Kids Podcast Challenge: "Κλεισμένα Σπίτι" – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Kids Podcast Challenge: “Κλεισμένα Σπίτι”

Είναι τα παιδιά σας “κλεισμένα σπίτι”;

Τώρα μπορούν να φτιάξουν το δικό τους podcast!

Tο The Greek Podcast Project και η αθηΝΕΑ ξεκινούν ένα νέο, δημιουργικό podcast project για τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε εξαιτίας της εξάπλωσης του κορωνοϊού. Προσκαλούν παιδιά απ’ όλη την Ελλάδα να φτιάξουν το δικό τους podcast!

Το “Κλεισμένα Σπίτι” είναι ένα crowdsourced παιδικό podcast που έχει ως στόχο να ακουστεί η φωνή των παιδιών όλης της χώρας, να τους δώσει την ευκαιρία να μοιραστούν τις σκέψεις τους και να ακούσουν αυτές άλλων παιδιών που είναι όπως κι εκείνα κλεισμένα στο σπίτι. Είναι ένας τρόπος να γεμίσουν τα παιδιά δημιουργικά το χρόνο τους και να γνωρίσουν τον συναρπαστικό κόσμο των podcasts!

Όσα παιδιά θέλουν να λάβουν μέρος (με γονική συναίνεση), μπορούν να χρησιμοποιήσουν οποιοδήποτε app ηχογράφησης σε smartphone ή laptop και να στείλουν το αρχείο (διάρκειας 2 έως 10 λεπτών) στο email: kids@podcastproject.gr.

Μερικές από τις θεματικές ιδέες που προτείνονται, μεταξύ άλλων, είναι να ηχογραφήσουν  μια κριτική της αγαπημένης τους ταινίας, να πάρουν συνεντεύξεις από τους γονείς ή τα αδέρφια τους, ή να φτιάξουν ένα ιστορικό podcast στο οποίο θα αφηγούνται γεγονότα από την αγαπημένη τους ιστορική περίοδο ή τη μυθολογία!

Περισσότερες ιδέες και οδηγίες υπάρχουν στο website του “The Greek Podcast Project” και της “αθηΝΕΑς”. Καθώς θα συγκεντρώνεται το ηχητικό υλικό, θα ανεβαίνουν τα επεισόδια του podcast “Κλεισμένα Σπίτι” σε όλες τις πλατφόρμες (Spotify, iTunes, Apple Podcasts, Google Podcasts, κ.ά).

 

“Βλέπουμε ότι στα παιδιά έχει αρχίσει να λείπει το σχολείο, να τους λείπουν οι φίλοι και οι παρέες τους… Και όμως, είναι απίστευτα ευρηματικά και ανακαλύπτουν συνέχεια νέους τρόπους να γεμίσουν το χρόνο τους με δημιουργικά παιχνίδια και δραστηριότητες ακόμα και μέσα στο σπίτι! Το podcast αυτό είναι ένα μεγάλο πείραμα, ελπίζουμε όμως ότι θα είναι ένας τρόπος να ενώσουμε τη φωνή των παιδιών που είναι αυτή τη στιγμή κλεισμένα σπίτι, αλλά και να φτιάξουμε ένα πολύ διασκεδαστικό podcast που θα μπορούν να ακούν και τα ίδια κάθε εβδομάδα!”

Δάφνη Καρνέζη (Ιδρύτρια & Παραγωγός στο The Greek Podcast Project), Μαριάννα Σκυλακάκη (Ιδρύτρια & Αρχισυντάκτρια της αθηΝΕΑς)

 

Περισσότερες πληροφορίες: 

www.podcastproject.gr/podcastchallenge

www.a8inea.com/podcastchallenge

 

The Greek Podcast Project

Το The Greek Podcast Project ιδρύθηκε το 2020. Είναι μια νέα εταιρεία παραγωγής podcasts με το όραμα να βοηθήσει να φτάσουν στα αυτιά των Ελλήνων αλλά και ξένων ακροατών οι εκπληκτικές ιστορίες και συζητήσεις που γίνονται στην Ελλάδα του τώρα. Είμαστε μια ομάδα νέων Ελλήνων και Βρετανών δημοσιογράφων, παραγωγών, ηχοληπτών και marketing experts και αναπτύσσουμε ένα γρήγορα αυξανόμενο podcasts portfolio στην ελληνική και αγγλική γλώσσα.

www.podcastproject.gr

αθηΝΕΑ

Η αθηΝΕΑ είναι ένα μέσο ενημέρωσης που έχει τα μάτια του στραμμένα στο μέλλον. Απευθύνεται σε μια νέα γενιά Ελλήνων, δυναμική, μορφωμένη και απαιτητική, που θέλει μια ολοκληρωμένη ενημέρωση για τα δικά της ενδιαφέροντα. Με αιχμή του δόρατος το καθημερινό newsletter που έχει γίνει συνήθεια για χιλιάδες αναγνώστες,   η αθηΝΕΑ ανοίγει δρόμο στη θορυβώδη επικαιρότητα και αναδεικνύει όλα όσα αξίζει να παρακολουθεί κανείς σε καθημερινή βάση. Κάντε το πρώτο βήμα στον κόσμο της αθηΝΕΑς και εγγραφείτε στο newsletter μας, εδώ.

www.a8inea.com