για σχολεία – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Εικαστικές Προσεγγίσεις της Ιστορίας της Μακεδονίας, 19ος – 20ός αιώνας

Έκθεση έργων τέχνης από τη συλλογή του Ιδρύματος Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα και της Νεότερης Ιστορίας της Μακεδονίας

Εγκαίνια: Τετάρτη 3 Απριλίου 2023, ώρα 18.30

 

Η έκθεση «Εικαστικές Προσεγγίσεις της Ιστορίας της Μακεδονίας, 19ος-20ός αιώνας» παρουσιάζει εικαστικά έργα και αρχειακό υλικό από τη συλλογή του Ιδρύματος Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα και της Νεότερης Ιστορίας της Μακεδονίας (ΙΜΜΑ).

Η ειρηνική πορεία της χώρας μας δε στέρησε από τους καλλιτέχνες την ανάγκη να προχωρήσουν στην παραγωγή έργων με θέμα την Ιστορία. Ωστόσο, τη θέση των πολεμικών γεγονότων κατέλαβαν οι σημαντικότερες στιγμές στην πορεία του Έθνους. Το Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα, στο πλαίσιο της διατήρησης και ανάδειξης των στιγμών της ιστορίας της Μακεδονίας, κατά καιρούς επιχείρησε και εγκαινίασε εκθέσεις με παρόμοια θεματική. Έργα νέων, αλλά και αναγνωρισμένων καλλιτεχνών, αποτύπωσαν με φρέσκια ματιά τη νέα διάσταση της έννοιας “ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ” και τη σημασία για τον Έλληνα του 21ου αιώνα αυτού του μοναδικού γεγονότος που συντάραξε στα τέλη του 19ου αι. τον Βαλκανικό αλλά και γενικότερα τον Ευρωπαϊκό χώρο. Οι καλλιτέχνες του «Σχολείου των Τεχνών» προέβαλαν τον ηρωισμό των Αγωνιστών του ΄21 ως μαρτυρία της αδιάλειπτης ιστορικής συνέχειας του Ελληνισμού. Οι καλλιτέχνες, αντίθετα, του 21ου αιώνα δημιούργησαν τους νέους ήρωες, τους απλούς ανθρώπους της καθημερινότητας, σε μια Ελλάδα που γνώρισε την οικονομική κρίση και την πανδημία.

 

Ιδιαίτερης αξίας είναι και η δημιουργία των εικαστικών έργων που απεικονίζουν στιγμές ή προσωπικότητες που αφορούν την απελευθέρωση της Μακεδονίας. Μέσα από τη νεότερη καλλιτεχνική παραγωγή καταδεικνύεται ο τρόπος, ο βαθμός, η ένταση με την οποία η τέχνη επηρεάζεται σε δεδομένες ιστορικές στιγμές, εν προκειμένω την ίδια την εποχή του Αγώνα, αλλά και συνεχίζει να αναπαράγει τη μνήμη, ως πηγή έμπνευσης.

Το μεγαλείο της ελληνικής κοινωνίας είναι η αναγέννησή της μετά από τις δυσκολίες και τις αντιξοότητες της εποχής μας. Η καλλιτεχνική μνήμη ξαναστήνει το όραμα των αγώνων με ρεαλιστικό τρόπο και με βαθιά γνώση της έννοιας «Θυσία».

 

Επιμέλεια Έκθεσης: Σταυρούλα Μαυρογένη, Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Διευθύντρια Κέντρου Έρευνας Μακεδονικής Ιστορίας και Τεκμηρίωσης (ΚΕΜΙΤ) του ΙΜΜΑ

Συνεπιμέλεια-Συντονισμός Έκθεσης: Αθηνά Παυλίδου, Φιλόλογος-Μουσειολόγος, Διευθύντρια Ιδρύματος Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα και της Νεότερης Ιστορίας της Μακεδονίας

 

Ο μάγος του Οζ

Ένα μαγικό ταξίδι για μικρούς και μεγάλους ξεκινάει στη μεγάλη σκηνή του «Κινηματοθέατρο Αθήναιον». Μια ιστορία βασισμένη στο διαχρονικό βιβλίο «Ο μάγος του Οζ» του Lyman Frank Baum, γεμάτη νοήματα, αξίες και συμβολισμούς.

 

Λίγα λόγια για την παράσταση

Ένας ανεμοστρόβιλος μεταφέρει την Ντόροθι σε μια χώρα μαγική, μακριά από το σπίτι της. Σε έναν κόσμο διαφορετικό γεμάτο περίεργα πλάσματα και παράξενους κατοίκους. Τους Λιχουδένιους, μια κούκλα από πορσελάνη, έναν γυάλινο γελωτοποιό, την καλή μάγισσα του Βορρά, αλλά και τις σκανταλιάρες μάγισσες της Δύσης. Εκεί θα γνωρίσει τους καινούργιους της φίλους, τον Αχυρένιο, τον Τενεκεδένιο Ξυλοκόπο και το Φοβητσιάρικο Λιοντάρι. Ο καθένας τους έχει μια επιθυμία, έναν διακαή πόθο, που μόνο ο περίφημος «Μάγος» του Οζ μπορεί να πραγματοποιήσει. Ή, τουλάχιστον, έτσι πιστεύουν…

Τελικά, αποδεικνύεται ότι η φιλία, η αποδοχή, ο σεβασμός, η ομαδική προσπάθεια και η δύναμη που κρύβουμε μέσα μας είναι τα καλύτερα συστατικά για το «μαγικό φίλτρο»  της πραγματοποίησης των στόχων μας.

 

Συντελεστές παράστασης

Συγγραφέας: L. Frank Baum
Διασκευή – Επιμέλεια – Σκηνοθεσία: Ελένη Κοκόζογλου
Μουσική Επιμέλεια: Ελένη Κοκόζογλου – Βαγγέλης Ματίκας
Σκηνικά: Στέλιος Λαγογιάννης – Orange Group – Κατερίνα Μάτσα – Casa Del Teatro
Κοστούμια: Κατερίνα Τσιολάκη – Κ.Σ. Δέντρο Ζωής – Casa Del Teatro
Σχεδιασμός Φωτισμού: Γιώργος Ζίγκας – Βαγγέλης Ματίκας
Γραφιστικά – Βίντεο: Βαγγέλης Ματίκας
Φώτα – ήχος – Βιντεοπροβολέας: Βαγγέλης Ματίκας
Φωτογραφίες – Βίντεο: Νίκος Αϊδονόπουλος
Επικοινωνία: Κινηματοθέατρο Αθήναιον / Έρη Χριστοφορίδου – Casa Del Teatro
Παραγωγή: Κινηματοθέατρο Αθήναιον – Casa Del Teatro

Πρωταγωνιστούν (με αλφαβητική σειρά): Μαρία Αλεξανδροπούλου, Ρούλα Καλαθά, Μαριαλένα Μεκερίδου, Πολυτίμη Παγκράτη, Χρήστος Σπανόπουλος, Κατερίνα Τσιολάκη, Κυριάκος Χριστοδουλόπουλος

 

Έκθεση Fakeless

Μια έκθεση για την εκπαίδευση στα “Μέσα Eπικοινωνίας”

Σε μια εποχή που οι αυταρχικές δυνάμεις κερδίζουν επιρροή στην Ευρώπη και το τοπίο των μέσων ενημέρωσης είναι αβέβαιο, το Goethe-Institut Thessaloniki δεσμεύεται να προωθήσει την εκπαίδευση στα μέσα επικοινωνίας. Ταυτόχρονα, ο ψηφιακός μετασχηματισμός προκαλεί αλλαγές στην κατανάλωση και την παραγωγή των μέσων επικοινωνίας. Υπό αυτή την έννοια, πρέπει να αλλάξουμε και τον τρόπο με τον οποίο σκεφτόμαστε για την πληροφόρηση. Η ψηφιακή κυριαρχία και η εκπαίδευση στα μέσα επικοινωνίας είναι ζωτικής σημασίας για τη διάσωση της δημοκρατίας, του πλουραλισμού και της ποικιλομορφίας.

 

Βασικός στόχος του «Fakeless»:  είναι η βελτίωση της συνειδητής χρήσης των ειδήσεων και των μέσων ενημέρωσης από ανθρώπους όλων των γενεών.

Πότε ήταν η τελευταία φορά που διαβάσατε ένα άρθρο μέχρι τέλους;

Πόσες φορές έχετε μοιραστεί συνδέσμους χωρίς να τους ανοίξετε;

Κάθε απρόσεκτο κλικ μειώνει την «ανοσία» σας στην παραπληροφόρηση. Για να διαπιστώσετε πόσο καλά μπορείτε να πλοηγηθείτε στον κόσμο της πληροφορίας, επισκεφθείτε την έκθεση και δοκιμάστε τις ικανότητές σας με τα online παιχνίδια.

 

Περισσότερα για το πρόγραμμα Fakeless

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν ξεναγήσεις, εργαστήρια, επισκέψεις σχολικών τάξεων, σεμινάρια και συζητήσεις.

Δείτε τις προσεχείς εκδηλώσεις που σχετίζονται με το πρόγραμμα Fakeless   ΕΔΩ 

Το πρόγραμμα Fakeless υλοποιείται από το Goethe-Institut Thessaloniki σε συνεργασία με τον οργανισμό Kunsht (Ουκρανία).

Dali: Cybernetics – Ταξίδι στο Μυαλό μιας Ιδιοφυίας

Μια συγκλονιστική καταβύθιση στο σύμπαν του Σαλβαντόρ Νταλί!

