Alte Fablon - Τα καλλιτεχνικά τμήματα – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Alte Fablon – Τα καλλιτεχνικά τμήματα

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΝΕΩΝ

Θεατρικό Εργαστήρι – Παιδικό (3,5 – 6 ετών)

Κάθε Τρίτη

17:00 – 18:30

Η χώρα του ποτέ – Παιχνίδι και θέατρο μαζί!

Με οδηγό τη φαντασία και τον αυθορμητισμό τα παιδιά βιώνουν όλα μαζί τα πιο θεατρικά και δημιουργικά ταξίδια. Ξεναγός η φιλία και η ειλικρίνεια, τους βοηθούν να διώξουν τους φόβους τους και να αγαπήσουν το διαφορετικό. Η αρχή είναι απλή…μια προσωπική ιστορία, ένα ποίημα, ένα διήγημα, μια ταινία ή ένας πίνακας ζωγραφικής τους οδηγούν σε νέες εμπειρίες και καινούρια νοήματα. Θα τα ανακαλύψουν όλα και θα τα αφήσουν να φωτιστούν μέσα από το θέατρο.

 

Θεατρικό Εργαστήρι – Παιδικό ( 7 – 12 ετών)

Κάθε Τρίτη

18:30 – 20:00

Η χώρα του άλλου και άλλοτε – Παιχνίδι και θέατρο μαζί!

Τα παιδιά μαθαίνουν να εκφράζονται, να επικοινωνούν και να συνυπάρχουν.

Αυτοσχεδιασμοί, μεταμορφώσεις, ανακαλύψεις, χορός, μουσικές, χρώματα, αγαπημένες ιστορίες και παραμύθια αποτελούν βασικό μοχλό για την απόλυτα αυθόρμητη και αβίαστη έκφραση της δημιουργικότητας των παιδιών! Μια μεγάλη γκάμα ασκήσεων-παιχνιδιών που στοχεύουν στη συνεργασία, επικοινωνία, ανάπτυξη εμπιστοσύνης, ομαδικότητα, παρατηρητικότητα, συγκέντρωση, ταχύτητα αντίληψης, αντανακλαστικότητα, συνθέτουν το πλαίσιο του μαθήματος έχοντας σταθερούς σύμμαχούς μας το γέλιο, τον σεβασμό και την αγάπη.

Εμψυχώτρια: Αντωνοπούλου Κωνσταντίνα

 

Σύντομο Βιογραφικό

Η Κωνσταντίνα Αντωνοπούλου είναι ηθοποιός, εμψυχώτρια θεατρικού παιχνιδιού και μητέρα δυο παιδιών. Αριστούχα απόφοιτη και έχει τιμηθεί με υποτροφίες από την Ανώτερη Σχολή Δραματικής ‘Ανδρέας Βουτσινάς’. Απόφοιτη του τμήματος Διεθνών Οικονομικών Σπουδών του Πανεπιστήμιου Μακεδονίας και του τμήματος Εκπαίδευσης στην Προσχολική Ηλικία του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Συνεργάστηκε με την Θεατρική ομάδα Μικρός Βορράς για τρία χρόνια σε διαδραστικές παιδικές παραστάσεις . Στο θέατρο έχει συνεργαστεί με αξιόλογους καλλιτέχνες – Νίκος Ορτετζάτος, Γρηγόρης Παπαδόπουλος, Κώστα Γεράρδο, Ομάδα Ιδέα, Κώστας Γάκης, Αθηνά Μουστάκα και Κωνσταντίνος Μπιμπής. Έχει συμμετάσχει στα Δημήτρια και στον θεσμό BIG DAY αφιερωμάτων του Κ.Θ.Β.Ε. καθώς και σε επιμορφωτικά σεμινάρια εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας υπό Δ/νση Π.Ε. Αν. Θεσσαλονίκης, Έδεσσας και Βέροιας. Έχει παρακολουθήσει το ερευνητικό πρόγραμμα πάνω στην εκπαίδευση της (θεατρικής) εκπαίδευσης με τον Θωμά Βελισσάρη και στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών σεμινάριο για το Θέατρο και Εκπαίδευση – Πολιτιστικές Εκδηλώσεις στο Σχολείο. Θεατρική Αγωγή και Επιμόρφωση Επιπλέον σεμινάρια με τους Σίμο Κακάλα, Αλεξάνδρα Καζάζου και Daniel Han από τους Studio Matejka, Αρη Σερβετάληκ.α Από το 2015 εμψυχώνει θεατρικές ομάδες παιδιών (σχολικής και προσχολικής και βρεφικής ηλικίας) σε καλλιτεχνικούς χώρους στη Θεσσαλονίκη.

