Καμπάνια Crowdfunding για την οικονομική ενίσχυση της Κουκλοθεατρικής Κολεκτίβας ΤΑΡΑΞΑΚΟ – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Καμπάνια Crowdfunding για την οικονομική ενίσχυση της Κουκλοθεατρικής Κολεκτίβας ΤΑΡΑΞΑΚΟ

6 επαγγελματικοί θίασοι κουκλοθεάτρου ενώνουν τις δυνάμεις τους!

Ας στηρίξουμε τη δημιουργία της πολυμορφικής τους παράστασης για ενήλικο κοινό!

 

“Έξι επαγγελματικοί θίασοι κουκλοθεάτρου, από διάφορα μέρη της Ελλάδας, αποφασίσαμε κατά την περίοδο του πρώτου εγκλεισμού να ενώσουμε τις δυνάμεις μας με σκοπό την επανεφεύρεση τρόπων που μπορούν να διασφαλίσουν την ύπαρξη της τέχνης μας και την επαφή μας με το κοινό. Απέναντι στο φόβο και την αποξένωση που έφερε η πρωτόγνωρη συνθήκη της πανδημίας, αντιτάσσουμε το «μαζί».”

 

Έτσι δημιουργήθηκε η κουκλοθεατρική κολεκτίβα ΤΑΡΑΞΑΚΟ.

Η ονομασία του γένους Taraxacum προέρχεται από τις ελληνικές λέξεις “τάραξις” (πάθηση, διαταραχή) και “άκος” (φάρμακο, θεραπεία). Η πικραλίδα, ο γνωστός μας ταραξάκος, είναι ένα «ζιζάνιο» που υπάρχει σε αφθονία στα ελληνικά βουνά, τα χωράφια, ακόμη και στις άκρες των δρόμων.

Οι ομάδες που συμμετέχουν είναι οι: Θέατρο Μαριονέτας ΑΝΤΑΜΑΠΑΝΤΑΧΟΥ (Αθήνα), Θέατρο Κούκλας και Σκιών ΑΝΕΜΟΔΟΥΡΑ (Αθήνα), Κουκλοθέατρο ΜΑΝΙΒΕΛΑ (Αθήνα), Κουκλοθέατρο ΑΡΙΜΑ (Ηράκλειο), Θέατρο Κούκλας ΜΑΡΜΙΤΑ (Θεσ/νίκη), Θέατρο Κούκλας REDICOLO (Θεσ/νίκη).

Πρώτη τους συλλογική προσπάθεια, ένα πολυμορφικό πρότζεκτ κουκλοθεάτρου που αντλεί το περιεχόμενό του από τα βιώματα των τελευταίων χρόνων. Ξεκίνησε να διαμορφώνεται τον Οκτώβρη του 2020 και συνεχίζεται μέχρι και σήμερα με εβδομαδιαίες διαδικτυακές συναντήσεις αλλά και με δια ζώσης συναντήσεις για εντατικές πρόβες.

Η ιδέα;

Κάθε ομάδα συμμετέχει με μια παράσταση μικρής διάρκειας, για την οποία έχει και την καλλιτεχνική ευθύνη. Η τελική σύνθεση όμως, καθώς και η πορεία υλοποίησης της κάθε παράστασης ξεχωριστά, είναι υπόθεση όλης της ομάδας, είτε μέσω ανατροφοδότησης είτε με ανταλλαγή τεχνογνωσίας μεταξύ των μελών.

 

 

Χρειάζονται την έμπρακτη αλληλεγγύη μας για την ολοκλήρωση της συλλογικής τους παράστασης!

Ζητούν τη στήριξή μας για:

1. Την πραγματοποίηση της τρίτης δια ζώσης συνάντησής τους. Λόγω μακρινών τόπων διαμονής των μελών (Αθήνα, Κρήτη, Θεσσαλονίκη) πρέπει να καλυφθούν έξοδα για μετακίνηση, διαμονή, διατροφή και ενοικίαση χώρου για τις κοινές μας πρόβες.

2. Τον υλικοτεχνικό εξοπλισμό, τον φωτισμό και τη σκηνογραφία της παράστασης.

3. Την δημιουργία υλικού επικοινωνίας (αφίσες, βίντεο, φωτογραφίες κ.α.).

Με τη στήριξή σου:

  • Συμβάλλεις στην προσπάθεια που κάνουν συλλογικά να προσφέρουν στην τέχνη του κουκλοθεάτρου, βάζοντας ένα ακόμα λιθαράκι στην εξέλιξη της και την διάδοσή της στο ενήλικο κοινό.
  • Ενισχύεις την αυτοχρηματοδοτούμενη καλλιτεχνική ομάδας Taraxako να συνεχίσει να δημιουργεί παρά τις αντίξοες συνθήκες της εποχής μας.

