Χαριλάου - Πυλαία Archives – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Βινιέτα

Το βιβλιοπωλείο “Βινιέτα” βρίσκεται στην Κάτω Τούμπα και αποτελεί το μικρό διαμάντι της περιοχής. Οι αδερφές Βαλέρια και Ελπίδα είναι τα πρόσωπα που κρύβονται πίσω από τον πανέμορφο αυτόν χώρο, τον οποίο έφτιαξαν με πολλή αγάπη και μεράκι, καταφέρνοντας στον λίγο χρόνο λειτουργίας του να αγαπηθεί από τη γειτονιά και όχι μόνο.

Εκεί μπορεί κανείς να αγοράσει γραφική ύλη, να βρει εξαιρετικά βιβλία για ενήλικες και παιδιά και μικρά πρωτότυπα δώρα.

Στο υπέροχο πατάρι του φιλοξενούνται πολύ συχνά παρουσιάσεις βιβλίων, λέσχες ανάγνωσης και πολλές άλλες εκδηλώσεις. Ωστόσο η Βινιέτα βγαίνει πολλές φορές και έξω από τον χώρο της για να υλοποιήσει δράσεις πρωτότυπες για παιδιά, όπως το Κυνήγι θησαυρού.

 

Trees Trees

Το Trees Trees είναι η Silver Bullet Canteen, κρυμμένη μέσα στο δάσος των Ελαιώνων, στη Πυλαία Θεσσαλονίκης, μόλις λίγα λεπτά από το κέντρο της Θεσσαλονίκης. Η περιοχή αποτελεί το τέλειο σημείο απόδρασης για οικογένειες, αφού προσφέρει ατελείωτο ελεύθερο παιχνίδι στη φύση σε έναν ασφαλές, περιφραγμένο χώρο αλλά και για παρέες που θέλουν να ξεφύγουν από τη βαβούρα της πόλης.

Στόχος της ομάδας του Trees Trees είναι να έρθει ο επισκέπτης σε επαφή με τη φύση, να απολαύσει τις ομορφιές της, να “λερωθεί” και να ξανά γίνει παιδί.

Στο χώρο υπάρχουν παιχνίδια εξωτερικού χώρου για την απασχόληση παιδιών μικρότερων ηλικιών, όπως σκάμματα με άμμο, παιχνίδι ισορροπίας, κρεμαστή γέφυρα, αλλά και για παιδιά μεγαλύτερων ηλικιών υπάρχουν γιγάντια σκακιέρα, σκορ 4, μπασκέτα και πινγκ πονγκ. Παράλληλα, ο επισκέπτης μπορεί να δανειστεί κάποιο βιβλίο από τη δανειστική βιβλιοθήκη που λειτουργεί και να το διαβάσει κάτω από τα δέντρα. Στο χώρο θα βρείτε ιδιωτικές τουαλέτες με όλα τα απαραίτητα που μπορεί να χρειαστεί ένας γονιός για το παιδί του. Τις καθημερινές ο χώρος φιλοξενεί πολλούς εργαζόμενους οι οποίοι προτιμούν να δουλεύουν remote κάτω από τα δέντρα.

Η καντίνα προσφέρει ποικιλία ροφημάτων και σνακ, καλύπτοντας όσο είναι εφικτό τις περισσότερες προτιμήσεις και διατροφικές ιδιαιτερότητες  των επισκεπτών. Παράλληλα, μέσα στη φιλοσοφία του Trees Trees είναι και η όσο το δυνατόν μειωμένη χρήση πλαστικού οπότε και όλες οι συσκευασίες είναι 100% χάρτινες, ενώ παράλληλα οι κατασκευές (παιχνίδια, παγκάκια, τραπέζια ) είναι φτιαγμένες από ξύλο.

 

 

Στην αυλή του Trees Trees φιλοξενούνται πρωτότυπα παιδικά πάρτυ και κάθε άλλου είδους εκδήλωση, προσωπικής ή εταιρικής φύσης. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διοργάνωση κάποιας εκδήλωσης μπορείτε να καλέστε στο 231 030 4648, καθημερινές, πρωινές ώρες.

Σπιτόδενδρο

Το Family School της Θεσσαλονίκης

Τον Σεπτέμβριο του 2019 ένας νέος χώρος μάθησης έκανε την εμφάνισή του στη Θεσσαλονίκη. Με πρωτοβουλία τριών έμπειρων νηπιαγωγών, του Γλαντζή Τάσου, του Δημολιού Κωστή, της Τουφεξίδη Ελίζας και ενός ψυχολόγου, του Μπάσογλου Δημήτρη, ένα «Σπιτόδενδρο» εμφανίστηκε στην περιοχή του Διαβαλκανικού Ιατρικού Κέντρου για να φιλοξενήσει παιδιά προσχολικής ηλικίας. Την ομάδα ήρθε να συμπληρώσει η Αμαλία Βράντση, νηπιαγωγός με εμπειρία 30 χρόνων και ιδιοκτήτρια του παιδικού σταθμού Λιλιπούπολη.