Ο θαυμαστός κόσμος του πρωτοπόρου καλλιτέχνη ζωντανεύει μπροστά στα μάτια του κοινού με τον πιο συναρπαστικό τρόπο. Η έκθεση σε πολλές πόλεις του κόσμου, έρχεται στην Ελλάδα στην Αποθήκη Γ, στο Λιμάνι Θεσσαλονίκης. Μια μοναδική εμπειρία που θα μαγέψει όλες τις ηλικίες.

Αίθουσα Immersive Experience 400 τμ Οθόνες, Virtual Reality 360.

Το καράβι των ονείρων σαλπάρει στις 29 Μαρτίου 2024 στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης (Αποθήκη Γ).

 

Η Τεχνολογία συναντά την Τέχνη:

«Επειδή εγώ γίνομαι καμιά φορά ζωγράφος, οι άνθρωποι πιστεύουν ότι είμαι καλλιτέχνης. Το πραγματικό μου ενδιαφέρον είναι οι Κυβερνοεπιστήμες (Cybernetics), η Κβαντική Φυσική κι η Βιολογία.».

Ο Νταλί πίστευε ότι για να επιβιώσει η ζωγραφική, θα πρέπει να συνδεθεί με τη χρήση των υπολογιστών. Θεωρούσε ότι οι υπολογιστές είναι το μέλλον. Ο Νταλί πρόβλεψε ένα μέλλον όπου οι μηχανές θα έχουν την ικανότητα να σκέφτονται από μόνες τους, ακόμα και να δημιουργούν Τέχνη.

 

Η Τέχνη συναντά την Επιστήμη:

Η έκθεση είναι μία συναρπαστική περιήγηση στα πιο διάσημα έργα του Σαλβαδόρ Νταλί από μια εντελώς νέα οπτική. Μια εμπειρία αιχμής που βασίζεται σε παράλληλα σύμπαντα, την κβαντική φυσική, την τέταρτη διάσταση, την οπτική, την ιερή γεωμετρία και την αλληλουχία DNA όπως ερμηνεύονται από τον Νταλί μέσα από τα έργα του.

 

Η Επιστήμη συναντά την Πίστη:

Στους πίνακες του Νταλί συμφιλιώνονται η πίστη στο Θεό με την επιστήμη. Η χρυσή τομή καθιερώνει τη γεωμετρική τελειότητα, το αισθητικό ιδεώδες με το οποίο ο Θεός έφτιαξε τον κόσμο. Ο Νταλί το εφαρμόζει στα έργα του, όπου ανακαλύπτουμε σχήματα οργανωμένα υπό αυτήν τη μυστική γεωμετρία. Ο διπλός έλικας του DNA γοητεύει τον Νταλί. Η σπείρα που μεταφέρει γενετική κληρονομιά είναι οι καμπύλες μέσω των οποίων ο Θεός μεταφέρει την αθανασία.

 

 

Τι θα δείτε:

Immersive Experience – Εμπειρία Καταβύθισης

Μία πρωτοποριακή ταινία με τρισδιάσδατη προβολή σε οθόνες, εμβαδού 400 τ.μ., με θέαση 360 μοιρών, όπου Τέχνη και Τεχνολογία συνδυάζονται σε ένα επαναστατικό θέαμα εικόνας και ήχου.

Virtual Reality – Εικονική Πραγματικότητα

Μία μοναδική εμπειρία εικονικής πραγματικότητας (VR 360) εμπνευσμένη από τη ζωή και το έργο του Νταλί. Επιβιβαστείτε στο πλοίο των ονείρων του Νταλί και διασχίστε τους καλλιτεχνικούς του κόσμους.

Διαδραστικό παιχνίδι

Περιπλανηθείτε στη ζωγραφική φαντασία του καλλιτέχνη όπου προβάλλονται ψηφιοποιημένα επαναλαμβανόμενα στοιχεία από την εικονογραφία του και παρατηρείστε με ποιο τρόπο διαφεύγουν τα διαφορετικά στοιχεία όταν τα πλησιάζετε.

Δημιουργικότητα

Βγάλτε τον καλλιτέχνη από μέσα σας, ζωγραφίζοντας σε χαρτί, οι ίδιοι, τα αγαπημένα μοτίβα του Νταλί. Ζωγραφίστε αυθόρμητα πάνω στο έργο τέχνης «Η Γαλάτεια των Σφαιρών» όπου παρουσιάζεται το πρόσωπό της συντρόφου του Νταλί, Γκαλά, και προβάλλετε τις δημιουργίες σας στους τοίχους της αίθουσας.

Κινηματογραφική προβολή

Παρακολουθήστε το ντοκιμαντέρ του Τζακ Μποντ και γνωρίστε τον Σαλβαντόρ Νταλί στην καθημερινότητά του, το 1965 στη Νέα Υόρκη, όπου αλληλεπιδρά με τους ανθρώπους γύρω του και έρχεται σε επαφή με τα μέσα μαζικής ενημέρωσης που ήθελε να τα απασχολεί για την προβολή του.

Photos

Καθίστε στον αυθεντικό καναπέ DaliLips και τραβήξτε αναμνηστικές φωτογραφίες σε ένα ειδικά φωτισμένο Photo booth.

Περιήγηση

Περιηγηθείτε στους διαδρόμους της έκθεσης όπου παρουσιάζονται πίνακες με αποφθέγματα του διάσημου καλλιτέχνη. Παράλληλα με τις φάσεις της ζωής του Νταλί, εμφανίζονται έργα κι επεξηγήσεις, για τους κυριότερους σταθμούς της καριέρας του καλλιτέχνη.

 

ΚΡΑΣ – Η σκέψη σου μου ανήκει

Δύο κορίτσια αποκτούν ένα ΚΡΑΣ, ένα Κράνος Αναγνώρισης Σκέψης, ένα κράνος που όποιος το φορά μπορεί να διαβάζει την σκέψη του άλλου.

Κανονικά, ένα τέτοιο πανίσχυρο μηχάνημα θα έπρεπε να χρησιμοποιείται με σύνεση και προσοχή, ωστόσο η Χλόη και η Μίλυ αποφασίζουν να το διασκεδάσουν. Βλέποντας τώρα τον κόσμο από διαφορετική σκοπιά, θα προσπαθήσουν να επηρεάσουν φίλους και οικογένεια, κάνοντας καθοριστικά βήματα προς την ενηλικίωση.

 

Περίληψη του έργου και ανάλυση της προβληματικής του.

Ένα κράνος που διαβάζει τη σκέψη του άλλου θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί με πολλούς τρόπους – για καλό ή για κακό.

Στα χέρια δύο εφήβων όμως, τα πράγματα είναι απλά: Θα το χρησιμοποιήσουν ώστε η Χλόη, να καταφέρει να πάει σινεμά με το αγόρι από το φροντιστήριο αγγλικών…

Η Χλόη είναι ενθουσιώδης και παρορμητική ενώ η Μίλυ, πιο προσγειωμένη είναι η φωνή της λογικής. Στην πορεία μέχρι την επίτευξη του στόχου οι δύο φίλες θα ‘ακούσουν’ σκέψεις άλλων και θα συζητήσουν για το πως η αλήθεια και τα ψέματα επηρεάζουν τις σχέσεις των ανθρώπων.

Όταν η Χλόη πάρει το κράνος στο σπίτι της θέλοντας να ‘χειραγωγήσει’ τους γονείς της, θα γίνει μάρτυρας ενός ακόμα οικογενειακού καβγά. Θα διαπιστώσει, για ακόμα μια φορά, ότι οι γονείς της είναι αντίθετοι χαρακτήρες και ότι δεν ταιριάζουν. Έτσι θα ισχυροποιηθεί η ιδέα της ότι στις δικές της σχέσεις θέλει να έχει τον απόλυτο έλεγχο.

Ανέλπιστα όμως, το Κράνος Αναγνώρισης Σκέψης θα τη βοηθήσει να καταλάβει ότι πολλές φορές τα αντίθετα έλκονται και ότι στην έλξη αυτή υπάρχει μια μαγεία που δεν μετριέται με τη λογική.

 

Ταυτότητα Παράστασης

Συγγραφέας: Ανέστης Ποϊράζης
Σκηνοθεσία: Ανέστης Ποϊράζης, Μαριάννα Ρούκαλη
Σκηνογραφία: Νίκη Αγγελίδου
Μουσική: Κώστας Μπαλάμης
Χορογραφία: Μαργαρίτα Παναγιώτου
Ερμηνεία: Μαρία Ξηρού, Λίλα Παντελίδου, Μαρία Βαή, Δημήτρης Μπουζούδης

Ιλιάδα του Ομήρου

Η Ιλιάδα του Ομήρου επιστρέφει στο Θέατρο Αμαλία το Σάββατο 24 /02 & το Σάββατο 9/03 στις 17:00

Η Ιλιάδα του Ομήρου από τον Μικρό Βορρά, η παράσταση που ξεκίνησε το ταξίδι της από το Αρχαίο Θέατρο Άργους με επιχορήγηση του Υπουργείου Πολιτισμού και έφτασε να μαγεύει το κοινό του Καΐρου ως επίσημη συμμετοχή Cairo International Festival for Experimental Theatre, επιστρέφει για δύο μόνο παραστάσεις!