 

ΕΓΑΣΤΗΡΙΑ ΕΝΗΛΙΚΩΝ

Θεατρική Ομάδα ALTE FABLON 2023 – 24

Κάθε Δευτέρα

19:30 – 22:30

Διδασκαλία Υποκριτικής και θεατρικών τεχνικών – Εκπαίδευση στον θεατρικό αυτοσχεδιασμό – Ανάλυση και προσέγγιση ρόλων και χαρακτήρων – Διδασκαλία κίνησης και θεατρικού σώματος – Διδασκαλία φωνητικής και ορθοφωνίας – Διαχείριση σκηνικής έκθεσης στο πλαίσιο δημιουργίας θεατρικής παράστασης
Το Θέατρο κατόρθωνε πάντα να επιβιώνει πλάι-πλάι με τον άνθρωπο, να πορεύεται βήμα – βήμα μαζί με την ανθρώπινη φύση. Όσο υπάρχει ανάγκη για ανθρώπινη επαφή, δεν μπορεί παρά να υπάρχει και το θέατρο για να εξιστορεί την μοίρα των ανθρώπων, όποια κι αν είναι αυτή….

Στο τέλος της χρονιάς η ομάδα θα παρουσιάσει θεατρική παράσταση στο Θέατρο Αυλαία.

  • Εξερευνούν την ουσία της θεατρικής πρακτικής.
  • Συνδυάζουν τεχνικές θεατρικού αυτοσχεδιασμού, υποκριτικής, κινησιολογίας και ορθοφωνίας.
  • Ανακαλύπτουν σωματικές και εκφραστικές ικανότητες.
  • Διαχειριζόμαστε τα εκφραστικά μας μέσα και τη σκηνική έκθεση.
  • Εξασκούμαστε στην έκφραση της κίνησης, των λέξεων, του βλέμματος, του ρυθμού.

Δημιουργούν ατμόσφαιρες, νοήματα, ιστορίες.

Στοχεύουν στην καλύτερη δυνατή προετοιμασία, προσέγγιση και εν τέλει ερμηνεία ενός ρόλου.

Και φέτος μαζί με περισσότερη όρεξη και εφευρετικότητα να δημιουργήσουν όλοι αξέχαστες εμπειρίες.

Εμψυχώτες
Υποκριτική / Θεατρικός Αυτοσχεδιασμός: Δήμητρα Τσάκου
Κινησιολογία: Μαριάνθη Ψωματάκη
Φωνητική: Γιώργος Χούχος

 

Σύντομα Βιογραφικά

ΔΗΜΗΤΡΑ ΤΣΑΚΟΥ
Σκηνοθέτης – θεατρολόγος, απόφοιτος του Τμήματος Θεάτρου, της Σχολής Καλών Τεχνών Α.Π.Θ. και Υποψήφια Διδάκτωρ του ΔΙΠΑΕ. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια υποκριτικής, φωνητικής-ορθοφωνίας, κινησιολογίας, αρχαίου δράματος και θεατροπαιδαγωγικής. Έχει 13ετή συνεχόμενη διδακτική εμπειρία σε ιδιωτικούς και δημόσιους φορείς, με βασικό αντικείμενο διδασκαλίας τον αυτοσχεδιασμό και την υποκριτική, με ομάδες ενηλίκων, εφήβων και παιδιών, ενώ πλέον ασχολείται αποκλειστικά με την εκπαίδευση ενηλίκων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Σκηνοθετικά μετρά πάνω από 20 παραστάσεις με ποικίλες συνεργασίες (ενδεικτικά: ΚΘΒΕ, Δραματική Σχολή Ροντίδη, ΙΕΚ ΑΚΜΗ, ΣΔΟ ΑΤΕΙΘ, ΤΔΟΜΤ ΔΙΠΑΕ, Ούγκα Κλάρα, Θέατρο Σοφούλη, Θέατρο Αυλαία, Δήμοι Θέρμης, Καλαμαριάς, Συκεών, Ευόσμου).