Με μία ομάδα προσεκτικά επιλεγμένων εκπαιδευτικών και συνεργατών ο παιδικός σταθμός και νηπιαγωγείο «Σπιτόδενδρο» αποτελεί έναν χώρο που προσφέρει τις πιο σύγχρονες μεθόδους μάθησης, σε ένα ζεστό φιλόξενο περιβάλλον, θεμελιωμένο στην επαγγελματική, εκπαιδευτική και ανθρώπινη εμπειρία του προσωπικού που το απαρτίζει.

 

Λειτουργία

Θέτοντας τις ουσιαστικές βάσεις για την κοινωνικοποίηση και τη μετέπειτα εκπαίδευση των παιδιών, ο παιδικός σταθμός και νηπιαγωγείο «Σπιτόδενδρο» απευθύνεται σε οικογένειες με παιδιά ηλικιών από 1 έως 6 ετών. Οι εκπαιδευτικοί και το προσωπικό του σχολείου, θέτοντας στο επίκεντρο τις ανάγκες της σύγχρονης οικογένειας, με σεβασμό στην ξεχωριστή προσωπικότητα και τα χαρακτηριστικά του κάθε παιδιού, προσφέρουν ένα πρόγραμμα ομαλής μετάβασης του παιδιού από την αγκαλιά της οικογένειας στην αγκαλιά του σχολείου.

Αφουγκραζόμενοι τις ανάγκες της σύγχρονης οικογένειας το Σπιτόδενδρο προσφέρει πρωινή και απογευματινή βάρδια λειτουργίας. Τα πρωινά τμήματα λειτουργούν από τις 7:00 έως τις 15:00 ενώ τα απογευματινά από τις 15:00 έως τις 21:00. Υπάρχει ευελιξία όσον αφορά τις ώρες παραμονής του παιδιού στον χώρο έπειτα από συνεννόηση με τη γραμματεία, ενώ τα απογευματινά τμήματα διαθέτουν ευέλικτα προγράμματα παρακολούθησης από 2 έως και 5 φορές την εβδομάδα.

Το ευέλικτο πρόγραμμα του βρεφονηπιακού σταθμού και νηπιαγωγείου, συμπληρώνει η υπηρεσία σίτισής του. Μέσα από τη συνεργασία με τη διατροφολόγο Β. Δερμιτζάκη η μαγείρισσα του σχολείου ετοιμάζει φρέσκα φαγητά που βοηθούν στην ισορροπημένη ανάπτυξη των παιδιών και σίγουρα διευκολύνουν της οικογένειες στην καθημερινότητά τους.

Για την περαιτέρω υποστήριξη και συμβουλευτική των οικογενειών το Σπιτόδενδρο διοργανώνει κάθε μήνα Σχολή Γονέων με ποικιλία θεματικών που αφορά σε σύγχρονα ζητήματα και προβληματισμούς που συναντάμε κατά την ανατροφή των παιδιών.

Και οι δύο βάρδιες του σχολείου χαρακτηρίζονται από ένα πλούσιο παιδαγωγικό πρόγραμμα το οποίο επικεντρώνεται στην καλλιέργεια κοινωνικών δεξιοτήτων και αξιών, προ-γλωσσικών, προ-μαθηματικών, μουσικο-κινητικών, εικαστικών και δεξιοτήτων δραματοποίησης. Το πρόγραμμα συμπληρώνεται από μαθήματα εγγραμματισμού στα ψηφιακά μέσα, γνωριμίας με την αγγλική γλώσσα, θεατρικού παιχνιδιού, ρομποτικής και κρουστών μέσα από τα εργαστήρια-clubs που προσφέρονται.

 

 

Χώρος και τοποθεσία

Η ύπαρξη ενός περιβάλλοντος ηρεμίας, σταθερότητας και ασφάλειας, μακριά από τους γρήγορους ρυθμούς της καθημερινότητας αποτελεί προτεραιότητα στην καθημερινότητα του σχολείου. Γι’ αυτό το λόγο το «Σπιτόδενδρο» στεγάζεται σε μια κομβική αλλά παράλληλα μακριά από τους έντονους ρυθμούς της πόλης τοποθεσία, δίπλα στο Διαβαλκανικό Ιατρικό Κέντρο (Ασκληπιού 8, Πυλαία, Θεσσαλονίκη). Το σχολείο διαθέτει σύγχρονα και ασφαλή σχολικά λεωφορεία για τη μεταφορά των παιδιών από και προς το σχολείο. Οι γονείς που επιλέγουν να φέρουν το παιδί τους με δικό τους μέσο μπορούν με άνεση και ασφάλεια να σταθμεύσουν έξω από το σχολείο.

