Εύοσμος - Ευκαρπία Archives – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Happy Swimming

Tο HAPPY SWIMMING δημιουργήθηκε και λειτουργεί με γνώμονα την αγάπη του για το παιδί και τον γονέα. Η αγάπη αυτή είναι που ωθεί διαρκώς το ανθρώπινο δυναμικό να συνεχίζει και να εξελίσσεται. Ο στόχος είναι να προσφέρουν ξεχωριστές υδάτινες εμπειρίες σε ένα άρτια εξοπλισμένο χώρο, με σύγχρονες εγκαταστάσεις!

Το HAPPY SWIMMING σας καλεί να γνωρίσετε τα οφέλη της κολύμβησης και να βουτήξετε στα άδυτα του υδάτινου παιχνιδιού με ασφάλεια και αυτοπεποίθηση!

 

Μέθοδος Καθαρισμού Νερού – Ηλεκτρόλυση άλατος

Ως ζωντανός οργανισμός, το νερό της πισίνας αλλάζει συνεχώς χαρακτηριστικά και απαιτήσεις. Για το λόγο αυτό αναζητήθηκε ένα σύστημα απολύμανσης που να προσφέρει διαρκώς υγιεινό, κρυστάλλινο νερό απαλλαγμένο από βακτηρίδια και μύκητες.

Η πλέον κατάλληλη μέθοδος λοιπόν είναι αυτή της ηλεκτρόλυσης άλατος. Πρόκειται για τον μοναδικό εναλλακτικό τρόπο απολύμανσης του νερού της πισίνας που καταργεί πλήρως το συμβατικό χλώριο. Η ηλεκτρόλυση άλατος είναι από τις πιο ασφαλείς και υγιεινές μεθόδους απολύμανσης του νερού της πισίνας με πολλά πλεονεκτήματα και φίλους σε όλο τον κόσμο. Στην Αυστραλία το 95% των πισίνων απολυμαίνονται με ηλεκτρόλυση άλατος.

Οι χλωριωτές άλατος έχουν δώσει μία νέα διάσταση στην έννοια της επεξεργασίας του νερού της πισίνας καθώς βελτιώνουν την ποιότητα του νερού, δεν απαιτούνται χημικά προϊόντα και κάνουν τη συντήρηση με απόλυτα φυσικό τρόπο. Έτσι αποφεύγονται όλες οι ανεπιθύμητες παρενέργειες των χημικών σταθεροποιητών (κυανουρικό οξύ) που περιέχονται σε προϊόντα χλωρίου (δυσάρεστη οσμή, ερεθισμός των ματιών και του δέρματος, ξερά μαλλιά, κτλ.).

 

Προσωπικό

Το εκπαιδευτικό προσωπικό αποτελείται από γυμναστές απόφοιτους ΤΕΦΑΑ. Οι γυμναστές στο HAPPY SWIMMING έχουν ακολουθήσει την κατεύθυνση κολύμβησης ή έχουν λάβει σεμιναριακή επιμόρφωση ή οποιοδήποτε άλλο πιστοποιητικό εκπαίδευσης.

 

Λίγα λόγια για τη βρεφική κολύμβηση

Όπως είναι γνωστό, το νερό έχει πολλά οφέλη για τον ανθρώπινο οργανισμό, πόσο μάλιστα για ένα βρέφος όπου λίγους μήνες πριν βρισκόταν σε παρόμοιο περιβάλλον. Μέσα στο νερό τα βρέφη μαθαίνουν από μικρή ηλικία να ελέγχουν το σώμα τους και τις κινήσεις τους και αποτελεί το ιδανικό περιβάλλον ώστε να αναπτυχθούν οι κινητικές τους δεξιότητες με μηδενική καταπόνηση των οστών. Η αλληλεπίδραση γονέα και παιδιού μέσα στο νερό και ο ποιοτικός χρόνος που μοιράζονται, αποτελεί μια ξεχωριστή εμπειρία και ενισχύει την οικοδόμηση μιας υγιούς, χαρούμενης και δημιουργικής σχέσης μεταξύ τους, ήδη από τη βρεφική ηλικία.

Τα μαθήματα μπορούν να ξεκινήσουν όταν γονείς και παιδί νιώθουν έτοιμοι .Αυτό που είναι σημαντικό να γνωρίζει ο γονέας είναι πως το κάθε παιδί έχει το δικό του χρόνο προσαρμογής και η συμμετοχή τους στο πρόγραμμα εξελίσσεται σταδιακά και χωρίς πίεση. Η καλή διάθεση, η ενεργός συμμετοχή, η ενθάρρυνση και η καθοδήγηση του γονέα, δρουν θετικά στο παιδί και αποτελούν σημαντικό και κύριο παράγοντα στην τέλεση του μαθήματος.