ΜΑΡΙΑΝΘΗ ΨΩΜΑΤΑΚΗ

Διδάσκει yoga, σύγχρονο χορό, αυτοσχεδιασμό και κινησιολογία σε ηθοποιούς. Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Είναι απόφοιτος του Τ.Ε.Φ.Α.Α. του Α.Π.Θ. Σπούδασε σύγχρονο χορό στο Παρίσι, όπου και απέκτησε το Κρατικό δίπλωμα διδασκαλίας χορού και το Μεταπτυχιακό δίπλωμα (DEA), Αισθητικής Τεχνολογίας και Καλλιτεχνικής Δημιουργίας. Από το 1997 ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη ως χορεύτρια, χορογράφος και δασκάλα χορού σε επαγγελματικές και ερασιτεχνικές σχολές χορού, στο Τμήμα Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ., στο Τ.Μ.Ε.Τ του Πανεπιστημίου Μακεδονία, στη Δραματική Σχολή του Κ.Θ.Β.Ε. και τη δραματική σχολή Ίασμος, Β. Διαμαντόπουλου.
Συνεργάστηκε ως χορεύτρια με τις ομάδες “Ballet Contemporain de KarinWaehner”, “Compagnie Épiphanie” στη Γαλλία, με το “Χοροθέατρο του Κ.Θ.Β.Ε.”, την ομάδα “Vis Motrix”, την ομάδα “Ευάνεμος” και το “Χοροθέατρο Αδράστεια”, του οποίου ήταν ιδρυτικό μέλος στην Ελλάδα.
Ως χορογράφος έχει κάνει δικές της παραγωγές χοροθεάτρου με το “Χοροθέατρο Αδράστεια”, την ομάδα “Oberon art group” καθώς και την κίνηση σε θεατρικές παραστάσεις της ομάδας. Έχει συνεργαστεί επίσης με το Κ.Θ.Β.Ε. και είναι ιδρυτικό μέλος της καλλιτεχνικής κολεκτίβας “Sempreviva” για άτομα άνω των 60 χρόνων.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΟΥΧΟΣ

Γεννημένος στην Αλεξανδρούπολη, ζει από τα 15 του στη Θεσσαλονίκη. Πριν ασχοληθεί με τη μουσική σπούδαζε μαθηματικά στο ΑΠΘ. Εργάζεται ως θεατρικός συνθέτης, τραγουδοποιός και καθηγητής μουσικής σε δραματικές σχολές και εργαστήρια υποκριτικής στη Θεσσαλονίκη. Έχει γράψει μουσική για παρατάσεις για το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, για την Πειραματική Σκηνή της “Τέχνης”, για το Κέντρο Θεατρικής Έρευνας Θεσσαλονίκης και για άλλα ανεξάρτητα σχήματα. Συμμετείχε ως μουσικός σε παραστάσεις της ομάδας αφήγησης Lupus in fabula, είναι ιδρυτικό μέλος του μουσικοθεατρικού σχήματος Ο κύριος και η κυρία Μπάνγκο και έχει κυκλοφορήσει 2 προσωπικές δουλειές.

