Το Εργοστάσιο και Μουσείο Σοκολάτας στην Θεσσαλονίκη – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Το Εργοστάσιο και Μουσείο Σοκολάτας στην Θεσσαλονίκη

ergostasio sokolatas2

Το Μουσείο Σοκολάτας θα ανοίξει τις πόρτες στου στη Θεσσαλονίκη τον Σεπτέμβριο και θα είναι ανοιχτό για 6 μήνες.

Tα σημαντικότερα τμήματα του “Εργοστασίου και Μουσείου Σοκολάτας” είναι τα ακόλουθα:

Ρεσεψιόν – υποδοχή

Στη ρεσεψιόν του Εργοστασίου, γίνεται η υποδοχή και η πρώτη ενημέρωση των επισκεπτών. Από εκεί προσφέρεται όλο το πληροφοριακό και έντυπο υλικό που θα χρειαστούν όσοι θα ξεκινήσουν το φανταστικό ταξίδι πίσω στον χρόνο. Στον χώρο αναμονής παρουσιάζεται ακόμη η έκθεση της μεγάλης ιστορίας του Περιπτέρου 1 της ΔΕΘ, με πλούσιο φωτογραφικό και πληροφοριακό υλικό.

Βιβλιοθήκη της Σοκολάτας

Για τις στιγμές ξεκούρασης αλλά και αναμονής των επισκεπτών, δημιουργήθηκε μια  ιδιαίτερη βιβλιοθήκη σε ένα χώρο χρήσιμο και λειτουργικό. Το έντυπο υλικό της βιβλιοθήκης (βιβλία, παραμύθια, εκδόσεις συνταγών, περιοδικά, εφημερίδες, κλπ.) θα έχει αποκλειστική θεματολογία σχετική με τη σοκολάτα, τα γλυκά, τη διατροφή και γενικά τη ζαχαροπλαστική. Σε αυτή θα έχουν ελεύθερη πρόσβαση μικροί και μεγάλοι επισκέπτες του Πάρκου και του Εκθεσιακού Κέντρου και μάλιστα χωρίς να είναι απαραίτητη η έκδοση εισιτηρίου εισόδου στο ChocoFactory.

Μουσείο Σοκολάτας

Το πιο λαχταριστό μουσείο! Το «ταξίδι της σοκολάτας» έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον και «ζωντανεύει» μπροστά στα μάτια των επισκεπτών. Πρώτη στάση μπροστά σε ένα μεγάλο κακαόδεντρο και στην πρώτη μουσειακή απεικόνιση της παγκόσμιας ιστορίας τής σοκολάτας, αλλά και την εξέλιξή της στον Ελλαδικό χώρο. Ταυτόχρονα με διάφορα εκθέματα μέσα από υπερμεγέθη βιβλία – βιτρίνες παρουσιάζονται τα βασικά στάδια επεξεργασίας και παρασκευής της σοκολάτας, από το δέντρο και τον καρπό, τα καζάνια και τα καλούπια, τα φύλλα μαύρης και λευκής σοκολάτας, μέχρι την τελική μορφή που φτάνει στον καταναλωτή. Η επίσκεψη συνεχίζεται μέσα σε ένα μοναδικό σκηνικό με  εντυπωσιακές αναπαραστάσεις ζούγκλας και ερείπια ναών των Ίνκας.

Καλύβα του Αμαζονίου – Αίθουσα προβολών

Στον παραδοσιακό τρόπο επεξεργασίας του κακάου ταξιδεύει τους επισκέπτες το σκηνικό με την πασσαλόκτιστη καλύβα του Αμαζονίου. Στην ειδική αίθουσα προβολών δημιουργείται μια μοναδική ατμόσφαιρα με την ιδιαίτερη απεικόνιση και παρουσίαση της ιστορίας της σοκολάτας.

Γκαλερί – Εκθεσιακός χώρος

Ένας τεράστιος ανάγλυφος και τρισδιάστατος χάρτης τής χώρας μας, κατασκευασμένος εξολοκλήρου από σοκολάτα, είναι το βασικό θέμα τού χώρου. Τα κυριότερα ιστορικά μνημεία, φτιαγμένα από σοκολάτα, κοσμούν τον χάρτη και παρακινούν τους επισκέπτες να ανακαλύψουν με ένα ξεχωριστό τρόπο την πιο «γλυκιά Ελλάδα». Στον χώρο εκτίθενται επίσης γλυπτά φτιαγμένα από σοκολάτα!