Το «Σπιτόδενδρο» δίνει χώρο στη μάθηση και το παιχνίδι των παιδιών, φροντίζοντας παράλληλα για την ασφάλειά τους. H παιδαγωγική δράση του σχολείου υλοποιείται σε μεγάλες αίθουσες που προσφέρονται για τη διδασκαλία αλλά και το ελεύθερο παιχνίδι των παιδιών. Τα διαλείμματα του βρεφονηπιακού σταθμού πραγματοποιούνται στις τρεις μεγάλες αυλές, όπου τα παιδιά μπορούν ξέγνοιαστα να απολαύσουν αμέτρητες ώρες παιχνιδιού. Ένας μεγάλος και κατάλληλα στεγασμένος χώρος μπροστά στην είσοδο του χώρου ευνοεί τις δυνατότητες απασχόλησης των παιδιών στην αυλή ακόμη και κατά τις βροχερές ημέρες, ενώ σε ξεχωριστό σημείο της αυλής τα παιδιά μπορούν να λερωθούν παίζοντας messy στη λασποκουζίνα και την αμμοδόχο.

Η επαφή με το φυσικό περιβάλλον και η καλλιέργεια μιας σχέσης αγάπης και σεβασμού για τη φύση, αποτελεί πρωταρχικό στόχο του παιδαγωγικού προγράμματος του νηπιαγωγείου. Μέσα από εξορμήσεις στον οπωρώνα που φιλοξενείται στο πίσω μέρος της αυλής του σχολείου τα παιδιά έρχονται σε επαφή με διαδικασίες καλλιέργειας και φροντίδας καρπών και φυτών γνωρίζοντας έτσι τις αξίες και τις στάσεις που προαναφέρθηκαν.

Τις δράσεις του Σπιτόδενδρου ακολουθούν ώρες ξεκούρασης στην ειδική αίθουσα ύπνου, όπου τα παιδιά μπορούν να απολαύσουν έναν ήσυχο μεσημεριανό ύπνο.

 

Παιδαγωγικό πρόγραμμα

Άνθρωπος, φύση, τέχνη και ψηφιακός εγγραμματισμός αποτελούν τους πυλώνες των σύγχρονων παιδαγωγικών προγραμμάτων που ο βρεφονηπιακός σταθμός εφαρμόζει. Βασισμένο στις πιο σύγχρονες παιδαγωγικές και ψυχολογικές προσεγγίσεις, το πρόγραμμά του σταθμού έχει ως στόχο την ολόπλευρη ανάπτυξη των παιδιών και τον εφοδιασμό τους με τις δεξιότητες εκείνες που θα τα προετοιμάσουν για τη μετάβαση στην κοινωνία και τις επόμενες βαθμίδες της εκπαίδευσης.

Η μάθηση για την ομάδα του «Σπιτόδενδρου» είναι μία διαδικασία που γίνεται εφικτή μόνο μέσα από το παιχνίδι και τη συνεργατικότητα. Η βιωμένη εμπειρία του παιδιού είναι αυτή που μπορεί να μετατρέψει σε γνώση όλες τις έννοιες που θα πραγματευτεί. Γι’ αυτό η μάθηση στο σχολείο  επιτυγχάνεται μέσα από το βίωμα και τη συν-ύπαρξη με τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας, εκπαιδευτικών και μαθητών/ριών.

Με γνώμονα αυτή τη θεωρητική αρχή η παιδαγωγική ομάδα του «Σπιτόδενδρου» θέσπισε ένα πρόγραμμα που στοχεύει στην ανάπτυξη γνωστικών, κινητικών, γλωσσικών, αισθητικών, καλλιτεχνικών, συναισθηματικών και κοινωνικών δεξιοτήτων. Οι εμπειρότατοι παιδαγωγοί που αναλαμβάνουν την ευθύνη για κάθε έναν από τους παραπάνω τομείς, μοιράζονται τις παραπάνω θεωρητικές αρχές, γνωρίζοντας ότι αποτελούν οι ίδιοι πρότυπα για τα παιδιά.

 

Παροχές υγείας και φροντίδας- ασφάλεια

Στο πλαίσιο των παροχών φροντίδας που σχετίζονται με την εύρυθμη και ολόπλευρη σωματική και ψυχοκινητική ανάπτυξη των παιδιών το «Σπιτόδενδρο» συνεργάζεται με έμπειρους και καταξιωμένους επιστήμονες. Συγκεκριμένα η επιστημονική ομάδα απαρτίζεται από ψυχολόγο, παιδίατρο, λογοθεραπεύτρια και νοσηλεύτρια.

Η ψυχολογική και συμβουλευτική υπηρεσία είναι διαθέσιμη για ραντεβού και προσωπικές συναντήσεις με τις οικογένειες στους χώρους του σχολείου έπειτα από συνεννόηση με τη Διεύθυνση του σχολείου. Ο Παιδίατρος  επισκέπτεται το σχολείο μία φορά το μήνα για την πραγματοποίηση των απαραίτητων διαγνωστικών εξετάσεων.

Η επίσκεψη από τη λογοθεραπεύτρια, πραγματοποιείται στις τάξεις των νηπίων και των προνηπίων, 2 φορές το χρόνο, μία στην αρχή της χρονιάς και μία στη μέση της σχολικής χρονιάς. Έπειτα από την πραγματοποίηση συναντήσεων οι γονείς ενημερώνονται για τυχόν παρατηρήσεις. Τέλος, η νοσηλεύτρια βρίσκεται στον χώρο του βρεφονηπιακού σταθμού καθημερινά παρέχοντας τις υπηρεσίες της.

