Η Άμμιλος επιστρέφει ανανεωμένη και περιμένει από τις 13 Σεπτεμβρίου τους μικρούς μάγειρες & ζαχαροπλάστες να ζήσουν παρέα μία νέα γευστική χρονιά γεμάτη δημιουργία, φαντασία και παιδικές λιχουδιές!
Φέτος, για πρώτη φορά, δημιουργούνται ξεχωριστά ηλικιακά τμήματα, ώστε κάθε παιδί να συμμετέχει σε μια βιωματική δράση προσαρμοσμένη στις ανάγκες και τα ενδιαφέροντά του. Η συμμετοχή δηλώνεται ανά κύκλο ή ανά μήνα και με μεμονωμένη συμμετοχή βάση διαθεσιμότητας.
Τι περιλαμβάνει:
- 2 κύκλους των 16 μαθημάτων έκαστος (Σεπτέμβριος-Δεκέμβριος & Ιανουάριος-Μάιος)
- Μικρές ομάδες 8–10 παιδιών, για ουσιαστική συμμετοχή, προσωπική καθοδήγηση και ασφάλεια
- Διδασκαλία βασικών αρχών κουζίνας, υγιεινής, καθαριότητας και συνεργασίας
- Έμφαση στη σωστή διατροφή και χρήση θρεπτικών υλικών
- Ενίσχυση της αυτοπεποίθησης, της φαντασίας και της δημιουργικότητα
- Και φυσικά… συνταγές που τα παιδιά θα φτιάχνουν μόνα τους και θα τις απολαμβάνουν με χαμόγελο!
Τμήμα Παιδικής Μαγειρικής & Ζαχαροπλαστικής 2025
Τμήμα Α1 ”Team Cooking”| Παιδιά 3 – 5 ετών (πάντα μαζί με έναν ενήλικα)
Σάββατο | 10:00 – 10:45/11:00
Τα εργαστήρια για παιδιά προσχολικής ηλικίας είναι σχεδιασμένα με γνώμονα την ανάγκη για ελεύθερη έκφραση, παιχνίδι και ανακάλυψη. Σε αυτή την ηλικία, τα παιδιά δεν «μαθαίνουν» με τον παραδοσιακό τρόπο, αλλά μέσα από τις αισθήσεις, τη μίμηση και την κίνηση.
Δεξιότητες: Αισθητηριακή εξερεύνηση, παρατήρηση και συναισθηματική εμπλοκή.
Τμήμα Α2 “Junior Cooking” | Παιδιά 6 – 10 ετών
Σάββατο | 11:30 – 13:00
Καθώς τα παιδιά περνούν στη σχολική ηλικία, αποκτούν μεγαλύτερη αυτονομία, κριτική σκέψη και αυξημένο ενδιαφέρον για την εξερεύνηση του κόσμου γύρω τους — συμπεριλαμβανομένης της κουζίνας! Τα προγράμματα για παιδιά 6–10 ετών, έχουν ως στόχο να ενισχύσουν τη δημιουργικότητα, την αυτοπεποίθηση και την υπευθυνότητα, ενώ ταυτόχρονα προσφέρουν ένα ασφαλές και εμπνευσμένο περιβάλλον μάθησης.
Δεξιότητες: Μέτρηση, ακρίβεια, ομαδικότητα.
Τμήμα Α3 “Master Cooking” | Παιδιά 11 – 14 ετών
Σάββατο | 13:30 – 15:00
Στην εφηβεία, η μαγειρική δεν είναι πλέον απλώς ένα παιχνίδι. Είναι τρόπος έκφρασης, πεδίο πειραματισμού και αναζήτησης προσωπικής ταυτότητας. Οι έφηβοι έρχονται στην κουζίνα με περισσότερη ωριμότητα, αναζητώντας ουσιαστικές εμπειρίες και δεξιότητες που μπορούν να τους συνοδεύσουν στη μετέπειτα ζωή τους.
Τα εργαστήρια για εφήβους 11–14 ετών είναι πιο εστιασμένα, απαιτητικά και ταυτόχρονα εμπνευσμένα — με στόχο να ενισχύσουν την αυτοέκφραση, τη δεξιότητα και την κριτική σκέψη.
Δεξιότητες: Συνεργασία, τεχνική & κριτική σκέψη, δημιουργικότητα.
Ενδεικτική Θεματική Ενότητα Προσαρμοσμένη ανά ηλικιακό τμήμα:
1ος Κύκλος: “Ζάχαρη και Αλάτι” από Σεπτέμβριο έως Δεκέμβριο.
Σεπτέμβριος: Παρασκευές με ζύμες
Οκτώβριος: Γλυκές Κατασκευές
Νοέμβριος: Χημεία στη Μαγειρική
Δεκέμβριος: Christmas Mood
*Το πρόγραμμα του 2ου Κύκλου: “Γεύσεις του Κόσμου” από Ιανουάριο έως Μάιο θα ανακοινωθεί αργότερα.
Τιμολογιακή πολιτική:
- Τμήμα Α1 κόστος 17€/μάθημα & Πάσο 58€/4 μαθήματα με εφάπαξ πληρωμή
- Τμήμα Α2 κόστος 22€/μάθημα & Πάσο 75€/4 μαθήματα με εφάπαξ πληρωμή
- Τμήμα Α3 κόστος 22€/μάθημα & Πάσο 75€/4 μαθήματα με εφάπαξ πληρωμή
- Ισχύουν ειδικές τιμές για ταυτόχρονη συμμετοχή αδερφιών, με επιπλέον έκπτωση.
Για τη βέλτιστη εμπειρία, συνιστάται τα παιδιά να φέρνουν πάντα μαζί τους:
- Άνετα ρούχα, που μπορούν να λερωθούν
- Κλειστά παπούτσια και μαλλιά πιασμένα πίσω
- Ιατρική Βεβαίωση (παρέχεται από εμάς)
- Ενθουσιασμό και όρεξη για μάθηση!
Όλος ο απαραίτητος εξοπλισμός, συμπεριλαμβανομένων των ποδιών και των σκούφων μαγειρικής, παρέχεται από εμάς.
Κλείστε θέση ή μάθετε περισσότερα επικοινωνώντας στο 2310606355 ή στο info@ammilos.gr.
Οι θέσεις είναι περιορισμένες.
**ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ Η ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΑΤΟΜΙΚΟΥ ΔΕΛΤΙΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΑ – ΙΑΤΡΙΚΗ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ.
Διαβάστε περισσότερα για το πώς ωφελεί η μαγειρική διαδικασία τα παιδιά.
Γράψτε το σχόλιό σας
Αν θέλετε να λαμβάνετε το εβδομαδιαίο newsletter των Πυγολαμπίδων παρακαλώ κάντε εγγραφή εδώ.
Δείτε τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας μας.