7ος Διαγωνισμός Μαθηματικής και Λογικής Σκέψης του Κολλεγίου Ανατόλια – Πυγολαμπίδες
Skip to content

7ος Διαγωνισμός Μαθηματικής και Λογικής Σκέψης του Κολλεγίου Ανατόλια

Δηλώσεις συμμετοχής έως τις 19 Νοεμβρίου 2017 – για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου

Το Κολλέγιο Ανατόλια διοργανώνει τον 7ο Διαγωνισμό Μαθηματικής και Λογικής Σκέψης, στον οποίο μπορούν να πάρουν μέρος τριμελείς ομάδες μαθητών Γυμνασίου και Λυκείου. Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί στις 16 και 17 Δεκεμβρίου 2017 στο Κολλέγιο Ανατόλια.

Ο Διαγωνισμός Μαθηματικής και Λογικής Σκέψης είναι μία εκπαιδευτική δραστηριότητα που βασίζεται στην αντίληψη και την ορθολογική σκέψη με στόχο την επίλυση μαθηματικών και λογικών γρίφων, χωρίς να προϋποθέτει γνώση συγκεκριμένων θεμάτων ή να απαιτεί προετοιμασία. Η επίλυση λογικών γρίφων θεωρείται διεθνώς μία ουσιαστική και συναρπαστική διαδικασία μάθησης στοχεύοντας στην ενίσχυση του ενδιαφέροντος των μαθητών για τα μαθηματικά και την καλλιέργεια δεξιοτήτων επίλυσης προβλημάτων. Ο Διαγωνισμός είναι εγκεκριμένος από το Υπουργείο Παιδείας.

Οι προκριματικοί αγώνες θα διεξαχθούν το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2017 στις 9:00. Οι 12 ομάδες Γυμνασίου και οι 12 ομάδες Λυκείου που θα προκριθούν, θα διαγωνιστούν στους ημιτελικούς και τελικούς αγώνες που θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2017, από τις 09:00 έως και τη 13:00, στις  εγκαταστάσεις του Κολλεγίου Ανατόλια

Για τους προκριματικούς γύρους οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή έως την Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2017 στη διεύθυνση https://goo.gl/aPWuGe.

Ο μέγιστος αριθμός ομάδων που μπορούν να συμμετάσχουν είναι 140 συνολικά και οκτώ (8) ανά σχολείο. Θα τηρηθεί λίστα αναμονής για τις ομάδες που θα δηλώσουν συμμετοχή μετά τη συμπλήρωση αυτού του αριθμού.

Για περισσότερες πληροφορίες: Κολλέγιο Ανατόλια: mlc@anatolia.edu.gr (Βίλλη Ζαχαροπούλου), hsamara@anatolia.edu.gr (Δρ Χάιδω Σαμαρά) & 2310 398 373 (Δανάη Κυριάκη).