Εργαστήρια Σοκολάτας

Οι επισκέπτες εδώ αγγίζουν το όνειρό τους! Η συμμετοχή στα 2 εργαστήρια ξεκινά με ένα εντυπωσιακό πείραμα. Στη συνέχεια φοράνε σκουφάκια, γαντάκια, ποδιές και έρχονται σε επαφή με τον γλυκό πειρασμό: πάνω σε μεγάλους πάγκους, δίπλα στο μεγάλο σιντριβάνι σοκολάτας θα δημιουργήσουν και στη συνέχεια θα φιλοτεχνήσουν και θα συσκευάσουν τις σοκολατένιες κατασκευές τους. Η συμμετοχή των επισκεπτών στα εργαστήρια θα επιβεβαιώνεται με μία σφραγίδα.

Εργαστήρι Μπισκότου

Με άρωμα μπισκότου σε ολόκληρο τον χώρο, ένα από τα πιο «λαχταριστά» σημεία του πάρκου ζωντανεύει καθημερινά με τα αυθόρμητα χαμόγελα των επισκεπτών και τις παιδικές φωνούλες.

Μικρά αλλά και μεγάλα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να λάβουν μέρος σε μπισκοτένιες δραστηριότητες, θα παρακολουθήσουν την παραγωγή των αγαπημένων τους μπισκότων και θα έχουν την ευκαιρία να φτιάξουν τα δικά τους δημιουργικά αναμνηστικά δώρα!

Χημείο Σοκολάτας

Στο πολύχρωμο και εντυπωσιακό τμήμα του χημείου πραγματοποιείται ο ποιοτικός έλεγχος των προϊόντων. Τα παιδιά μαθαίνουν τα βασικά στοιχεία που πρέπει να προσέχουν σε κάθε επιλογή τροφίμου (ημερομηνία λήξης, υφή, σχήμα κλπ.) και επιπλέον ανακαλύπτουν τη μαγική συνταγή της σοκολάτας.

Ζωγραφική προσώπου με σοκολάτα

Μικροί και μεγάλοι επισκέπτες μεταμορφώνονται με τα πιο γευστικά χρώματα. Ειδικά εκπαιδευμένοι καλλιτέχνες ζωγραφίζουν τα χαμογελαστά πρόσωπα, με πινέλα και πραγματική σοκολάτα.

Λαβύρινθος – Πειρατικό Καράβι

Ένας πραγματικός Λαβύρινθος που παραπέμπει στο «Ταξίδι της σοκολάτας», είναι το σημείο της περιπέτειας και της εμπειρίας. Μικροί και μεγάλοι σαλπάρουν με ένα παραμυθένιο «Πειρατικό Καράβι» και με λίγη τύχη η έξοδος προς τη μεγάλη έκπληξη είναι κοντά!

Καταρράκτης Σοκολάτας

Το πιο εντυπωσιακό στοιχείο του πάρκου, μπροστά στα μάτια των επισκεπτών! Η λιωμένη σοκολάτα που ρέει ενθουσιάζει σίγουρα όλους τους επισκέπτες… ο μοναδικός Καταρράκτης Σοκολάτας της Ευρώπης και ένας από τους μεγαλύτερους του κόσμου βρίσκεται στο Εργοστάσιο και Μουσείο σοκολάτας της ΔΕΘ-HELEXPO.

Αίθουσα Greenbox

Ομαδικές και ατομικές φωτογραφίες σε ένα ξεχωριστό σκηνικό για όλους τους επισκέπτες. Η αίθουσα του GreenBox θα κάνει το ταξίδι της σοκολάτας ακόμη πιο διασκεδαστικό αλλά θα αφήσει και τα καλύτερα αναμνηστικά της επίσκεψης.

Εκπαιδευτικός χώρος

Ένας ειδικά διαμορφωμένος χώρος, με στοιχεία πολύχρωμου καρτούν, μια εκπαιδευτική αίθουσα, σχεδιασμένη όπως ακριβώς είναι το εσωτερικό ενός παιδικού στόματος. Εδώ γίνεται ενημέρωση για τις περιοχές της γεύσης, τους γευστικούς κάλυκες της γλώσσας, την υγιεινή των δοντιών και του στόματος, με έναν ξεχωριστό τρόπο, εξαιρετικά διασκεδαστικό και ευχάριστο. Επιπλέον, στον ίδιο χώρο αναλύονται και άλλα ζητήματα, όπως η υγιεινή διατροφή, η παιδική παχυσαρκία αλλά και οι θεραπευτικές ιδιότητες της σοκολάτας. Το εκπαιδευτικό θέμα αλλάζει με περιοδικότητα κατά τη διάρκεια λειτουργίας του πάρκου.

ΧΟΡΗΓΟΙ

Οι Χορηγοί του “Εργοστασίου και Μουσείου Σοκολάτας” είναι αποκλειστικά ελληνικές επιχειρήσεις, κορυφαίες στο είδος τους.

διαφήμιση