LEGOEducationAcademy: Για πρώτη φορά στην Ελλάδα! – Πυγολαμπίδες
Skip to content

LEGOEducationAcademy: Για πρώτη φορά στην Ελλάδα!

Ηλιάνα Τσιαπράζη-Στάμου της Eduk8, Λήδα Παπαδοπούλου (Σύμβουλος Επικοινωνίας), Κώστας Λίνδας (Ιδιοκτήτης της Eduk8), Κωνσταντίνα Χαρίση της Epi-Direct, Πρόδρομος Μαρκόπουλος (LEGO Education AcademyCertifiedTeacherTrainer)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

H Eduk8, επίσημος αντιπρόσωπος της LEGOEducation στην Ελλάδα, παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα την LEGO Education Academy.

Η ακαδημία της LEGO Education προσφέρει επαγγελματική επιμόρφωση  με τη μορφή σεμιναρίων, σε εκπαιδευτικούς κάθε βαθμίδας αλλά και χρήστες οι οποίοι θέλουν να αποκομίσουν τα μέγιστα από το εκπαιδευτικό σύστημα της LEGO Education .Επιπλέον  παρέχει υψηλής ποιότητας προγράμματα μέσω έμπειρων εκπαιδευτών που έχουν βαθιά γνώση της χρήσης  των υλικών της LEGO Education και έχουν παρακολουθήσει και ολοκληρώσει επιτυχώς ένα εντατικό πρόγραμμα εκπαίδευσης, όπου μόνον οι καλύτεροι έχουν λάβει την επίσημη πιστοποίηση από τη LEGO Education ως Certified Teacher Trainers.

Κώστας Λίνδας (Ιδιοκτήτης της Eduk8), Πρόδρομος Μαρκόπουλος (LEGO Education Academy Certified Teacher Trainer)

Επικεφαλής του προγράμματος  εκπαίδευσης είναι ο Πρόδρομος Μαρκόπουλος αποκλειστικός συνεργάτης της Eduk8 είναι ο πρώτος και μοναδικός στην Ελλάδα πιστοποιημένος LEGO Education Certified Teacher Trainer μετά από επιτυχή ολοκλήρωση της εκπαίδευσής του στην ακαδημία της LEGO Education στο Billund της Δανίας.

Η υπηρεσία αυτή των σεμιναρίων, προσφέρεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα αποκλειστικά από την Eduk8 με τη Θεσσαλονίκη να είναι η πόλη από την οποία ξεκίνησαν. Μέχρι στιγμής από τον Ιούνιο του 2017 έχουν πραγματοποιηθεί  7  σεμινάρια και έχουν επιμορφωθεί και πιστοποιηθεί 84 εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων από διάφορες πόλεις της Ελλάδας. Λόγω της μεγάλης ζήτησης το υπόλοιπο πρόγραμμα της χρονιάς περιλαμβάνει, εκτός από τη Θεσσαλονίκη, εκπαιδεύσεις στην Αθήνα και στην Κρήτη.Τα σεμινάρια είναι ημερήσια , διαρκούν 8 ώρες και ο αριθμός των ατόμων σε κάθε τμήμα δεν μπορεί να ξεπερνά τα 12.

Πλεονεκτήματα εκπαίδευσης από την LEGO Education Academy

Ανταλλαγή γνώσεων: Οι συμμετέχοντες μοιράζονται τις εμπειρίες τους από την τάξη και αποκομίζουν νέες γνώσεις από άλλους εκπαιδευτικούς.

Hand-on προσέγγιση: Οι εκπαιδευτικοί γνωρίζουν τα υλικά της LEGO Education μέσω μαθημάτων πρακτικής εξάσκησης και μαθαίνουν πως να μεγιστοποιούν το κάθε μάθημα ανακαλύπτοντας συνεχώς σύγχρονες και δημιουργικές τεχνικές διαχείρισης του εκπαιδευτικού προγράμματος και της τάξης.