Πιάσε το χέρι μου, Θεά

ψυχή μου δώσε ρεύμα,

να γράψω μ’ έναν κεραυνό

πάνω σε μαύρη πλάκα

Η ανθρώπινη πλευρά των ηρώων, η βία του πολέμου, η αγωνία και η συντριβή. Ποιος τελικά νικάει σε έναν πόλεμο και με τι κόστος;

Η νεανική – εφηβική σκηνή του Μικρού Βορρά, παρουσιάζει την Ομηρική Μάχη στην πιο ροκ διασκευή της, μέσα από την σύγχρονη, ευρηματική σκηνοθετική ματιά του Τάσου Ράτζου, αναδεικνύοντας την ματαιότητα του πολέμου, τις απώλειες που επιφέρει και την αγωνία των ηρώων για ένα διαφορετικό μέλλον.

Σε 70 λεπτά ολόκληρη η Ιλιάδα του Ομήρου μέσα από τη σύγχρονη σκηνοθετική ματιά του Τάσου Ράτζου, γεμάτη χιούμορ και ευαισθησία, με τέσσερις εξαιρετικούς ηθοποιούς που συγκρούονται, αφηγούνται, τραγουδούν και συγκινούν σε 30 και πλέον ρόλους.

Μία ανατρεπτική θεατρική απόδοση του Ομηρικού έπους, με αντιπολεμική σκοπιά και ανθρωπιστικό πρόσημο. Μία παράσταση που συνομιλεί με τους εφήβους και τους επιτρέπει να δουν με άλλη ματιά τη «σχολική» τους ύλη.

Όμως κι αύριο μέρα ξημερώνει.

Ποιος θα’ χει σειρά αύριο;

Και από τι θα πάει;

Ταυτότητα παράστασης

Θεατρική ∆ιασκευή: Μικρός Βορράς

Στίχοι: Μιχάλης Γκανάς

Φιλολογική Επιµέλεια: Αναστασία Κεφαλά

Σκηνοθεσία – φωτισμός: Τάσος Ράτζος

Σκηνικό-Κοστούµια-Κατασκευές: Χριστίνα Θαλασσά

Πρωτότυπη Μουσική Σύνθεση: Θοδωρής Παπαδηµητρίου

Επιµέλεια Κίνησης: Τάσος Παπαδόπουλος

Μακιγιάζ-χτενίσματα: Στέφανος Μπαμπούλης

Συνεργάτης Διαδραστικού Μέρους: Αύρα Αυδή

Διδασκαλία τραγουδιών: Έλσα Μουρατίδου

Φωτογραφία-Βίντεο: Ζαφείρης Σαλμανλής

Βοηθοί Σκηνοθέτη: Ανδρέας Παράσχος, Δέσπω Πίρτσιου, Σωτήρης Ρουμελιώτης

Γραφιστική Επιµέλεια: Ντόρη Λούκρη

Οργάνωση περιοδείας: Τζούλια Παρασκευοπούλου

Επικοινωνία: Λουκία Αργυριάδου

Ηχοληψία: Κρίτωνας Κιουρτσής

Ηθοποιοί: Ασπασία Δήμου, Γιάννης Μαυρόπουλος, Αλέξανδρος Μιχαηλίδης, Αλέξανδρος Νικολαΐδης

  • Το βιβλίο του Μιχάλη Γκανά από το οποίο αντλούνται οι στίχοι που πλαισιώνουν την παράσταση, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Μεταίχμιο».
  • Η πρώτη παρουσίαση της παράστασης έγινε στο πλαίσιο του θεσμού ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ -Πρόγραμμα 2021-, Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

 

Παραστάσεις αφήγησης, παραμυθιών & μύθων

Οι παραστάσεις αφήγησης παραμυθιών μύθων και θρύλων της Action Art συνεχίζονται και οι μικροί επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να τις παρακολουθήσουν στο Μικρό Θέατρο της Χ.Α.Ν.Θ.

 

Αναλυτικό Πρόγραμμα Παραστάσεων

17/02/2024 Γιατί ο κόσμος έγινε  έτσι κι όχι αλλιώς; 

Πως δημιουργήθηκε ο κόσμος; Ποιος ήταν ο πιο σκανταλιάρης και περίεργος από τους θεούς; Πως δημιουργήθηκαν τα νερά και τα δάση; Πως δημιουργήθηκαν τ’  αστέρια; Ποιο ελάττωμα του ανθρώπου παραλίγο να οδηγήσει στην καταστροφή του κόσμου; Το γιατί και το πως μέσα από τους μύθους που πλάσαμε για να κατανοήσουμε τη δύναμη, την ομορφιά, τη μαγεία της ύπαρξης και της φύσης.

Αφήγηση: Ροδάνθη Δημητρέση
Τραγούδι, φωνητικοί αυτοσχεδιασμοί: Γιούλα Μιχαήλ

 

9/3/2024  Παραμύθια και μουσικές του κόσμου

Μια παράσταση με παραμύθια που ανήκουν στην Παγκόσμια Άυλη Κληρονομιά. Μια παράσταση, όπου η τέχνη της αφήγησης, της μουσικής και του τραγουδιού – ερμηνείας, συναντώνται για να συνομιλήσουν και να υφάνουν το δικό τους παραμύθι.

Αφήγηση: Ροδάνθη Δημητρέση
Τραγούδι:  Έλσα Μουρατίδου.
Μουσική: Ονούρ Σεντούρκ (σάζι,παντούρι)

 

13/4/2024  Ήχοι και Παραμύθια της μητέρας γης, των δένδρων, των νερών

Αφήγηση παραμυθιών, θρύλων και μύθων για τη φύση με παράλληλη πρωτότυπη συνοδεία μουσικής. Μια διαδραστική παράσταση λόγου, ήχων, μουσικής  με υλικά της φύσης και ανακυκλώσιμα υλικά.

Η γη αφηγείται, λέει την ιστορία της. Η χελώνα πώς κατάφερε να βγάλει από τα βάθη των ωκεανών τη γη; Ποιος φύτεψε το πρώτο δέντρο; Το ταμπούρλο του βασιλιά των ουρανών ποιος το πήρε; Οι δράκοι υπήρχαν! Τα δάση κρύβουν θησαυρούς για ατρόμητα παιδιά! Αυτά και άλλα πολλά ιστορεί η μητέρα γη για τα πλάσματα που την κατοικούν!

Αφήγηση: Ροδάνθη Δημητρέση
Τραγούδι, φωνητικοί αυτοσχεδιασμοί: Γιούλα Μιχαήλ

 

Λίγα λόγια για τις παραστάσεις αφήγησης για μικρούς και μεγάλους της Αction Art 

Γιατί το παραμύθι μεταδίδεται από το στόμα στην καρδιά και από την καρδιά στο στόμα, μεταφέροντας ένα  πολύτιμο μήνυμα σε όλους και στον καθένα ξεχωριστά. Ένα μήνυμα που το υφαίνει από τα βάθη του χρόνου, συντροφεύοντας την ανθρωπότητα από τη γέννησή της. Γιατί η ζωή έχει δυσκολίες και για να τις αντιμετωπίσει ο νέος άνθρωπος, το παιδί, ο ενήλικας χρειάζεται συντροφικότητα και μαγεία. Γιατί η προφορικότητα, το παραμύθι υφαίνει σχέσεις.

 

Το πρόγραμμα παραστάσεων αφήγησης στο Μικρό Θέατρο της ΧΑΝΘ  προορίζεται και για σχολεία και  συλλόγους. Μπορείτε να το βρείτε ΕΔΩ.

Ένα Βήμα Τη Φορά Τhe Musical

 

Ένα Μουσικό έργο Αυτογνωσίας αφιερωμένο στα συναισθήματα

 

Η παράσταση “Ένα Βήμα Τη Φορά Τhe Musical”, η αυθεντική Ελληνική all family musical δημιουργία της Μαρίας Στεφάνου, βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο της δημιουργού, σε πρωτότυπη μουσική και στίχους της ίδιας έρχεται για δύο ακόμη παραστάσεις για το κοινό την Κυριακή 31 Μαρτίου και το Σάββατο 20 Απριλίου στο Ράδιο Σίτυ.

Το musical που έχει ξεπεράσει τις 200 παραστάσεις και τους 45.000 θεατές επιστρέφει για 7η συνεχόμενη χρονιά στην Θεσσαλονίκη! Μια παράσταση εγκεκριμένη από ψυχολόγους και παιδοψυχολόγους για όλη την οικογένεια που έχουν αγαπήσει και παρακολουθήσει σε Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια και ΕΠΑΛ.

 

Λίγα λόγια για την παράσταση

To μουσικό παραμύθι είναι το “περπάτημα” ενός κοριτσιού προς την ενηλικίωση και την αγάπη εαυτού, μέσα από το δρόμο των συναισθημάτων, τον φόβο, τον θυμό, τη ζήλια, τον ανταγωνισμό, τα πρέπει, το θέλω, το μου αρέσει, την ευθύνη της. Ένα τρυφερό, μοντέρνο και άκρως επίκαιρο musical για τη ζωή και τις μεγάλες, άλλα τόσο απλές αλήθειες της διαδρομής μας προς εμάς.

