Ροδάνι - Ιστορίες Γονεϊκότητας | 2018 – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Ροδάνι – Ιστορίες Γονεϊκότητας | 2018

συναντήσεις προσωπικής ανάπτυξης στο Ροδάνι με την οικογενειακή θεραπεύτρια – ψυχολόγο Άννα Εμμανουηλίδου.

Η βρεφική και νηπιακή ηλικία του παιδιού μας μαθαίνει πώς γινόμαστε γονείς.
Σε αυτές τις συναντήσεις, οι συμμετέχοντες θα πορευτούν στις προσωπικές τους ιστορίες μετάβασης στην μητρότητα και την πατρότητα με στόχο μια ικανοποιητική για όλα τα μέλη όμορφη παιδική ζωή των παιδιών τους. Θα δουν τι σημαίνει τελικά γονιός και τι διαχωρίζει τον άνθρωπο αυτόν, από κάποιον που ακόμα δεν έχει κάνει αυτή την μετακίνηση.
Θα μπορέσουν να συζητήσουν συγκεκριμένες δυσκολίες, απορίες, σκέψεις και συναισθήματα σ’ αυτή την πορεία. Θα μάθουν να ανιχνεύουν στους εαυτούς τους, τα παιδιά και τους συντρόφους τους, τις ανάγκες, τις δυνάμεις και τη δημιουργικότητα. Θα φτιάξουν έναν δυνατό κύκλο πληροφορίας, μέσα στον οποίο θα χτίζουν το μεγάλωμά τους ως ανθρώπων και ζευγαριών, δίπλα στο μεγάλωμα των μωρών τους.

 

Χρήσιμες Πληροφορίες

Πρώτη συνάντηση –  Έναρξη: Σάββατο 26 Μαΐου 2018 στις 12:30 το μεσημέρι
Διάρκεια: 2 ώρες
Κόστος: 20 ευρώ / 30 ευρώ το ζευγάρι
Υπάρχει επίσης η δυνατότητα να απασχοληθούν τα παιδιά στον χώρο ξεχωριστά και παράλληλα με την συνάντηση των γονέων και φυσικά συνοδευόμενα από κηδεμόνα αν το απαιτεί η ηλικία τους.

 

Λίγα λόγια για την Εμμανουηλίδου Άννα

Κλινική ψυχολόγος (Msc) του ΑΠΘ, διδάκτορ ψυχολογίας του Παν/μίου Mannheim της Γερμανίας (Dr. Phil.) και συστημική ψυχοθεραπεύτρια (εκπαίδευση στη Διεθνή Εταιρεία Συστημικής Θεραπείας IGST της Χαϊδελβέργης).
Σπούδασε στην Ελλάδα και τη Γερμανία, φιλοσοφία και ψυχολογία. Μεταξύ 1992-2001 εργάστηκε στη Γερμανία στο χώρο της ψυχιατρικής και συνεργάστηκε σε πολυάριθμες εναλλακτικές πρωτοβουλίες, μέσω των οποίων ήρθε σε επαφή με το εκεί ακμαίο κίνημα αυτοβοήθειας προσώπων με ψυχιατρική εμπειρία και με διάφορες εναλλακτικές στην ψυχιατρική προτάσεις. Υπήρξε για 7 χρόνια εκλεγμένο μέλος στο ΔΣ της Γερμανικής Εταιρείας Κοινωνικής Ψυχιατρικής (DGSP). Από το 2002 τακτικό μέλος της Συστημικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ).
Στην Ελλάδα, όπου ζει και εργάζεται και πάλι από το 2001, έχει ασχοληθεί με πολιτικές και κοινωνικές πρωτοβουλίες σε θέματα κοινωνικών μειονοτήτων με έμφαση το χώρο της ψυχικής υγείας, από το 2003 επικεντρωμένα σε δράσεις ενάντια στην ψυχιατρική βία και υπέρ της ανάπτυξης εναλλακτικών στην Ελλάδα. Από το 2006 ιδρυτικό Μέλος του Παρατηρητηρίου για τα Δικαιώματα στο Χώρο της Ψυχικής Υγείας. Από το 2004 εργάζεται στο Ελληνικό Κέντρο Ψυχικής Υγιεινής και Ερευνών, παράρτημα Θεσσαλονίκης, στην Ιατροπαιδαγωγική Υπηρεσία, ως οικογενειακή θεραπεύτρια και διατηρεί ιδιωτικό γραφείο ως συστημική ψυχοθεραπεύτρια, εκπαιδεύτρια και επόπτρια. Από το 2009 εκπαιδεύει επαγγελματίες στη συστημική ψυχοθεραπεία σε Ελλάδα και Κύπρο , στα πλαίσια της εργασίας της στο ΕΚΕΨΥΕ και σε συνεργασία με το Συστημικό Ινστιτούτο Κύπρου και το Συστημικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης.
Πολυάριθμες προσωπικές δημοσιεύσεις, άρθρα και μεταφράσεις στα ελληνικά θεμάτων ψυχικής υγείας και συστημικής σκέψης (Bιβλία: Ψυχιατρική με αρχή μέση και τέλος – δρόμοι εξόδου από τη χρονιότητα, των Σβάιτσερ και Σούμαχερ, εκδ. Νησίδες, 2006, Βγαίνοντας από τα Ψυχοφάρμακα, επιμ από κοινού με τον Πέτερ Λέμαν, Εκδ. Νησίδες, 2008, Αντί της Ψυχιατρικής, επιμ από κοινού με τον Πέτερ Λέμαν και Πέτερ Στάστνυ, Εκδ. Νησίδες, 2011, Συστημική Θεραπεία Ζευγαριών, εκδ. UniversityStudioPress, Θες/νίκη, υπό έκδοση.)
Μητέρα δύο αγοριών.

Οι Πυγολαμπίδες προσπαθούν πάντα να είναι ενημερωμένες, όμως για την αποφυγή αλλαγών στις εκδηλώσεις και δραστηριότητες που παρουσιάζονται, καλό θα ήταν να επικοινωνείτε με τον διοργανωτή της εκάστοτε εκδήλωσης.

Πληροφορίες χώρου

Γράψτε το σχόλιό σας

Αν θέλετε να λαμβάνετε το εβδομαδιαίο newsletter των Πυγολαμπίδων παρακαλώ κάντε εγγραφή εδώ.

Δείτε τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας μας.