Στη φύση δεν υπάρχουν διακρίσεις: πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης Ατόμων με Αναπηρία. – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Στη φύση δεν υπάρχουν διακρίσεις: πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης Ατόμων με Αναπηρία.

Δελτίο Τύπου

iSea |Περιβαλλοντική Οργάνωση για την Προστασία των Υδάτινων Οικοσυστημάτων

30 Νοεμβρίου 2017, Θεσσαλονίκη

Μόνο όλοι μαζί μπορούμε! Στη φύση δεν υπάρχουν διακρίσεις: πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης Ατόμων με Αναπηρία.

Η iSea σε συνεργασία με το Μικτό Κέντρο Διημέρευσης- Ημερήσιας Φροντίδας Απασχόλησης και Κατάρτισης ΑμεΑ «Τα Παιδιά της Άνοιξης» υλοποιεί το πρόγραμμα  «Μόνο όλοι μαζί μπορούμε! Στη φύση δεν υπάρχουν διακρίσεις», που χρηματοδοτείται από το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση, στο πλαίσιο του Προγράμματος «Σημεία Στήριξης», μιας κοινής πρωτοβουλίας του Κοινωφελούς Ιδρύματος ΤΙΜΑ, του Κοινωφελούς Ιδρύματος  Ιωάννη Σ. Λάτση, του κοινωφελούς οργανισμού Hellenic Hope και του Ιδρύματος  Μποδοσάκη.

Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε σε τρεις φάσεις. Αρχικά, οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν από τους εκπαιδευτές της iSea για τα ζώα της θάλασσας, τους κινδύνους ρύπανσης των υδάτινων οικοσυστημάτων και τους τρόπους προστασίας των οικοσυστημάτων αυτών μέσα από βιωματικές δραστηριότητες και περιβαλλοντικά παιχνίδια. Στη συνέχεια, οι συμμετέχοντες εφάρμοσαν τις νέες γνώσεις σχετικά με την προστασία του περιβάλλοντος, απέκτησαν ευχάριστα βιώματα μέσα από επισκέψεις και δράσεις στην περιοχή της  Ημαθίας και ήρθαν σε επαφή με τον κοινωνικό περίγυρο.

Τελικό στόχο του προγράμματος αποτέλεσε η έκδοση του Οδηγού Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης ΑμεΑ, ο οποίος αποτελείται από τρία μέρη: το θεωρητικό, το πρακτικό, όπου παρουσιάζεται αναλυτικά ό, τι υλοποιήθηκε στα πλαίσια του προγράμματος, και τα αποτελέσματά του.

Οι εμπλεκόμενοι στον χώρο της ειδικής αγωγής που ενδιαφέρονται για τις δράσεις του προγράμματος μπορούν να βρουν τον οδηγό, καθώς περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα στη σελίδα της iSea: www.isea.com.gr