ΣΚΕΨΟΥ-ΤΟ – Πυγολαμπίδες
Skip to content

ΣΚΕΨΟΥ-ΤΟ

IB1 & IB2 ΜΑΘΗΤΕΣ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ  

ΤΟΥ PINEWOOD AMERICAN INTERNATIONAL SCHOOL OF THESSALONIKI

Νεαροί καλλιτέχνες του Pinewood American International School of Thessaloniki εκθέτουν στο περίπτερο της Cheap Art της Helexpo, μια σειρά έργων που δημιούργησαν στα πλαίσια του μαθήματος των Εικαστικών Τεχνών του Διεθνούς Απολυτηρίου, International Baccalaureate Diploma. Οι δημιουργοί διερεύνησαν μια σειρά από θέματα και προκλήσεις έτσι ώστε να δημιουργήσουν πολυεπίπεδα έργα ζωγραφικής, γλυπτικής, ψηφιακής τέχνης, φωτογραφίας, χαρακτικής και περφόρμανς.

Στη διάρκεια των δύο χρόνων των μαθημάτων τους, οι μαθητές-καλλιτέχνες διερεύνησαν με τα έργα τους θέματα όπως ανισότητα των δύο φύλων, την ενδυνάμωση των γυναικών, τον ρατσισμό, τις διαφορες ανάμεσα στο πραγματικό και το μη πραγματικό καθώς και την αδιαμφισβήτητη σημασία της φύσης. Καθώς κινούνται από το προστατευμένο περιβάλλον του σχολείου τους και προς την ενήλικη ζωή, οι νέοι αυτοί καλλιτέχνες στοχεύουν να προσεγγίσουν ζητήματα που πιθανόν να αντιμετωπίσουν ως ενήλικες, παροτρύνοντας το κοινό να αναλογιστεί επίσης τη σημασία τους.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 15 Μαρτίου στις 6μ.μ. στο περίπτερο της Cheap Art ως ευγενική χορηγία της Helexpo. Οι δημιουργοί θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους και θα απαντήσουν σε ερωτήσεις του κοινού. Η επιμέλεια της έκθεσης έγινε από την εικαστικό και καθηγήτρια τους, Κωνσταντίνα Καπανίδου. Σας προσκαλούμε όλους κι επίσημα.

 

Ώρες και ημέρες λειτουργίας:

15/03/2019 – 20/03/2019

Περίπτερο Cheap Art, Helexpo, Θεσσαλονίκη, 546 21

Δευτέρα με Παρασκευή 17:00 – 21:00, Σάββατο και Κυριακή 11:00 – 18:00

Πάρκινγκ εντός της Helexpo