 

Εργαστήρια, σεμινάρια, εκδρομές & πάρτι

Στο «Σπιτόδενδρο» πραγματοποιούνται ποικίλες δράσεις γύρω από την εκπαίδευση, την ενημέρωση και την επιμόρφωση εκπαιδευτικών, γονέων και παιδιών αλλά και γύρω από την ψυχαγωγία των οικογενειών. Τα τελευταία χρόνια φιλοξενήθηκαν στο σχολείο μία σειρά από σχετικά σεμινάρια και εκδηλώσεις (Σεμινάριο πρώτων βοηθειών, σεμινάριο διαχείρισης των καταστάσεων αποχωρισμού, σεμινάριο ανάπτυξης του λόγου, , Διατροφής κ.α.) αλλά και κυριακάτικες θεατρικές παραστάσεις με γνωστές θεατρικές ομάδες της πόλης μας. Κάθε μήνα πραγματοποιούνται, επιπλέον, εξορμήσεις και δράσεις σε φορείς και πολιτιστικά δρώμενα που λαμβάνουν χώρο στη Θεσσαλονίκη. Ο χώρος προσφέρεται, τέλος, για τη διοργάνωση παιδικών θεματικών πάρτι και εκδηλώσεων, πλαισιωμένων και υποστηριζόμενων από το προσωπικό του σχολείου.

ΑΛΜΑ

Το Κέντρο Αγωγής Λόγου, Μάθησης & Αυτονομίας ΑΛΜΑ προσφέρει με ευαισθησία τις εξειδικευμένες υπηρεσίες του σε επίπεδο διάγνωσης, πρόληψης και υποστήριξης σε παιδιά όλων των ηλικιών (2 – 18 ετών).

 

 • Διαμορφώνει προγράμματα στο πλαίσιο της πρώιμης παρέμβασης και της σχολικής ετοιμότητας.
 • Υποστηρίζει παιδιά με διαταραχές στο λόγο και την ομιλία και μαθητές με ειδικές μαθησιακές δυσκολίες (δυσλεξία), ΔΕΠΥ και άλλες δυσκολίες στη μάθηση και τη σχολική μελέτη. Η αξιολόγηση των παιδιών βασίζεται σε ένα ευρύ φάσμα αναγνωρισμένων διαγνωστικών εργαλείων ώστε το κάθε πρόγραμμα να ανταποκρίνεται απόλυτα στις ανάγκες του κάθε παιδιού.
 • Επιπρόσθετα, βοηθά τους γονείς, μέσα από παιγνιώδη τρόπο, να συμβάλλουν στην ανάπτυξη των δεξιοτήτων των παιδιών τους.

 

 

 

 

Παιδική χαρά Πλαστήρα- Μυσιρλή

Ευρύχωρο πάρκο στη Χαριλάου. Τα απογεύματα ακούγονται χαρούμενες παιδικές φωνές ολόγυρα.
Στα θετικά της είναι ότι έχει παρτέρια με ωραίες ελιές για σκαρφάλωμα και φυσικά ότι είναι μια ανάσα από την ανακαινισμένη και αγαπημένη παιδική βιβλιοθήκη της Χαριλάου.

Στην παιδική χαρά θα βρεις:

Δύο κούνιες με καλάθι και τέσσερις κανονικές.
Μία μεγάλη τραμπάλα με ξύλινη δοκό.
Ένα σύστημα με τσουλήθρα και σχοινιά ισορροπίας.
Μικρά ατομικά παιχνίδια με ελατήριο.
Πάρκινγκ: Μέτριας δυσκολίας
Έχει καφέ επί της οδού Πλαστήρα.
Ρεπόρτερ: Αντιγόνη Χαρατσίδου

Πρότυπα Εκπαιδευτήρια Θεσσαλονίκης

Με το βλέμμα στο μέλλον του παιδιού δημιουργήθηκε πριν από 52 χρόνια, σε μια από τις ομορφότερες περιοχές της πόλης μας, τους Ελαιώνες Πυλαίας, τα Πρότυπα Εκπαιδευτήρια Θεσσαλονίκης, ένα σύγχρονο, οικογενειακό, «πράσινο» σχολείο που εξειδικεύεται στην προσχολική και την πρωτοβάθμια εκπαίδευση.

Σε μια τοποθεσία 18 κατάφυτων στρεμμάτων, προσφέρεται στα παιδιά ένα ασφαλές και πλούσιο σε ερεθίσματα περιβάλλον, μέσα στο οποίο οι μικροί μαθητές μπορούν να παίζουν, να δημιουργούν, να εξερευνούν και να δομούν τη γνώση.