Προσαρμοστικότητα: Ο εκπαιδευτής προσαρμόζει το περιεχόμενο καθώς και την ταχύτητα της εκπαίδευσης ανάλογα με τις ανάγκες κάθε εκπαιδευόμενου παρατηρώντας την ατομική συμμετοχή του καθενός.

Αξιολόγηση και πιστοποίηση: Οι δραστηριότητες σε κάθε εκπαίδευση περιέχουν και μικρές προκλήσεις ώστε να αξιολογείτε η πρόοδος των συμμετεχόντων. Στο τέλος της εκπαίδευσης απονέμεται επίσημο πιστοποιητικό από την LEGO Education Academy που αποδεικνύει τις γνώσεις οι οποίες αποκτήθηκαν.

Τώρα  οι εκπαιδευτικοί που πιστεύουν σε μια εκπαίδευση με γερές βάσεις και θεμέλια μπορούν να δημιουργήσουν το δικό τους  LEGOInnovationStudio, με υλικά της LEGOEducation.

Το LEGOEducationInnovationstudio βασίζεται στην προσέγγιση Hand-on εμπλέκοντας τους μαθητές ενεργά στην διαδικασία μάθησης. Τα InnovationStudio αποτελούν για την τοπική κοινωνία, χώρο συνάντησης και δικτύωσης φέρνοντας σε επαφή σχολεία, δασκάλους, γονείς και εταιρίες, παρέχοντας στους μαθητές την εκπαίδευση που θα διαρκέσει μια ζωή.

Τα παιδιά, οι επιστήμονες και οι μηχανικοί του αύριο, στην τάξη του σήμερα, χρειάζονται τα κατάλληλα εφόδια έμπνευσης, και ενθάρρυνσης ώστε να ενεργοποιηθούν μαθησιακά. Μέσα από το LEGOInnovationStudio του σχολείου  το STEM γίνεται πραγματικότητα.

Ο βασικός πυρήνας των εκπαιδευτικών προτάσεων της LEGOEducation επικεντρώνεται στην πλήρη υποστήριξη μαθημάτων πληροφορικής, τεχνολογίας, μηχανικής και μαθηματικών, μπορούν όμως να χρησιμοποιηθούν και σε άλλους τομείς υποστηρίζοντας το εθνικό πρόγραμμα σπουδών. Για κάθε LEGOInnovationStudio ξεχωριστά αναπτύσσουμε το καλύτερο δυνατό πρόγραμμα ώστε αυτό να ταιριάζει αποκλειστικά στις ανάγκες του κάθε σχολείου.

H Eduk8 , Playlearnthink , ιδρύθηκε το 2015 στην Ελλάδα με κίνητρο την αγάπη για τα παιδιά, τη φαντασία, την καινοτομία και την αναζήτηση για εναλλακτικούς τρόπους μάθησης, η Eduk8  «χτίστηκε» πάνω σε 8 βασικούς πυλώνες:

Παιχνίδι-Διασκέδαση-Εκπαίδευση-Καινοτομία-Ρομποτική-Τεχνολογία-Συνεργασία-Δημιουργικότητα

Με την πεποίθηση ότι  το παιχνίδι είναι ένα μέσο που επιδρά θετικά στην ολόπλευρη εξέλιξη των  παιδιών τα οποία αποκτούν κοινωνικές δεξιότητες, όπως, η επιτυχής επίλυση καθημερινών προβλημάτων,  επικοινωνία με συνομήλικους, ικανότητα αυτό – ρύθμισης της συμπεριφοράς τους, καθώς και έλεγχο των συναισθημάτων τους, η εταιρία αναπτύσσεται με γοργούς ρυθμούς.

Από τον Δεκέμβριο του 2016 η Eduk8 είναι η μοναδική εταιρία η οποία έχει το δικαίωμα να διενεργεί σεμινάρια της LEGOEducationAcademy στην Ελλάδα, στην Κύπρο και στα Βαλκάνια, στους εκπαιδευτικούς.

Επικοινωνήστε με την Eduk8 για περισσότερες πληροφορίες

Στιγμιότυπο από την Συνέντευξη Τύπου

 

διαφήμιση