Παιδικό Στέκι – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Παιδικό Στέκι

H μη κερδοσκοπική καλλιτεχνική παιδαγωγική ομάδα «Σχεδία στην πόλη» ξεκινά τη λειτουργία του εθελοντικού προγράμματος «Παιδικό στέκι τις Παρασκευές – δημιουργικές δράσεις για παιδιά και γονείς»

Το Παιδικό Στέκι απευθύνεται σε οικογένειες που αντιμετωπίζουν ιδιαίτερες δυσκολίες για διάφορους οικογενειακούς, κοινωνικούς ή οικονομικούς κ.α. λόγους.

Το πρόγραμμα έχει ως στόχο να προσφέρει στα παιδιά ευκαιρίες να εκφραστούν δημιουργικά,  να γνωρίσουν διαφορετικά γνωστικά αντικείμενα μέσα από το παιχνίδι, να τονώσουν την αυτοεκτίμηση τους και να αναπτύξουν ένα πνεύμα επικοινωνίας, συνεργασίας και αποδοχής μέσα στο πλαίσιο της ομάδας.

Παράλληλα στοχεύει και στην ενεργή συμμετοχή και υποστήριξη των γονέων, στην ανάπτυξη σχέσεων επικοινωνίας και ανταλλαγής εμπειριών μεταξύ των γονιών και στην τόνωση δεξιοτήτων μέσα από εξειδικευμένα εργαστήρια.

 

Δράσεις στο Παιδικό Στέκι

Δράσεις για παιδιά 5 έως 8 ετών:

Δημιουργικά εργαστήρια κατασκευών, χειροτεχνίας, ζωγραφικής, εργαστήρια με ειδικά θέματα (πειράματα φυσικής και χημείας, επιστήμες, περιβάλλον, ανθρώπινες σχέσεις, πολιτισμοί, νέες τεχνολογίες κ.α.)

Δράσεις για γονείς:

Θα πραγματοποιηθούν εργαστήρια συμβουλευτικής για θέματα διαχείρισης δυσκολιών και συγκρούσεων στην οικογένεια, εργαστήρια επαγγελματικού προσανατολισμού  και δεξιοτήτων ζωής (θέματα σχετικά με την αγορά εργασίας, σύνταξη βιογραφικού, μαθήματα Η/Υ κ.α.) καθώς και δημιουργικά εργαστήρια ανάλογα με τα ενδιαφέροντα της ομάδας γονέων που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

 Χρήσιμες Πληροφορίες

  • Η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι δωρεάν.
  • Στο πρόγραμμα μπορούν να συμμετέχουν συνολικά έως 15 παιδιά με τους γονείς τους. Για το σκοπό αυτό θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
  • Τα έξοδα για το σύνολο των δράσεων στο ΠΑΙΔΙΚΟ ΣΤΕΚΙ καλύπτονται από συνδρομές και πόρους της ομάδας μας και δεν υπάρχει καμιά οικονομική επιβάρυνση για τις οικογένειες.
  • Δικαιολογητικά για την εγγραφή στο πρόγραμμα: αντίγραφα κάρτας ανεργίας γονέα, βιβλιαρίου ασθενείας παιδιού.

 

Λίγα λόγια για την ομάδα

Η Καλλιτεχνική Παιδαγωγική Ομάδα  «Σχεδία στην πόλη» είναι μια εθελοντική, μη κερδοσκοπική οργάνωση.

Δημιουργήθηκε  στη Θεσσαλονίκη το 1999 με τη συμμετοχή νέων παιδαγωγών, καλλιτεχνών, εμψυχωτών κ.α.

Λειτούργησε αρχικά ως  άτυπη ομάδα  και από τον Μάρτιο του 2007 η «Σχεδία στην πόλη» πήρε την νομική μορφή της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρίας.

Οι στόχοι της ομάδας:

  • Η ευαισθητοποίηση των παιδιών, των νέων και της ευρύτερης κοινότητας σε κοινωνικά θέματα της εποχής μας, μέσα από τις τέχνες και το εκπαιδευτικό παιχνίδι.
  • Η υποστήριξη παιδιών και νέων με λιγότερες ευκαιρίες μέσα από εθελοντικά προγράμματα.
  • Η προώθηση της ιδέας του εθελοντισμού, της αλληλεγγύης, του σεβασμού και της ανεκτικότητας μεταξύ των ανθρώπων.

Στο πλαίσιο αυτό τα μέλη της ομάδας υλοποιούν πρωτότυπα εθελοντικά προγράμματα για παιδιά και παρεμβάσεις ευαισθητοποίησης στην τοπική κοινωνία.

Ταξιδεύουν  σε σχολεία, ορφανοτροφεία, νοσοκομεία, ιδρύματα, παιδικά χωριά, σε γειτονιές με παιδιά ρομά, σε απομακρυσμένες περιοχές κ.α..

Συνεργάζονται με φορείς, οργανώσεις, παιδαγωγικές και καλλιτεχνικές ομάδες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Στις δράσεις συμμετέχουν ενεργά πάνω από 50 νέοι εθελοντές.

Πληροφορίες: 2310 236344 & 6978383064, ώρες 11:00-13:00 & 17:00-20:00, καθημερινά

Παπαμάρκου 8, 54623, Θεσσαλονίκη

e-mail: sxediastinpoli@gmail.com

www.sxediastinpoli.gr

Fb: Sxedia stin poli

Αργυρώ Σκίτσα

Υπεύθυνη ομάδας – νόμιμη εκπρόσωπος για τη «Σχεδία στην πόλη»

Παιδαγωγός, μουσικός, εμψυχώτρια

διαφήμιση