Από τη στιγμή της ίδρυσής του μέχρι σήμερα, το σχολείο προσφέρει πολύπλευρη, ισόρροπη εκπαίδευση. Με απόλυτα παιδοκεντρική φιλοσοφία, με σεβασμό στις ατομικές ικανότητες κάθε μαθητή – κάθε παιδί ανήκει σε μια ακόμη οικογένεια, αυτή της τάξης του.

Τα τμήματα είναι ολιγομελή, έτσι ώστε να προσφέρεται εξατομικευμένη φροντίδα και εκπαίδευση σε κάθε μαθητή.

 • Η εκπαιδευτική διαδικασία προσφέρει στο παιδί όλα τα απαραίτητα εφόδια ώστε, αφού πρώτα νιώσει την αγάπη και το σεβασμό, να κοινωνικοποιηθεί μέσα στο περιβάλλον του σχολείου και να διαμορφώσει κριτική άποψη, πάντα μέσα από το ήθος, την ασφάλεια, την ομαδικότητα, την ευγενή άμιλλα και την επιβράβευση. Η διδακτέα ύλη διαμορφώνεται έτσι ώστε να μπορούν τα παιδιά να αφομοιώσουν τις γνώσεις και να τις κάνουν πραγματικά κτήμα τους.
 • Το διδακτικό προσωπικό, που αποτελεί τη μεγαλύτερη «περιουσία» του σχολείου, απαρτίζεται από μόνιμους και έμπειρους παιδαγωγούς, οι οποίοι με τα κατάλληλα για τις ηλικίες των παιδιών μαθησιακά προγράμματα, τις ποικίλες σύγχρονες παιδαγωγικές πρακτικές, τη διαρκή επιμόρφωση, το εξελιγμένο παιδαγωγικό υλικό, τις εκπαιδευτικές επισκέψεις, τη διοργάνωση εκδηλώσεων χτίζουν με βιωματικό τρόπο την πνευματική συγκρότηση, τη συναισθηματική σταθερότητα και την ομαλή κοινωνικοποίηση των μαθητών, συμβάλλοντας στην πολύπλευρη ανάπτυξή τους και παράλληλα με μεράκι και αγάπη αγκαλιάζουν ως δεύτεροι γονείς τα παιδιά της τάξης τους.
 • Επιβεβαίωση του υψηλού επιπέδου σπουδών: οι απόφοιτοι αριστεύουν στις εισαγωγικές εξετάσεις ιδιωτικών γυμνασίων, παίρνουν υποτροφίες και διατηρούν τις υψηλότερες βαθμολογίες, καθ’ όλη τη διάρκεια των σπουδών τους σε γυμνάσιο και λύκειο.
 • Στόχος και μεγαλύτερη χαρά των Πρότυπων Εκπαιδευτηρίων είναι να βλέπουν τα παιδιά τους να μεγαλώνουν ευτυχισμένα, ασφαλή σε ένα περιβάλλον που τα εφοδιάζει με θετικές εμπειρίες και τους διδάσκει ηθικές  αξίες, με βαθιές ρίζες στην ιστορία  και στην παράδοση αλλά και με τη ματιά στραμμένη στο αύριο, στη σύγχρονη πραγματικότητα, στην τεχνολογία και την εξέλιξη.

 

 

 

Προσφέρει:

 • Αειφόρο σχολείο
 • Διδασκαλία με διαδραστικούς πίνακες και ηλεκτρονικούς υπολογιστές
 • Διδασκαλία Αγγλικής Γλώσσας από τον Παιδικό Σταθμό – Απόκτηση πτυχίων του University of Cambridge στην Στ΄ τάξη
 • Τμήματα Γαλλικής και Γερμανικής Γλώσσας, πτυχία DELF και FIT
 • English After School, Bilingual Kindergarten Program, Little Kiddies English Club
 • Υποδειγματική λειτουργία των 29 clubs  από εξειδικευμένους και αναγνωρισμένους επαγγελματίες (Πρότυπο Ωδείο, Θεατρική αγωγή, Ηλεκτρονικοί υπολογιστές, σκάκι, Τae Κwon Do, Τένις, Ακαδημία ποδοσφαίρου, Παραδοσιακοί και σύγχρονοι χοροί, Zumbatomic, Εικαστική αγωγή, Ακαδημία Σκι κ.ά.)
 • Συγγραφή και έκδοση σχολικών βιβλίων
 • Ενισχυτική διδασκαλία
 • Προετοιμασία – μελέτη για την επόμενη μέρα
 • Οργάνωση και λειτουργία των Εκπαιδευτηρίων με τη βοήθεια πληροφοριακού συστήματος  E.R.P. και C.R.M.
 • Καθημερινή ενημέρωση των γονέων με τηλεφωνική επικοινωνία, e-mails, sms
 • Υπερσύγχρονος στόλος ιδιόκτητων λεωφορείων – Έμπειροι οδηγοί, συνοδοί
 • Παιδική χαρά 600m2 με ειδικό δάπεδο ασφαλείας
 • Εστιατόριο – δυνατότητα σίτισης με σπιτική φροντίδα (συνεργασία Παιδιάτρου – Διατροφολόγου)
 • Διαρκής ιατρική παρακολούθηση
 • Τμήμα παιδοψυχολογίας – λογοθεραπείας
 • Σχολές γονέων
 • Διευρυμένο ωράριο λειτουργίας (07:00-14:30)
 • 11μηνη φοίτηση (από 25/8 ως 25/7)
 • English Summer Camp με αγγλόφωνους εκπαιδευτικούς
 • Ασφάλεια καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας σε συνεργασία με ιδιωτική εταιρία SECURITY
 • Νέος, εξειδικευμένος Βρεφονηπιακός Σταθμός με κατάλληλες προδιαγραφές για παιδιά από 2-4 ετών, σε σύγχρονες κτιριακές εγκαταστάσεις

