Το δέντρο μου στη Νέα Παραλία – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Το δέντρο μου στη Νέα Παραλία

το  δέντρο των Προτύπων Εκπαιδευτηρίων Θεσσαλονίκης

Το «δικό τους δέντρο στη Νέα Παραλία» Θεσσαλονίκης, έναν σφένδαμο  φύτεψαν και υιοθέτησαν ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση του Συλλόγου «Φίλοι της Νέας Παραλίας» στο πλαίσιο της δράσης δεντροφύτευσης 60 δέντρων από μαθητές των σχολείων της πόλης μας, στη Νέα Παραλία.

Μια αντιπροσωπεία από 50 μαθητές από όλες τις τάξεις του Δημοτικού των Προτύπων Εκπαιδευτηρίων Θεσσαλονίκης έδωσαν ραντεβού αρχικά, στο ανοιχτό θεατράκι στον « Κήπο των 4 Εποχών». Εκεί ενημερώθηκαν από τους υπευθύνους της δράσης για το έργο της Νέας παραλίας, για τον Σύλλογο «Φίλοι της Νέας Παραλίας» και τις δραστηριότητές του.

Στη συνέχεια όλοι μαζί με μεγάλο ενθουσιασμό βοήθησαν στην φύτευση ενός σφενδάμου. Στο «δικό τους πλέον δέντρο» κρέμασαν συνθήματα – μηνύματα για όλους τους περαστικούς,  γραμμένα σε καρτέλες που είχαν ετοιμάσει από το Σχολείο.

Ενδεικτικά μερικές από αυτ΄΄ες:

  • «Με κάθε δένδρο που φυτεύω δίνω ανάσα οξυγόνου, ανάσα ζωής στην πόλη μου»
  • «Τώρα που είμαι μικρός, μαθαίνω. Τώρα που είμαι μικρός, μπορώ. Και όταν μεγαλώσω θα συνεχίσω»
  • «Φυτεύω ένα δένδρο, δίνω ανάσα οξυγόνου, ανάσα ζωής στην πόλη μου»
  • Έχουμε τη δύναμη να προκαλέσουμε αλλαγή. Ας ξεκινήσουμε με δενδροφύτευση. Μπορούμε!

Υποσχέθηκαν ότι θα φροντίζουν το «δικό τους δέντρο» ώστε να μεγαλώσει και να χαρίζει ανάσα οξυγόνου στους περιπατητές της παραλίας μας.

Μια όμορφη και δυνατή εμπειρία για τα παιδιά. «Θα μεγανώνουμε μαζί με το δέντρο που φυτεύουμε σήμερα!», είπε μια μικρή μαθήτρια …

«Τη σημερινή εμπειρία την θεωρώ πάρα πολύ σημαντική. Γιατί βοηθάμε την παραλία, την πόλη  και τους εαυτούς μας»,είπε κάποιος άλλος…

Τα Πρότυπα Εκπαιδευτήρια Θεσσαλονίκης ευχαριστούν τον Σύλλογο «Φίλοι της Νέας Παραλίας» και συγχαίρουν τους ανθρώπους του για τις πρωτοβουλίες τους.

 

 

Δείτε και το σχετικό ρεπορτάζ στο Αθηναϊκό –Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.