Ανοιχτή Εβδομάδα Γνωριμίας στη «ΔΙΑ-δρασις» – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Ανοιχτή Εβδομάδα Γνωριμίας στη «ΔΙΑ-δρασις»

 

Διαπολιτισμικές δραστηριότητες για όλα τα παιδιά!

Από τη Δευτέρα 22 Οκτωβρίου μέχρι την Πέμπτη 25 Οκτωβρίου η «ΔΙΑ-δρασις» φοράει τα γιορτινά της και περιμένει το κοινό! Καθημερινά, τα απογεύματα 17:00- 20:00 στο Παιδικό Κέντρο «ΔΙΑ-δρασις» οι συνεργάτιδες της  ΧΑΝΘ προσφέρουν μικρές γεύσεις από τα «ταξίδια» που θα μοιραστούν με τα παιδιά τους επόμενους μήνες!

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

«Από το σπίτι… στο «σχολείο»! (για παιδιά 2,5 – 3,5 ετών)

Κάνουν τα πρώτα τους βήματα στη μάθηση, προσαρμόζονται σε νέους τόπους και δημιουργούν τις πρώτες φιλίες.

  • Το ταξίδι των μικρών «Τζίνγκιλι Μίνγκιλι» ξεκινά με ξεναγό την παιδαγωγό Δροσιά Τζιούτζιου.  (για παιδιά 2,5 – 3,5 ετών)

Σύμφωνα με τον χάρτη θα κληθούν να περάσουν από μέρη μαγικά, από όρη και πελάγη μουσικά, να διασχίσουν δρομάκια φανταστικά και ποιος ξέρει; Ίσως φτάσουν σε δάση παραμυθένια και για κάποιους  ακόμη μυστικά…

Δευτέρα 22/10 & Τετάρτη 24/10

ή Τρίτη 23/10 & Πέμπτη 25/10

στις  17:00 – 18:15

 

Ένα «σχολείο» όλο ταξίδια! (για παιδιά 4 – 6 ετών)

Εξερευνούν τα όρια του κόσμου, ανακαλύπτουν νέες γνώσεις και βρίσκουν νέους τρόπους επικοινωνίας. Κάθε μέρα ένα διαφορετικό «Ταξίδι»!

 

  • Μουσική και κίνηση

Η μουσικοπαιδαγωγός Ιωάννα Παυλίδου με μέσο τη «Μουσική και Κίνηση»  αφυπνίζει τη φαντασία και καλλιεργεί τη μουσική δημιουργικότητα των παιδιών, μέσα από την ανάπτυξη της ρυθμικής αγωγής, τον έλεγχο και συντονισμό ακοής, κίνησης και φωνής, την εξερεύνηση τρόπων γραφικής αναπαράστασης του ήχου και την εξοικείωση με τη μουσική πράξη.

Δευτέρα 22/10, 18:30- 20:00

 

  • ScArt (Science & Art)

Τι συμβαίνει όταν η επιστήμη συναντά την τέχνη; Οι μικροί φίλοι θα το εξερευνήσουν μαζί με την παιδαγωγό Δέσποινα Κοκκίδου μέσα από πειράματα, καλλιτεχνικά υλικά και ψηφιακά μέσα. Ακολουθώντας την προσέγγιση STEAM (Science, Technology, Engineering, Art & Math) θα γίνουν επιστήμονες-θέτοντας ερωτήματα, τεχνικοί-σχεδιάζοντας, μηχανικοί-χτίζοντας, καλλιτέχνες-δημιουργώντας, μαθηματικοί-καταλήγοντας σε συμπεράσματα και πάνω απ’ όλα θα παραμείνουν παιδιά-παίζοντας!

Τρίτη 23/10, 18:30-20:00

 

  • Θεατρικό εργαστήρι: Παίζοντας με το «Μικρό εγώ είμαι εγώ»

Κάθε Τετάρτη «ΜΑΖΙ» με τα μέλη της ομάδας του Πανελλήνιου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση ανοίγονται  νέοι δρόμοι «ΔΙΑ-δρασις». Με όχημα το θέατρο και οδηγό τη φαντασία, παρέα με τις Αντιγόνη Τσαρμποπούλου, Μερόπη Κόττα, Ειρήνη Μαρνά και Τζένη Καραβίτη, θεατροπαιδαγωγούς, μέλη του Πανελλήνιου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση,  και την ηθοποιό Maya Razavi,  θα ξεκινήσουν ένα ταξίδι σ’ “αυτόν τον κόσμο το μικρό, το μέγα”, όπως τον λέει ο ποιητής Οδυσσέας Ελύτης. Σε αυτό το συναρπαστικό ταξίδι τα παιδιά προσχολικής ηλικίας θα συναντήσουν τον εαυτό τους, τους άλλους και τον κόσμο που μας περιβάλλει. Στην περιπέτεια αυτή θα έχουν ως άξονα το βιβλίο της Mira Lobe «Το  μικρό εγώ είμαι εγώ».  Σε ένα πλαίσιο χαράς και κινητικά παιχνίδια και ομαδικές δραστηριότητες, τα παιδιά θα διασκεδάσουν, θα κάνουν φίλους και θα μάθουν καινούργια ωραία πράγματα όλες και όλοι μαζί, δημιουργικότητας, με τεχνικές θεατρικού παιχνιδιού και εκπαιδευτικού δράματος,

Τετάρτη 24/10, 18:30-20:00

 

  • Με χρώμα και φαντασία

Στο εικαστικό εργαστήρι ζωγραφίζουμε, κατασκευάζουμε, ερχόμαστε σε επαφή με διάφορα υλικά και τεχνικές, γνωρίζουμε διαφορετικές μορφές Τέχνης.  Δουλεύουμε ατομικά και ομαδικά, αναπτύσσοντας τη φαντασία μας, την λεπτή κινητικότητα και παράλληλα την αυτοπεποίθηση και την αυθόρμητη αυτοέκφραση με την εικαστικό Στέλλα Παπαδοπούλου.

Πέμπτη 25/10, 18:30-20:00

 

Περισσότερες πληροφορίες:

Δευτέρα – Παρασκευή 8:00 – 21:00

2311264629, diadrasis@ymca.gr

Διεύθυνση: Ι. Πρασακάκη 6Α και Κουκουφλή 2

 

Η συμμετοχή στο πρόγραμμα «ΔΙΑ-δρασις» είναι δωρεάν.

Κάντε έγκαιρα τη δήλωση ενδιαφέροντος: https://goo.gl/forms/eTGx7QkmwMMYPLMG2

Η εγγραφή στο πρόγραμμα  είναι απαραίτητη.

Έργο: «Ενισχύοντας το δικαίωμα στην εκπαίδευση και την πρόσβαση στο σχολείο για προσφυγόπουλα»

Επικεφαλής εταίρος: Μητροπολιτική Αναπτυξιακή Θεσσαλονίκης

Δράση 1 «ΔΙΑ-δρασις παιδιών προσχολικής ηλικίας». Σχεδιασμός, οργάνωση και υλοποίηση:  Χ.Α.Ν.Θ.

Διάθεση χώρου: Δήμος Θεσσαλονίκης

Χρηματοδότηση: Foundation Open Society Institute