οδηγικά  προγράμματα  προσφέρουν  μια  εβδομαδιαία  συνάντηση  με  διαφορετικές δραστηριότητες σε κάθε τόπο και κατασκηνώσεις σε όλη την Ελλάδα το καλοκαίρι. Σχεδιάζονται   και   υλοποιούνται   από   κατάλληλα   εκπαιδευμένους   εθελοντές. Είναι προσαρμοσμένα στις ανάγκες της ηλικίας των παιδιών και των εφήβων. Έτσι, οι ομάδες του ΣΕΟ αποτελούνται από αγόρια και κορίτσια και είναι χωρισμένες σε 4 Κλάδους: Αστέρια (5 εώς 7 ετών), Πουλιά (7-11 ετών), Οδηγοί (11-14 έτων), Μεγάλοι Οδηγοί (14-17 ετών).

 

Μάθετε περισσότερα στο www.seo.gr