Έκθεση: "Wrapping Materials" του Γιάννη Παλατζίδη – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Έκθεση: “Wrapping Materials” του Γιάννη Παλατζίδη

Η Nitra Gallery με χαρά παρουσιάζει την ατομική έκθεση του Γιάννη Παλατζίδη στη Θεσσαλονίκη.

Τσαλακωμένα διαφορετικών ειδών χαρτιά, έντονες ζωγραφικές χειρονομίες άλλοτε παραστατικές, άλλοτε ανεικονικές. Τα στοιχεία αυτά εμποτίζουν και τη νέα ενότητα του καλλιτέχνη με τίτλο “Wrapping Materials”. Τι είναι αυτό που χρειάζεται προστασία; Τι θα πει προστασία; Τι είναι; Πότε είναι αρκετή; Με αφορμή την εμπειρία του Παλατζίδη με τις συσκευασίες πολύτιμων έργων, ο καλλιτέχνης κάνει το δικό του σχόλιο ως συνέχεια της θεματικής “Οίκος” που παραδοσιακά τον έχει απασχολήσει.

Ο Παλατζίδης αναφέρει σχετικά:  “Με μεγάλο ενδιαφέρον είδα από κοντά πως συσκευάζονται σημαντικά έργα τέχνης, πριν καταλήξουν στα μουσεία, που έχω εργαστεί κατά καιρούς. Ποτέ δεν ξέχασα την εικόνα, μεγάλα φορτηγά να ξεφορτώνουν έργα τεράστιας αξίας, μέσα σε ογκώδη ξύλινα κουτιά. Όταν τα άνοιγες έβλεπες μικρά σε μέγεθος έργα, τυλιγμένα άπειρες φορές με διάφορα υλικά».  Με φρέσκια ματιά, πειραματική διάθεση, δημιουργεί αντιθέσεις σε μια σειρά έργων, με χαρακτηριστική την παιγνιώδη διάθεσή και τα έντονα χρώματα.

 

Λίγα λόγια για τον Γιάννη Παλατζίδη

O Γιάννης Παλατζίδης (1983), γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε στο ΑΠΘ και εργάζεται ως ζωγράφος και υπεύθυνος εκπαιδευτικών προγραμμάτων σε διάφορους πολιτιστικούς και άλλους χώρους τέχνης. Από το 2011 είναι συνιδρυτής του εργαστηρίου ζωγραφικής Kristiboni με το οποίο έχει λάβει μέρος σε πλήθος δράσεων και workshop. Έχει παρουσιάσει δουλειά του σε ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Μεταξύ άλλων: “SuppArtive students”, New York Design Center. “Why cinema now?”, Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης. “2nd Painting Lab: AUTh Faculty of Fine Arts”, Museum of Contemporary Art. “Me”, Refugee Museum Thessaloniki, Art Athina 2020 κ.α. Βασική θεματική του η έννοια «Οίκος» από όπου προέκυψε η τελευταία του δουλειά “Wrapping Materials”.

 

Εγκαίνια: Σάββατο 7 Μαΐου 2022, στις 12.00

Διάρκεια: 7 Μαΐου – 7 Ιουνίου 2022

Ώρες λειτουργίας 

Τετάρτη – Πέμπτη: 11.00 – 14.00
Παρασκευή: 11.00 – 14.00 & 17.00 – 20.00
Σάββατο:  11.00 – 15.00

Χώρος Διεξαγωγής: Nitra Gallery – Thessaloniki (Φιλίππου 51, Ρωμαϊκή Αγορά)
Τ. +30 2310 285 890 • info@nitragallery.com  • www.nitragallery.com

Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική και ο αριθμός επισκεπτών περιορισμένος.

διαφήμιση