 

 

Στο όμορφο καταπράσινο περιβάλλον, στον γεμάτο από το οξυγόνο της φύσης κήπο, με αποστάσεις… ασφαλείας και με όλα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης, όπως το επιβάλλουν οι δύσκολες συνθήκες που ζούμε, πραγματοποιούνται αυτές τις μέρες οι ενημερωτικές ξεναγήσεις για όσους γονείς επιθυμούν να γνωρίσουν καλύτερα τις εγκαταστάσεις των Πρότυπων Εκπαιδευτηρίων .

Το κεντρικό κτίριο, οι παιδικές χαρές, ο νέος Βρεφονηπιακός Σταθμός «Πρότυπα 2-4», αλλά και το καινούριο σχολικό κτίριο που είναι από τα πιο σύγχρονα στην Ελλάδα και ξεκίνησε τη λειτουργία του μόλις τον περασμένο Σεπτέμβριο, περιμένουν όλους τους ενδιαφερόμενους.

 

Ταρατατζουμ

Το ΤΑ ΡΑ ΤΑ ΤΖΟΥΜ είναι ρυθμός! Ρυθμός στο τύμπανο! Ένας ρυθμός που σε γεμίζει ενέργεια, αισιοδοξία και χαρά! Ο βασικός σκοπός των παιδαγωγών στο ΤΑ ΡΑ ΤΑ ΤΖΟΥΜ, είναι να γεμίσουν τα παιδιά με τέτοιου είδους δυνατά συναισθήματα, ώστε να αγαπήσουν το σχολείο και τη μάθηση!

Το Σχολείο βρίσκεται μέσα στην πόλη, 6χλμ. από το κέντρο, στην περιοχή Πουρνάρι. Τα 5 στρέμματα της αυλής του είναι διαμορφωμένα ως προέκταση του χώρου της αίθουσας διδασκαλίας, με γωνιές που συντελούν στην καλλιέργεια δεξιοτήτων, τηρώντας παράλληλα τις προδιαγραφές ασφαλείας. Τα παιδιά βλέπουν το Σχολείο και την τάξη τους είναι σαν το δεύτερο σπίτι τους προκειμένου να νιώθουν άνετα να εξερευνούν, να ανακαλύπτουν και να οδηγούνται στη μάθηση δημιουργώντας παράλληλα δεσμούς μεταξύ τους, αλλά και με τους ενήλικες.

Είναι σημαντικό για τα παιδιά προσχολικής ηλικίας να αποκτήσουν διαφορετικά ερεθίσματα και δεξιότητες ώστε να αναπτύξουν την αυτόνομη και ανεξάρτητη πλευρά τους μέσα σ’ ένα κλίμα ελευθερίας και συνεργασίας, ομαδικότητας, υπευθυνότητας, ανάληψης πρωτοβουλιών και ανάπτυξης κριτικής σκέψης και αυτοπεποίθησης. Για τον λόγο αυτό, οργανώνονται πολλές δράσεις μέσα και έξω από το σχολείο, όπως:

 • «Ανοιχτές» δραστηριότητες, στη διαμόρφωση των οποίων συμβάλλουν τα ίδια τα παιδιά (ενδιαφέροντα, δεξιότητες, κλπ)
 • Επισκέψεις σε χώρους παιδαγωγικού ενδιαφέροντος
 • Θεατρικές παραστάσεις και εκδηλώσεις
 • Κολύμβηση
 • Ξιφασκία
 • Ιππασία
 • Μουσική
 • Χορός
 • Σεμινάρια για γονείς και εκπαιδευτικούς

Βασικός προσανατολισμός του ΤΑ ΡΑ ΤΑ ΤΖΟΥΜ είναι η περιβαλλοντική εκπαίδευση (τόσο στο φυσικό, όσο και στο τεχνητό περιβάλλον). Η φύση μας «διδάσκει» σύνθετες έννοιες με τον πιο απλό τρόπο, γι’ αυτό μαθαίνουμε να λειτουργούμε μέσα στο οικοσύστημα κι όχι ανεξάρτητα από αυτό αναλαμβάνοντας ρόλους στη φροντίδα του κήπου του σχολείου που δημιουργούν πιο υπεύθυνους πολίτες!

