Έκτακτο ανακοινωθέν. Μυστηριώδης εξαφάνιση βιβλίου από τσάντα μαθητή! – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Έκτακτο ανακοινωθέν. Μυστηριώδης εξαφάνιση βιβλίου από τσάντα μαθητή!

Πολλά ερωτηματικά προκαλεί υπόθεση που ήρθε πρόσφατα στο φως της δημοσιότητας. Ένα σπάνιο και πολύτιμο απόκτημα, το αγαπημένο βιβλίο ενός μικρού αναγνώστη, εξαφανίστηκε, προκαλώντας αναστάτωση στο οικείο περιβάλλον του αλλά και σε ολόκληρη την πόλη της Θεσσαλονίκης.

Ποιο είναι όμως το αθώο θύμα της σκοτεινής υπόθεσης; Ο Θοδωρής, μαθητής της Πέμπτης δημοτικού, που αγαπά πολύ το διάβασμα. Η αγαπημένη του συνήθεια μετά το σχολείο είναι να κλείνεται στο δωμάτιό του και να απλώνει τα βιβλία του στο πάτωμα. Διαβάζει ξανά και ξανά τα αγαπημένα του αποσπάσματα, ζωγραφίζει εικόνες με τους ήρωες και φαντάζεται πως ζει μεγάλες ή καθημερινές περιπέτειες. Άλλοτε παίρνει το σπαθί του και πολεμάει με δράκους και άγρια θηρία και άλλοτε ταξιδεύει σε μέρη άγνωστα, με τοπία και ανθρώπους διαφορετικούς.

Οι Πυγολαμπίδες έσπευσαν στον τόπο του εγκλήματος και συνομίλησαν με συγγενείς και φίλους του μικρού μαθητή. «Είμαστε όλοι πολύ ταραγμένοι!», δήλωσε η μητέρα του άτυχου Θοδωρή στον ρεπόρτερ των Πυγολαμπίδων. «Δεν μας έχει ξανατύχει κάτι παρόμοιο. Μονάχα μια φορά στο παρελθόν ο Θοδωρής έχασε το βιβλίο των μαθηματικών του, μάλιστα πριν από διαγώνισμα. Όμως ευτυχώς το βρήκαμε εγκαίρως, άκουσον άκουσον, στην κατάψυξη, δίπλα στα μπιζέλια και τα φασολάκια!».

Ο Θοδωρής είναι αποφασισμένος να βρει το χαμένο βιβλίο και φαίνεται αισιόδοξος, «θα κινήσω γη και ουρανό, αλλά θα το βρω!», μας είπε. Τον ρωτήσαμε αν έχει κάποιο σχέδιο, ωστόσο δεν μας αποκάλυψε πώς και από πού πρόκειται να ξεκινήσει την έρευνά του.

Άτομο κλειδί στην υπόθεση φέρεται να είναι η βιβλιοπώλισσα του μικρού βιβλιοπωλείου της γειτονιάς του Θοδωρή, η οποία του έδωσε το βιβλίο. Η βιβλιοπώλισσα δήλωσε αποκλειστικά στις Πυγολαμπίδες,

«Βέβαια, βέβαια, ο Θοδωρής είναι ο αγαπημένος μου μικρός πελάτης. Περνάει πολλές ώρες στο βιβλιοπωλείο, συμμετέχει και στη λέσχη ανάγνωσης που έχουμε κάθε Πέμπτη. Βέβαια, βέβαια, πολύ ωραία περνάμε! Α ναι, το βιβλίο, έμαθα ότι το έχασε. Βέβαια, βέβαια μεγάλη τραγωδία! Το περίμενε πώς και πώς, ώσπου μια μέρα ιδού! Ο Θοδωρής πήρε το μικρό πακέτο και έφυγε πετώντας απ’ τη χαρά του, βέβαια, βέβαια!»

Οι αρχές έχουν κινητοποιηθεί και ανώνυμες πηγές αναφέρουν πως το θέμα έχει φτάσει μέχρι τις μυστικές υπηρεσίες. Οι Πυγολαμπίδες θα αναμεταδίδουν λεπτό προς  λεπτό όλες τις εξελίξεις της υπόθεσης. Στα κεντρικά γραφεία θα βρίσκονται εικοσιτέσσερις ώρες το εικοσιτετράωρο έμπειροι συνεργάτες που θα δέχονται τα μηνύματα όσων γνωρίζουν κάτι σχετικά με την εξαφάνιση του Χαμένου Βιβλίου.

Η επίσημη ημερομηνία έναρξης των ερευνών ορίστηκε το Σάββατο 16 Μαρτίου. Επτά βιβλιοπωλεία καλούν όλους τους μικρούς και μικρές αναγνώστριες να  εξιχνιάσουν μαζί τους το μυστήριο. Είναι τα βιβλιοπωλεία: Mind the Book, Παραμυθούπολη, Ονειροπαγίδα, Νους & γνώση, Κάτι γίνεται, Πράσινο σύννεφο & Βιβλιο…ιδέες. Εκεί θα βρίσκονται και οι διεθνούς φήμης επιθεωρητές Μαρία Παπακωνσταντίνου, Σωτήρης Γάκος, Μίνα Γκρέκα, Ελίζα Νικητοπούλου, Γεωργία Σεβαστίδου και Δανάη Τανίδου. Περισσότερες πληροφορίες εδώ. 

Για να δηλώσετε συμμετοχή πατήστε ΕΔΩ.

Λάμπης από τη Θεσσαλονίκη για τις Πυγολαμπίδες