 

Εργαστήρι Θεατρικό Ενηλίκων 

Κάθε Τετάρτη

19:30 – 22:30

Ο κόσμος της μεταμόρφωσης

Το εργαστήρι απευθύνεται σε όσους αγαπάνε την τέχνη του θεάτρου και αποζητούν μια άμεση επαφή με αυτήν, χωρίς να έχουν ασχοληθεί επαγγελματικά. Στόχος του εργαστηρίου είναι η γνωριμία και η τριβή με την δημιουργική διαδικασία πίσω και μπροστά από την σκηνή.

Στο εργαστήρι θα ασχοληθούν με τον κόσμο της κωμωδίας του Σαίξπηρ, ένα περιβάλλον παιγνιώδες και μαγικό. Ο ποιητικός λόγος του Σαίξπηρ θα γίνει το όχημα για να βρεθούν το σώμα, ο ήχος και η εκφραστική των ρόλων και θα δώσει το έναυσμα για ένα θέατρο που ελευθερώνει τον ερμηνευτή σε όλα τα πεδία της σκηνικής παρουσίας και έκφρασης.

Μέσα από αυτοσχεδιασμούς, ασκήσεις κίνησης, απεύθυνσης, λόγου και ρυθμού και ομαδικές δράσεις βασισμένες σε τεχνικές σωματικού θεάτρου και θεάτρου του συνόλου, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν τη διαδρομή από την πρώτη ανάγνωση έως την πραγματοποίηση μιας παράστασης, καθώς η παρουσίαση στο κοινό ολοκληρώνει την διαδικασία. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στη συλλογική και δημιουργική προσέγγιση του κειμένου.

(Το εργαστήριο ολοκληρώνει τον κύκλο του με την παρουσίαση μιας παράστασης τον Ιούνιο)

Εμψυχώτης: Δημήτρης Σακατζής

 

Σύντομο Βιογραφικό

Απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος.

Ως ηθοποιός συνεργάστηκε με το Κ.Θ.Β.Ε., την Πειραματική Σκηνή της Τέχνης, το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας, το Δημοτικό Θέατρο Θέρμης, το θέατρο Σοφούλη, το Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς και άλλους ιδιωτικούς θιάσους. Ως σκηνοθέτης συνεργάστηκε με το ΚΘΒΕ, τον Δήμο Θεσσαλονίκης, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, την «Ούγκα Κλάρα» και άλλους ιδιωτικούς θιάσους. Το 2000 ανέλαβε την οργάνωση θεατρικής ομάδας στο Παπάφειο Ίδρυμα Θεσσαλονίκης.Από το 2004 έως το 2018 δίδασκε και σκηνοθετούσε στην ομάδα Καπνομάγαζο του Δήμου Παύλου Μελά. Είναι ιδρυτικό μέλος του Πανελλήνιου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση και εισηγητής σεμιναρίων σε εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.Έχει διδάξει υποκριτική, ορθοφωνία και θεατρική αγωγή σε δημοτικά σχολεία του Νομού Θεσσαλονίκης, σε θερινά σχολεία επιχειρηματικότητας, στα ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ, στον πολιτιστικό πολυχώρο ΒΑΒΥΛΩΝΙΑ και σε πολλούς συλλόγους και εργαστήρια της Θεσσαλονίκης.Στην τηλεόραση πήρε μέρος στη σειρές: ‘Στην χώρα του Αριστοτέλη’, ‘Αφιέρωμα στον Καβάφη’, ‘Οι κυνηγοί του Piper Methysticum’(Ε.Τ.3), ‘Χαϊβάνια 3-0’ (ΑΝΤ1) και ‘Γιάννης ο Όμορφος’ (ΑΝΤ1).Ως ηθοποιός και σκηνοθέτης έχει συμμετάσχει στο Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου Καΐρου, Φεστιβάλ Άργους Φεστιβάλ Επιδαύρου Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου Στοκχόλμης, Φεστιβάλ ΙΨΕΝ Όσλο, Φεστιβάλ Θεάτρου Κολωνίας, Φεστιβάλ Θεατρική Δράση Ι Αθήνα, Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας, Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Ορεστιάδας, 1st Balkan Arts Performing Festival. Αυτό το διάστημα ανήκει στο δυναμικό των ηθοποιών του ΚΘΒΕ και διδάσκει υποκριτική και θέατρο στα ΙΕΚ ΑΛΦΑ.

