ΧΑΝΘ, το δεύτερό μου σπίτι – Πυγολαμπίδες
Skip to content

ΧΑΝΘ, το δεύτερό μου σπίτι

Πρόγραμμα για Μόνους Γονείς από τη Χ.Α.Ν.Θ.

Για περισσότερους  από  300 γονείς και παιδιά μαζί,  τα τελευταία οκτώ χρόνια η Χ.Α.Ν.Θ. αποτέλεσε «το δεύτερό τους σπίτι»  μέσω  των προγραμμάτων  της  για την Μονογονεϊκή Οικογένεια και 120 περίπου  γονείς συμμετείχαν στο πρόγραμμα «Ψυχοκοινωνική Στήριξη Μόνων Γονέων».

Κάθε χρόνο στο πρόγραμμα  «Ψυχοκοινωνική Στήριξη Μόνων Γονέων» (διαζύγιο, φυσική απώλεια, προσωπική επιλογή) οργανώνονται δέκα κλειστές ομαδικές συνεδρίες για 15 περίπου μόνους γονείς. Οι γονείς έχουν την ευκαιρία να βρουν απαντήσεις σε σημαντικά θέματα που τους ενδιαφέρουν με την βοήθεια ειδικών επιστημόνων όπως θέματα επικοινωνίας μέσα στην οικογένεια και στη σχέση του ζευγαριού, «good enough parents», ορίων και δυσκολιών τήρησης τους. Επιπλέον οι γονείς έχουν την ευκαιρία να αλληλεπιδράσουν μεταξύ τους στο φιλόξενο περιβάλλον της Χ.Α.Ν.Θ. και να οργανώσουν  δράσεις – εκδηλώσεις αυτενέργειας με υποστηρικτή το Τμήμα Δράσης και Κοινωνικής Προσφοράς Χ.Α.Ν.Θ.

Το πρόγραμμα εντάσσεται στην Κοινωνική Προσφορά της Χ.Α.Ν.Θ. και παρέχεται δωρεάν στους ενδιαφερόμενους γονείς.

Το πρόγραμμα ξεκινά την Πέμπτη 22 Νοεμβρίου, στις 19.00 – 21.00 με εκδήλωση γνωριμίας – ενημέρωσης στην Αίθουσα Σεμιναρίων της Χ.Α.Ν.Θ. και είναι ανοικτή σε όσους ενδιαφέρονται να μάθουν περισσότερα.

Θα συζητηθούν τα παρακάτω θέματα:

  • «Απόψεις, Προβληματισμοί, Σύγχρονη Προσέγγιση για τα ζητήματα της μονογονεϊκότητας, Πραγματικότητα, Δυσκολίες», Εισηγητές: Ελπίδα Ιωαννίδου, Κοινωνική Λειτουργός & Απόστολος Καλογιάννης, Ψυχίατρος – Ψυχοθεραπευτής.
  • «Διευκρίνιση νομικών όρων και εννοιών σχετικά με την Μονογονεϊκή Οικογένεια: γονική μέριμνα, επιμέλεια, επικοινωνία». Εισηγητής: Χρήστος Παππάς, Νομικός

 

Δηλώστε επιθυμία συμμετοχής: ΕΔΩ

Εκδήλωση στο fb.

Πληροφορίες Τμήμα Δράσης και Κοινωνικής  Προσφοράς, 231 600 1000, εσωτ. 0884, 0894 socialaction@ymca.gr