Ο “δρόμος” των ανθρώπων έχει μετατραπεί σε αγώνα και το φαβορί της κούρσας, η μικρή Ερμιόνη, προσπαθώντας να βγει πρώτη, σκοντάφτει, χάνει την πρωτιά και τη γη κάτω απ’ τα πόδια της. Μένει μόνη. Στο δρόμο της εμφανίζεται ένας “περαστικός”, απ’ αυτούς που όλοι έχουμε ανάγκη όταν σκοντάφτουμε. Την πιάνει απ’ το χέρι και περπατάει πλάι της, μαθαίνοντας της ό,τι χρειάζεται για να σταθεί πρώτη φορά στα πόδια της.

Γέλιο, συγκίνηση, χαρά, λύτρωση, πολύ χορό και μελωδίες ψυχής. To κάθε κομμάτι της διαδρομής έχει να μας δώσει άλλο δώρο, μέσα από swing, jazz, pop, waltz, latin και rock‘n’roll ρυθμούς. Τραγούδια γραμμένα για την κάθε ηλικία, το κάθε μάθημα και συναίσθημα που έχει να περπατήσει η Ερμιόνη, μέχρι να αφήσει όλες τις αποσκευές και με ελεύθερα χέρια πια, να αγκαλιάσει τον εαυτό της.

 

Λίγα λόγια τη δημιουργό

Η Θεσσαλονικιά Musical Performer και θεατρική παραγωγός Μαρία Στεφάνου, είναι μία πολυτάλαντη και πολύπλευρη καλλιτέχνης, συγγραφέας, σκηνοθέτης, χορογράφος, συνθέτης και στιχουργός, με σπουδές χορού και τραγουδιού στην Ελλάδα (Σχολές Χορού Καφαντάρη) και το εξωτερικό (Arts Educational School of London, Pinapple Studios, SDK της Τσεχίας).

Έχει υπογράψει χορογραφικά και συμμετάσχει σε αγαπημένες μουσικές παραγωγές του  Regency Casino of Thessaloniki, όπως το “Σαν κάποιος Θίασος” με τον Τάκη Ζαχαράτο (2015-2016), “Το πρώτο μας Πάρτυ” του Μάκη Δελαπόρτα (2016-2017), “Ένας Ουρανός μ’ Αστέρια”, “I Have A Dream The Musical” και “Dorian Gray The Musical” της Άντας Τσεσμελή – Edwards (2014-2016). Το συγγραφικό και σκηνοθετικό ντεμπούτο της το έκανε το 2014 με τις “Πριγκίπισσες The Musical”, σε έμπνευση και μουσική επιμέλεια του μαέστρου Σπύρου Ρασσιά στο French Keys Jazz Club Θεσσαλονίκης, το οποίο αγαπήθηκε και μέτρησε 22 sold out παραστάσεις. Μετά από αναρίθμητες συμμετοχές της σε αντίστοιχες μουσικές παραγωγές, όπως το “Alexander The Great Rock Opera” του Κωνσταντίνου Αθυρίδη, τα “Λάχανα Και Χάχανα The Musical” του Τάσου Ιωαννίδη και σημαντικές συνεργασίες με εξαίρετα ονόματα του χώρου όπως η Σία Κοσκινά, αποφάσισε να αφοσιωθεί στην δημιουργία των έργων της. H αγάπη για την τέχνη της ολοκληρώνεται πάντα με τους μαθητές της, έχοντας συνεργαστεί και διδάξει σε κορυφαίους φορείς, όπως η Σχολή Μουσικού Θεάτρου PMTP Method By Sia Koskina, καθώς και οι σχολές χορού Dance ’O Clock, Asters Dance Τeam, AfroCuban Dance School και τα ωδεία Βορείου Ελλάδος, Χορωδείο, Ωδείο Εν Τέχνη.

Το “Ένα Βήμα Τη Φορά” είναι η πρώτη ολοκληρωμένη δημιουργία της, όταν πήρε την απόφαση να εμπιστευτεί το χάρισμά της και να περπατήσει προς τον εαυτό της. Το βιβλίο της γράφτηκε τον Μάρτιο του 2016 και 1 χρόνο μετά μεταφέρθηκε στη θεατρική σκηνή με τη μορφή musical σε δική της μουσική σύνθεση, στίχους, σκηνοθεσία και χορογραφίες. Πρωτοπαρουσιάστηκε στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης με 60 καλλιτέχνες να χορεύουν και να τραγουδάνε τις αλήθειες της και μετράει ως τώρα 57 παραστάσεις στην βραδινή αλλά και πρωινή ζώνη. Το Μάιο του 2017, βιώνοντας της ανάγκες της παραγωγής, η Μαρία ανοίγει την καινοτόμα επιχείρηση θεατρικών και καλλιτεχνικών παραγωγών “Maria Stefanou Productions”.  “Επιτέλους είμαι στο δρόμο μου. Θέλω και ζω, θέλω και δημιουργώ” λέει ετοιμάζοντας τα δύο νέα έργα της “Το 10 το Καλό και ο Χάρτινος Κόσμος” με θέμα την αξία των ανθρώπων και το “Ένα Βήμα Τη Φορά 2, η Αλλαγή”.

Πώς λένε το κορίτσι που κρατά ένα μπαλόνι;

από το Σάββατο 3/02 για 4 μόνο παραστάσεις στο θεάτρου Σοφούλη, από την θεατρική ομάδα BLACKBIRD 

Ανανεωμένο και άκρως επίκαιρο, το εξαιρετικά τρυφερό έργο «Πώς λένε το κορίτσι που κρατά ένα μπαλόνι;» του Μάνου Κοντολέων, έρχεται ξανά στη σκηνή του θεάτρου Σοφούλη, από το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου στις 17:30 για 4 μόνο παραστάσεις από την θεατρική ομάδα BLACKBIRD. Βλέποντας συνεχώς ανθρώπους να τρέχουν, να προσπαθούν να προλάβουν, να ξεχνούν να ζήσουν, να ονειρευτούν, ανθρώπους που έχουν αφήσει το παιδί μέσα τους, προέκυψε αυτή η παράσταση, την οποία προσκαλούνται μικρά αλλά και μεγάλα παιδιά να δουν και να θυμηθούν πώς λένε το κορίτσι που κρατά ένα μπαλόνι.

 

Λίγα λόγια για την παράσταση

Ένα αγόρι ψάχνει ένα κορίτσι που κρατά… ένα κόκκινο μπαλόνι. Μα το κορίτσι όλο έρχεται και χάνεται. Στη στάση ενός λεωφορείου πρέπει να την πρωτοσυνάντησε, μα ούτε το όνομά της δεν πρόλαβε να μάθει. Πού να βρίσκεται το κορίτσι που χόρεψαν μαζί κάτω από τη βροχή; Σε ένα πάρκο; Σε μία παρέλαση; Μπροστά από κάποιο βιβλίο; Το αγόρι την ψάχνει παντού, μπροστά από ψηλά κτίρια, μα και στενά δρομάκια και αναρωτιέται μήπως κάποιος την έχει δει. Μα κανείς δεν ξέρει, κανείς δεν μπορεί να θυμηθεί. Εσύ; Μήπως εσύ την έχεις δει; Ίσως κάπου να την έχεις συναντήσει;

Τέσσερις ηθοποιοί επί σκηνής, μ’ ένα πρωτότυπο σκηνικό που θα μπορούσε να θυμίσει το σκίτσο ενός μικρού παιδιού, παρέα με το χαρακτηριστικό κόκκινο μπαλόνι, χορεύουν, τραγουδούν και μιλούν για την παιδικότητα, την ελευθερία, την ανιδιοτελή αγάπη και το κυνήγι της ευτυχίας.

 

Συντελεστές

Σκηνοθεσία|Θεατρικό κείμενο: Ανθή Ιωαννίδου

Βοηθός σκηνοθέτη|Εμψύχωση ομάδας: Αλέξης Κότσυφας

Τραγούδι παράστασης: «Το μπαλόνι» του Θοδωρή Κοτονιά

Πρωτότυπη μουσική σύνθεση: Χαρίσιος Γκατζόφλιας

Ενδυματολογία: Τζένη Γεωργιάδου – JAGE

Σχεδιασμός|Κατασκευή σκηνικού: Θανάσης Λιακόπουλος, Αλέξης Κότσυφας

Φωτισμοί: Ανέστης Aτακτίδης

Σχεδιασμός αφίσας|Γραφιστικά: Δήμητρα Βυζαντιάδου

Φωτογραφίες: Μελίνα Μαραγκάκη

Βίντεο|Τρέιλερ: Στέφανος Μπουζόπουλος

Επικοινωνία|Δημόσιες σχέσεις: Μαρία Τότσκα

Παίζουν: Μαρκέλλα Καραπιπέρη, Γιώτα Κασιμιάδου, Χρύσα Σεραφείμ, Γιώργος Τερζής

Fake for Real

Στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ. παρουσιάζεται μία μεγάλη έκθεση με ιδιαίτερα πρωτότυπη θεματολογία. Ο τίτλος της έκθεσης είναι Fake (f)or Real (Ψεύτικο για αληθινό;) και η διοργάνωση γίνεται σε συνεργασία με το Σπίτι της Ευρωπαϊκής Ιστορίας που εδρεύει στις Βρυξέλλες.

Η έκθεση παρουσιάζει ιστορίες παραποιήσεων και πλαστογραφήσεων από την αρχαιότητα ως τις μέρες μας. Περιγράφει τις συγκεκριμένες ιστορικές συνθήκες που εξηγούν την εμφάνισή τους, τα ενδιαφέροντα και τα κίνητρα πίσω από αυτά και τον αντίκτυπο που είχαν. Δείχνει, επίσης, πώς τελικά αποκαλύφθηκαν.