Εργαστήρι Φωνητικής

Κάθε Τρίτη

20:00 – 22:00

Το Εργαστήρι Φωνητικής απευθύνεται σε ενήλικες που αγαπούν να τραγουδάνε είτε γνωρίζουν, είτε δεν γνωρίζουν μουσική.

Στο Εργαστήρι διδάσκονται εξειδικευμένες τεχνικές της Φωνητικής τέχνης, όπως αναπνοές, χρησιμοποίηση του διαφράγματος και τοποθέτηση της φωνής με σκοπό την άρτια και αβίαστη εκτέλεση από τον ερμηνευτή.

Παράλληλα, μέσα από ένα ευρύ ρεπερτόριο που επιλέγουν οι ίδιοι οι διδασκόμενοι, αναπτύσσεται η ικανότητα της ερμηνείας, της θεατρικότητας και της έκφρασης.

Τα τμήματα είναι ολιγομελή με σκοπό την όσο το δυνατόν καλύτερη επαφή του διδασκόμενου με το αντικείμενο. Στο τέλος της κάθε χρονιάς πραγματοποιείται μία μουσική εκδήλωση ως ανοιχτό μάθημα για να έρθει ο κάθε διδασκόμενος σε μία πρώτη επαφή με το κοινό και να δείξει την πρόοδό του.

Εμψυχωτής: Γιώργος Χούχος

 

Σύντομο Βιογραφικό

Ο Γιώργος Χούχος γεννήθηκε στην Αλεξανδρούπολη και ζει από τα 15 του στη Θεσσαλονίκη. Πριν ασχοληθεί με τη μουσική σπούδαζε μαθηματικά στο ΑΠΘ. Εργάζεται ως θεατρικός συνθέτης, τραγουδοποιός και καθηγητής μουσικής σε δραματικές σχολές και εργαστήρια υποκριτικής στη Θεσσαλονίκη. Έχει γράψει μουσική για παρατάσεις για το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, για την Πειραματική Σκηνή της “Τέχνης”, για το Κέντρο Θεατρικής Έρευνας Θεσσαλονίκης και για άλλα ανεξάρτητα σχήματα. Συμμετείχε ως μουσικός σε παραστάσεις της ομάδας αφήγησης Lupus in fabula, είναι ιδρυτικό μέλος του μουσικοθεατρικού σχήματος Ο κύριος και η κυρία Μπάνγκο και έχει κυκλοφορήσει 2 προσωπικές δουλειές.

Δηλώσεις συμμετοχής ΕΔΩ.

Alte Fablon Πολυχώρος Τέχνης

Για εγγραφές, δηλώσεις συμμετοχής, πληροφορίες Φιλίππου 71 & Χριστοπούλου (περιοχή Ιασωνίδου)

t: 2314014430

t: 6976760681 & 6977411991

e: altefablon@gmail.com

Οι Πυγολαμπίδες προσπαθούν πάντα να είναι ενημερωμένες, όμως για την αποφυγή αλλαγών στις εκδηλώσεις και δραστηριότητες που παρουσιάζονται, καλό θα ήταν να επικοινωνείτε με τον διοργανωτή της εκάστοτε εκδήλωσης.

Πληροφορίες χώρου

Alte Fablon

Πολυχώρος Τέχνης

Φιλίππου 71 & Χριστοπούλου, 54635, Θεσσαλονίκη

Τηλ.: 231 401 4430

Email: altefablon@gmail.com

Links: Website, Facebook, Instagram, Website

Προβολή στους Χάρτες Google

(περιοχή Ιασωνίδου)

Τι υπάρχει κοντά

Γράψτε το σχόλιό σας

Αν θέλετε να λαμβάνετε το εβδομαδιαίο newsletter των Πυγολαμπίδων παρακαλώ κάντε εγγραφή εδώ.

Δείτε τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας μας.