Βιωματικά γαστρονομικά εκπαιδευτικά προγράμματα μαγειρικής για όλες τις Σχολικές βαθμίδες.
Η Ammilos Cooking Experience συνεργάζεται με σχολεία όλων των βαθμίδων, προσφέροντας εργαστήρια που συνδυάζουν μάθηση, ψυχαγωγία και δημιουργία στους μικρούς μαθητευόμενους…μάγειρες!
Μέσα από τη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική, οι μαθητές εξερευνούν τη διατροφή, την επιστήμη της τροφής, τον πολιτισμό και αναπτύσσουν δεξιότητες συνεργασίας.
Ένα από τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα της Αμμίλου, είναι η ευελιξία της να διοργανώνει τις δράσεις της είτε στον πλήρως εξοπλισμένο χώρο της στη Σταυρούπολη φιλοξενώντας έως 20 παιδιά, είτε σε χώρο που θα υποδειχθεί -με τον αριθμό των παιδιών να ορίζεται κατόπιν συνεννόησης- για αυτό και απευθύνεται και σε Σχολικές Μονάδες που επιθυμούν να προσφέρουν στους μαθητές τους μια διαφορετική εκπαιδευτική εμπειρία, όπου η ομάδα μεταφέρει όλη την εμπειρία και τη γνώση απευθείας στους μαθητές.
Οι δράσεις σχεδιάζονται ειδικά για κάθε ηλικία και συνδέονται με γνωστικά αντικείμενα, όπως:
- Μαθηματικά & Χημεία | Φυσικές αλλαγές, αναλογίες, μετρήσεις
- Γλώσσα & Τέχνη | Λεξιλόγιο, αφήγηση, παρουσίαση πιάτων
- Γεωγραφία & Πολιτισμός | Τοπικές συνταγές και παραδόσεις
- Υγιεινή Διατροφή | Επιλογή υγιεινών υλικών, αποφυγή ανθυγιεινών
Στόχος είναι τα παιδιά να μάθουν με ευχάριστο και διασκεδαστικό τρόπο:
- τις βασικές αρχές της υγιεινής διατροφής
- τη σωστή διαχείριση του χώρου και του χρόνου της κουζίνας
- την αποφυγή σπατάλης και ανακύκλωσης των τροφίμων
- να αναπτύσσουν βασικές δεξιότητες
Αναλυτικά τα προγράμματα ανά βαθμίδα
Δ’ – ΣΤ’ Δημοτικού & Γυμνάσιο
Οι μαθητές μαθαίνουν τη διατροφή ως προσωπική και κοινωνική επιλογή, την αξία της μαγειρικής στην πολιτισμική ταυτότητα, και αποκτούν σημαντικές δεξιότητες ζωής.
Θεματική: Γεύση – Υλικά – Πολιτισμός
Στόχος: Διατροφική εκπαίδευση, δεξιότητες ζωής, πολιτισμός.
Δεξιότητες: Μέτρηση, ακρίβεια, ομαδικότητα
Σύνδεση με μαθήματα: Μαθηματικά, γεωγραφία, οικιακή οικονομία.
Ενδεικτικές Παρασκευές:
- Energy balls με βρώμη, μέλι και ξηρούς καρπούς
- Σαλάτα με κινόα και φρέσκα λαχανικά
Διάρκεια: περίπου 1,5-2 ώρες.
Γενικά Λύκεια & Τμήματα ΕΠΑ.Λ.
Πιο τεχνικά και στοχευμένα workshops με εισαγωγή σε βασικές επαγγελματικές τεχνικές κουζίνας. Οι μαθητές εργάζονται ομαδικά και συζητούν για τη μαγειρική ως επάγγελμα.
Θεματική: Τεχνική & Κριτική Σκέψη
Στόχος: Δημιουργικότητα, βάθος, επαγγελματικός προσανατολισμός.
Δεξιότητες: Επιχειρηματικότητα, συνεργασία
Σύνδεση με μαθήματα: Χημεία, καλλιτεχνικά, επαγγελματικός προσανατολισμός
Ενδεικτικές Παρασκευές:
- Χειροποίητα ζυμαρικά
- Nutri bowls με φρούτα, ξηρούς καρπούς και superfoods
Διάρκεια: περίπου 2-3 ώρες.
Συμμετέχοντας στις δραστηριότητες της “Άμμιλος Cooking Experience”, το σχολείο σας θα προσφέρει στους μαθητές μια αξέχαστη εμπειρία που συνδυάζει τη μάθηση με τη διασκέδαση, ενώ παράλληλα ενισχύει τόσο τη σύνδεση των παιδιών με την παράδοση και τη γαστρονομία, όσο και την ανάπτυξη δεξιοτήτων όπως η Συνεργασία, η Αυτοπεποίθηση και η Κριτική Σκέψη. Οι δραστηριότητες της Αμμίλου δεν είναι απλώς μια ευχάριστη εμπειρία, αλλά ένα εκπαιδευτικό εργαλείο που συμβάλλει στην ανάπτυξη βασικών δεξιοτήτων.
H ομάδα της Αμμίλου μπορεί να σας παρουσιάσει αναλυτικά τις προτάσεις/δράσεις της, ώστε να εμπλουτίσετε με αυτές το εκπαιδευτικό σας πρόγραμμα. Κλείστε τώρα ένα ραντεβού για πληροφορίες και οργάνωση δράσεων στο 2310 606355 και στο info@ammilos.gr.
Γράψτε το σχόλιό σας
Αν θέλετε να λαμβάνετε το εβδομαδιαίο newsletter των Πυγολαμπίδων παρακαλώ κάντε εγγραφή εδώ.
Δείτε τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας μας.