Η έκθεση χωρίζεται χρονολογικά σε έξι μεγάλες θεματικές ενότητες: Εξουσία και Προσευχή, Η κατανόηση του κόσμου, Ένωση και Διαίρεση, Στον πόλεμο, Παραχάραξη και Πλούτος, Η εποχή της μετά-αλήθειας, με περισσότερα από 100 εκθέματα της Συλλογής του Σπιτιού της Ευρωπαϊκής Ιστορίας. Περιλαμβάνει επίσης ταινίες και διαδραστικά παιχνίδια.

Τα κίνητρα, οι στρατηγικές και τα εργαλεία που χρησιμοποιούν απατεώνες και πλαστογράφοι προκύπτουν από συγκεκριμένες πολιτικές και κοινωνικές συνθήκες. Ωστόσο, η ανθρώπινη προδιάθεση να πιστεύει στο «ψεύτικο», καθώς και οι στόχοι πίσω από την εξαπάτηση των άλλων, φαίνεται να είναι διαχρονική. Έτσι, η προώθηση της παιδείας σχετικά με τα μέσα επικοινωνίας, η ενίσχυση της κριτικής σκέψης μέσω ιστορικών παραδειγμάτων και η ανάπτυξη δεξιοτήτων για το πώς να αντιμετωπίζουμε την παραπληροφόρηση σήμερα είναι οι βασικοί στόχοι της έκθεσης.

Στο πλαίσιο της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν παράλληλες εκδηλώσεις, ξεναγήσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα.

Η έκθεση είναι επισκέψιμη και από σχολεία ενώ το μουσειοπαιδαγωγικό πρόγραμμα περιλαμβάνει:

  • συμμετοχή σε δίωρο μουσείο-παιδαγωγικό πρόγραμμα που καλύπτει αναλυτικότερα δυο εκθέσεις του μουσείου
  • μικρής διάρκειας βιωματική δράση εικαστικού περιεχομένου, με έμπνευση από την έκθεση (τα υλικά, τα καλύπτει το Τελλόγλειο, εκτός αν χρειαστεί προσαρμογή της δράσης, έπειτα από συνεννόηση με τους εκπαιδευτικούς)
  • δείτε όλες τις πληροφορίες εδώ.

 

Fake Newsical. Παρ@μυθομπερδέματα

Η νέα ευφάνταστη παραγωγή της Παιδικής Σκηνής του ΚΘΒΕ «Fake Newsical. Παρ@μυθομπερδέματα!» έρχεται τον Ιανουάριο στο Βασιλικό Θέατρο, σε κείμενο Στάθη Παχίδη – Σταυρούλας Παγώνα και σε σκηνοθεσία Εύης Σαρμή.

Πρεμιέρα: Κυριακή 14/01/2024

 

Μα τι συμβαίνει στο Βασίλειο των Παραμυθο-ηρώων;

Φήμες και διαδόσεις κυκλοφορούν ασύστολα και κλονίζουν την εικόνα των Ηρώων των Παραμυθιών που όλοι αγαπούν.

Αλήθεια ή ψέματα πως ο κακός Λύκος έχει γίνει Vegan;
Αλήθεια ή ψέματα ότι το Τέρας προσέλαβε imagemakers για να τον κάνουν… Πεντάμορφο;
Αλήθεια ή ψέματα πως ο Ηρακλής είχε και 13ο άθλο που δεν κατάφερε να ολοκληρώσει;
Αλήθεια ή ψέματα πως η Σταχτοπούτα έβαλε βαμβάκι στο γοβάκι για να της εφαρμόζει τέλεια;
Αλήθεια ή ψέματα πως η Ωραία Κοιμωμένη φίλησε βάτραχο βατραχοτροφείου;
Αλήθεια ή ψέματα ότι οι Πρίγκιπες έχουν εξαφανιστεί από όλα τα παραμύθια;

Το Σωματείο των Γιαγιάδων, οι ισχυροί θεματοφύλακες των παραμυθιών, αποφασίζει να δράσει και καλεί το αρχιλαγωνικό, τον Ντετέκτιβ Ρεβιθούλη που με τη βοήθεια της Τεχνολογίας και της μαμάς του καλείται να λύσει το μυστήριο της διάδοσης των Fakenews!

Με συνεχείς ανατροπές, γέλιο, μουσικές, τραγούδια και αναπάντεχα παραμυθομπερδέματα ξετυλίγεται μια ξεκαρδιστική ιστορία μυστηρίου – μέχρι και GPS υπάρχει για να μη χαθεί κανείς. Ως video-guest εμφανίζονται  ο youtuber… Panos Dent και η τραγουδίστρια και ηθοποιός Ρούλα Μανισάνου ως Νονά της Σταχτοπούτας!

Μα να εξαφανιστούν όλοι οι Πρίγκηπες;

Για Γονείς και Εκπαιδευτικούς:
Βρείτε χρήσιμο εκπαιδευτικό υλικό για τα fake news καθώς και φύλλα εργασιών για την καλύτερη επεξεργασία του θέματος στην τάξη ή στην ομάδα, στο site της παράστασης fakenewsical.gr

Συντελεστές

Κείμενο – Στίχοι τραγουδιών – Σύνθεση Πρωτότυπης Μουσικής: Στάθης Παχίδης, Κείμενο – Στίχοι τραγουδιών: Σταυρούλα Παγώνα, Σκηνοθεσία: Εύη Σαρμή, Σκηνικά – Κοστούμια: Δανάη Πανά, Eνορχήστρωση – Μουσική παραγωγή – Ηχοληψία: Γιώργος Πεντζίκης, Κίνηση – Χορογραφίες: Ιωάννα Δεμερτζίδου, Σύμβουλος κινησιολόγου: Ευανθία Σωφρονίδου, Φωτισμοί: Γιάννης Τούμπας, Μουσική διδασκαλία: Χρύσα Τουμανίδου, Video Graphics: Mike Rafail, Video: Άντα Λιάκου, Κατασκευή ιστοσελίδας: Ecolapsis, Επιστημονική συνεργάτιδα ΑΠΘ: Αναστασία Κατσαουνίδου, Βοηθός Σκηνοθέτη: Μάρα Μαλγαρινού, Οργάνωση παραγωγής: Μαρίνα Χατζηιωάννου, Οδηγός σκηνής: Αθανασία Ανδρώνη

Διανομή (με αλφαβητική σειρά)

Μαριάννα Αβραμάκη (Μαμά Ντεντέκτιβ), Λευτέρης Αγγελάκης (Γιαγιά 2, Μπριζόλας Χοιρινόπουλος, Τραυματιοφορέας 2, Βάτραχος, Κουδούνι), Πελαγία Αγγελίδου (Ψητοπώλης, Προϊσταμένη Νοσοκόμα, Βάτραχος, Νταίζη Φουσκοχείλη), Μάνος Γαλανής (Γιατρός, Πελάτισσα 2, Χάρης Τούμπανος, Πρίγκιπας), Ελένη Γιαννούση (Πεντάμορφη, Κακιά αδελφή Σταχτοπούτας), Ηλέκτρα Γωνιάδου (Σταχτοπούτα, Ξυπνητήρι Ντριν), Θανάσης Δισλής (Γιαγιά 3, Μπέικον Χοιρινόπουλος, Τραυματιοφορέας 2, Μπάμπης Σιφώνης, Βάτραχος), Αλέξανδρος Ζαφειριάδης (Ντεντέκτιβ), Μάρα Μαλγαρινού (Καρακακιά Αδελφή Σταχτοπούτας, Ξυπνητήρι Κούκος, Βατραχοπριγκίπισσα, Κοκκινοσκουφίτσα), Μαρία-Νεφέλη Παρασκευοπούλου (Άβουλη Αδελφή Σταχτοπούτας, Ξυπνητήρι Digital, Βάτραχος), Δημήτρης Σακατζής (Κακός Λύκος, Πατέρας της Πεντάμορφης), Γιώργος Σφυρίδης (Τέρας, Πελάτισσα 3), Ελευθερία Τέτουλα (Ωραία Κοιμωμένη, Πινόκιο, Πελάτισσα 1), Γιάννης Τσάτσαρης (Ηρακλής), Γιάννης Τσιακμάκης (Αρχιγιαγιά, Πιτόγυρος Χοιρινόπουλος, Τραυματιοφορέας 1, Λίνος Τσουλούφης, Βάτραχος), Μανώλης Φουντούλης (Μπάτλερ)

* Έκτακτη αντικατάσταση: Ευαφρία Σωφρονίδου

Στο βίντεο της παράστασης συμμετέχουν:
Ο youtuber Panos Dent και στον ρόλο της Νονάς της Σταχτοπούτας η Ρούλα Μανισάνου.

 

Για Γονείς και Εκπαιδευτικούς:
Βρείτε χρήσιμο εκπαιδευτικό υλικό για τα fake news καθώς και φύλλα εργασιών για την καλύτερη επεξεργασία του θέματος στην τάξη ή στην ομάδα, στο site της παράστασης fakenewsical.gr

 

Εδώ Λιλιπούπολη – Τα τραγούδια

 

Εδώ Λιλιπούπολη: Η θρυλική ραδιοφωνική σειρά που συνδέθηκε με την εποχή του Μάνου Χατζιδάκι στο Τρίτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ (1976 – 1980) και μεγάλωσε ως σήμερα γενιές και γενιές, ξαναζωντανεύει και μας παρασύρει στον κόσμο των αγαπημένων τραγουδιών, σε μουσική Νίκου Κυπουργού, Δημήτρη Μαραγκόπουλου, Λένας Πλάτωνος, Νίκου Χριστοδούλου και στίχους της Μαριανίνας Κριεζή.