Πιο συγκεκριμένα πραγματοποιούνται μαθήματα:

 • Baby swimming/βρεφική κολύμβηση
 • Children swimming/παιδική κολύμβηση
 • Aqua Aerobic/αερόβια υδρογυμναστική
 • Aqua kids/ παιδική υδρογυμναστική
 • Aqua Yoga for Pregnancy/υδρογυμναστική εγκύων

 

Extra Bonus

 • Οικονομικές τιμές και προσφορές σε συνδυασμούς πακέτων
 • Ολιγομελή τμήματα προπόνησης
 • Δυνατότητα ατομικής προπόνησης
 • Φωτογραφήσεις και βιντεοσκοπήσεις κάτω από το νερό
 • Λειτουργία χώρου καφέ
 • Παιδικά πάρτι

Happy Kiddo

Το HAPPY KIDDO αποτελεί τον πρώτο σταθμό της σχολικής ζωής του παιδιού σας. Είναι μια κοινωνία γεμάτη αγάπη και δημιουργία, όπου κάθε παιδί έχει μια θέση.

Προσφέρουν πλούσιο παιδαγωγικό υλικό, ασφάλεια χώρου και φροντίδα μέσα σε εγκαταστάσεις που είναι ειδικά διαμορφωμένες για την παραμονή των μικρών παιδιών σε αυτές.

Σκοπός είναι η πολύπλευρη και σφαιρική, νοητική, συναισθηματική, κοινωνική και σωματική ανάπτυξη στα παιδιά με τις πιο σύγχρονες παιδαγωγικές μεθόδους.

Η φιλοσοφία που διέπει το HAPPY KIDDO είναι να αποκτήσουν τα παιδιά μόρφωση, γνώση αλλά και τρόπους συμπεριφοράς ζωής και σκέψης, έτσι ώστε να βρουν τη θέση τους στη κοινωνία και να εξασφαλίσουν τη δυνατότητα, βασισμένα στην προσωπικότητα τους, να είναι υπεύθυνα, δημιουργικά και κοινωνικοποιημένα άτομα.

ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Το περιβάλλον στο οποίο μεγαλώνουν και αλληλεπιδρούν καθημερινά τα παιδιά πρέπει να προσφέρει άπειρες ευκαιρίες μάθησης και ψυχαγωγίας, γι’ αυτό και έχουν σχεδιαστεί οι χώροι με μεγάλη φροντίδα ώστε να είναι ασφαλείς, καθαροί και έτοιμοι να υποδεχτούν τους μικρούς μαθητές!

Ωράριο λειτουργίας: 7πμ – 5μμ

 

 

minDMasters

Το minDMasters είναι ένας νέος εκπαιδευτικός χώρος στον Εύοσμο ο οποίος συνδυάζει ένα υπερσύγχρονο κέντρο ξένων γλωσσών με μία ακαδημία ρομποτικής και αποτελεί την εξέλιξη ενός πρότυπου διδασκαλείου με δεκαετή επιτυχημένη παρουσία στην περιοχή της Δυτικής Θεσσαλονίκης. Κρίνοντας επιτακτική την ανάγκη να παρέχει τα απαραίτητα εφόδια στο γνωστικό πεδίο του μέλλοντος που έχει ήδη ξεκινήσει και δεν αφορά απλές δεξιότητες που ως τώρα γνωρίζαμε, επιχειρεί την προσαρμογή της εκπαιδευτικής διαδικασίας στις σύγχρονες συνθήκες και τα νέα δεδομένα, ελπίζοντας να σας έχει συμμάχους και συνοδοιπόρους στο εγχείρημά του.

Η φιλοσοφία του minDMasters

“Ένα παιδί χωρίς παιδεία, είναι σαν ένα πουλί χωρίς φτερά”

Αυτή η παροιμία του Θιβέτ θα μπορούσε να εκφράζει την φιλοσοφία του minDMasters. Θεωρείται αδιανόητο τον 21ο αιώνα να υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι δεν έχουν πρόσβαση στη μόρφωση. Ακόμη χειρότερο το γεγονός ότι εκλείπουν ολοένα και περισσότερο οι στοιχειώδεις τρόποι καλής συμπεριφοράς και η ενασχόληση με δραστηριότητες που προάγουν το πνεύμα και τον πολιτισμό. Το καλύτερο δώρο λοιπόν, που μπορεί να προσφερθεί στην νέα γενιά είναι τα μέσα για να καταφέρει να χτίσει και να κατακτήσει το δικό της μέλλον.

“Ο δάσκαλος ανοίγει την πόρτα. Εσύ όμως μπαίνεις μέσα μόνος”

Ως απόρροια των παραπάνω θέτονται στόχοι, ο βασικότερος εκ των οποίων είναι να σας διδάξει πώς να μαθαίνετε. Επιδίωξη του minDMasters δεν είναι η παροχή στείρας γνώσης. Η προσπάθεια του επικεντρώνεται στο να μεταδώσει την αγάπη και την ανάγκη για μάθηση και αυτά με την σειρά τους να οδηγήσουν τους μαθητές στην επίτευξη των δικών τους στόχων. Σύμμαχος σε αυτό αποτελεί το ευχάριστο περιβάλλον που δημιουργήθηκε με έμπνευση, η υιοθέτηση των πιο σύγχρονων μεθόδων διδακτικής, το άριστα καταρτισμένο έμψυχο δυναμικό της σχολής μας το οποίο επιμορφώνεται συνεχώς ώστε να είναι συμβατό με τις νέες τάσεις της εκπαιδευτικής διαδικασίας και τέλος όλοι αυτοί που θα επιλέξετε ως την καλύτερη επιλογή στην εκμάθηση ξένων γλωσσών και την εισαγωγή στον μαγικό κόσμο της ρομποτικής.

