Χρωματίζουμε τις αρχαιότητες του μουσείου – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Χρωματίζουμε τις αρχαιότητες του μουσείου

Εκπαιδευτικά Προγράμματα

Τα παιδιά αλλά και οι μεγάλοι έχουν τη δυνατότητα, μέσα από προτάσεις δημιουργικής απασχόλησης στο σπίτι να φτιάξουν τα δικά τους έργα εμπνευσμένα από αρχαιότητες του Μουσείου.

 

Χρωματίζω την αρχαιότητα [1]!

Με μια σελίδα αντιστρές ζωγραφικής που εμπνέεται από την προϊστορική συλλογή του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης εγκαινιάζεται η καινούργια ψηφιακή δράση ΧΡΩΜΑΤΙΖΩ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ [1].

 

Οδηγίες για συμμετοχή στη δράση

Κατέβασε την εικόνα ζωγραφικής, για να δημιουργήσεις ένα πολύχρωμο έργο με τον δικό σου τρόπο.

Μπορείς να εκτυπώσεις τη σελίδα και να τη χρωματίσεις με μαρκαδόρους, ξυλομπογιές ή ότι άλλο θέλεις. Αν πάλι προτιμάς την ψηφιακή τεχνολογία, μπορείς να ανοίξεις το αρχείο με ένα πρόγραμμα ζωγραφικής και να χρωματίσεις τη σελίδα με τα ειδικά εργαλεία του προγράμματος. Αν χρειάζεσαι βοήθεια, θα βρεις οδηγίες στο παρακάτω σύντομο βίντεο.

 

 

Τα αντικείμενα που συνθέτουν τη σελίδα ζωγραφικής, προέρχονται από την προϊστορική συλλογή του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης. Μπορείς να μάθεις περισσότερα για τα αντικείμενα αλλά και για αυτούς που τα δημιούργησαν, τους προϊστορικούς κατοίκους της Μακεδονίας.

Οι μικροί φίλοι  μπορούν να εξασκήσουν την παρατηρητικότητά τους με ένα παιχνίδι αντιστοίχισης.

Χρησιμοποίησε τη φαντασία σου, συνδυάζοντας τα χρώματα που σου αρέσουν, για να φτιάξεις μία ιδιαίτερη, δική σου, χρωματική σύνθεση! Στείλε το έργο σου στο amth@culture.gr και θα αναρτηθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του μουσείου και στην ψηφιακή έκθεση που θα γίνει με όλα τα έργα που θα ληφθούν.

Kαλή δημιουργία!

Σχεδιασμός & υλοποίηση δράσης: Χρύσα Φωτιάδου, εικαστικός ΑΜΘ

διαφήμιση