Κανένα Σχολείο χωρίς Βιβλίο – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Κανένα Σχολείο χωρίς Βιβλίο

Οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ στηρίζουν έμπρακτα τις σχολικές βιβλιοθήκες όλης της Ελλάδας.

Η δημιουργία μιας σχολικής βιβλιοθήκης, ο εμπλουτισμός και η καλή λειτουργία της είναι μέγιστης σημασίας για ένα σύγχρονο σχολείο με ανοιχτούς ορίζοντες και δεν θα έπρεπε να θεωρούνται πολυτέλεια. Οι σχολικές βιβλιοθήκες αποτελούν απαραίτητο εργαλείο τόσο για τους εκπαιδευτικούς όσο και για τους μαθητές, καθώς από τη μια μπορούν να λειτουργήσουν συμπληρωματικά στη διδασκαλία, διανθίζοντάς τη και προσφέροντας μια ολοκληρωμένη παιδεία, και από την άλλη να καλλιεργήσουν τη φιλαναγνωσία. Σε ένα σχολείο μαθητοκεντρικό, όπως είναι το σύγχρονο σχολείο, η βιβλιοθήκη αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της εκπαιδευτικής διαδικασίας, καθώς είναι ο χώρος όπου οι μαθητές ερευνούν, μελετούν, προβληματίζονται και συνθέτουν, και εντέλει αποκομίζουν πολύτιμες γνώσεις.

Με σύνθημα «Κανένα σχολείο χωρίς βιβλίο», οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ στηρίζουν έμπρακτα τις σχολικές βιβλιοθήκες όλης της Ελλάδας και την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου, θα κληρώσουν και θα ανακοινώσουν 20 τυχερά σχολεία (5 νηπιαγωγεία, 5 δημοτικά, 5 γυμνάσια και 5 λύκεια) στα οποία θα προσφέρουν εντελώς δωρεάν δεκάδες τίτλους βιβλίων για τον εμπλουτισμό της βιβλιοθήκης τους.

Για να λάβετε μέρος στην κλήρωση, θα πρέπει να συμπληρώσετε τη φόρμα συμμετοχής που θα βρείτε παρακάτω έως τις 25 Μαρτίου 2022.

Φόρμα Συμμετοχής