Το σχολείο προσφέρει:

 • Τμήματα Παιδικού Σταθμού και Ιδιωτικό Νηπιαγωγείο σύμφωνα με τις προδιαγραφές του Υπουργείου Παιδείας
 • Μεταφορά από και προς το σχολείο με ιδιόκτητο λεωφορείο
 • Ομαλή προσαρμογή σύμφωνα με τους ρυθμούς του παιδιού
 • Συμμετοχή στο Πρόγραμμα ΕΣΠΑ (Εναρμόνιση Επαγγελματικής και Οικογενειακής Ζωής)
 • Ειδικά προνόμια για κοινωνικά ευπαθείς ομάδες (πολύτεκνοι, άνεργοι κτλ.) και αδέρφια
 • Σεμινάρια για γονείς και εκπαιδευτικούς
 • Οργάνωση “Εκδηλώσεων”

Το Ελαιόρεμα της Πυλαίας

 elaiorema

Ένα αστικό πάρκο αναψυχής, ιδανικό για περπάτημα ή για τρέξιμο, για πικνικ ή παιχνίδι. Ωραία ιδέα κοντινής βόλτας για όλη την οικογένεια.

Με το λεωφορείο 78 (Πανοράματος) κατεβαίνεις στη στάση Γέφυρα. Με το αυτοκίνητο, ανεβαίνεις (ή κατεβαίνεις) την Πλαστήρα και παρκάρεις, όταν φτάνεις στην Ανώτατη Εκλησιαστική Ακαδημία. Έχει μονοπάτι, που εκτείνεται αριστερά και δεξιά της Πλαστήρα.

Πρόσβαση στο πάρκο – ρέμα έχεις και από τα Κωνσταντινουπολίτικα ή από το ρέμα της Κάτω Τούμπας.

elaiorema2
elaiorema3
elaiorema4
elaiorema6

Robotixlab

Μετά από 14 χρόνια σχεδιασμού και υλοποίησης εργαστηρίων ρομποτικής, δημιουργικών ηλεκτρονικών, προγραμματισμού, 3D design και 3D printing για μικρούς και μεγάλους εφευρέτες έγινε κάτι μεγάλο, κάτι διαφορετικό, κάτι υπερδιαστημικό!

Κατασκευάστηκε λοιπόν ένας νέος, ειδικά σχεδιασμένος χώρος με ιδιαίτερη αρχιτεκτονική ώστε να μπορεί να φιλοξενεί την εκπαιδευτική φιλοσοφία «Out of the BOX learning», τις διαδραστικές εγκαταστάσεις για gamified learning, τις φανταστικές ιδέες των παιδιών και τις τρομερές εφευρέσεις τους.

 

Τα εργαστήρια Robotixlab για μικρούς και μεγάλους εφευρέτες είναι μια σειρά δράσεων με την μορφή εργαστηρίων βασισμένων στην μέθοδο «Out of the box learning» της Robotixlab.

Δείτε εδώ τα τμήματα 2023-2024

 

Η μικρότερη ηλικία που μπορεί κάποιος να ξεκινήσει είναι αυτή των νηπίων με το τμήμα Micro και να συνεχίσει μέχρι και την Γ’ γυμνασίου ή τις πρώτες τάξεις του Λυκείου με τα τμήματα Maker και Makertronic.

 

Στο Robotixlab υπάρχει το εργαστήριο makerspace με πάγκους ηλεκτρονικών, 3D printers, υπολογιστές και ρομπότ CNC για κοπές ακριβείας με διάφορα υλικά, το εργαστήριο Ζ52 για ρομποτικές κατασκευές, το εργαστήριο brainstorming και ιδεοδημιουργίας σαν μια άλλη φούσκα ιδεών αλλά και το ανοιχτό φουαγιέ 220 τ.μ. με το γραφείο υποδοχής διαστημόπλοιο και με τις διαδραστικές εγκαταστάσεις . Το Robotixlab Space είναι ένα ζωντανό κύτταρο εκπαίδευσης, πειραματισμού, κατασκευών, επικοινωνίας, προγραμματισμού, δυναμικών δράσεων και άλλων εκπλήξεων.

 

Στο Robotixlab ψάχνουν τι κοινό μπορεί να έχουν η μόλυνση του νερού, με την αρχιτεκτονική του μέλλοντος και η ανατομία κάποιων ζώων με την στρατηγική πολιορκίας κάστρων τον μεσαίωνα; Είναι όλα ενδιαφέροντα προβλήματα των οποίων την λύση προσπαθούμε να ανακαλύψουμε με εργαλεία την ρομποτική, τα δημιουργικά ηλεκτρονικά και τις κατασκευές στα εργαστήρια Robotixlab.