 

Μια παραμυθένια παράσταση γεμάτη όνειρα και αναμνήσεις, υπό τη μουσική διεύθυνση του Νίκου Χριστοδούλου, που θα ζωντανέψει μέσα από τις ερμηνείες της Σαβίνας Γιαννάτου, του Δώρου Δημοσθένους, της Λένιας Ζαφειροπούλου και του Βαγγέλη Μανιάτη.

 

 

Συντελεστές:

Νίκος Κυπουργός Μουσική

Δημήτρης Μαραγκόπουλος Μουσική

Λένα Πλάτωνος Μουσική

Νίκος Χριστοδούλου Μουσική

Μαριανίνα Κριεζή Στίχοι

Ρεγγίνα Καπετανάκη Δημιουργός

Ερμηνεύουν:

Σαβίνα Γιαννάτου

Δώρος Δημοσθένους

Λένια Ζαφειροπούλου

Βαγγέλης Μανιάτης

Χορωδία Ι.Ν. Αγίων Κυρίλλου & Μεθοδίου Θεσσαλονίκης

Μαρία Έμμα Μελιγκοπούλου  Διδασκαλία χορωδίας

Ελπίδα Τσάμη Διδασκαλία χορωδίας

JoveNata Ensemble

Νίκος Χριστοδούλου  Διεύθυνση Ορχήστρας

Ένα Βήμα Τη Φορά

Ένα Μουσικό έργο Αυτογνωσίας αφιερωμένο στα συναισθήματα

 

Tο “Ένα Βήμα Τη Φορά Τhe Musical” είναι μία αυθεντική Ελληνική all family musical δημιουργία της Μαρίας Στεφάνου, βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο της δημιουργού, σε πρωτότυπη μουσική και στίχους της ίδιας.

Το musical που έχει ξεπεράσει τις 200 παραστάσεις και τους 45.000 θεατές επιστρέφει για 7η συνεχόμενη χρονιά στην Θεσσαλονίκη! Μια παράσταση εγκεκριμένη από ψυχολόγους και παιδοψυχολόγους για όλη την οικογένεια που έχουν αγαπήσει και παρακολουθήσει σε Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια και ΕΠΑΛ.

 

Λίγα λόγια για την παράσταση

To μουσικό παραμύθι είναι το “περπάτημα” ενός κοριτσιού προς την ενηλικίωση και την αγάπη εαυτού, μέσα από το δρόμο των συναισθημάτων, τον φόβο, τον θυμό, τη ζήλια, τον ανταγωνισμό, τα πρέπει, το θέλω, το μου αρέσει, την ευθύνη της. Ένα τρυφερό, μοντέρνο και άκρως επίκαιρο musical για τη ζωή και τις μεγάλες, άλλα τόσο απλές αλήθειες της διαδρομής μας προς εμάς.

Ο “δρόμος” των ανθρώπων έχει μετατραπεί σε αγώνα και το φαβορί της κούρσας, η μικρή Ερμιόνη, προσπαθώντας να βγει πρώτη, σκοντάφτει, χάνει την πρωτιά και τη γη κάτω απ’ τα πόδια της. Μένει μόνη. Στο δρόμο της εμφανίζεται ένας “περαστικός”, απ’ αυτούς που όλοι έχουμε ανάγκη όταν σκοντάφτουμε. Την πιάνει απ’ το χέρι και περπατάει πλάι της, μαθαίνοντας της ό,τι χρειάζεται για να σταθεί πρώτη φορά στα πόδια της.

Γέλιο, συγκίνηση, χαρά, λύτρωση, πολύ χορό και μελωδίες ψυχής. To κάθε κομμάτι της διαδρομής έχει να μας δώσει άλλο δώρο, μέσα από swing, jazz, pop, waltz, latin και rock‘n’roll ρυθμούς. Τραγούδια γραμμένα για την κάθε ηλικία, το κάθε μάθημα και συναίσθημα που έχει να περπατήσει η Ερμιόνη, μέχρι να αφήσει όλες τις αποσκευές και με ελεύθερα χέρια πια, να αγκαλιάσει τον εαυτό της.

 

 

 

Λίγα λόγια τη δημιουργό

Η Θεσσαλονικιά Musical Performer και θεατρική παραγωγός Μαρία Στεφάνου, είναι μία πολυτάλαντη και πολύπλευρη καλλιτέχνης, συγγραφέας, σκηνοθέτης, χορογράφος, συνθέτης και στιχουργός, με σπουδές χορού και τραγουδιού στην Ελλάδα (Σχολές Χορού Καφαντάρη) και το εξωτερικό (Arts Educational School of London, Pinapple Studios, SDK της Τσεχίας).

Έχει υπογράψει χορογραφικά και συμμετάσχει σε αγαπημένες μουσικές παραγωγές του  Regency Casino of Thessaloniki, όπως το “Σαν κάποιος Θίασος” με τον Τάκη Ζαχαράτο (2015-2016), “Το πρώτο μας Πάρτυ” του Μάκη Δελαπόρτα (2016-2017), “Ένας Ουρανός μ’ Αστέρια”, “I Have A Dream The Musical” και “Dorian Gray The Musical” της Άντας Τσεσμελή – Edwards (2014-2016). Το συγγραφικό και σκηνοθετικό ντεμπούτο της το έκανε το 2014 με τις “Πριγκίπισσες The Musical”, σε έμπνευση και μουσική επιμέλεια του μαέστρου Σπύρου Ρασσιά στο French Keys Jazz Club Θεσσαλονίκης, το οποίο αγαπήθηκε και μέτρησε 22 sold out παραστάσεις. Μετά από αναρίθμητες συμμετοχές της σε αντίστοιχες μουσικές παραγωγές, όπως το “Alexander The Great Rock Opera” του Κωνσταντίνου Αθυρίδη, τα “Λάχανα Και Χάχανα The Musical” του Τάσου Ιωαννίδη και σημαντικές συνεργασίες με εξαίρετα ονόματα του χώρου όπως η Σία Κοσκινά, αποφάσισε να αφοσιωθεί στην δημιουργία των έργων της. H αγάπη για την τέχνη της ολοκληρώνεται πάντα με τους μαθητές της, έχοντας συνεργαστεί και διδάξει σε κορυφαίους φορείς, όπως η Σχολή Μουσικού Θεάτρου PMTP Method By Sia Koskina, καθώς και οι σχολές χορού Dance ’O Clock, Asters Dance Τeam, AfroCuban Dance School και τα ωδεία Βορείου Ελλάδος, Χορωδείο, Ωδείο Εν Τέχνη.

Το “Ένα Βήμα Τη Φορά” είναι η πρώτη ολοκληρωμένη δημιουργία της, όταν πήρε την απόφαση να εμπιστευτεί το χάρισμά της και να περπατήσει προς τον εαυτό της. Το βιβλίο της γράφτηκε τον Μάρτιο του 2016 και 1 χρόνο μετά μεταφέρθηκε στη θεατρική σκηνή με τη μορφή musical σε δική της μουσική σύνθεση, στίχους, σκηνοθεσία και χορογραφίες. Πρωτοπαρουσιάστηκε στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης με 60 καλλιτέχνες να χορεύουν και να τραγουδάνε τις αλήθειες της και μετράει ως τώρα 57 παραστάσεις στην βραδινή αλλά και πρωινή ζώνη. Το Μάιο του 2017, βιώνοντας της ανάγκες της παραγωγής, η Μαρία ανοίγει την καινοτόμα επιχείρηση θεατρικών και καλλιτεχνικών παραγωγών “Maria Stefanou Productions”.  “Επιτέλους είμαι στο δρόμο μου. Θέλω και ζω, θέλω και δημιουργώ” λέει ετοιμάζοντας τα δύο νέα έργα της “Το 10 το Καλό και ο Χάρτινος Κόσμος” με θέμα την αξία των ανθρώπων και το “Ένα Βήμα Τη Φορά 2, η Αλλαγή”.

 

 

Τα Χριστούγεννα του Ποντικομικρούλη

Μια ιδιαίτερα δυνατή αλλά και τρυφερή ιστορία, της οποίας ήρωας είναι ένα ονειροπόλο ποντικάκι, ο Ποντικομικρούλης, που έχει ως όνειρο ζωής να αγγίξει ένα αστέρι. Το αστέρι της Αγάπης!

Με βοηθούς τα παιδιά θα προσπαθήσει να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα.

Όλοι μαζί θα πιάσουν το αστέρι και η καρδιά τους θα γεμίσει από αγάπη.

 

Ο Σιμιγδαλένιος

«Ο Σιμιγδαλένιος» του Αλέξανδρου Αδαμόπουλου έρχεται κάθε Σάββατο του Δεκεμβρίου στο Θέατρο Αμαλία από τον Μικρό Βορρά.

Το γνωστό αγαπημένο λαϊκό παραμύθι για την αγάπη και την αφοσίωση γίνεται θεατρική παράσταση με την σκηνοθετική ματιά του Ανδρέα Παράσχου.

