Ολυμπιάδα της Γερμανικής Γλώσσας 15 - 28 Ιουλίου 2018, Φράιμπουργκ – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Ολυμπιάδα της Γερμανικής Γλώσσας 15 – 28 Ιουλίου 2018, Φράιμπουργκ

group Hands together

Το 2018 η Ολυμπιάδα της Γερμανικής Γλώσσας θα διεξαχθεί από 15 έως 28 Ιουλίου στην πόλη Φράιμπουργκ. Το GoetheInstitut διοργανώνει τον προκριματικό γύρο της Ολυμπιάδας της Γερμανικής Γλώσσας στην Ελλάδα και προσκαλεί νέους ηλικίας 14 – 17 ετών που μαθαίνουν γερμανικά ως ξένη γλώσσα να δηλώσουν συμμετοχή.

Βραβεία:
Δύο νικητές/τριες θα λάβουν από μία υποτροφία για τη συμμετοχή τους στηνΟλυμπιάδα της Γερμανικής Γλώσσας στο Φράιμπουργκ της Γερμανίας που περιλαμβάνει: τα έξοδα μετακίνησης, τη διαμονή, την πλήρη διατροφή και τη συμμετοχή τους στα εκπαιδευτικά εργαστήρια της Ολυμπιάδας.

1η φάση: Νοέμβριος 2017 – Ιανουάριος 2018
Ενδιαφερόμενοι/ες μαθητές/τριες καλούνται να δημιουργήσουν μια γραπτή εγρασία με τη μορφή “Εφημερίδα τοίχου” (Wandzeitung) με θέμα “Εφευρέτες και εφευρέσεις της Γερμανίας” (βλ. θέμα γραπτής εργασίας). Η  “Εφημερίδα τοίχου” αποτελεί την πρώτη άσκηση/δοκιμασία στην Ολυμπιάδα.

Τελευταία ημερομηνία υποβολής των γραπτών εργασιών: 18 Ιανουαρίου 2018!

2η φάση: Φεβρουάριος – Μάρτιος 2018
Μετά από την αξιολόγηση των παραδοτέων εργασιών το Φεβρουάριο του 2018 από ειδική επιτροπή 9 μαθητές/τριες θα επιλεγούν και θα κληθούν με σχετική ενημέρωση στο GoetheInstitut στη Θεσσαλονίκη το Μάρτιο 2018, για να διαγωνιστούν για την ανάδειξη των δύο μεγάλων νικητών/τριών που θα συμμετάσχουν στην Ολυμπιάδα της Γερμανικής Γλώσσας στο Φράιμπουργκ της Γερμανίας.

Διαβάστε περισσότερα εδώ