PlayLab

Το PlayLab προσφέρει ένα πλούσιο και δομημένο πρόγραμμα δραστηριοτήτων για παιδιά από 10 μηνών έως 12 ετών. Η δημιουργική απασχόληση ενός παιδιού προσφέρει μια πολύπλευρη και ολιστική ανάπτυξη της προσωπικότητας του. Με την δημιουργική απασχόληση βοηθούν το παιδί να εντοπίσει και να αναπτύξει τις ικανότητές του, αλλά και να ενισχύσει τις αδυναμίες του.

Η ενασχόληση του παιδιού με τέτοιου είδους δραστηριότητες, του προσφέρει τη δυνατότητα να διευρύνει τους πνευματικούς του ορίζοντες, να αναπτύξει τη φαντασία του και να δημιουργήσει. Η δημιουργία με τη σειρά της είναι μια διαδικασία που εφοπλίζει το παιδί με σιγουριά και αυτοπεποίθηση, εφόδια πολύ σημαντικά για την περαιτέρω ανάπτυξη του. Η αλληλεπίδραση των παιδιών μέσα στις ομάδες δημιουργίας τα βοηθά να αναπτύξουν τις κοινωνικές τους δεξιότητες, αφού για κάτι τέτοιο απαιτείται αίσθημα συνεργασίας, αποδοχής και κοινωνικής ευθύνης. Αυτό βοηθά τα παιδιά να βρίσκουν τη θέση τους στο κοινωνικό σύνολο και να λειτουργούν εύρυθμα μέσα σε αυτό.

 

Σε ένα ασφαλές και κατάλληλα διαμορφωμένο περιβάλλον τα παιδιά του PlayLab:

 • παίζουν ελεύθερα
 • γεύονται τη χαρά της δημιουργίας
 • γνωρίζουν το αίσθημα της ικανοποίησης
 • μαθαίνουν και αποδέχονται τον εαυτό τους
 • πιστεύουν στις δυνάμεις τους
 • αναγνωρίζουν τις αδυναμίες τους και μαθαίνουν πώς να τις ξεπερνούν
 • εκπαιδεύονται στην ικανότητα συγκέντρωσης και πειθαρχίας για την επίτευξη στόχων
 • μαθαίνουν την έννοια της συνεργασίας και τα οφέλη της
 • διευρύνουν τους ορίζοντες τους αποκτώντας νέες γνώσεις και δεξιότητες
 • μαθαίνουν να «επικοινωνούν» στον κόσμο αυτά που σκέφτονται και αισθάνονται
 • έχουν την ευκαιρία να μοιραστούν, να αλληλεπιδράσουν και να περάσουν ποιοτικό χρόνο με τους γονείς τους

 

 

Στον χώρο λαμβάνουν δράση:

 • Δημιουργικές δραστηριότητες παιδιών (10 μηνών έως 12 ετών)
 • Βιωματικά group εφήβων – «ταξίδια αυτογνωσίας»
 • Βιωματικά group γονέων – «εμείς & τα παιδιά μας»
 • Ψυχοθεραπεία/ Παιγνιοθεραπεία παιδιών & εφήβων
 • Συμβουλευτική γονέων
 • Σεμινάρια
 • Εκδηλώσεις/ party

Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής στον Εύοσμο

parko kyklofoariakis agogis 1

 Φωτογραφία Αναστασία Καρασαρίδου

Το Π.Κ.Α. έχει σχεδιαστεί και υλοποιηθεί με τέτοιο τρόπο, ώστε να αποτελεί προσομοίωση του αστικού και περιαστικού οδικού δικτύου. Απαρτίζεται από τα βασικότερα και σημαντικότερα δομικά στοιχεία του οδικού δικτύου, τα οποία έχουν κατασκευαστεί σε σμύκρινση σε σχέση με τα αντίστοιχα πραγματικά. Το Π.Κ.Α. περιλαμβάνει δρόμους, πεζοδρόμια, διαβάσεις πεζών, νησίδες διαφόρων τύπων, ποδηλατολωρίδες, κατακόρυφη και  οριζόντια σήμανση. Διαθέτει επίσης τροχαίο εξοπλισμό (ποδήλατα, ηλεκτροκίνητα παιδικά οχήματα) απαραίτητα για τη διεξαγωγή του μαθήματος.


parko kykloforiakis agogis2