Λίγα λόγια για την παράσταση

«Ήλιε μου, λαμπρέ λαμπρέ και λαμπρογεμισμένε,
εδώ ψηλά που περπατείς και χαμηλά κοιτάζεις,
μην είδες τον αντρούλη μου, που ’ναι σιμιγδαλένιος;»

Μία πριγκιποπούλα φτιάχνει το ταίρι της από σιμιγδάλι για να έχει σύζυγο όπως αυτή τον θέλει. Όμως ο Σιμιγδαλένιος γίνεται ξακουστός και μία άλλη πριγκιποπούλα αποφασίζει να της τον κλέψει. Τότε ξεκινά η μεγάλη περιπέτεια για την αναζήτηση του αγαπημένου Σιμιγδαλένιου. Πόσο μακριά φτάνει κανείς για την αγάπη;

Ο Σιμιγδαλένιος αποτελεί ένα παραμύθι λαϊκής λογοτεχνίας που προφορικά μεταδόθηκε από γενιά σε γενιά. Περιέχει όλα τα στοιχεία της λαϊκής δημιουργίας που αντικατοπτρίζουν τον τρόπο ζωής και τις συνήθειες των απλών ανθρώπων καθώς και την αγάπη τους για τα στοιχεία της φύσης. Συχνά, όπως συμβαίνει στα λαϊκά παραμύθια, τα όρια μεταξύ πραγματικού και μαγικού κόσμου καταργούνται και οι δύο κόσμοι αλληλεπιδρούν για χάρη της αφήγησης. Η πριγκιποπούλα καταφεύγει στο υπερφυσικό για να βρει και να επιστρέψει το ταίρι της. Μέσα από το ταξίδι της αναζήτησης θα κάνει απίθανους φίλους, θα καταργήσει τον εγωισμό της και θα διδαχθεί μέσα από τη δύναμη της αγάπης.

«Δε μου μιλείς, μάτια μου; Δε μου μιλείς, φως μου; Δεν είμαι γω που σ’ έπλασα; Δεν είμαι γω που σε ιστόρησα;»

Τρεις εξαιρετικοί ηθοποιοί μέσα από μία παιχνιδιάρικη σκηνοθετική ματιά, μετατρέπονται στα πιο αγαπημένα πρόσωπα της προφορικής αφήγησης, τις γιαγιάδες, που είναι πάντα έτοιμες με την τρυφερότητα και την φροντίδα τους να πουν ένα παραμύθι αλλιώτικο από τα άλλα. Ταυτόχρονα, μέσα από πλούσια αφηγηματικά εργαλεία, χορό, μουσική και λίγο… σιμιγδάλι, η παράσταση μετατρέπει σε συνταξιδιώτες της πριγκιποπούλας στην αναζήτηση του Σιμιγδαλένιου της.

Συντελεστές

Συγγραφέας: Αλέξανδρος Αδαμόπουλος

Σκηνοθεσία: Ανδρέας Παράσχος

Σκηνογραφία/ενδυματολογία: Μαρίνα Κωνσταντινίδου

Πρωτότυπη μουσική σύνθεση: Μιχάλης Τραχαλιός

Κινησιολογία – βοηθός σκηνοθέτη: Αλεξία Μαϊκίδου-Πουτρίνο

Συνεργάτης στο διαδραστικό μερος: Μελίνα Χατζηγεωργίου

Voice Over: Μάριος Β. Αποστολακούλης

Γραφιστικός σχεδιασμός: Ντόρη Λούκρη

Επικοινωνία: Λουκία Αργυριάδου

Παίζουν : Ανθούλα Αηδώνη, Κωνσταντίνος Δραμπάζης, Κορίνα Κυρκίμη

Καλλιτεχνική διεύθυνση: Τάσος Ράτζος

ΠΑΡΑΓΩΓΗ: ΜΙΚΡΟΣ ΒΟΡΡΑΣ

Ψάχνοντας τους θησαυρούς των Χριστουγέννων με την Αιθήρ

Δασοπεριπέτειες σε γιορτινή ατμόσφαιρα! 

Η Αιθήρ ψάχνει τους Θησαυρούς των Χριστουγέννων! Θα τn βοηθήσεις;

Αυτά τα Χριστούγεννα η Αιθήρ ετοιμάζει μια περιπέτεια για παιδιά σε μοναδικούς προορισμούς στη φύση.

Το πρόγραμμα αποτελείται από βιωματικά παιχνίδια και δραστηριότητες σε φυσικό περιβάλλον που ποικίλουν ανάλογα με την ηλικία και το πλήθος των παιδιών. Κύριοι σκοποί του είναι να φέρει τα παιδιά κοντά στο δάσος, να τα βοηθήσει να γνωρίσουν τη βιοποικιλότητα του, καθώς και να αφήσουν την φαντασία τους ελεύθερη χωρίς περιορισμούς.

Όλα όσα αναφέρθηκαν παραπάνω έρχονται να συνδεθούν με τη μαγεία των Χριστουγέννων και να δημιουργήσουν ένα παιχνίδι στο δάσος που θα μείνει αξέχαστο στη μνήμη κάθε παιδιού.

 

Μπορείτε να μάθετε για τις δράσεις της Aether στην σελίδα: www.aethercreative.gr/

Ο Πέτρος και ο Λύκος

Μουσικό παραμύθι του Σεργκέι Προκόφιεφ από την Κ.Ο.Θ.

 

Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης παρουσιάζει το αγαπημένο μουσικό παραμύθι ‘Ο Πέτρος και ο Λύκος’ του Σεργκέι Προκόφιεφ, σε μία οικογενειακή συναυλία, με την οποία ολοκληρώνεται ο πρώτος κύκλος του νέου της εκπαιδευτικού προγράμματος για μαθητές της Α/θμιας Εκπαίδευσης. Η Κ.Ο.Θ. παρουσιάζει την σπουδαία αυτή μουσική ιστορία μαζί με πρωτότυπη εικονογράφηση σε συνεργασία με τo “The Comic- con”.

 

Λίγα λόγια για την παράσταση

Στην ιστορία του παραμυθιού, ο Πέτρος ζει στο σπίτι του παππού του στο δάσος και ως γενναίος νέος δεν φοβάται καθόλου τους κακούς λύκους. Αγνοώντας τις προειδοποιήσεις του παππού του τα βάζει με το λύκο, τον οποίο αιχμαλωτίζει με τη βοήθεια ενός πουλιού. Η γάτα (κλαρινέτο), η πάπια (όμποε), το πουλί (φλάουτο), ο παππούς (φαγκότο), οι κυνηγοί (πνευστά-κρουστά), ο λύκος (κόρνα) και ο Πέτρος (έγχορδα) πρωταγωνιστούν σε αυτή την πολυαγαπημένη ιστορία και διδάσκουν ευχάριστα, μαζί με τα ηχοχρώματα των αντίστοιχων οργάνων.

Η οικογενειακή συναυλία θα επαναληφθεί τον Ιούνιο ολοκληρώνοντας και τη β’ φάση του εκπαιδευτικού αυτού προγράμματος.

 

Ταυτότητα παράστασης

Διεύθυνση ορχήστρας: Μιχάλης Οικονόμου
Αφήγηση: Ανθή Σαββάκη
Εικονογράφηση/εικαστική επιμέλεια: Μανώλης Φραγγίδης
Μετάφραση κειμένου: Νίκος Κυριακού

Πρόγραμμα: Σεργκέι Προκόφιεφ (1891-1953): Ο Πέτρος και ο Λύκος, έργο 67

Παραγωγή Κ.Ο.Θ.

Το πρόγραμμα γίνεται σε συνεργασία με τo Thessaloniki Comic Convention «The Comic Con».

 

Το μουσικό παραμύθι θα παρουσιαστεί και ως εκπαιδευτικό πρόγραμμα για σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Δείτε πληροφορίες ΕΔΩ.

 

 

Λίγα λόγια για το «The Comic Con»

To Thessaloniki Comic Convention «The Comic Con» είναι η κορυφαία εκδήλωση για τον κόσμο των κόμικς στην Ελλάδα σήμερα –και η μόνη που βασίζεται στην αυθεντική παράδοση των μεγάλων comic conventions τού εξωτερικού, όπως η μυθική διοργάνωση του Σαν Ντιέγκο στις ΗΠΑ, η Comiket του Τόκιο (Ιαπωνία), το καταξιωμένο Comics & Games τής Λούκα (Ιταλία), ή η Comic-Con International της Νέας Υόρκης (ΗΠΑ). Στο τριήμερο της λειτουργίας του φιλοξενεί επαγγελματίες και λάτρεις των κόμικς, του animation, του gaming και όλων όσα σχετίζονται με τις συγκεκριμένες μορφές τέχνης.

Ανάμεσα στους καλλιτέχνες που έχουν συμμετάσχει στο «The Comic Con» είναι -μεταξύ άλλων- ο Φρανκ Μίλερ, δημιουργός των θρυλικών κόμικς «300» και «Sin City», ο Ντον Ρόσα, ένας δημιουργός που ταυτίστηκε όσο κανείς άλλος με τις ιστορίες τής οικογένειας των Ντακ, ο αείμνηστος Κόλιν Κάντγουελ, ένας από τους στενότερους συνεργάτες τού Τζορτζ Λούκας και του Στάνλεϊ Κιούμπρικ, ο Ασντέ σχεδιαστής τού Λούκι Λουκ, του πιο διάσημου κάουμπόι όλων των εποχών και ο Γουίλιαμ Σίμπσον, storyboard artist τής τηλεοπτικής σειράς-φαινόμενο «Game of Thrones».

