Πολίτες, Επιστήμη και Νυχτερίδες 2019 | Έλα κι εσύ – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Πολίτες, Επιστήμη και Νυχτερίδες 2019 | Έλα κι εσύ

Βραβείο επιστημονικού εξοπλισμού από την Wildlife Acoustics  για το πρώτο πρόγραμμα Επιστήμης πολιτών σχετικά με τις νυχτερίδες στην Ελλάδα και το αστικό περιβάλλον

Η Wildlife Acoustics «κοίταξε» σε μια γωνιά της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και χορήγησε για πρώτη φορά επιδότηση επιστημονικού εξοπλισμού αξίας 4.500 δολαρίων σε ελληνική ομάδα.

Κάπως έτσι ξεκίνησε το πρόγραμμα επιστήμης των πολιτών  για το διάστημα Αύγουστος – Οκτώβριος 2019. Στο συγκεκριμένο πρόγραμμα συμμετέχουν πολίτες που βρίσκονται στην ελληνική επικράτεια, δηλώνουν συμμετοχή στο info@lalitsa.com και είναι διατεθειμένοι να περπατήσουν τρεις διαδρομές των 500 μέτρων έκαστη σε αστικό περιβάλλον, σύμφωνα με το πρωτόκολλο του προγράμματος. Ανιχνεύουν και καταγράφουν υπερήχους νυχτερίδων με ειδικό μικρόφωνο (που προσαρμόζεται στο κινητό τους τηλέφωνο), το οποίο τους διαθέτει η “Λαλίτσα” δωρεάν με την προϋπόθεση να στέλνουν τις καταγραφές τους.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα υλοποιείται με εθελοντική εργασία τόσο από τους συμμετέχοντες και την ομάδα της “Λαλίτσας”, όσο και από την επιστημονική υπεύθυνη, η οποία σχεδίασε και θα φέρει εις πέρας την όλη δράση αφιλοκερδώς.
Η “Λαλίτσα” ανέλαβε την διοικητική υποστήριξη, το κόστος για τα αναλώσιμα και τις ταχυδρομικές αποστολές των μικροφώνων στους συμμετέχοντες ανά την Ελλάδα. Τα παραπάνω έξοδα καλύπτονται από την εφάπαξ συνδρομή €30 των υποστηρικτών της https://bit.ly/2jYFq7l καθώς και από τη δωρεά οποιουδήποτε χρηματικού ποσού από πολίτες.

Δες πώς μπορείς να συνεισφέρεις κι εσύ στις δράσεις της “Λαλίτσας” ακόμη και με 1 ευρώ με την χρήση paypal.

Επιπλέον, μπορείς να κατευθύνεις τη δωρεά σου αποκλειστικά σε δράσεις σχετικά με τις Νυχτερίδες στην Ελλάδα και σε περίπτωση που την ενισχύσεις με ποσό €15 και άνω, θα μπορείς να φοράς περήφανα το ειδικό μπλουζάκι συμμετοχής στο πρόγραμμα επιστήμης των πολιτών.

Οφέλη για πολλούς, λοιπόν, και διάθεση προσφοράς για την κοινωνία, το περιβάλλον και τη βιοποικιλότητα, με την ομάδα της “Λαλίτσας” να έχει υλοποιήσει ήδη καταγραφές σε περιοχές όπως Κρήτη, Ρόδο, Ιωάννινα, Αττική και Θεσσαλονίκη.

Περισσότερα για τις δράσεις της “Λαλίτσας” σχετικά με τις Νυχτερίδες και τον Άνθρωπο δείτε ΕΔΩ.

Έλα κι εσύ