 

Φυσικά χαρακτηριστικά όλων, όπως ο ενθουσιασμός για ανακάλυψη, η περιέργεια για δοκιμές και πειράματα και η αγάπη για το παιχνίδι γίνονται οι κινητήριες δυνάμεις για ανάπτυξη δεξιοτήτων όπως η επικοινωνία, η συνεργασία, η αναλυτική και δημιουργική σκέψη ενώ παράλληλα κατακτάται η γνώση με βιωματικό τρόπο. Από ρομπότ σε διαστημική αποστολή στον πλανήτη Άρη μέχρι κατασκευή παιχνιδιών εικονικής πραγματικότητας και από ρομποτικούς παλαιστές Σούμο μέχρι μοντέλα βιοκλιματικών σπιτιών του μέλλοντος το όριο στην δημιουργία είναι η φαντασία και η δημιουργικότητα των παιδιών!

 

Σε μικρά γκρουπ των 12 μικρών εφευρετών, χωρισμένα σε επίπεδα βάση την ηλικία αλλά και το γνωστικό επίπεδο και με μια μεγάλη γκάμα βραβευμένου εκπαιδευτικού εξοπλισμού ρομποτικής και ηλεκτρονικών όπως LEGO Mindstorms, Lego WeDo, VEX I.Q., SAM LABS, Microbit, LittleBits, Makey Makey, Ototo, Uarm η εκπαίδευση για τα παιδιά μετατρέπεται σε μια μοναδική εμπειρία. Ένα εργαστήριο Robotixlab Space συμπεριλαμβάνει ανάλυση και καταιγισμό ιδεών, σχεδιασμό και κατασκευή του ρομπότ, προγραμματισμό μέσω Η/Υ ή τάμπλετ, πειράματα και δοκιμές του κατασκευάσματος, παρουσίαση στην τάξη ή/και αγώνες με τα ρομπότ!

Τα εργαστήρια Robotixlab σχεδιάζονται από τον Μηχ. Ρομποτικής Α. Κάνουρα και υλοποιούνται από την Robotixlab και τους εκπαιδευμένους της εμψυχωτές/εκπαιδευτές. Η Robotixlab με έδρα την Θεσσαλονίκη σχεδιάζει και υλοποιεί δράσεις με αντικείμενο την ρομποτική και την τεχνολογία για παιδιά από το 2008. Έχει σταθερές συνεργασίες με το Κολλέγιο Ανατόλια, τα Εκπ. Μαντουλίδη, τα Εκπ. Απ. Παύλος, τα Εκπ. Φρυγανιώτη και την ΣΤΕΓΗ Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση στην Αθήνα. Δράσεις της Robotixlab έχουν φιλοξενηθεί στην Βαρκελώνη, το Λονδίνο και το Ώστιν του Τέξας στις Ηνωμένες Πολιτείες.

New Age Music School

Το New Age Music School ξεκίνησε την λειτουργία του το 2014. Είναι μία Μουσική Σχολή στην οποία ο καθένας, ανεξαρτήτου ηλικίας, μπορεί να γνωρίσει τον κόσμο της μουσικής μέσα από τις πιο σύγχρονες παιδαγωγικές και διδακτικές μεθόδους.

Σκοπός είναι να δοθεί στο παιδί, στον έφηβο και στον ενήλικα, η ευκαιρία να μάθει μουσική και παράλληλα να γνωρίσει τα οφέλη της μέσα σε ένα σύγχρονο και ευχάριστο περιβάλλον.

Οργανώνονται τμήματα Μουσικοκινητικής Αγωγής (9 έως 40 μηνών)  και Μουσικής Προπαιδείας ( 4 έως 7 ετών) για τα παιδιά προσχολικής ηλικίας τα οποία τμήματα είναι εισαγωγικά μαθήματα για την μουσική, χρησιμοποιώντας τα συστήματα των Carl Orff  και  Zoltán Kodály μέσα από ένα πλήρες και σύγχρονο εκπαιδευτικό υλικό.

Για παιδιά άνω των 6 ετών διδάσκονται όλα τα μουσικά όργανα και φωνητική-τραγούδι, με την καθοδήγηση έμπειρων καθηγητών μαθαίνοντας παράλληλα την θεωρία της μουσικής σε ξεχωριστό μάθημα ώστε να υπάρχει πλήρης και οργανωμένη εκμάθηση της μουσικής (θεωρία – Solfège – Dictée).

Δημιουργούνται τμήματα μουσικών συνόλων έτσι ώστε οι μαθητές να έχουν την ευκαιρία να παίζουν οργανωμένα ως ενεργά μέλη ενός συνόλου έχοντας έτσι την ευκαιρία να προχωρήσουν και στο επόμενο στάδιο από αυτό της εκμάθησης ενός οργάνου.

Οι εγγραφές έχουν ξεκινήσει από την 1η Σεπτεμβρίου και συνεχίζονται καθ’ όλη την διάρκεια της χρονιάς.

Και αν υπάρχει ακόμη ένας λόγος για να μάθει κανείς μουσική, ο λόγος αυτός είναι απλά ότι:

“Η Μουσική είναι ένα ηθικό δίκαιο. Δίνει ψυχή στο σύμπαν, φτερά στο νου, πτήση στη φαντασία και γοητεία και ευθυμία στη ζωή και τα πάντα”

                                                                                                       “Σωκράτης”