Αυτή η μεγάλη γιορτή ξεκινά από τους χώρους τού Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης, δεν τελειώνει όμως εκεί. Ξεχύνεται σε ολόκληρη την πόλη, μέσα από μια σειρά δράσεων και συνεργειών, οι οποίες καθιστούν το «The Comic Con» ένα από τα μεγαλύτερα, από τα πλέον συμμετοχικά και με τη μεγαλύτερη απήχηση πολιτιστικά γεγονότα στη Θεσσαλονίκη. Στην πρώτη συνέργεια του 2024 συμπράττει με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, ντύνοντας οπτικά –με τα εξαιρετικά σχέδια του Μανώλη Φραγγίδη– το δημοφιλέστερο, ίσως, μουσικό παραμύθι στην ιστορία της κλασικής μουσικής εργογραφίας: το «Ο Πέτρος και ο λύκος» του Σεργκέι Προκόφιεφ.

Το «The Comic Con 8» θα πραγματοποιηθεί στο συνεδριακό κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης» και στο Περίπτερο 6 τής ΔΕΘ-Helexpo, από τις 17 έως τις 19 Μαΐου 2024.

 

Ξενάγηση στο Goethe-Institut Thessaloniki

Στο πλαίσιο του Open House Thessaloniki 2023 – 25/11 & 26/11/2023

Το Goethe-Institut Thessaloniki συμμετέχει και φέτος στο πρόγραμμα του Open House Thessaloniki ανοίγοντας τις πόρτες του στο κοινό, καθώς και σε εκπαιδευτικές επισκέψεις ομάδων που πραγματοποιούνται στα πλαίσια της δράσης OPEN SCHOOL. Η διοργάνωση προσφέρει μια εξαιρετική ευκαιρία ξενάγησης στα κτίρια, την ιστορία, τα εκθέματα και τις υποδομές του Goethe-Institut Thessaloniki, μέσα από οργανωμένες ομαδικές ξεναγήσεις.

Ανακαλύψτε το Αρκαδικό αρχέτυπο στον προαύλιο χώρο του Ινστιτούτου, περιηγηθείτε στον καλλιτεχνικά επιμελημένο κήπο του και στην πλούσια συλλογή της σύγχρονης βιβλιοθήκης του, επισκεφτείτε τα διατηρητέα κτίρια του συγκροτήματος και ζήστε «το Όνειρο του Γκαίτε» όπως το οραματίστηκαν οι καλλιτέχνες του Artecitya.

Η ξενάγηση περιλαμβάνει στάσεις στους χώρους, τα εκθέματα και την ιστορία του Goethe-Institut Thessaloniki που μπορεί και να σας ξαφνιάσουν!

Οι μουσικοί της Βρέμης

Ένα από τα δημοφιλέστερα παραδοσιακά παραμύθια που συλλέχθηκαν και δημοσιεύτηκαν για πρώτη φορά από τους αδελφούς Γκριμ έρχεται στη Θεσσαλονίκη στο Κινηματοθέατρο ΒΑΚΟΥΡΑ σε μια γεμάτη χιούμορ, μουσική, διάδραση και μαγικές στιγμές θεατρική παράσταση που θα συναρπάσει μικρούς και μεγάλους.

Με πολύχρωμες προβολές που μας δένουν με το παραμύθι κάνοντας τα πάντα να μοιάζουν τόσο ονειρικά όσο και αληθινά ταυτόχρονα.

Με ζωντανή μουσική να πλαισιώνει κάθε στιγμή της παράστασης, οι νότες ξεπηδούν και με την βοήθεια των μικρών και μεγάλων φίλων, ενθαρρύνουν, καθοδηγούν και συμπαραστέκονται στους ήρωες, προσθέτοντας μια ακόμη διάσταση στη μαγεία της παράστασης.

Οι ηθοποιοί δίνουν ζωή στους χαρακτήρες με ειδικές πρωτοποριακές κατασκευές, (giant hollow puppets) σε φυσικό μέγεθος. Παίζουν, τρέχουν, κινούνται με την φυσικότητα του ίδιου του ζώου που ενσαρκώνουν δημιουργώντας ένα μοναδικό φαντασμαγορικό θέαμα.

Το εξαιρετικό έργο των Αδελφών Γκριμ ζωντανεύει μπροστά στα μάτια των θεατών και τους μαθαίνει τι θα πει θάρρος, επιμονή, ομαδικό πνεύμα και καλή καρδιά.

 

Λίγα λόγια για την παράσταση

Στο διδακτικό αυτό παραμύθι, οι ήρωες είναι τέσσερα ηλικιωμένα ζώα, ένας γάιδαρος, ένας σκύλος, μία γάτα και ένας κόκορας. Μετά από μια ολόκληρη ζωή σκληρής δουλειάς βρίσκονται παραμελημένα από τους ιδιοκτήτες τους.
Γι’ αυτό αποφασίζουν να αποδράσουν και να γίνουν μουσικοί στην πόλη της Βρέμης.

Στον δρόμο τους συναντούν ένα ζεστό σπιτάκι και μια συμμορία από ληστές. Kαι τότε όλα τα σχέδιά τους αλλάζουν!
Τελικά θα καταφέρουν να πραγματοποιήσουν το όνειρά τους; Θα πάνε στη Βρέμη;

Θα καταφέρει αυτή η ετερόκλητη παρέα από φωνές να γίνει διάσημη για τη μουσική και τα τραγούδια της;

Μια απολαυστική κλασική ιστορία, γίνεται μια μαγευτική θεατρική παράσταση που σίγουρα θα λατρέψουν τα παιδιά και όχι μόνο.

 

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Λένια Κοκκίνου

Διασκευή Κειμένου: Λένα Πετροπούλου

Μουσική: Γιώργος Κωστογιώργης

Σκηνικά, Κουστούμια: Kolossaion Productions

Κινησιολογία: Δημήτρης Φεσσάς

Video Art: Σωτήρης Τσολάκης

Artwork: Ντίνα Ζαφειρίου

Βοηθός Οργάνωσης Παραγωγής: Δήμητρα Παπαδοπούλου

Παραγωγή: Kolossaion Productions

Πρωταγωνιστούν: Κική Δίδογλου, Παναγιώτης Μακρής (κιθάρα), Αρετή Μακρολειβαδίτη, Όλια Μήτσιου, Τζένη Μόσχου, Ροδόλφος Πάρτος (πλήκτρα), Μαρία Προδρόμου, Κωνσταντίνα Χουλιάρα (φλάουτο).

 

 

Ο Αι-Βασίλης σφήνωσε στην καμινάδα

της Μάρι Χεκιμιάν σε σκηνοθεσία Δέσποινας Σαρόγλου

 

Η  εταιρεία θεάτρου TheatrAction με το Artbox Theater παρουσιάζουν τη χριστουγεννιάτικη μουσικοθεατρική παράσταση «Ο Αι-Βασίλης σφήνωσε στην καμινάδα» στο Θέατρο Artbox Fargani από 2 Δεκεμβρίου. Πρόκειται για ένα πρωτότυπο συγγραφικό έργο με ζωντανή μουσική επί σκηνής, που απευθύνεται κυρίως σε παιδιά προσχολικής και νηπιακής ηλικίας αλλά μπορούν να το παρακολουθήσουν ευχάριστα και οι ενήλικες.

.

Λίγα λόγια για την παράσταση

Τα Χριστούγεννα είναι κοντά! Το ταξίδι του Αϊ-Βασίλη προετοιμάζουν τάρανδοι και ξωτικά! Τα παιδιά όλου του κόσμου προσμένουν, μ’ ανυπομονησία και χαρά, δώρα και ζαχαρωτά! Ο Αϊ-Βασίλης είναι ο μόνος που μπορεί να βρει ποιο δώρο τους αρμόζει και τι παιχνίδι τους ευχαριστεί! Μα ώρες ώρες, φέρεται κι αυτός σαν παιδί και χρειάζεται την γυναίκα του, την Κυρία Βασιλεία να τον φροντίζει και να τον επιτηρεί. Ειδικά σε ό,τι έχει να κάνει με φαΐ, αφού στις λιχουδιές έχει αδυναμία μεγάλη και του είναι δύσκολο να αντισταθεί! Η περιπέτεια όμως που πρόκειται να ζήσει, ένα βράδυ Πρωτοχρονιάς, γνώμη θα του αλλάξει μονομιάς! Θα σταματήσει να τρώει τόσα πολλά γλυκά και θα αρχίσει επιτέλους να τρέφεται πιο υγιεινά!

 

 

Ταυτότητα Παράστασης

Κείμενο: Μάρι Χεκιμιάν

Σκηνοθεσία: Δέσποινα Σαρόγλου

Μουσική Επιμέλεια: Χρίστος Ντόβας

Σκηνογραφία: Αγγελική Κουρμουλάκη

Ηθοποιοί: Παναγιώτης Καπρίτσιος, Σταυρινή Κωνσταντίνου, Χριστίνα Σεραφειμίδου, Ηλιάνα Τσακιρίδου

Επικοινωνία: Χριστίνα Σαμολαδά

Φωτογραφίες: Γιώργος Χρυσοχοΐδης

Παραγωγή: TheatrAction, Artbox Theater

Παίζουν οι ηθοποιοί: Παναγιώτης Καπρίτσιος, Σταυρινή Κωνσταντίνου, Χριστίνα Σεραφειμίδου, Ηλιάνα Τσακιρίδου