 

Στην καμπάνια τους στο giveandfund μπορείς να βρεις τα ακόλουθα ανταποδοτικά:

Μπορείς να μας στηρίξεις με:

  • 5 ευρώ  – Σε ευχαριστούμε! Θα λάβεις ευχαριστήρια ψηφιακή κάρτα!
  • 10 ευρώ – Σε ευχαριστούμε πολύ! Θα λάβεις ευχαριστήρια ψηφιακή κάρτα και ένα αποκλειστικό βίντεο από τα μέλη της ομάδας!
  • 20 ευρώ – Σε ευχαριστούμε πάρα πολύ! Θα λάβεις ευχαριστήρια ψηφιακή κάρτα, ένα αποκλειστικό βίντεο από τα μέλη της ομάδας και ηχογραφημένο το μουσικό θέμα της παράστασης!
  • 50 ευρώ – Σε υπερευχαριστούμε! Θα λάβεις ευχαριστήρια ψηφιακή κάρτα, ένα αποκλειστικό βίντεο από τα μέλη της ομάδας, ηχογραφημένο το μουσικό θέμα της παράστασης και μία τσάντα με το λογότυπο της κολεκτίβας!
  • 100 ευρώ – Σε ευχαριστούμε από τα βάθη της συλλογικής μας καρδιάς! Θα λάβεις ευχαριστήρια ψηφιακή κάρτα, ένα αποκλειστικό βίντεο από τα μέλη της ομάδας, ηχογραφημένο το μουσικό θέμα της παράστασης, μία τσάντα με το λογότυπο της κολεκτίβας, 2 εισιτήρια για τη συλλογική μας παράσταση ή για οποιαδήποτε παράσταση των θιάσων της κολεκτίβας!
  • 200 ευρώ – Σε υπερευχαριστούμε από τα βάθη της συλλογικής μας καρδιάς! Θα λάβεις ευχαριστήρια ψηφιακή κάρτα, ένα αποκλειστικό βίντεο από τα μέλη της ομάδας, ηχογραφημένο το μουσικό θέμα της παράστασης, μία τσάντα με το λογότυπο της κολεκτίβας, 2 εισιτήρια για τη συλλογική μας παράσταση ή για οποιαδήποτε παράσταση των θιάσων της κολεκτίβας και συμμετοχή /συζήτηση σε διαδικτυακή παρουσίαση του συλλογικού πρότζεκτ από τα μέλη της κολεκτίβας!
  • 300 ευρώ – Η συλλογική μας καρδιά πάει να σπάσει από ευγνωμοσύνη!! Θα λάβεις ευχαριστήρια ψηφιακή κάρτα, ένα αποκλειστικό βίντεο από τα μέλη της ομάδας, ηχογραφημένο το μουσικό θέμα της παράστασης, μία τσάντα με το λογότυπο της κολεκτίβας, 2 εισιτήρια για τη συλλογική μας παράσταση ή για οποιαδήποτε παράσταση των θιάσων της κολεκτίβας , συμμετοχή/συζήτηση σε διαδικτυακή παρουσίαση του συλλογικού πρότζεκτ από τα μέλη της κολεκτίβας και διαδικτυακό σεμινάριο κουκλοθεάτρου (κατασκευή/εμψύχωση) από μέλη της κολεκτίβας!
  • Από 300 ευρώ και πάνω είσαι πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της συλλογικής μας καρδιάς!

Καλή αντάμωση στις θεατρικές σκηνές και στον δημόσιο χώρο!

 

Η παράσταση: «Στάση Πρώτη»

 

Η κολεκτίβα του κουκλοθέατρου Ταραξάκο, με το συλλογικό έργο «Στάση Πρώτη», απέναντι σε μια πολιτική ορθότητα που ισοπεδώνει τους πάντες και τα πάντα, αντιτάσσει το «Μαζί». Η νοηματική γραμμή που διαπερνά το έργο είναι μια ευθεία από το εγώ στο εμείς. Δεν απαιτούνται επεξηγήσεις για να αντιληφθούμε ότι κανείς δεν μπορεί να ζήσει μόνος του, ούτε είναι απλά ζήτημα επιβίωσης η αναζήτηση του τρόπου να κάνουμε εφικτό το μαζί.

Το έργο είναι μια συνέχεια από μαρτυρίες, ένα όνειρο σε 5 αυτοτελείς πράξεις, διαφορετικών αισθητικών και τεχνικών προσεγγίσεων, που αντανακλούν την διαδρομή μιας συλλογικής διαδικασίας, δημιουργώντας μια πρωτότυπη θεατρική φόρμα. Ένα όραμα ζωντανό, σε έναν κοινό γεωμετρικό χώρο, την «Στάση πρώτη». Η “Στάση” είναι ένα σύμβολο για την αναμονή, την επιβεβλημένη παύση, την μετάβαση σε ένα αχαρτογράφητο μέλλον κ.α.

Η παρά-στάση δεν έχει στόχο να μας διδάξει, δεν είναι μια δραματουργική εξομολόγηση, ούτε επίδειξη δεξιοτεχνίας. Το κουκλοθέατρο με αγνότητα πρέπει να οδηγεί τους συνανθρώπους προς στην αλήθεια όπως η φιλοσοφία προς την πειθαρχία της σκέψης. Χωρίς αγνότητα δεν φτιάχνουμε τίποτα αληθινό. Ούτε νοείται κοινωνία ανθρώπων δίχως την συναίσθηση πνευματικού χρέους. Δεν θα το δούμε από την σκοπιά του εφικτού ή του ανέφικτου ή της ουτοπίας. Η μαγική αυλή των παιδικών χρόνων δεν εξαλείφεται. Η ποίηση από αυτήν την ηλικία πηγάζει και πάντα θέλει να επιστρέφει εκεί.

Δες περισσότερα:

Μικρό ιστορικό της Κολεκτίβας Ταραξάκο: https://taraxako.wordpress.com/

Οι ομάδες της Κολεκτίβας Ταραξάκο: https://bit.ly/3HP4iDJ

Οι αυτοτελείς ιστορίες της πρώτης συλλογικής παραγωγής: https://bit.ly/34wuuVb

 

Στήριξε εδώ το συλλογικό εγχείρημα της ομάδας TARAXAKO