Η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» Τιμά & Βραβεύει τους Πρωταγωνιστές της Καθημερινής Ζωής – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» Τιμά & Βραβεύει τους Πρωταγωνιστές της Καθημερινής Ζωής

Τα Βραβεία της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» είναι μια γιορτή εθελοντισμού με πρωταγωνιστές αφανείς ήρωες της καθημερινότητας που ανατρέπουν τα κοινωνικά δεδομένα προσφέροντας ανιδιοτελώς και διαχρονικά, σημαντικό κοινωνικό έργο για τη βελτίωση της καθημερινότητας των συνανθρώπους τους.

Αυτούς τους καθημερινούς πρωταγωνιστές τιμά το Μαζί για το Παιδί, καθώς η ζωή τους αποτελεί μήνυμα ελπίδας για εμάς τους υπόλοιπους.

Φέτος η Ένωση Μαζί για το Παιδί θα απονείμει το Βραβείο «Έργο Ζωής» στις  κύριες Μαρία Τσούτσου και Ροδούλα Σταθάκη ενώ με  το Βραβείο «Μάθημα Ζωής» θα τιμηθούν ο κύριος Στέλιος Κυμπουρόπουλος και η κυρία Λίλα Πατρόκλου.

 

Η προσωπογραφία των Βραβείων του Μαζί για το Παιδί

Τα «Βραβεία Μαζί για το Παιδί», «Έργο Ζωής» και «Μάθημα Ζωής», στρέφουν τους προβολείς σε ανθρώπους που έχουν προσφέρει σημαντικό εθελοντικό κοινωνικό έργο και σε εθελοντές που ανήκουν στην οικογένεια των ευπαθών κοινωνικά ομάδων, επιβραβεύοντας το ψυχικό τους σθένος και τη θετική τους στάση απέναντι στη ζωή.

Πιο συγκεκριμένα, το βραβείο «Έργο Ζωής», απονέμεται σε προσωπικότητες οι οποίες έχουν επιδείξει πολυετή και πολυσχιδή εθελοντική δράση και έχουν αφιερώσει τη ζωή τους με αυταπάρνηση και ανιδιοτέλεια προσφέροντας υλική, πνευματική, ιατρική ή ηθική υποστήριξη στο συνάνθρωπο σε ανάγκη.

Ενώ το βραβείο «Μάθημα Ζωής», απονέμεται σε προσωπικότητες από  ευπαθείς κοινωνικές ομάδες που υπερβαίνουν το «εγώ» και προσφέρουν εθελοντικά στο «εμείς», αξιόλογο και διαχρονικό έργο,  συμβάλλοντας στην κοινωνική αναγέννηση του τόπου, ενώ αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση.

Να σημειωθεί πως τα «Βραβεία Μαζί για το Παιδί» διοργανώνονται απονέμονται από εξέχουσες προσωπικότητες από το χώρο των γραμμάτων και των τεχνών.

 

Χορηγοί, εθελοντές και δημοσιογράφοι

Στο πλαίσιο της τελετής των βραβείων,  η Ένωση θα τιμήσει τους χορηγούς  και τους εθελοντές που στήριξαν το έργο της, μέσα στη χρονιά που μας πέρασε, αλλά και δημοσιογράφους που βοήθησαν στην καλύτερη προβολή του Μαζί για το Παιδί  κατά τα 2 προηγούμενα χρόνια.

Η Τελετή της Απονομής Βραβείων του «Μαζί για το Παιδί» θα πραγματοποιηθεί, την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2018 στις 13:00, στο Μουσείο Μπενάκη, στην οδό Πειραιώς 138.

Την εκδήλωση θα παρουσιάσει η δημοσιογράφος κυρία Σία Κοσιώνη.

 

Λίγα λόγια για το Μαζί για το Παιδί:

Το Μαζί για το Παιδί ξεκίνησε να λειτουργεί στην Ελλάδα το 1996.  Πρόκειται για μια ένωση μη-κερδοσκοπικών σωματείων και ιδρυμάτων, που εργάζονται για την ευημερία περισσότερων από 30.000 παιδιών κάθε χρόνο  εκ των οποίων τα 10.000 σε συστηματική βάση. Κύριος στόχος της Ένωσης είναι να προσφέρει βοήθεια σε παιδιά και νέους που αντιμετωπίζουν την φτώχεια, την αναπηρία, την κακοποίηση και την αρρώστια. Το 2016 τιμήθηκε με το Αργυρό Μετάλλιο της Ακαδημίας Αθηνών για την κοινωνική του προσφορά.

Τα Σωματεία-μέλη του Μαζί για το Παιδί:

Ίδρυμα «Η Παιδική Στέγη» • Ίδρυμα Κοινωνικής Εργασίας «Χατζηπατέρειον» – Κ.Α.Σ.Π. • Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών •Πνοή-Φίλοι Εντατικής Θεραπείας Παιδιού• Οι Φίλοι του Παιδιού• Οι Φίλοι της Μέριμνας• Πανελλήνια Ένωση Αγώνα κατά του Νεανικού Διαβήτη (Π.Ε.Α.Ν.Δ.) •Κέντρο Ειδικών Ατόμων «Η Χαρά» •Σωματείο «Φίλοι του Θεοτόκος».

Αγ. Θωμά 14 Αθήνα 115 27 | Τηλ.: 210 7482690 |  Fax : 210 7482664 | E-mail: info@mazigiatopaidi.gr | http://www.mazigiatopaidi.gr| www.facebook.com/mazigiatopaidi |Twitter/Instagram: @mazigiatopaidi